Boyka Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Uzeću još 2 uskoro, taman dok vidim kako će mi se ove koje sad uzmem pokazati, nazad su mi ionako all-season gume do tad... Nešto mislim da sam pre za Goodyear nego za Dunlop, ali videćemo i kad odem na lice mesta, da li su cene iste, da li ih imaju na stanju, koje su godište i slično. Ako neko ima još neki hint, odlično... I hvala još jednom Quote Znaš me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 Trebalo bi samo imati na umu kod tih testova standardnu problematiku iz auto industrije - nemački mediji obično ne vole francuske proizvode i obrnuto (po ovom testu michelin pilot čak nije u "gornjoj grupi"). Dynaxer je na primer "besceler" dugi niz godina i ja ne znam ni za jedan slučaj da je neko kukao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 realno je da su sva ta istrazivanja uzasna... za kleber smo pisali. michelin ne verujem da moze u rangu sa duplo jeftinijim markama najbolje da se pita neku vuklanizer, ne bi trebalo da ima razloga da maze, jer si dosao da uzmes gume koje su dobre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 kili mehanicar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 ako je dobar aonda dobro ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 Ovaj Vića zreo za ženidbu :c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 pa ispricano je vec za kleber imas potvrdu sa nekoliko strana, za to znam, dobre su i sto se buke tice i kvaliteta za dati novac a onda imas rezultate tih istrazivanja gde stoji da su kanta, gde su takodje stavili i michelina, u sta zaista ne verujem svrati do 2 vulkanizerske radnje gde ih prodaju i ugradjuju i pitaj za misljenje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 6, 2015 Author Report Share Posted April 6, 2015 ja nista ne razumem ovog kilija :D btw, nikako da se prolepsa ovo vreme da sam zamenim tockove na placu, po ovoj kisi necu da se cimam, na kraju cu otici do vulkanizera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 Ma ako imas druge tockove idi kod vulkanizera, meni pre neki dan zamenili za 10 minuta i 500 dinara sva cetiri. Ja bih se sam s dizalicom patio bas sat ipo, ne vredi to dve pljeskavice :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 U Smederevu su to tri pljeskavice! :D Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 ja sam batica koji kupuje 2 gume i moram to uskoro uciniti, jbg, 225 45 17 ima da me ošure koju god marku da uzmem Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 uzeh 4x kleber dynaxer u planeti guma, pa čisto da se osvrnem na par stvari nisam još dovoljno vozio kola sa novim gumama pa ne mogu da kažem ništa o buci i ponašanju po kiši, jedino što sam primetio da se volan za nijansu lakše okreće Doduše nemam pojma kakvu specijalnu poslovnost i profesionalizam od njih očekuješ - beogumu sam zvao, pitao da zakažem, tip mi je rekao da nema slobodnih termina ali "sigurno neće biti gužva posle 17h kad firme prestanu da dolaze, čekaćete max 20 minuta". dolazim u 17:45, već vidim da je gužva, pitam koliko misle da ću čekati, kažu mi "minimum sat vremena" - shop invest sam takođe zvao, tri puta, dok sam utanačio da je za mene 195 jer ih je zvao neki drugi ivan koji je tražio 215, da bi se na kraju ispostavilo da im vulkanizer radi do 17h. - ovi iz planete guma su mi preko telefona rekli jednu cenu, pa obračunali drugu, malo veću, jer su zaboravili da napomenu da naplaćuju i zamenu ventila odvojeno od montaže i balansiranja nije ništa strašno, ali izgubiš pola sata radnog vremena i posle još toliko na vozikanje od beogume do planete zato što botovi koji se javljaju na telefon nemaju dovoljno prostora u ROM-u... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 (edited) - ovi iz planete guma su mi preko telefona rekli jednu cenu, pa obračunali drugu, malo veću, jer su zaboravili da napomenu da naplaćuju i zamenu ventila odvojeno od montaže i balansiranja this - sorry, i meni su isto uradili i zaboravio sam da pomenem. ali su i bez zakazivanja zavrsili sve za manje od pola sata. btw, sava koju sam uzeo je uzasno bucna. Edited April 9, 2015 by baltam0s Quote Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 da, ostatkom usluge sam prezadovoljan, brzo je sve završeno i liku nije bilo mrsko da proveri rezervnu gumu i još par sitnica koje sam mu tražio da odradi na usput, ali mi ne ide u glavu da ne kažu šta će sve da ti naplate preko telefona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 treba da kupim dve letnje. I to prednje. Zadnje su od prosle godine i u dobrom su stanju. Da li ima razloga da mi nove gume budu iste kao i postojece? Da li mogu da kupim gume nekog drugog proizvođača i da li to utiče na sigurnost. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Ja samo da pohvalim jedan sistem koji je relativno nov po tom pitanju, neki mobilni vulkanizer (guglati tako za sajt), em sto prodaju gume po relativno korektnim cenama, em je dovoljno obezbediti parking mesto na kome stoji auto a kome moze da se pridje sa strane (dakle moze bilo gde da je paralelno parkiran), oni dodju s kombijem, poskidaju tockove, prebace gume i balansiraju u kombiju, cak imaju i hotel za gume pa ti odnesu stare. Nisam probao licno, ali evo dvojci mojih s posla upravo auta stoje ispred zgrade na dizalicama, dakle dogovorili su termin s njima sto moze da bude u toku radnog vremena ili bilo kada (posto je dovoljno samo im dati kljuc od kola i pokazati koji je auto). Koliko sam skontao malo je skuplje od standardnog vulkanizera, ali kad se ufaktorise da ne mora da se bleji sa strane i ceka dok ne zavrse vrlo gotivna fora. Posto na zimu moram da menjam zimske gume verovatno cu tako, posto je cimanje stvarno minimalno ako u blizini postoji iole normalan parking prostor. Pogotovu kad imam u vidu da sam u subotu kupovao dve gume za zenin auto i menjao druge dve i u Beogumi proveo cirka dva sata (da, da, znam nisam trebao da odem u subotu, ali opet). Da li ima razloga da mi nove gume budu iste kao i postojece? Da li mogu da kupim gume nekog drugog proizvođača i da li to utiče na sigurnost. Mislim da ne, ali zasto ne bi kupio iste? Nesto ti ne odgovaraju? Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 ima neke lassa, jeftinije su Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Nema, uzmi koje hoćeš, samo da su ti iste na istoj osovini, i da su sve 4 iste po dimenzijama. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 zanm da treba iste dimenzije, nisam bas tolka rupa :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 (edited) ima neke lassa, jeftinije su Trebalo je da pretpostavim da je stekanje razlog Na zeninom autu kad smo ga uzeli su bile razlicite gume na razlicitim osovinama, tipa pozadi su bile letnje BF Goodrich a napred zimske Tigar, i nije bilo nikakvih problema, nije se auto ponasao cudno niti bilo sta, samo sam ja to u medjuvremenu opeglao jer ocu da sve bude pod konac da mi ne bi ona kenjala, ionako vec kenja sto za svoj auto uzimam skupe gume a za njen jeftinije :) Edited April 9, 2015 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 kao sto ne treba zenama ne treba ni igoru 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Pa realno, koji ce mi neke gume ekstra na jebenom gecu Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 svakako je neudoban a i nije garazirani A4 sa nebo plavom bojom sad prestajem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 (edited) Nema, uzmi koje hoćeš, samo da su ti iste na istoj osovini, i da su sve 4 iste po dimenzijama. zanm da treba iste dimenzije, nisam bas tolka rupa :) Što da su iste po dimenzijama? :) Ja sam danas promenio 2 gume u Planeti guma. Još preko telefona sam pitao da li je uračunato balansiranje i rekli su mi da nije, tako da sam znao cenu koja me čeka. Uzeo sam Goodyear Eagle F1 Assymetric, zanimljivo deluju, treba se navići na njih sad posle zimskih, jer su šire od njih po 3cm. Video sam da su išle kao prva ugradnja na 911, Quattroporte, CLS itd, što bi trebalo da je neka garancija kvaliteta, pa ako se pokažu kao dobre, uzeću još dve. Video sam uživo i Dunlop Sport maxx, lepu šaru imaju Edited April 9, 2015 by Boyka Quote Znaš me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts