Shekk Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Jao gledao sam taj extended, ne znam koji mi je kurac bio mada lepo mi je spustio očekivanja za treći deo Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 dobro, barem treci deo nije toliko govno od filma. not Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 EQUALIZER U šugavoj ponudi Taken klonova, ovaj je još ispao i najbolji (iako nema lomatanja po Evropi). Preterani Denzel iz filma je preteran, i išamarao bi i Betmena pre doručka, ali ima par momenata kad baš deluje zajebano do koske (dijalog sa ruskim sub-bossom, npr), i par akcionih scena su odlično osmišljene i snimljene, ali je film lišen bilo kakve uverljivosti i napetosti. Ruski baja fantastičan i menising u početku, i kako film odmiče postaje sve jadniji i bezličniji, finale jadno i nikakvo, bez efektnih scena, i totalni debakl sa usranim krajem (to jest pet različitih krajeva, jer film odbija da se završi), kako bi sve razvukli na 2+ sati. gledao sa drugarima prekinuli smo film na trecini :D smara realno Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Onda ste odgledali i najbolji deo :) THE DROP Klasična krimi drama, previše razvučena i na momente smorna, sa Hardijem koji deluje kao da je lik sa posebnim potrebama, ali srećom sve spaseno i odlično raspleteno na kraju. Ladno igra i lik iz Bullheada (pošto je isti režiser), al se osušio čovek, cccc. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 (edited) odgledao gone girl. bio sam zadovoljan filmom jako, sve do momenta kad ona ubija barnija (:D). tacnije do njenog povratka. kada sam je video krvavu kako izlazi iz auta i pada u narucje namirisao sam potpuno bizaran kraj i nisam omanuo. meni je sve nakon te tacke potpuni idiotizam iskreno. deluje mi kao da su hteli da pobegnu od ocekivanog kraja i 'sokiraju' gledaoce posto-poto. mislim, pogledajmo iz perspektive ben afleka (:D), vratila se zena, sada je vec potpuno siguran da je zesca lujka, psihopata koja povrh svega iza sebe sada ima i ubistvo potpuno neduznog lika. i sad, on kao ostaje s njom u istoj kuci i cak nije u fazonu da se pravi da je sve u redu da napravi sebi bezbednu situaciju da se resi lujke i razotkrije sta je uradila, nego je u fazonu 'okej, prestani da se pretvaras, znam sta si uradila, to bas nije u redu'. mislim, ne bih provodio s njom ni minut vise cak i da je u pitanju samo prvobitno smestanje slucaja, a ne jos i ubistvo potpuno neduznog lika. kada je usla u pricu i beba bio sam u fazonu 'e aj' mi recite da ce jos da ostane s njom kao i nosite se u tri lepa kurca'. misliiiim, jebote, trudna je, kapiram da nije duze od 2 meseca, i u fazonu je, jebi ga, necu da dobijem starateljstvo, ostacu s njom. podizacu dete i zivecu sa mega lujkom kojoj svakog dana moze nesto da klikne da me zakolje na spavanju, jer nisam bas siguran da li mogu da dokazem sta je uradila i da dobijem starateljstvo. neko je napisao ovde da su na kraju pokusali da ti prodaju pricu kako je on u klopci i to je to. bezizlazna situacija. medjutim, ja nemam ni 5% takav utisak. bas sam se smorio. Edited December 28, 2014 by Vlada_ 2 Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
trn Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 zar nije film radjen prema knjizi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čamuga Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 knjiga je bolja 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Jeste ali uvek je bilo pravilo da nije isto kad ti sam citas knjigu ili kad ti je neko preprica sa slikovnicom. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 trebalo bi posmatrati da i njega prave polu-retardom ceo film/knjigu. odnosno u takvom settingu on potencijalno nije ni sposoban da smisli nešto što bismo mi kao "pametni gledaoci" smislili prateći njihove "avanture". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 http://www.imdb.com/title/tt1416801/ ponovih ovo remek delo,prosto ne verujem da je ocena samo 7.2 na imdbu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 @Gone Girlmeni je baš taj kraj Gone Girl realan, jer je on svestan u kakvoj se situaciji nalazi, a to je da sledećih xx godina neće imati mira od svih vrsta medija. Svako ko je u USA proveo neko vreme zna koliki je pritisak medija na društvo, i kako oblikuje društvo, i gde god bi on živeo, radio i sl, bio bi mu pakao ako bi ostavio trudnu ženu koju je navodno probao da ubije. Za većinu je on i dalje u tom trenutku bio kriv, jer ju je varao i "ponižavao" i život bi mu i dalje bio pakao Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Foxcatcherhttp://www.imdb.com/title/tt1100089/?ref_=nv_sr_1 Uf, ovaj film sam zeljno isekivao od kad sam prvi put video trejler iz vise razloga. Prvo sto me trejler podsetio na Rundskop (http://www.imdb.com/title/tt1821593/?ref_=nv_sr_1) jedan od meni najboljih filmova koji su izasli u proteklih 5 godina, drugo zbog transformacija Stiv Karela, Chejning Tatuma i Mark Rufala. Sva trojica su sjajna u filmu. Medjutim najvece iznenadjenje su doneli reziser Brenet Miler i DP(sinematograf?) veoma karateristicnom scenografijom. Podseca malo na dokumentarni stil iz Moneyball-a medjutim ima dosta trenutaka kada je kamera mirna a glumci nisu na "karakteristicnim" mestima na ekranu, sto pridodaje celoj mentalno nestabilnoj atmosferi filma. Tome takodje pridodaje cinjenica da ima veoma malo muzike u filmu. Sa losije strane, film je dosta tezak za gledanje cak i kada je poznata tematika filma (nesto tipa Incendies) i mozda je mogao biti kraci 10-15 minuta a da se ne izgubi srz filma. Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Popravite spojlere u tapatalku pls To ima smisla donekle, pod uslovom da je potpuno nemoguce da dokaze sta je ova zapravo uradila, ali njena strana price ocigledno ima solidan broj supljina...I opet kazem, kapiram ja tu stranu price, pritisak medija, njegov nezgodan polozaj i sve, ali mi govorimo o zajednickom zivotu sa zescim psihopatom cije je bolesti on potpuno svestan...on se prvo vece zakljucava u onu sobu jer kapira da nije bezbedan, a onda kao ipak prihvata situaciju....meni je iskreno sve osim bezanja od te lujke i cinjenja svega sto je u njegovoj moci da pokaze pravu pricu (jer je njena daleko od perfektne) potpuno suludo Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobrivoje Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 I ja odgledao gone girl, daleko od toga da je sranje ali nije ni da je preterano dobar. U svakom slučaju nemam trip da sam bacio 2.5 sata života tako da je to skroz k. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 @Vlada: opet, ostaje to da su oni neko solidno vreme zajedno, i da se poznaju. On je znao da će je triggerovati onom porukom preko TV-a, dok su svi mislili da se zajebao. Po meni prvi deo filma više nego dobro objašnjava njihov celokupan odnos, gde se vidi da se oni odlično poznaju, kao par koji "jedno drugom završava rečenice" i sl, pa mi to nije minus. Njen plan ima šupljine, ali bi verovatno svaka policija zatvorila slučaj kad se ova vratila, i objasnila šta se gistro desilo. A Aflek uočava da je u bezizlaznoj situaciji, i da ga jedan ogroman period od 10+ godina očekuje život poput roba Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veljok Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 The Treatment - http://www.imdb.com/title/tt3089778/ Videh da je Stija pričao o njemu i kako nije mogao da ga završi pa me je izazvao da pogledam. Razvalio me film, ra-zva-li-o. Odličan triler, pomislićete u početku da se radi o konvecionalnoj radnji koja se provlači kroz skoro svaki triler, ali ne... Prilično mračan film, odličan glavni glumac, veoma ubedljiv. Ovo je drugi belgijski film koji sam pogledao (prvi je isto odličan triler - http://www.imdb.com/title/tt0926762/)i mogu da kažem da belgijanci znaju da naprave baš dobar film. Jezik im je odvratan. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crash Override Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Veljok, samo da znaš da od tog prvog što si spomenuo, The Loft, ameri prave remake svoj. Izlazi sad u januaru valjda. Kontam da sačekam tu verziju. Po traileru deluje malo upeglanije od originala. Šta misliš? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veljok Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Pa pored toga što ovaj trejler spoiluje ceo film, preporučio bih ti original verziju ipak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 (edited) THE INTERVIEW I veće sranje nego što je očekivano, bar trejler ne laže kakav je šit u pitanju. Džejms Frenko nepodnošljiv, Rogan smoren, radnja glupava, gomila "fora" gde je "fora" samo da se "fora" ponavlja u nedogled, jadna produkcija i režija, i jedna jedina scena gde sam se od srca nasmejao, i to neka potpuno sporedna stvar koju sporedni likovi kažu u jednom trenutku. I sa onim marketing stantom nema leba da povrate pare. Edited December 30, 2014 by Pipboy Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 ^qft, gledao juče, ne znam kako sam dočekao kraj. Franco je baš mega naporan u filmu, humor nula Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
noiser_ Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 (edited) preporuka za 2 filma 1. Nightcrawler http://www.imdb.com/title/tt2872718/?ref_=nv_sr_1, prema mom misljenju najbolji film iz 2014 pored Boyhood-a za sada, od ovih kojih jos nema na torentima potencijalni kandidati bi mogli biti Birdman, Inherent Vice, Imitation Game i Leviathan. videcemo... mada par ljudi sa kojima sam pricao su rekli da im je nightcrawler prosecan, ali film koji drzi paznju. zaboravio sam da dodam da je dzilenhalova gluma odlicna i da ce sigurno biti jedan od glavnih kandidata za oskara 2. Five easy pieces http://www.imdb.com/title/tt0065724/?ref_=nv_sr_1, jedna od najboljih drama koje sam gledao. dzek je odglumio maestralno, prva glavna uloga u kojoj je u potpunosti pokazao kako glumi. moguce je da ce nekog da smori film. Edited December 30, 2014 by noiser_ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Ne verujem da nekoga specijalno interesuje ali cisto da podelim svoje utiske s gledanja filma Peti leptir, prvog srpskog 3D filma. Prvo tehnicki deo - ja koji non-stop gledam 3d filmove sam s projekcije izasao s "bleeding eyes" utiskom. Sve sto je ispred ravni ekrana je iz nekog cudnog razloga van fokusa, takodje sve sto je po dubini iza karaktera je van fokusa, zasto je direktor fotografije bio toliko retardiran nemam pojma. Plus stvari kao sto je racking focus (ne znam kako se ovo zove na srpskom jbg), sto je nesto sto su poslednji put iskoristili u 3D-u sa Alice in Wonderland 2010 i skontali da boli ljude glava :) Ima jos detalja koji ne valjaju, ali u sustini da ima 3d-a ima :) Onda dodjemo do sadrzaja, scenarija i ostalog vezanog za film u poredjenju s cime tehnicki deo deluje kao kandidat za Oskara :) Mislim ja sam odavno znao da nasi u poslednje vreme snimaju teska sranja, ali kao jebiga deciji film, koliko to mogu da zajebu? Ocigledno mnogo... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Samo da potvrdim za nightcrawlera da je dobar film, Jake Gilenhal otkinuo ulogu. Bas mu lezi da igra tako nekog psiha Quote It’s better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Pipboy Posted December 31, 2014 Popular Post Report Share Posted December 31, 2014 FURY Koliko carski film u prve dve trećine, i koji debakl u poslednjoj. Sjajno predstavljanje rata kao rata i šta čini ljudima (briljantna scena za stolom, koja je zanimljivija od pola puškaranja u filmu), i onda kao da to nije dovoljno... ...morali su da useru sa random dve granate u kojoj jedna sjebe zgradu sa nemačkom cupi, da eto još dodatno nabiju tu "rat je pakao i ništa nema smisla u njemu" poruku. Pa onda specijalna misija na kraju, gde, konvinijentli, momentalno izgube dva tenka u okršaju sa nemačkim tenkom, kako bi naslovna posada ostala sama za veliko finale (umesto da su se istog trenutka okrenuli i vratili u bazu, sa logičnim objašnjenjem "šefe, i ono malo jada s kojim smo trebali da odradimo misiju su nam razvalili, bolje da se vratimo i ne žrtvujemo tehniku & iskusno ljudstvo bez potrebe). I naravno, najveći nouzdaun u filmu, veliki herojski stend ground na kraju, totalno van ikakvog konteksta i smisla ("ostaćemo ovde sa razvaljenim tenkom, jerbo smo ekipa i mnogo se volimo zapravo, bla, bla, truć..."). I to u sred Nemačke i laganog probijanja ka Berlinu, oni odluče da se svesno žrtvuju because "face smo, šta ćeš"? U Rajanu bar to ima mnogo više smisla, jer su u Francuskoj i po svaku cenu brane most koji je važna logistička tačka i za saveznike i za Švabe, ovde nalete na random patrolu i kao "fak je, konačno prilika za žrtvovanje, iako smo praktično na par meseci do kraja rata"). I dodatne dve debilne scene na kraju, prelijepom Bredu Pitu bace ne jednu, već dve bombice u unutrašnjost tenka, i, umesto da i on i svi ostali budu razmazani po zidovima kad se Norman vrati, Pitu samo malo nagoren obraz sa jednim ožiljkom, lol. I najjače, kad naci proverava ispod tenka i vidi lika, i u fazonu "ma kul, bate, rat, ovo, ono, ekipa smo, kapiramo se, iako ste nam upravo razbucali kompletan vod ljudstbva i mehanizacije..." facepalm. Da nije bilo tog "Amerika fak jea momenata" (iako nema ni zastave ni velikih govora, upravo se o tome radi), umesto američke, mogla je u pitanju da bude nemačka, britanska ili ruska posada, i podjednako bi efektan bio film. Na stranu sve ovo, ton filma je za čistu desetku, likovi su izvanredno predstavljeni kao gomila nesnosnih i neprijatnih likova koji su takvi zbog okruženja, i upravo je to i najjači element filma (čak toliko da bi bilo zanimljivije pratiti ostatak posade kroz priču, nego Bred Pit i Norman dvojac koji su i najmanje interesantni u filmu). Šaja La Paja izvanredan, šteta što ga nema više, solidno će se oprati od uobičajenih performansa ako nastavi ovako. 3 Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atelas Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 Odlican opis, sa spojlerom se u potpunosti slazem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts