Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme


Guest

Recommended Posts

Moonrise Kingdom (2012)

http://m.imdb.com/title/tt1748122/

 

Verovatno je preporucivan vise puta ali nema veze. Umetnicki coming of age film. Film je zabavan, prica je zanimljiva i puna real life metafora. Muzika je odlicna. 

Zapravo, mozda jedan od najboljih coming of age filmova sosam gledao.

E da, Edvard Norton, Brus Vilis, Bil Mari.

8.5/10

Link to comment
Share on other sites

Vjerovatno vec postavljano posto je poodavno izasao, (Wild Tales) http://www.imdb.com/title/tt3011894/ , gledao neki dan, odusevio se.
Argentinska multi-story drama sa dosta morbidnog humora. Uvijek mi se svidi kada film prikaze koliko ljudima zapravo malo fali da se 'gurnu' u to neko nenormalno stanje.

edit: od novijih koji mozda nisu postavljani 100x, gledao pre par dana Demolition, klasicni Jilenhalen

Edited by mladenq
Link to comment
Share on other sites

http://www.imdb.com/title/tt0044741

http://www.imdb.com/title/tt0405629

dve lektirice

There's a little boy and on his 14th birthday he gets a horse...and everybody in the village says,"how wonderful" and the Zen master says,"we'll see".Two years later The boy falls off the horse,breaks his leg and everyone in the village says,"how terrible" And the Zen master says,"We'll see".Then,a war breaks out and all the young men have to go off and fight...except the boy can't cause his legs all messed up and everybody in the village says,"How wonderful" and the Zen master says,"We'll see".

Link to comment
Share on other sites

Ichi the killer
http://www.imdb.com/title/tt0296042/

Pre svega jedna napomena, koja je možda suvišna, ali osećam moralnu obavezu da je napišem - gledati ovaj film isključivo iz konteksta "zapada" ili van konkteksta Japana je besmisleno. I to ne besmisleno jer će film biti loš, nego zato što će njegov žanr biti pogrešno protumačen i smešten u, recimo, neku od treš kategorija.

Zašto je isto tako ovaj film odličan. Danas mladi (i ne tako mladi) ne vole filmove duže od 90 minuta i iako ovaj film traje oko dva sata dovoljno je da odgledate početnu scenu i da bez ikakvog premišljanja odlučite da li ćete nastaviti ili ne. Postoji mala zamka doduše, jer će neki sladostrasnik nastaviti da gleda iz pogrešnih pobuda misleći da će uspešno progurati ovaj film u svoj uski zapadni treš pogled i pogledaće film do kraja i promašiće svaku moguću poentu ovog filma.

A film ima trivijalnu centralnu radnju. Neko je ubio jednog od bosova jednog od jakuza klanova i njegova (bosova) desna ruka želi da pronađe ubicu i, logično, ubije ga. Sve ostalo je nemoguće prepričati pošto je vizuelno neuporedivo najjača strana ovog filma. S druge strane svako ko je gledao nekoliko anima videće kako izgleda igrani film u anime stilu.

Ovaj film je obavezno štivo za svakog forumaša koji drži do sebe!

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

A bigger splash
http://www.imdb.com/title/tt2056771/?ref_=nm_flmg_act_6

Do pred poslednju petinu filma sam bioo u fazonu, okej, dosta stvari ne funkcioniše, ali su glumci okej (iako nikad nisam u životu video da hemija među njima ovoliko varira u kvalitetu) i sve se dešava u Italiji. I italijanski režiser je pa ima tu simpatičnu notu, tople boje i uopšte životni pristup. Međutim, za mene, sve je palo u tom poslednjem delu filma, tako da na kraju ne znam šta sam gledao i ne mogu da preporučim film.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Irrational man
http://www.imdb.com/title/tt3715320/?ref_=nm_flmg_act_5

Vudi, dobar je Vudi. Sve je kul. Odlična tema, čak i kraj.

Teško je napraviti kraj da ima smisla posle svega, naročito zbog Eminog lika, jer je ona morala da spozna istinu o Finiksovom liku. Zato je Vudi napravio solomonsko rešenje sa lampom. Da se ja pitam, napravio bih Monti Pajtonovsko, bukvalno bih presekao film neko najapsurdnijom i najslučajnijom mogućom smrti Finiksa. Ali to ne bi onda Emi pomoglo...

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Odgledao dva filma sa imenom "Cloverfield" u sebi :)

Cloverfield (2008)

Skroz ok limunada zabava, meni lepo legao u momentu gledanja, iako ništa preterano novo nećete videti u ovom filmu. Svakako drži pažnju (čudno mi da ovo napišem ja, kome zapravo ne trebaju akcione scene da bi film "držao pažnju"), ok skroz

 

10 Cloverfield Lane (2016)

Već ste pisali o ovom filmu pre nekoliko strana, zanimljiva priča, isto ništa "duboko" ali ok skroz, volim ovakve filmove i ako vam je opis interesantan, kao meni, biće i full film.
 

Edited by togFU
Link to comment
Share on other sites

odgledao tek sad 'pineapple express' i 'this is the end', nesto sam izbegavao seth rogena, ali su mi na kraju oba filma bila odlicna :) 

ono sto sam potvrdio ovim filmovima je to koliki je zapravo danny mcbride car jebeni, a secam se da sam ga prvi put gledao u 'the foot fist way' sasvim slucajno (isprobavao iptv 'narucivanje' filma kad se tek pojavilo pre x godina) i odusevio se. moracu da pozavrsavam sve serije i odgledam 'eastbound and down' i zapocnem 'vice principals' koji je zapoceo ove godine a radi ga sa jody hillom isto

"The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too"

Link to comment
Share on other sites

Nerve, dobar filmic koji je formalno triler, ali je mesavina komedije, trilera i malo (socijalne, pun intended) drame/satire. Nepretenciozan, lepo izveden i kadriran. Priča nije revolucija, liči na The Game, ali je dobro ispričana i drži pažnju. Pogledao sam ga bez očekivanja i nimalo mi nije žao. Moram da kažem da je Ema Roberts dala osetno bolju glumu ovde nego u AHS, a utisak o Dave Francou sa ovim filmom i NYSM prelazi iz "nalupao bih mu lice"-iritacije u "nije tako los lik".

Edited by Mawtchie
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Self/Less - Prica mi je delovala bas zanimljiva, ali na kraju me nije nesto odusevio film. Moze da se pogleda, ali ne treba ocekivati previse.

 

Indecent proposal - Gledao(ponovo) sa zenom sinoc, uhvatili na nekom pinkovom kanalu. Woody Harelson kralj, Demi Moore (od pre 23 god) prepicka

"Choose life..."

Link to comment
Share on other sites

The Ones Belowhttp://www.imdb.com/title/tt4126438/

MV5BMTQ2OTM2NTUxNl5BMl5BanBnXkFtZTgwNDEyMjQ1ODE@._V1_SY1000_CR0,0,677,1000_AL_.jpg

Vrlo zanimljiv film - u suštini samo četiri glumca, među kojima su Poesy i Morrissey svakako jača polovina nego drugo dvoje. Zanimljiva je atmosfera, fini kadrovi, čitav film protiče u napetosti, što bi se reklo, "na ivici sedišta". Kraj je možda malo predvidiv, ali ne kvari ugođaj.

Videh da je na box officeu napravio samo 40.000 dolara, budžet je bio oko 2,3 miliona, pa mi malo nije jasno kako je tako slabo prošao, možda je to neki štos jer je BBC produkcija.

Link to comment
Share on other sites

http://www.imdb.com/title/tt5700672/?ref_=nv_sr_2

Train to Busan 

 

Opasno dobar Korejski zombi film u poredjenju sa svim ostalim koje sam gledao , nisam verovao da ce drzati toliko paznje ceo film do kraja.Spec efekti su odlicni kao i kostimi i sminka tih istih zombija. Jeste da se vecina filma odvija u vozu ali svakako jako dobro je sve uklopljeno i film zasluzuje jednu dobru 8cu. Obavezno pogledati!

I wish that BACKSPACE works in life!.

 

76561197968543066.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...