Dule_smor Posted March 10, 2013 Author Report Share Posted March 10, 2013 ajmo, the summer is coming!:) uzeo 4 polovne felne za suzuki, pa cu uskoro da montiram ove 4 letnje gume na njih, a zimske neka stoje na starim tockovima...tako da sad ne moram da menjam gume i balansiram tockove dva puta godisnje...mozda samo prefarbam ove stare felne ako su mnogo zardjale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Mislim da bih mogao ja preko mog sindikata da iskombinujem set novih letnjih guma.. Prodao bih ispod stvarne cene sve 4 gume. Ako je neko zainteresovan neka mi baci PM sa detaljima pa da se dogovorim šta i kako. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Raspitao sam se danas i mogu preko svog sindikata. Ako nekome trebaju letnje gume, neka mi se javi pa cemo se dogovoriti oko cene guma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospodin Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 (edited) Novi adacovi testovi za letnje gume. http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821 http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821 Edited March 12, 2013 by GhostFace Quote Hated by some...Loved by few...Respected by all... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Po ovim testovima ispada ne postoje odlichne letnje gume, vec samo OK gume... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 zna li neko kako se pravilno rotiraju gume :) jel prostija varijanta zadnje ->prednje ili on ukrstanje prednja leva na mesto zadnje desne, i prednji desna na mesto zadnje leve :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 zadnje > prednje , a kad vec pricamo o tome trebalo bih i ja to da uradim, zaprepastio sam se pre neki dan koliko mi se pojela sara. :) Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 ili on ukrstanje prednja leva na mesto zadnje desne, i prednji desna na mesto zadnje leve :) код већине гума је одређен смер ротације тако да је ова варијанта но-но осим ако не планираш да возиш само у рикверц јелте едит: фејловао сам, не мора да се промени смер ротације ако се гума скида са фелне Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Failure.Sanitarium Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 (edited) Kolika je realna cena menjanja guma sa zimske na letnje + balansiranje. U Beogumi je 600 RSD po gumi sa balansiranjem, deluje malo mnogo? U pitanju su 225 / 45 / 17. I jel se isplati puniti gume azotom ili je preterano cimanje ? (mislim da naknadne kontrole itd) Edit: Da, inace zvao sam obe Beoguma radionice, u NBG je zamena 600 RSD po gumi, a u Rakovici sve isto je 736 RSD po gumi :))) Ista firma, dve cene za isti posao. Kakav win. Edited April 16, 2013 by Failure.Sanitarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 U gumarskom poslu iz nekog razloga postoji filozofija različitih cena iste prodavnice u različitim delovima grada i/ili drugim gradovima. Ja mislim da je u Tyre+ servisima (www.tyreplus.rs) valjda besplatna montaža ali plaćaš balansiranje nešto na taj fazon, mislim da je 300din po gumi. Isto tako, od ovoga verovatno nema jeftinije izuzev da neko menja za džabe al' to obično rade ako kupiš kod njih a deluje mi iz priče da ti već imaš gume. Znam da Lešanović nešto dere sa cenama, on je Vulco mreža, ali možda je neki drugi Vulco servis ok. I ja i dalje ne znam što bi se punile gume azotom :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 (edited) Ja mislim da je u Tyre+ servisima (www.tyreplus.rs) valjda besplatna montaža uzeše mi dripci 5k din za nameštanje 4 gume i 5-6 meseci hotela za letnje! nisam bio tu, ortak odvezo auto, sačuvao račun, kad se vratim u zemlju moram da pogledam šta tačno košta toliko :) Edited April 17, 2013 by тrooпer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 pa nije cuvanje 100 kinti mesecno. celicne za zimski set i nema vise smaranja.. 200 kinti zamena sve 4 , 5 minuta posla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Pa zapravo ti je to negde ta racunica, oko 100 kinti cuvanje, puta 6 meseci puta 4 gume, to dodje oko 2.400. Meni je zamena i balansiranje guma za alu 16" negde oko 2.500, tako da to ukupno dodje negde oko 5k. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Failure.Sanitarium Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Hvala Laki, poslao sam im mail da proverim uslove. Na telefon se naravno niko ne javlja. :) Pa preporucuje se azot posto je kao gusci od vazduha, i manje se greje pneumatik u letnje vreme i pri vecim rotacijama itd. Ali takodje se kaze da je neophodna kontrola minimum jednom mesecno, sto je cimanje po meni... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 u vazduhu ima 78% azota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 200 кинти замена без балансирања. Балансирање је око 350 (+-50дин) Ма тај азот је чисто просеравање. Контролу вршиш сам на свакој бензинској станици (осим на НИС-у код КБЦ, где су ми наплатили ваздух да додувам лопту за баскет) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Failure.Sanitarium Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 где су ми наплатили ваздух да додувам лопту за баскет) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Prosto ne mogu da verujem u ovo za loptu, mora da nas troluje :) Čuvanje guma je evro po gumi mesečno, mislim da je to univerzalna cena svugde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Ja juce promenu cetiri gume platio 50 jura :S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 озбиљан сам! Још има фору тамо код компресора има два излаза за црево, један који ради и други који не ради. И онда док смо се ми чудили зашто не ради компресор, он долетео, пребацио црево на други излаз, надувао лопту и каже 50динара. Дао сам му на крају 100 јер нисам имао ситно, а и много се намучио да нам предува лопту. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 17, 2013 Author Report Share Posted April 17, 2013 sta je cuvanje guma? ja uzeo drugi set polovnih felni za letnje, zimske sam ostavio na placu...kaze lik da ne moram da ih ispumpavam na 1.5 bar vec slobodno da ih ostavim na felnama horizontalno da stoje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 sta je cuvanje guma? U BG-u ljudi nemaju plac :) Tj onaj ko nema plac/garazu/podrum gde bi mogao da ubaci gume a da mu ne ugrozavaju zivotni prostor da tamo vulkanizerima koji imaju skladista i oni ih onda cuvaju preko leta/zime za 100 dindzi po gumi mesecno. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 17, 2013 Author Report Share Posted April 17, 2013 ah, pomislih da je to, al rekoh mozda ima neki fensi nacin za odlaganje guma da duze traju:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 kod Saleta ja menjam (vulkanizer kod Čačanina), zamena gume i balansiranje je 450 din. nemojte puniti gume azotom ljudi, trebalo bi da su vec svi skapirali tu "prevaru"... Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 Sto se tice azota u gumama http://voices.yahoo.com/nitrogen-inflated-tires-pros-cons-5440349.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts