Jump to content

overkind

The X
 • Content Count

  3,345
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

overkind last won the day on December 23 2022

overkind had the most liked content!

Community Reputation

542 Sjajan član

3 Followers

About overkind

 • Rank
  Песник слутње
 • Birthday 11/09/1980

Profile

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

9,190 profile views
 1. Да се надовежем на ово питањем. Мој је Самсунг 970 ево и ХИнфо каже да му је остало 96% живота. Шта ово у ствари значи, да ли је ХИ поуздан алат за процену стања и када би требало да заменим диск?
 2. За све који су пратили мало натезање Џ. Депа и бивше му и желе да поново проживе ерекцију док јебеозвна докторка паламуди о сексу и везама, Лекс Фридамн се постарао.
 3. Ако неко воли РЕ, Монстер Хантер и сл. Капком распродаја на Стиму.
 4. overkind

  Diablo IV

  Све ОК. Не требају им цркве. Сада имају џамије. Тих нема празних и напуштених 😊
 5. Ја сам на свој ставио пасивни кулер из тих разлога. Она словеначка фирма која прави и водене блокове и сл. Каже Хардверинфо да је значајно опала температура. А стварно је био врео, плус је у запећку нема протока ваздуха.
 6. Да не правим тему или подижем старе из мртвих. Има ли ко какву препоруку или савет за АВ? Ја већ деценију и јаче користив Аваст, са фајл и веб штитовима. Није да имам неких проблема, али имате ли неких нових знања 🙂 у вези с темом? Треба ли ми уопште АВ у реалном времену? Вуду је на оној другој теми поменуо Касперски диск и оно је супер ако сумњам на нешто. Нашао ми је све КМС активаторе које сам скинуо до сада. А овако за сваки дан или да скенирам кад скинем штогођ сумњиво? Ако се сећам добро некад је било типа да је Вин Дефендер довољан. ПС Вин 10 имам.
 7. Далеко од тога да се љутим. Полемишемо. Чини ми се да сте сви помињете само једну земљу, Немачку, ајде и Француску, која за сада није имала никакав закон који би ограничио страног пензионера, да тако кажем. Али има земаља које, чини ми се дуго већ, имају такве законе. Шведска има лепа примања а лоше време па би они сви радо остарили негде другде. Јбг, да ли је ограничавање тога ОК или не, можемо да полемишемо. Мени би као западном пензионеру наравно одговарало да паре трошим где хоћу, колико хоћу и када хоћу. Да не буде забуне. Али мислим да видим и интерес државе да то некако ограничи ако почиње да смета. Шведи су пороменили или укинули неке ствари када се демографија озбиљније пороменила. Дошљаци имају своја тумачења која нису одговарала новој матици 🙂. Ја за ово око пензија знам годинама, па ми није никакво изненађење. Гаранотвана пензија овде је нешто што држава исплаћује свима када наврше године, макар дана не радили. И то је мали износ. Лепу пензију мораш себи да зарадиш наравно.
 8. Па не тролујем те. Знам да Шведка има такав закон. Колико ја знам има и Холандија. Мислим и Швица. Не знам за остале земље. Наводно велики број странаца са пензијама, Балкан и остали, чине да се одливају новци из земље. Они уредно плаћају, ти трошиш у иностранству. Није поента да ли је мени нормално него да ли је то тако или није тако. За неке земље јесте тако, јбг. Може Даки да каже за Швицу а можете и да питате примаоце из које земље примају. Невезано директно али Аустралија тражи да натурализовани аутралијанци - држављани проведу сваке године неколико месеци тамо ако неће да изгубе држављанство. Ако баш желите мој став, мислим да то има смисла. Ако је број странаца пензионера довољно велики да ми смета, увео бих и ја. Не одузима ти се пензија, барем не у Шведској. Минимална загарантована ти остаје. Све преко може да се изгуби. Не знам детаље шта и како ако се то деси, па се ти ипак вратиш итд. Ово ми је нормалније него да ти држава отме новац са рачуна, Канада и камионџије, или да те укине ако се довољно гласно не згражаваш руске агресије или не подржаваш званичну причу. Амери и вакцине? Ово има везе са монетарном политиком. Ниједна земља не воли одлив пара а ти пензију можеш да примаш 20 година лагано ако не и дуже. Не знам откуд изненађење нечим у времену у коме је нормално - па све око нас у последње 3 године. Аргумент ја сам то зарадио је упитан јер питање је колико је пара у ПиО фондовима заиста од твог рада и твоје а колико пензионере издржава тренутна радна снага. На крају крајева пензионо је и направљено овакво какво јесте у временима када је број радно способних био далеко већи од броја пензионера а и животни је век био мало краћи па ниси проводио у пензији 20 или 30 година. И опет, није поента толико, ако уопште, у мом ставу. Ја сам просто одговорио на питање.
 9. Нико ти не узима. Само каже где можеш да трошиш 😊
 10. Не знам за друге земље али у Шведској мораш да будеш 6 месеци годишње да би примао пензију. Не може да те нема никако. За Аустрију, Немачку итд не знам. Тачније не можеш да примаш пуну пензију. Само гарантовани минимум а то није пуно. Мада, колико ја знам слично ако не исто је у Аустрији, Швици. Није Шведска једина.
 11. Ово прво мораш с неким правником да видиш када уведу закон. Могуће да као држављанин потпаднеш под неку обуку. Али немогуће је да се нагађа. Можда да видиш како је то решено у другим европским земљама које имају сличне законе. Да знаш шта да очекујеш. Ово друго је тачно. Колико ја знам. Да би примао пензију мораш да будеш у земљи пола године. Односи се на све не само на натурализоване. У противном би сви били где је топлије 😊
 12. Више волим њене голе слике, али ако нема може и изјава :)
 13. Па да. Ја мислим да је то. Ако није, онда сам и ја у ребусу.
 14. Како шта је. Па руски нетфликс 🙂
 15. Мислим да ако немаш неку ХиФи опрему и не ложиш се макар мало на појачала, ДАКове, не разматраш распоред у соби зарад оптималне акустике и сл. онда, по мени, има смисла да купиш оно што ти је удобно у опсегу буџета. Тешко да би приметио значајнију разлику у музици на компу, Спотифај, Тајдал, неки формат са или без губитка са незваничних извора, са било којим од ових. Провери https://www.rtings.com/ за рецензије наведених модела, надам се да има, и обрати пажњу на део о миркофону. Доплата од 20% или 30% тешко да ће ти дати исти такав скок у перформансама осим ако Зеус нема неки проблем који се често јавља. Али то је скроз друга прича онда. У овој се класи опрема купује махом срцем контролисаном од стране новчаника 🙂
×
×
 • Create New...