Jump to content

Crno-Sunce

The X
  • Posts

    4,850
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by Crno-Sunce

  1. Meni majorkill tryhard, a lutin dosadan kao smrt 😄 pa ima tona boja i svega toga ali zapravo nije tesko uci u hobi, imas ove neke paket varijante od 5-6 boja i par modela koje mozes sa tim bojama, 2 cetkice i dosta za pocetak, i onda vremenom dodajes. Joj ja sam sad jos vise zaglibio, uzeo kompresor i airbrush da se igram Daleko to od profi, to je mozda neka bolja tabletop varijanta, ali hvalavi, krenuo sa hobijem kao stress therapy i super je 😄
  2. Jel si u hobiju da bojis ili samo pratis? 😄 Ceo univerzum je genijalan i prekomican (orkovska vozila ofarbana crveno su brza, a rakete ofarbane zuto eksplodiraju jace), imas super jutjubera sa lore vide-ima, ali ima i gomile tryhards retarda koji citaju sa wikipedije. Sto se jutjubera tice ja mogu najtoplije da preporucim Archa i Boldemorta, ostale po meni zaobici. Arch radi bas odlicno pokrivanje lore-a i istorije univerzuma, dok Boldemort vise to radi kroz audiodrame koje sam pravi koje su mu zapravo O-D-L-I-C-N-E! Arch - YouTube Baldermort's Guide to Warhammer - YouTube DEATH KORPS OF KRIEG LEAGUE OF LORE EPISODE 1 - YouTube - Topla preporuka kao intro u univerzum (grimdark in all its glory), prica o jednoj od frakcija Imperijuma. Sto se igrica tice oni su u fazonu da prodaju delove IP-a kome god hoce, tako da imas igre koje su bazirane na samo jednoj figurici, ili jednoj obscure igri koja se igrala par godina, ili tako necemu. I onda marketing ulazu u zapravo ono sto izgleda da valja. BTW, streaming servis koji su najavili zapravo ne zvuci toliko los, 5 USD mesecno: - 1 figurica godisnje u vrednosti od oko 30 usd - sve animirane serije koje ce da razvijaju - lore videos - advanced painting tehniques - za one koji igraju sva najnovija pravila i sve aplikacije, Generalno za hobi gde jedna bocica boje kosta vise od mesecne pretplate kapiram da ce ljudi masovno da se pretplacuju, ali ne znam koliko ce dostignuti siru publiku.
  3. Samo sto je problem sa vlasnicima sto misle da sve mogu sami, tako da su juce najavili JOS jedan streaming servis na kome ce ici sve ove warhammer stvari... Mislim za prosecnog warhammer fan-a 5 usd mesecno nije nista, jer on za jednu figuricu puca po vise stotina ali opet.. Na taj nacin nece doci do sirih narodnih masa. Po meni bi bilo bolje da su potpisali dil sa netflixom da stancuju godisnje jednu do dve te animirane serije iz 40k univerzuma i da plivaju u parama.. Meni je bas zbog svog tog besmisla i "over the top" scena i fantastican 😄 Bavim se tim hobi delom price vec par godina i strava je 😄
  4. Napravio sam post vezan za knjige ali s obzirom da se svasta interesantno desava i u filmskom i tv svetu sa 40k univerzumom, kapiram da nece skodi ni ovde. Naime, 40k animacija i filmovi su generalno bili nepostojeci.. Tj postojao je jedan animirani film koji je bio tesko smece. I to je tako bilo godinama. I onda su fanovi odlucili da uzmu stvar u svoje ruke i dobili smo npr: HELSREACH - Part 1: Prologue - A Warhammer 40k Story - YouTube Astartes Project by Syama Pedersen - Full Edit - All Parts - YouTube Death of Hope Part 1: Anarchy Reigns - YouTube I onda je games workshopu doslo iz dupeta u glavu, iscimao sve ove ljude koji su radili te fan stvari i zaposlio ih, tako da nam uskoro stize a lot of animated goddies from their side Warhammer Animations Showreel - YouTube Takodje se nesto i prica o igranoj seriji Eisenhorn, ali to se vec neko duze vreme ne spominje tako da tko zna.. Takodje su najavili i svoj streaming servis iz nekog razloga... umesto da su se lepo prisljamcili netflixu ili nekome, al ajd..
  5. Inace jako mnogo hvale i Horus Heresy serijal, ali to ne bih preporucio za svakoga vec samo za one koji se bas oduseve ovim svetom i zapravo hoce da vide sta se to dogodilo pre 10.000 godina kad je sve pocelo. Posebno kad se uzme u obzir da serijal jos nije zavrsen i da za sada ima preko 60 knjiga... -_- Nekako vise vidim da se Horus Heresy (30k) cita na kraju, da onda zapravo pratis likove o kojima si slucao mitove i legende kroz knjige iz 40k-a The Beast Rises serijal zaobici u sirokom krugu. Pored ovog navedenog postoje na stotine i stotine drugih odlicnih knjiga i serijala, ono sto bih isto izdvojio (sad se time trujem) su Gaunts Ghosts. Konceptualno jako slicni Ciphias Kain-u, u smislu da prati radnju Imperial Comissar Hero of the Imperium Ibrahim Gaunt-e i njegov bataljon, ali za razliku od Cain-a, daleko mracnije, daleko realisticnije, daleko depresivnije, daleko ozbiljnije.
  6. "It is the 41st Millennium. For more than a hundred centuries The Emperor has sat immobile on the Golden Throne of Earth. He is the Master of Mankind by the will of the gods, and master of a million worlds by the might of his inexhaustible armies. He is a rotting carcass writhing invisibly with power from the Dark Age of Technology. He is the Carrion Lord of the Imperium for whom a thousand souls are sacrificed every day, so that he may never truly die. Yet even in his deathless state, the Emperor continues his eternal vigilance. Mighty battlefleets cross the daemon-infested miasma of the Warp, the only route between distant stars, their way lit by the Astronomican, the psychic manifestation of the Emperor's will. Vast armies give battle in his name on uncounted worlds. Greatest amongst his soldiers are the Adeptus Astartes, the Space Marines, bio-engineered super-warriors. Their comrades in arms are legion: the Imperial Guard and countless planetary defence forces, the ever vigilant Inquisition and the tech-priests of the Adeptus Mechanicus to name only a few. But for all their multitudes, they are barely enough to hold off the ever-present threat from aliens, heretics, mutants - and worse. To be a man in such times is to be one amongst untold billions. It is to live in the cruelest and most bloody regime imaginable. These are the tales of those times. Forget the power of technology and science, for so much has been forgotten, never to be re-learned. Forget the promise of progress and understanding, for in the grim dark future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods." Posto ima dosta fanova sf-a, fantazije i tako toga da me prosto cudi kako nema teme za 40k. U svakom slucaju, ima gomila smece knjiga, ali ima i sjajnih da se probere izmedju. Ono sto bih najtoplije preporucio za pocetak su Ciphias Kain knjige. Jako lighthearted, vesele, cak i komicne. Radnja prati Imperial Comissar Ciphias Kain-a, "heroja" imperijuma i razne zgode i nezgode u kojima se on i njegov bataljon nadju pokusavajuci da pobegne od opasnosti. Jos jedan sjajan intro u 40k unvierzum su Eisenhorn knjige, Daleko mracnije od Ciphias Caina ali takodje mozda i najbolji intro u ceo svet 40k. Ako se lozite na jos vece kurcenje i zelite da znate malo vise o Space Marines, prve tri knjige Space Wolves su odlicne, 4/5/6 mozete preskociti. Radnja prati put Ragnar Blackmane-a od obicnog "vikinga" do supervojnika imperijuma. Jako lepo stivo za citati. A ako hocete jos vece kurcenje, Dan Abnett - Titanicus audiobookbay tacka nl uz registraciju ima sve ove audioknjige i divne su ❤️
  7. Ozivljavam temu iz naftalina. Treba mi preporuka za stolicu za komp. Biggg and thiccc varijanta. Mali intro, Kupim stolicu u forma ideale za nekih 13tak hiljada, testirano na tezinu do120kg, nakon godinu dana pukne. Reklamiram, dobijem novu, nakon godinu dana pukne.. Odem u comtrade, uzmem HyperX stolicu, tesitrano na tezinu do 150kg, nakon godinu dana pukla. Odneo sam je na reklamaciju sad cekam da mi vrate pare posto izgleda da nemaju zamenske stolice i zamenske delove. Koju stolicu da kupim a da mi izdrzi vise od godinu dana?! Cenovni budzet do 500evra.. Znaci yisk, forma ideale, emmezeta i to sve otpada u startu. Nesto najbolje sto sam iskopao kod nas je https://www.masterpro-spa.com/detalji-proizvoda/gaming-stolice-killabee-8247 , Ali gledajuci globalne rivjuove i to, generalno je soc varijanta kolko sam skapirao. Ako neko ima neka iskustva i sl bilo bi super.. Alternativno mi ne gine da uzmem Herman Miller ili Steelcase, jeste da je skupo kao oko, ali barem imam garanciju na herman miller 12 godina, pa nek puca do mile volje.. p.s. nemam 150kg, imam oko 120, stolica je smece.
  8. Meni samo nije jasno kako su uspeli da ucine star trek dosadnim sa ovim pikardom... tugica
  9. vezano za Jokera, nisam gledao film, ali vidim da se precesto pominje kao criminal mastermind sto on nikad nije bio, tj u zavisnosti od pisca on je bio svasta, imao je snagu i skill da se fajta sa betmenom jedan na jedan, a u sledecem stripu ga betmen zguzva kao krpu, u jednoj inkarnaciji je kriminalni genije sa spletkama unutar spletki, u drugoj ima ideju da stavi joker venom u gradski vodovod... Jednostavno on se kao lik "rekreira" konstantno u stripovima, plus sto je dodatno naglašeno da je Joker u stripovima zapravo tri različita lika. I u killing joke stripu koji je bazni "origin" story za jokera, pre nego sto je postao to sto jeste on je obican luzer dok nije pukao s mozgom.
  10. Dark Phoenix - Užasno je reći, ali matori "X3: The Last Stand" je bolji. Bože. 😞
  11. Carnival Row Nije los, odlicna atmosfera, pokidali su sa glumcima, mozda prica malo "zbrzana". Deluje mi kao da su zbrzali malo kraj, mislim da su opusteno mogli da razvuku sezonu na dve sezone.
  12. Jbga, na mene utiče to što sam baš veliki fan stripa i onda vidim scenu koju su oni uradili i kako i razočaram se jer znam koliko je moglo biti bolje. Svi likovi u boysima su kopija i marvela i dc-a, ali da, ovi u 7 (sem starlight) su kopija DC Justice League. Meni možda najviše smeta sam backstory boysa, jer su u stripu oni bili megazajebani knowitall superhero spies, dok mi ovde više deluju kao neki jedva sastavljeni motley crew. Takođe uvod starlight u 7 su trebali mnogo surovije i bolje da urade. Još šta mi smeta jeste razvoj The Deep-a. Mislim kapiram da je lik living joke, ali nepotreban fokus na njega totalno. Urbana obožavam, ali baš nije uhvatio lik Butchera
  13. The Boys - očekivano smeće 😞 šteta, jer se vidi da su bukvalno mogli sve najsurovije scene i storylineove da prebace na keca.. Da nisam citao strip mozda bi mi bilo i ok, ovako, meh... Boysi uzasan kasting, uzasan backstory... boysi deluju socijalno do zla boga.. 😕 Starlight sjajan kasting, Homelander fantastičan kasting, ostali meh.
  14. Kasno odgovaram, ja sam našao Laptop servis Hotspot na vračaru, rešili mi problem onomad.
  15. Koliko sam ja skapirao iz svega sto sam citao i procitao on dok je pisao prvih pet knjiga, imao je pomocnike. Pomocnici su kad je serija krenula presli na pisanje The Expanse-a koji je sam po sebi postao megahit. ergo, debeli nema vise pomocnike, nema one koji prate za njega milijardu likova na milijardu lokacija sa milijardu veza i opisa i slicnih sranja i sad je malo u problemu i maksimalno usporio. Sa druge strane, ogroman je pritisak da ce da napise sranje do kraja xD GoT ce biti greatest story never told do kraja
  16. Hvala bogovima sto sam procitao one leakove i sto sam se pripremio za ovu planinu fekalija.
  17. Ma nema veze sa knjigom ovo sto ja pricam, ima veze sa nacinom na koji vode i razvijaju likove. Ranije su likovi bili "realni", a sad ih definisu iskljucivo ocekivanja publike... Arja je "faceless man with a list", Hound je "bratoubilacki pirofob", Sansa je Sersi na severu, Sem je opet regresovao u nesposobnjakovica, i tako dalje i tako dalje i tako dalje... Dijalozi vise nisu dijalozi nego ljudi citaraju sami sebe od pre nekoliko sezona... To sto pored svega toga i vredja osnovnu inteligenciju je vec druga stvar... A kako ti je bolja od kad se potpuno razdvojila od knjige nemam pojma, meni je tragedija od kraja prosle sezone pa do sada. Dorne je tuga kako u knjigama tako i u seriji. p.s. Lupam, to je kao kad kad bi se Walt u zadnjoj sezoni Breaking Bad upisao u gace da ga lopov startuje na ulici sa zardjalim srafcigerom i trazi mu pare..
  18. ogroman pad kvaliteta, posebno od 7me sezone, svi likovi regresuju, postaju dvodimenzionalni i definisu ih "iscekivanja publike" sto dovodi samu pricu do krajnje granice banalnosti.. Ova dvojica cvaraka su pokazali da umeju nesto kad im je sve nacrtano, cim imaju sopstvenu misao ode sve dodjavola
  19. 800 po kvadratu me izaslo. Doduse ruinirano, i dodao sam oko 150 po kvadratu da ga uredim. Al dobro to je mene bas usralo a i bio sam kes kupac. Sto sam cuo, ocekuje se sledece godine neki pad cena nekretnina, al ko ce li ga znati
  20. The Umbrella Academy Presjajno. Retko da se desi da je ekranizacija stripa desetostruko bolja od izvornog materijala.
×
×
  • Create New...