Neptune Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 vezano za to merenje, ja sam primetio npr da mi je sa 98, pri 160km/h, motor na 3200 obrtaja, a sa 95 na 3400. roflsad sam procitao da nema veze, bitno da ste vi mene ismejali, face dve. mozda je do tih aditiva ili cega vec. Quote Born in trust sentenced to dust born in sin come on in Link to comment Share on other sites More sharing options...
samur Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Meni 1.9 multidzet trosi oko 8l u gradu i oko 6 na autoputu. Ali ja volim da ga stiskam jer je radost za voznju.Sto je i najbolje, te dizele valja gaziti jer sprze ovo nase smece od goriva mnogo lakse. Uvek sipam te bolje dizele, ali ne znam da li ima efekta stvarno.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 ja sam iz prakse 100% siguran da 95 nije 95 :)dok sam svojevremeno golfom isao bg-ljubljana-bg..naspem pun pred hr granicom i do ljubljane sam debelo u rezervi.naspem pred hr granicom u povratku i kad stignem imam jos za 100-150km sigurno.voznja je ista , po principu gas do poda, letimo 140 (1.4 60ks)sa druge strane isto brdo moram u 4u da spustim pri dolasku a ide 5om 'normalno' kad se vracam.. padina je ista sa obe strane..@Neptune .. diferencijal/menjac ti je fiksni, tako da ces i sa raketnim gorivom imati isti km/rpm .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 Iz nekog mog iskustva sa gorivom u inostranstvu isto se da primetiti razlika u kvalitetu goriva, a sto se tice G100 na gazpromu sipao sam ga sad prvi put, do sada sam sipao 98, videcemo da li cu preci nesto vise km, a sto se tice toga kako auto vuce ne vidim preteranu razliku naspram ovih 98ica. Inace motor je 2.0 i po gradu trosi ~9.2L a pride je skyactive pa kao jos bi trebalo i manje da trosi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 evo i ja vozim najekonomičniji auto na svetu (eHDI 1,6 - ima i start stop kao što pažljivi čitaoci već sigurno znaju) i troši mi između 9 i 10 litara po gradu. ali stvarno po gradu, živim i radim u centru i idem svaki dan kolima na posao usput vozeći i ženu na njen posao, iliti kada kažem grad mislim "konstantna stani-kreni vožnja u prvoj i drugoj uz nezaobilazni crveni talas" a ne "blokovi, autoput, pa malo centar" - to je mešovita vožnja.što se otvorenog puta tiče, evo podataka sa skorašnjeg puta do budimpešte i nazad: https://www.dropbox.com/sc/gz97wrh6sksoxo8/AABC7nDi50mxg9b2HqbV2gpwa ovde je upalo 750 km na autoputu (non stop tempomat na stvarnih 130 km/h) i ostatak "po gradu" ali uglavnom po periferiji sa širokim ulicama bez gužve iliti mešovita vožnjadok ide tih 130 u šestoj pokazuje trenutnu potrošnju oko 6 sa srpskim aviodizelom, dok sa 50/50 mešavinom srpskog i mađarskog "aviodizela" pokazuje oko 5,5. mađarski je jeftiniji desetak dinara ako vas ne opelješe na kursevima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 konacno se prica istina na ovu temu \o/ razbijamo predrasude ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 Ide zima, večna zajebancija za dizelaše Kakva je situacija s gorivom u poslednje vreme, ako neko ima info iz prve/druge ruke? Obično točim regularni ED na OMV-u ispod zvezdarske šume, s tim što sam pre nedelju dana natankao njihov aditivirani MaxxMotion skoro do vrha, i prošle nedelje kad je noću bio blagi minus i oko nule, motor se nešto manje drao ujutru kad idem na posao (deonica je relativno kratka tako da se motor jedva zagreje dok stignem). S druge strane, krajem avgusta sam radio mali servis, i stari filter za gorivo je izgledao sačuvaj bože. Je l za Ultra D i dalje važi da je među boljima? Bila je priča da je Nis poslednjih godina pojačao kontrolu i ga dopinguju još u rafineriji, pa kvalitet manje zavisi od elana pumpadžije koji nakon istakanja treba da dospe aditive. Eko dizel sam natočio jednom na bogosloviji i motor se primetno više dernjao, a i batičasta ekipa koja tamo radi deluje da ih boli kurac da se cimaju oko bilo čega. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 Za Mol na Karaburmi kukaju po automobilskim forumima da je užas, na kom točiš? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 ivane t. jerli smo mi to komsije, oces u thug life crew? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 Meni deluje da isto šljaka auto kada sipam na NISu ili na Molu (oba u Južnom Bulevaru). Ali baš sam danas sipao na Molu pa ću da obratim pažnju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine. Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 Jel probao neko novi G Drive dizel na Gazpromu i jel realno da se razlikuje uopste od NISovog Ultra D ? Quote UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 17 hours ago, tortky said: Dizel isključivo na MOL pumpama, nema greške - većina ostalog dizela je go kurac, pisao sam već o tome. Zar nije dizel svuda isti a to je ovaj sto ga proizvodi rafinerija u Pancevu? Koliko ja znam svi imaju isto gorivo jedino sto odredjene pumpe zamesaju to sa odredjenim aditivima. Secam se da je Knez Petrol pre imao "bolje" gorivo jer su svercovali neko strano. Ukoliko gorivo kupujete u Srbiji vrlo je verovatno da ono dolazi iz rafinerije u Pancevu jer retko ko uvozi gorivo a i kad uvoze to ne ide na sve pumpe vec samo na neke. Tako da je vrlo moguce da jednom sipate na nekoj pumpi i bude dobro a sledeci mesec bude po starom :) Takodje konzistentnost ovog goriva koje se radi u Pancevu nije najbolje tako da se desava da jedna tura bude losija/bollja od predhodne tako da i to tipovanje ne vredi nesto. Ja sam radio analizu bas sa svojim autom i uzimao na razlicitim pumpama i merio koliko predjem sa punim rezervoarom i sta ja znam takva analiza zapravo i nije najbolja jer stil voznje i putanja nije ista samim tim verovatno dolazi do velike greske. Kod mene je bilo da je najbolje gorivo zapravo na EKO pumpi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 (edited) nije svuda isti dizel, neki uvoze svoje gorivo ili kupuju od drugih, ne samo od nis-a. Edited November 20, 2016 by Doca Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 18 hours ago, rejven said: ivane t. jerli smo mi to komsije, oces u thug life crew? Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 S druge strane, krajem avgusta sam radio mali servis, i stari filter za gorivo je izgledao sačuvaj bože.To je nažalost normalno kod nas, ja sam pretprošle godine morao da idem da mi ponovo promene filter za gorivo posle tipa 5.000km jer se zapusio :( komentar majstora je bio da na kojoj god firmi da sipas gledaš da je neka veća i prometnija pumpa gde ih više nadziru jer nije problem samo tipa u NIS-u, MOL-u i sl nego je pitanje i da nije sam pumpadzija istocio koju količinu goriva i sipao vodu umesto toga, to sjebava dizel baš žestoko, pogotovu zimi. Takodje ja sam recimo uzeo da sipam i onaj neki Wynns aditiv, košta mislim oko 1.000 dinara bočica a potraje praktično celu zimu i imam utisak da bolje radi i lakše pali ujutru kad je baš hladno. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 Ja recimo i dalje vidim drasticnu razliku u benzinu izmedju 95 NIS i G drive 100 na gazpromu, skupji je oko 10 din po litru ali auto ide primetno drugacije. Postoje ti aditivi, koji valjda rade stvarno... http://www.kolibrioil.com/proizvodi/marly/cti-diesel-68.html " Štiti sistem od korozije, eliminiše vodu, povećava cetatnu vrednost goriva, itd" Tako da se verovatno vise isplati dati vise para na pumpi (500 din po rezervoaru) nego ovo budzenje ali ko moze da garantuje bilo sta :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 Potpuno ti je drugačije za benzin, između ostalog bilo bi baš nelogično da ne primetis razliku između 95 i 100 oktana goriva :)Meni s aditivom uopšte nije ideja da dobijem neke bolje performanse nego da minimizujem štetan uticaj lošeg goriva na motor koliko god je moguće. Dešava mi se čak iako sipam uvek NIS ultra D a ne običan ED da imam problem s paljenjem (dosta duže vergla) ako je ujutru baš hladno a aditivi mi pre svega rešavaju taj problem i uopšte kako radi dok je još hladan, meni sasvim dovoljno. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 Ultra D ne bi ni trebalo da je poboljšan za rad u minusu, za to je (teoretski) bolji MaxxMotion Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 Ja sipam uglavnom na Nisu i Knezpetrolu. Ne primećujem nikakvu razliku. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Aj da oživim malo topik - od skora vozim benzinca, Punta 1.2, iz Šapca sam, i več u dva poslednja sipanja običnog benzina na NIS pumpi sam nekako prebrzo progoreo tih 1000 din. "Između" sam sipao na nekoj Piko pumpi, za koje su me upozoravali da je lošiji plin, a ne znam kako se kotiraju po benzinu, i tih njihovih 1000 din mi je baš lepo potrajalo. Sad imam nasut premium 95 na Lukoil pumpi, Za sada imam utisak da mnogo manje smrada i dima izlazi iz auspuha kada upalim "ladan" auto, u odnosu na ponašanje sa NIS-ovim benzinom. Pratiću detaljnije koliko koje gorivo mi traje i kako nosi auto, nema druge. Užas je kakvo sranje sipamo u automobile, generalno. Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 A što ne odeš u Bosnu da sipaš? Em će te izaći malo jeftinije čak i kad uračunaš trošak puta em od svih sam čuo da je gorivo kod njih kao bolje. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Jel imas neku ideju kako da promenis nesto u zivotu umesto sto brines o kvalitetu goriva :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 jbg, nisam ja pokrenuo topik, već sam se samo nadovezao :) To za Bosnu ne znam isplati li mi se na mali puntov rrzervoar., a nemam ni onaj zeleni karton. Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Killy.vs.Dobra.Plata.S01E01.HDTV.x264-NCR Plot Kili dolazi na pumpu, pita ga pumpadžija "koji ćete", Kili kaže "najskuplji, do čepa". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 27 minutes ago, voodoo_ said: Killy.vs.Dobra.Plata.S01E01.HDTV.x264-NCR Plot Kili dolazi na pumpu, pita ga pumpadžija "koji ćete", Kili kaže "najskuplji, do čepa". oplakao sam na group rls Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts