Jump to content

Saobraćajna nesreća - Novi Sad

Bahamut

Recommended Posts

nakon mladih zena u SUV, koje su univerzalna opasnost, evo jedne prilicno specificne za srbske puteve :

Das migavavac da ces da se prestrojis levo. Ima mesta. Posle 2 sec da radi migavac, krenes levo. lik u levoj traci daje gas. Vracas se u svoju traku. Lik koji je bio levo vozi paralelno pa malo uspori, taman da ne mozes da skrenes.

Podvarijanta: magistrala. Kreces da pretices, das gas, vozilo koje si preticao naglo ubrza da ti ne da da ga preteknes. Nema razloga za to, praznjikav je put.

Zasto ljudi ovo rade? U cemu je mentalni bol?

• Upvote (+1) 2

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

36 minutes ago, f4ts0 said:

Das migavavac da ces da se prestrojis levo. Ima mesta. Posle 2 sec da radi migavac, krenes levo. lik u levoj traci daje gas. Vracas se u svoju traku. Lik koji je bio levo vozi paralelno pa malo uspori, taman da ne mozes da skrenes.

pa kasnis 2 sekunde bato, on misli da se migavac daje kad kreces u skretanje

• Like +1 2

na zapadu se desava tacka A ponekad (kad ocu levo) ali tu me bk jer mecka sluzbena, ako me i udari kriv je, u srbiji gec, raspada se

Ovo drugo nikad, ovde sam iskusio par puta, jednom sam cak bio i suvozac u vozilu koje je ubrzavalo kad nas je lik na ibarskoj preticao, bio sam zgrozen

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Ако сам добро схватио, није се десио судар због лоше видљивости, клизавог коловоза или нечег трећег. Десио се удес јер ме мајмун пијани јурио и претицао преко дупле. Колико месеци затвора? Доживотно без дозволе? Њет.

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

1 minute ago, killYg0r said:

Najbolji lek za svako sranje je preventiva.

Cemu sluze sve one kamere ili sve patrole po ulicama

Naravno da je alkohol broj 1 krivac ovde tj taj retard ali ako se na identicnom mestu dogodi vise od 3+ bilo kakva nezgoda nesto mora drasticno da se menja

ja se slazem sa kilijem ovde. naravno da je kriv pijani lik koji vozi 100 tamo gde moze 30 zbog kontranagiba ili cega, ali ako mogu da se odvoje smerovi da ne bi ginuli neduzni ljudi, onda to nije tesko uraditi valjda 😄 tj ljudska glupost treba da se podrazumeva, pa se saobracaj uredi prema tome valjda.

Pomenuo sam u nekoj drugoj temi, pomenuću i ovde:

Nije nama zakon o saobraćaju loš. Problem je što se ne primenjuje.

Staviš kamere, automatski procesuiraš one što krše zakon, i postaraš se da se proces ne razvuče 5 godina.

Da ti znaš sa izvesnošću da ćeš ostati bez dozvole i platiti 100k preticanje preko duple pune, tretirao bi trake kao betonski zid.

Ovako se saobraćajni propisi prate na malom procentu saobraćajnica, panduri se okite da pišu pojas vozačima bez dozvole, i sa dobrim advokatom se obaraju ubistva.

Poređenja radi, Norvežani su ista stoka kao mi, ali se saobraćajni propisi strogo poštuju jer su kamere svuda i samo ti pošalju kaznu na adresu. Povrh toga, u manjim mestima sam doživeo da me policija zaustavi piše upozorenje jer me je drugi vozač prijavio da sam 10km ranije preticao preko pune.

• Thanks (+1) 1
  • Upvote (+1) 1

13 minutes ago, Jose Jimenez said:

Povrh toga, u manjim mestima sam doživeo da me policija zaustavi piše upozorenje jer me je drugi vozač prijavio da sam 10km ranije preticao preko pune.

cek, kako se tacno ovo odvije?

on te slika, dok pretices preko pune, sta?:D

ili mu veruju na rec!

U dosta zemalja imaš tu varijantu gde možeš samo da prijaviš, znam na primer u Švajcarskoj da možeš da prijaviš ako te neko isekao na auto-putu ili bukvalno da se samo prestrojio bez migavca. Naravno podrazumeva se da moraš da ostaviš svoje podatke da te policija konktaktira kao svedoka u slučaju da vozač negira prekršaj. E sad ne znam kako bi se to završilo ukoliko bi baš došli na primer do nekakvog suda ili tako nečega, tj da li to svedočenje može da prođe tamo. Ali je cela poenta da te zaustavi i u najmanju ruku opomene, manja je verovatnoća da ćeš ponovo praviti sranja. Postoje i one kazne koje imaju edukativni efekat - tipa  ti priznaš prekršaj on ti da samo opomenu, ali je ona notirana tamo negde u registru, ukoliko u narednih 6 meseci nemaš nikakav prekršaj ona se briše, ako napraviš ponovo prekršaj onda plaćaš i prethodnu i tu novu kaznu. 

Hoću reći problem ovde nije samo sa kaznenom politikom koja se potpuno ne primenjuje. Problem je dodatno i što većina vozača shvata policiju koja naplaćuje kazne da oni to rade samo da bi "popunili budžet" jer se tako doživljava, a ne kao preventivno delovanje. Edit: A tome naravno doprinosi i sama policija koja redovno stoji na mestima gde se uzima "laki keš". Recimo najbolji primer mi je bio ono veče nedavno kad su bile poplave, ja se vraćam iz grada, bukvalno je pola grada poplavljeno, kiša pljušti, javna rasveta se nije upalila još, katastrofa uslovi za vožnju a panduri sede u Jurija Gagarina ispod mosta na Adi i love za prekoračenje brzine 🙂 Naravno kod nas su stvari otišle tako daleko da bi se neke moglo kažnjavati samo sa višecevnim lanserom raketa, ali se paradoksalno oni najmanje i kažnjavaju. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

On 7/20/2022 at 9:14 PM, killYg0r said:

Naravno.

To je pravi primer lika koji se snima kako divlja kroz BG ali posto smo govno od drzave nema veze nista

čekaj brate kojih 140k prati ovog lika? ajd' razumem ribe kad se prate jasno je, ali šta ovaj kači pa je to zanimljivo za 140k ljudi.

ako je ludovanje u kolima onda jbg.