Dule_smor Posted August 18, 2022 Report Share Posted August 18, 2022 24 minutes ago, oddball said: koliko se secam saobracajnih propisa prekoracenje brzine u svrsi preticanja na dozvoljenom mestu se ne smatra prekrsajem ovo sam i ja mislio da je tako, ali nisam vise siguran Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted August 18, 2022 Report Share Posted August 18, 2022 dobro, ali nisam siguran kakve to sad veze ima sa ovom pričom o carevima koji ti ulete jer su odlučili da pretiču kamion? 😄 to za preticanje ja ne znam, da li bi to onda značilo da ako neko pretiče u levoj traci kolonu od 5 kamiona i 3 punta (nema mogućnost da se vrati u desnu ni na momemant) i vozi 200 km/h da je to kao ok? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 18, 2022 Report Share Posted August 18, 2022 18 minutes ago, togFU said: to za preticanje ja ne znam, da li bi to onda značilo da ako neko pretiče u levoj traci kolonu od 5 kamiona i 3 punta (nema mogućnost da se vrati u desnu ni na momemant) i vozi 200 km/h da je to kao ok? upravo zbog ovoga bih rekao da nije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted August 18, 2022 Report Share Posted August 18, 2022 1 hour ago, togFU said: dobro, ali nisam siguran kakve to sad veze ima sa ovom pričom o carevima koji ti ulete jer su odlučili da pretiču kamion? 😄 to za preticanje ja ne znam, da li bi to onda značilo da ako neko pretiče u levoj traci kolonu od 5 kamiona i 3 punta (nema mogućnost da se vrati u desnu ni na momemant) i vozi 200 km/h da je to kao ok? ne, propisi su u tom slucaju jasni jer preticanje kolone vozila je striktno zabranjeno. moze jedno vozilo da se pretekne, ali kolona ne. dakle, ako se vrsi preticanje onda mora jedno po jedno, sto znaci da se posle svakog vozila mora vratiti u svoju traku kretanja. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted August 18, 2022 Report Share Posted August 18, 2022 Ja posebno volim one likove koji su odlučili da se prestroje u drugu traku, ali to mora baš tu gde su rešili pa makar crkli, bukvalno stanu pa mic po mic, pa dok ih neko ne pusti 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted August 18, 2022 Report Share Posted August 18, 2022 32 minutes ago, oddball said: ne, propisi su u tom slucaju jasni jer preticanje kolone vozila je striktno zabranjeno. moze jedno vozilo da se pretekne, ali kolona ne. dakle, ako se vrsi preticanje onda mora jedno po jedno, sto znaci da se posle svakog vozila mora vratiti u svoju traku kretanja. U moje vreme su 3 vozila smatrana kolonom. Mogao si 2 vozila da pretekneš u cugu. Pritom nisam siguran koliko se to pravilo računa na autoputu, jer se prestrojavaš u traku u kojoj možeš da nastaviš da se krećeš ako je desna zauzeta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted August 18, 2022 Report Share Posted August 18, 2022 19 minutes ago, manson said: Ja posebno volim one likove koji su odlučili da se prestroje u drugu traku, ali to mora baš tu gde su rešili pa makar crkli, bukvalno stanu pa mic po mic, pa dok ih neko ne pusti 🙂 ako se ceono sudaris sa njim on je kriv. 18 minutes ago, Jose Jimenez said: U moje vreme su 3 vozila smatrana kolonom. Mogao si 2 vozila da pretekneš u cugu. Pritom nisam siguran koliko se to pravilo računa na autoputu, jer se prestrojavaš u traku u kojoj možeš da nastaviš da se krećeš ako je desna zauzeta. na autoputu mislim da da, ali na putevima u naseljenim mestima gde ima više od jedne trake u jednom smeru onda se ne računa pošto nema "brze" i "spore" trake. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 18, 2022 Report Share Posted August 18, 2022 55 minutes ago, manson said: Ja posebno volim one likove koji su odlučili da se prestroje u drugu traku, ali to mora baš tu gde su rešili pa makar crkli, bukvalno stanu pa mic po mic, pa dok ih neko ne pusti 🙂 meni se to najčešće dešava kad voze žene, onda se ne iznerviram jer kao ok, ne znaju, šta sad 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 18, 2022 Report Share Posted August 18, 2022 Pričali smo ovde o onom Aygo X - videh pre neki dan u gradu, komentar ono kao neki mini podignuti klovnovski auto. Komentar moje žene "ja što je sladak, meni se baš sviđa". Dakle uboli su ciljnu grupu :)Inače takođe videh malopre da postoji restilizovani Focus - prosto mi je neverovatno da od druge generacije svaki put prvo izbace neki krš dizajn a onda restajlingom bude ok, tačno da se nikako odmah ne kupi nova generacija. Inače pogledah i cenovnik, sa 1.0 125ks motorom i ok opremom je 24k eur. Ja sam 2009. dizel motor i srednji paket opreme platio 16k, baš je fino skočila cena :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted August 18, 2022 Report Share Posted August 18, 2022 na temu vožnje autoputem: 1) 🇷🇸 lepo prike opališ ga 160-170 kmh cajger ionako malo laže a negde ce vrv biti i radova na putu tako da upadas u grupu moguće kazne od 2500 din a to je sića složićemo se 🇷🇸 2) ZASTO NASI AUTOMOBILI IMAJU MAKSIMALNU BRZINU PREKO 200 NA SAT DA VAS PITAM JA???? evo laki koji je ovde neki glas razuma vozi auto kojem je deklarisana maksimalna brzina od 221 kmh! niko ne gleda u neosvetljeni kut priče! na zbilju, mislim da su moderni automobili postali neka vrsta oružja bukvalno. ne moze neka škoda da ubrzava za 7 sekundi do stotke i da moze da ih bude toliko na putevima. još veće sranje kapiram u amerikama - sad svaki kurton moze da uzme tesla plaid, sto je bukv najbrzi automobil NA SVETU ... takođe pitali me pre neki dan (niko nije pito) kao e šta se smaras sa tolkim decjim sedištima secas se bre kako su nam nekad opusteno namestali krevet pozadi u stojadinima eee to je bilo vreme... nezamislivo danas :))) Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted August 19, 2022 Report Share Posted August 19, 2022 8 hours ago, dovlagsi said: 2) ZASTO NASI AUTOMOBILI IMAJU MAKSIMALNU BRZINU PREKO 200 NA SAT DA VAS PITAM JA???? evo laki koji je ovde neki glas razuma vozi auto kojem je deklarisana maksimalna brzina od 221 kmh! niko ne gleda u neosvetljeni kut priče! uvek imas staze na kojima platis da vozis preko 130km/h. odes tamo i gas do daske dok ne ispalis klipove u vazduh :) Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 19, 2022 Report Share Posted August 19, 2022 Isto tako ako neko treba da predje 1000 km a vozi auto koji nije Fiat na autoputu stvarno ne vidim bezbednosni problem da se vozi 140-150 sve vreme 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted August 19, 2022 Report Share Posted August 19, 2022 Takoe, platio si pun brzinomer i ispunices ga celog... 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted August 19, 2022 Report Share Posted August 19, 2022 8 hours ago, dovlagsi said: nezamislivo danas Из ког разлога и јеси ли пробао? Старомодан сам тип па увек добијем осип кад неко изјави тако нешто без конкретног аргумента. Возио сам братаницу у 2 наврата на исти начин кад је имала 6 и 10 година у 206 и 307 каравану. Торбе и постељина тамо где су ноге и вози... На тему мерења брзине. Имам у ауту одштампане просечне брзине за све деонице и онда када узмем картицу само покренем штоперицу... Возим или боље рећи возио сам 140-150 и на рампи никад не буде већа разлика од ~2мин па сачекам са стране док не исцури време. Богме стали су на пут мом дивљању! Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted August 19, 2022 Report Share Posted August 19, 2022 @FATA cek da kupis motor :D 1 Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 19, 2022 Report Share Posted August 19, 2022 9 hours ago, Zwerko said: Pričali smo ovde o onom Aygo X - videh pre neki dan u gradu, komentar ono kao neki mini podignuti klovnovski auto. Komentar moje žene "ja što je sladak, meni se baš sviđa". Dakle uboli su ciljnu grupu 🙂 Ajgo već sezonama unazad, tj. zapravo i tojota sa jarisom itd gađa tu žensku publiku na maks. ajd ovaj novi jaris malo više vuče na "muški" auto ali i dalje lovi srca nekih žena!! 🙂 9 hours ago, Zwerko said: Inače takođe videh malopre da postoji restilizovani Focus - prosto mi je neverovatno da od druge generacije svaki put prvo izbace neki krš dizajn a onda restajlingom bude ok, tačno da se nikako odmah ne kupi nova generacija. Inače pogledah i cenovnik, sa 1.0 125ks motorom i ok opremom je 24k eur. Ja sam 2009. dizel motor i srednji paket opreme platio 16k, baš je fino skočila cena 🙂 ja svog polovnog smarta sad mogu da prodam za oko 1500e više nego što sam ga kupio, možda i nešto preko toga. da sam znao da pa da kupim 10! 8 hours ago, dovlagsi said: 2) ZASTO NASI AUTOMOBILI IMAJU MAKSIMALNU BRZINU PREKO 200 NA SAT DA VAS PITAM JA???? evo laki koji je ovde neki glas razuma vozi auto kojem je deklarisana maksimalna brzina od 221 kmh! niko ne gleda u neosvetljeni kut priče! odlično pitanje! zato i rade sad na razvoju ovih automatskih blokatora brzine kretanja vozila! sa druge strane ne treba zaboraviti nemačku bez ograničenja brzine na autobanu! sa treće strane verujem da je zapravo sigurnosno veći problem ako ti ograniče brzinu na 150kmh npr nego da ne, jer ti kao kreneš da pretičeš onog od 130kmh iz kojeg god razloga i doguraš do tih 150 i on se "zakuca" na toj brzini a tebi treba još 5-10kmh za uspešno obilaženje itd. sa četvrte strane, uvek imaš i vanredne situacije tipa juri te neko, bežiš od nečega itd! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted August 19, 2022 Report Share Posted August 19, 2022 Ok nek ograniče svi ko Volvo na 180 kmh Zamisli bmw ekipu sa ograničenjem na 180 kmh 😂 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 20, 2022 Report Share Posted August 20, 2022 18 hours ago, dovlagsi said: Ok nek ograniče svi ko Volvo na 180 kmh Zamisli bmw ekipu sa ograničenjem na 180 kmh 😂 to bi dramatično smanjilo prodaju bmw i drugih luksuznih automobila, to je jasno 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 20, 2022 Report Share Posted August 20, 2022 On 8/19/2022 at 9:26 AM, Lucky said: sa druge strane ne treba zaboraviti nemačku bez ograničenja brzine na autobanu! ovde se vec dugo vodi debata da se uvede neko ogranicenje, tj da se ukinu te deonice bez ikakvog ogranicenja...predlaze se 130, 150, pa cak i 200...nemam pojma sta ce biti na kraju...a realno tih deonica bez ogranicenja i nema nesto previse, drugo ne mozes ni na njima uvek da vozis 200+ zbog uslova na putu, guzve itd...tako da ne znam koja je poenta realno, ja bih stavio svugde 150 i cao...stavis tempomat na 160 i lagano:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 20, 2022 Report Share Posted August 20, 2022 To Dule! Jebi ove sto bi vozili 120 na AP! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 20, 2022 Report Share Posted August 20, 2022 1 hour ago, Dule_smor said: ovde se vec dugo vodi debata da se uvede neko ogranicenje, tj da se ukinu te deonice bez ikakvog ogranicenja...predlaze se 130, 150, pa cak i 200...nemam pojma sta ce biti na kraju...a realno tih deonica bez ogranicenja i nema nesto previse, drugo ne mozes ni na njima uvek da vozis 200+ zbog uslova na putu, guzve itd...tako da ne znam koja je poenta realno, ja bih stavio svugde 150 i cao...stavis tempomat na 160 i lagano:D jasno je da je to pitanje situacije i da li i šta i gde može, ali ono, neka ljudima! imaš četiri trake pa vozi brate i 300 ako hoćeš tj. ako auto može da ti izvuče. da ga ograniče na 200 ne znam šta bi postigli nije sad neka razlika a i 90% automobila ne može preko 200 da izvuče 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted August 25, 2022 Report Share Posted August 25, 2022 Ko je ovde registrovao auto skorije? Da ga obradujem o činjenicom da od sutra osiguravajuće kuće vraćaju cene na stare 😁 1 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 25, 2022 Report Share Posted August 25, 2022 Legalizovana pljacka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted August 25, 2022 Report Share Posted August 25, 2022 @dovlagsi ja sam taj, pisao sam o tome, tj. PREDVIDEO On 8/3/2022 at 9:24 PM, togFU said: a jebo mamu, prosle godine platim na startu poskupljenja tehnickog pregleda, pa su par nedelja posle toga "revidirali' nakon zalbi gradjana i malo smanjili cenu... ove god cu izgleda opet da popusim najvecu kurcinu (zakazan tehnicki za 11.08.) 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuse.buca Posted August 26, 2022 Report Share Posted August 26, 2022 23 hours ago, dovlagsi said: Ko je ovde registrovao auto skorije? Da ga obradujem o činjenicom da od sutra osiguravajuće kuće vraćaju cene na stare 😁 Pre 3 dana. A nisam bio u fazonu da cekam poslednji trenutak jer mi registracija istice 01.09. (realno sam mogao da uradim samo tehnicki i da sacekam za samu registraciju ali avaj). Lik mi na tehnickom kaze - premijski stepen ti je nizi u odnosu na prethodnu godinu ali ti je svejedno polisa za ovu godinu skuplja 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts