Crno-Sunce Posted February 20, 2015 Author Report Share Posted February 20, 2015 Epski je put kraljeva, jedino je smor sto je planirao brda knjiga za Stormlight archive i sto cemo taj serijal pratiti sledecih 15 godina Tako da u svakom slucaju bolje ti je prvo Mistborn (red magle... koji epski los prevod naslova... ) jer je "zavrsen" odnosno barem je prva trilogija zavrsena. Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dNte Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 Brutalan je Mistborn, kupio sam the Alloy of Law pre nekih pola godine, kapirao sam da cu je odavno procitati ali stalno nadjem neki drugi naslov, nisam racunaro da ce mi biti smor citanje na engleskom. Quote infidel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 Pa taj Mistborn ima viĆĄe od jedne triologije? TreÄa knjiga je toliko nategnuta i prepuna nekih preteranih momenata, gde su otiĆĄli sa priÄom posle toga (osim ako je druga ekipa likova u pitanju, odnosno neka prequel varijanta). Â SLOMLJENI ANÄELI Â Â U pitanju je (uslovni) nastavak Digitalnog Ugljenika, tj., glani lik je isti i sve je smeĆĄteno u isti univerzum, ali priÄa se ne nastavlja niti je zavisna od prve knjige. Sama knjiga je standardni SF sa nekoliko interesantnih ideja i likova, ali niĆĄta viĆĄe od toga. Glavna i najuoÄljivija zamerka od starta (mada sam tek neĆĄto viĆĄe od pola proÄitao, ne verujem da Äe tu biti promene), je da je u potpunosti napuĆĄten ton i vajb prve knjige koja je odliÄni i mraÄni cyberpunk noir smeĆĄten u mraÄni megapolis, ovde je sve to u potpunosti izvrnuto, valjda da bi bio viĆĄe mejnstrim (niti je noir, nit je neĆĄto mraÄna i napeta knjiga, a smeĆĄtena je na gomili outdoor lokacija ĆĄirom tog univerzuma). Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"Â "By my deeds I honour him, V8."Â Link to comment Share on other sites More sharing options...
dNte Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 Zasebna trilogija koja se dogadja dosta godina posle desavanja iz originalnih knjiga, plus ima novih metala. Quote infidel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted February 23, 2015 Author Report Share Posted February 23, 2015 (edited) Prva trilogija - srednji vek fazon Druga trilogija - cowboys vs mistings Treca trilogija - cyberpunk  Ovo je barem bila osnovna ideja, koliko je istina za ovu trecu trilogiju videcemo.. sve su novi likovi, jedini koji se vracaju kao kameo su Marsh i Sazed. Dobar je Alloy of Law ali ipak nije to "to"  Sad uskoro izlazi druga novela u drugoj trilogiji Edited February 23, 2015 by JoeKerr Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted March 12, 2015 Author Report Share Posted March 12, 2015 Â rip... Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touche Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 (edited) Ovo Teri Pracet? :( Sad videh, jeste :S Edited March 12, 2015 by Touche Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Ook. =o( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Bas sam se ulogovao da ovo otkucam, RIP TP. Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Jedan od retkih careva. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 RIP za matorog... evo bas gledam njegove knjigice na polici...... Kamionci... Buldozerci.... Krilci.... Quote ĐŁĐœŃŃŃĐ° ŃĐ” ŃОгŃŃĐœĐŸ ŃĐžŃĐ°ĐČĐ° Đ”ĐșŃĐżĐ»ĐŸĐ·ĐžŃĐ° ŃĐ°ĐŽĐŸŃŃĐž Đž ĐŒĐ°ĐłĐžŃĐ”! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 :( Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted March 15, 2015 Report Share Posted March 15, 2015 (edited) podjem do Vulkana kako bih kupio i konacno procitao Susret sa Ramom Artura Klarka, ali odande izadjem sa prva dela Asimove Zaduzbine. srecan sam =) Edited March 15, 2015 by digrejzö Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted March 19, 2015 Report Share Posted March 19, 2015 Jel ima nastavci Rame u Vulkanu? Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"Â "By my deeds I honour him, V8."Â Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shareni Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 (edited) . Edited November 27, 2016 by Shareni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted March 23, 2015 Author Report Share Posted March 23, 2015 Ideja je da napises ponesto o knjizi koju si procitao a ne samo njeno ime... Nikoga od nas ne zanima posebno sta iko drugi od nas cita, ili da li zna da cita, ali nas zanima koju bi interesantnu knjigu mogli da uzmemo sledecu.... Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 (edited) Mozda nije tema, ali naleteo sam na jako pristojan clanak (izvinjavam se za reklamu, clanak nije potpun), koji se nalazi na linku u spjleru, a posvecen je nedavno preminulom Teri Pracetu, napisao ga je direktor i osnivac Lagune, a izasao je u Nedeljniku. Naravno, ovo sam procitao u pisanoj formi. Link kacim zato sto je meni pre svega bio dobar tekst o tome kako jedna knjiga, moze da promeni mnogo toga u zivotu. http://www.nedeljnik.co.rs/sr/2015/03/19/dnevni-magazin/jedna-knjiga-koja-menja-ĆŸivot A bio mi je jednostavno i lep gest coveka koji se oprostio od TP-a. Edited March 24, 2015 by tzarinho Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Procitao i ja odavno, cale car kupio isto, definitivno preporuka! Quote  gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna liÄnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja Äu za poÄetak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 BESPUÄE (DESOLATION ROAD) Â Â Fino i pitko SF ĆĄtivo o malenoj, samoizolovanoj komuni u bespuÄima markovske pustinje, napisano kao svojevrsna hronika razliÄitih dogaÄaja. PriÄu krase mnogobrojni tehno-fantasy momenti, kao i uspeli humor na tragu Daglasa Adamsa, samo u manjoj i ne toliko apsurdnoj meri, ĆĄto dobro paĆĄe uz likove i dogaÄaje iz knjige. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"Â "By my deeds I honour him, V8."Â Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 Pola godine posle originalne Dine nastavljam sa drugim delom. Za sada deluje super :) Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 Ja nikako da proÄitam poslednju knjigu Chapterhouse Dune...mada ima joĆĄ dve knjige valjda koje je pisao Herbertov sin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 IzaĆĄla Abadonova Kapija, treÄi deo Expanse sage (BuÄenje Nemani i Kalibanov Rat) Â Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"Â "By my deeds I honour him, V8."Â Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 Ja nikako da proÄitam poslednju knjigu Chapterhouse Dune...mada ima joĆĄ dve knjige valjda koje je pisao Herbertov sin Jel generalno valjaju te ostale knjige van originalne triologije ? Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 Pa nekako ĆĄto dalje ide serijal to je manji kvalitet, makar meni tako deluje...ali vredi procitati ipak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Đ€. Đ. ĐĐŸŃŃĐŸŃĐ”ĐČŃĐșĐž: "ĐĐŸĐœĐžĐ¶Đ”ĐœĐž Đž ŃĐČŃĐ”ŃĐ”ĐœĐž"  Ўа лО ŃĐ” ĐŒĐŸĐ¶Đ” ĐœĐ”ŃŃĐŸ ŃĐșŃĐ°ŃĐșĐŸ ĐœĐ°ĐżĐžŃĐ°ŃĐž ĐŸ Đ±ĐžĐ»ĐŸ ĐșĐŸĐŒ ĐŽĐ”Đ»Ń ĐĐĐĐĐĐРЀŃĐŸĐŽĐŸŃĐ°? Â ĐŸŃ , ĐĐŸĐ¶Đ”, ĐșĐ°ĐșĐŸ ŃĐ” ĐžŃĐžŃĐ°ĐœŃĐ°Đœ ŃĐ° ŃĐČĐŸŃĐŸĐŒ галДŃĐžŃĐŸĐŒ лОĐșĐŸĐČĐ°... ĐżĐŸĐŽĐ»Đ°ŃĐž, ĐœĐ°ĐžĐČŃĐžĐœĐ”, ОЎДалОŃŃĐž, Đ”ĐłĐŸĐžŃŃĐž, ŃДбОŃŃĐ°ŃĐž, ĐČĐ°ĐœĐČŃĐ”ĐŒĐ”ĐœŃĐșĐ” ĐŽĐŸĐ±ŃĐžŃĐ”...  ОзЎаŃĐ”, ŃплДŃĐșĐ”, ĐșĐ°ŃĐ°ŃĐ·Đ”, ĐżĐŸĐœĐžĐ¶Đ”ŃĐ°, ĐșĐ°ŃĐ°ŃĐ”, ŃĐ°Đ·ŃĐ”ĐČĐ°ŃĐ”, ĐłĐŸŃĐŽĐŸŃŃ, жŃŃĐČĐŸĐČĐ°ŃĐ”, ŃĐČĐ” ĐŽĐŸĐČĐ”ĐŽĐ”ĐœĐŸ ĐŽĐŸ ĐłŃĐ°ĐœĐžŃĐ° Đ°ĐżŃŃŃĐŽĐ°, ĐŽĐŸ ŃĐ°ĐŒĐŸĐł ĐșŃĐ°ŃĐ°... ĐŽĐŸĐ±ŃĐŸ Đž Đ·Đ»ĐŸ Ń ŃĐŸĐČĐ”ĐșŃ, Ń ĐŽŃŃŃŃĐČŃ, Ń ŃŃбаĐČĐž Ń ĐŽŃŃĐž ŃĐČĐ°ĐșĐŸĐł ŃĐŸĐČĐ”ĐșĐ°.  ŃĐ”ĐŽĐ°Đœ ŃĐŸĐČĐ”Đș ŃĐ” ŃĐ”ĐŽĐœĐŸĐŒ ĐŒĐ»Đ°ĐŽĐžŃŃ ŃĐ”ĐŽĐœĐŸĐŒ ŃĐ”ĐșĐ°ĐŸ: "Đ°ĐșĐŸ ĐœĐ” ĐČĐ”ŃŃŃĐ”Ń Ń ĐĐŸĐłĐ°, ĐœĐ” ĐŒĐŸĐ¶Đ”Ń ĐŽĐ° ŃĐ°Đ·ŃĐŒĐ”Ń ĐĐŸŃŃĐŸŃĐ”ĐČŃĐșĐŸĐł". ŃĐ”ĐșĐ°ĐŸ Đ±ĐžŃ ĐŽĐ° ŃĐ” ĐĐŸŃŃĐŸŃĐ”ĐČŃĐșĐž ĐžĐœŃŃĐžŃĐžĐČĐœĐŸ ŃĐ°Đ·ŃĐŒĐ”, ŃĐ”Ń ŃĐ” ĐĐŸĐł Ń ŃĐČĐ°ĐșĐŸĐŒ ŃĐŸĐČĐ”ĐșŃ. ĐČДлОĐșĐž пДŃĐœĐžĐș ĐŽŃŃĐ”. ĐœĐ°ĐŽĐ°ĐŒ ŃĐ” ĐŽĐ° ŃŃ ĐžĐŒĐ°ŃĐž ŃĐœĐ°ĐłĐ” Đ·Đ° ŃДжа ŃĐ”ĐłĐŸĐČĐ° ЎДла, ĐżŃĐ” ŃĐČДга Đ·Đ° ŃĐ”ĐłĐŸĐČĐ” запОŃĐ”. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts