THE KRLE Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Da li bi neko mogao da mi preporuci neki istorijski triler ili neku dobru knjigu u vezi mafije.? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lancemi3d Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Da li bi neko mogao da mi preporuci neki istorijski triler ili neku dobru knjigu u vezi mafije.? :) Procitaj Poslednj Don, ja inace nisam neko ko cita knjige preko 300 stranica, jos sam nov, ali mi je Poslednji Don drzao paznju i procitao sam knjigu za tri dana. Kad vec pitas za MAFIJU :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 (edited) Ć to se istorije mafije tiÄe, pogledaj ovuhttp://www.laguna.rs/n704_knjiga_koza_nostra_laguna.html Edited November 12, 2014 by Boyka Quote ZnaĆĄ me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 (edited) Smilovao sam se najzad da pocnem Tocak Vremena :) Fino mi ide, dosta je citljivo, makar ove prve knjige, nemam pojma kako ce biti kasnije, ali posto mislim da je Dzordan odlican, a Sanders najmanje rame uz rame sto se pisanje tice, mislim da se necu preterano izbedaciti kada zavrsim sve :D Edited November 17, 2014 by tzarinho Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted November 18, 2014 Author Report Share Posted November 18, 2014 (edited) Sanderson je za tri koplja ispred Dzordana.  in other news The Broken Empire Trilogy  Dark fantasy, glavni karakter je izuzetni govnar, setting je interesantan, prvi put kad sam uzeo da je citam nije mi se svidela, drugi put sam pustio audio knjigu u kojoj je voice acting fantastican i toplo ga preporucujem. Sem toga ako vam ne smeta deus ex momenti koji se non stop pojavljuju i koji zestoko smaraju, sasvim je gotivno stivo o antiheroju. Edited November 18, 2014 by JoeKerr Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 ProÄitah ovu poslednju knjigu (poslednju koja je izaĆĄla, u originalu 2013.) o veĆĄcu ili veĆĄtcu, ne znam kako se piĆĄe, Oluje neĆĄto neĆĄto i razoÄaran sam. Knjiga se deĆĄava pre petologije i pre najmanje jedne od priÄa iz zbirki priÄa. E sad zaĆĄto sam razoÄaran je na oko jednostavno, ali pak komplikovano da objasnim! Â U suĆĄtini, video Sapke da je popularan pa ko veli duzmem malo keĆĄa. E sad, poĆĄto je on sjajan pisac, nije napisao 100 glupih strana, nego je napisao ful knjigu, ali... Ali jebiga. Mislim, ja Äu uvek da proÄitam ĆĄta god izbaci o veĆĄtcu, ali kad pogledam ĆĄta sam proÄitao, bukvalno niĆĄta nisam dobio osim zabave. Nijedna nova tema, niĆĄta novo o veĆĄtcu ili bilo kom drugom poznatom liku. Mnjah... Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 Smilovao sam se najzad da pocnem Tocak Vremena :) Fino mi ide, dosta je citljivo, makar ove prve knjige, nemam pojma kako ce biti kasnije, ali posto mislim da je Dzordan odlican, a Sanders najmanje rame uz rame sto se pisanje tice, mislim da se necu preterano izbedaciti kada zavrsim sve :D Â Dzordan je planirao da zavrsi serijal sa trecom knjigom *i tacno ces videti momenat gde je trebalo da bude kraj, pa se predomislio*. Serijal je ok, nista posebno - tj bio bi odlican da nije odlucio da razvodni radnju toliko da ti bude muka, a Tolstoja pocnes da smatras epitomom konciznosti :D Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 (edited) Moj prethodni komentar za Sandersona je vise bio u kontekstu da je uvek malo teze nastaviti knjizevni rad nekoga drugog :) Zaista imam veoma veoma visoko misljenje o njemu :) Inace, skroz mi je citljivo za sada, ne zalim se preterano na otezanje, zaista mi ne smeta :D Imam strpljenja na pretek :D Hajde kada sam vec ovde, daj da pohvalim kao i u temi o Pesmi, Vitez Sedam kraljevstava - skroz ok za procitati, ako vec pratite Pesmu, daje skroz ok uvid u neke dogadjaje za vreme Targarjena, a verujem i da ce u knjigama koje dolaze, istorijat, narocito kada su Crne Vatre u pitanju, mozda znaciti :) Edited November 21, 2014 by tzarinho Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted December 6, 2014 Report Share Posted December 6, 2014 Trenutno citam cetvrtu knjigu iz Expanse serije, Cibola Burn. Slazem se sa boletom da su likovi veoma jednodimenzionalni i prosti, ali je knjiga dosta zanimljiva uprkos tamo. Svima kojima se svidja ovaj serijal, preporucujem da procitaju serijal Grand Tour od Bena Bove, koji je po mom misljenju bolji od Expanse serijala. Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted December 7, 2014 Report Share Posted December 7, 2014 E da ja sam ToÄak vremena prestala da Äitam, mislim kod sedme knjge otprilike. Â Krenuo je vrhunski da smara i to na, po meni, najgadniji moguÄi naÄin. Radnja ide neviÄeno sporo, niĆĄta se ne deĆĄava a 90% knjige je prepucavanje i merenje kare izmeÄu likova, a to mi je baĆĄ odvratno. A recimo u poÄetku mi je knjiga bila super, tj prve knjige. Quote oO Â Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted December 8, 2014 Author Report Share Posted December 8, 2014 (edited) Andrzej Sapkowski - The Swallow's Tower Klasican filler. Zabavno ali nikakvo otkrovljenje.  Andrzej Sapkowski - Lady of the Lake  Shit just got real. Kraj Ciri sage. Barem tako deluje. Nisam jos zavrsio, ostalo mi je jos nesto malo do kraja.  Ponekad mi ide na kurac njegovo skakanje izmedju likova, a ponekad mi je odlicno.. nzn. Edited December 8, 2014 by JoeKerr Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 Prikaz bitke sa Niflgardom iz razlicitih uglova je sjajan. Quote Itâs better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted December 8, 2014 Author Report Share Posted December 8, 2014 Prikaz bitke sa Niflgardom iz razlicitih uglova je sjajan. Â Â Da, po meni jedna od najbolje opisanih bitaka u knjigama. Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 Pocheo sam da chitam Terry Pratchetta, kasnim jedno 10 godina, al' mi je jako zabavno.:D Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 (edited) Jbt, i ja sam isto skoro zakasnio 10 godina i procitao autostoperski vodic, prosto me je bilo sramota kako sam to propustio :) I nikada nije kasno da pocnes sa Pratchetom! Edited December 8, 2014 by gruja Quote  gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna liÄnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja Äu za poÄetak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 Nisam Äitao PraÄeta u originalu, ali domaÄi prevod je boĆŸe me saÄuvaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 Audiobooks u prevozu ili dok radim neshto no brain su best thing since sliced bread! Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
makiro Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Edji Josikava-Musashi fenomenalna knjiga svima tople preporuka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 The Martian. Â Knjiga me je oduvala sa nogu. Neverovatno kolko se covek uzivi sa glavnim likom :) Odlican sci fi. Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 procitao sam i ja The Martian. Pricha je dosta dobra, jedino sto mi se chini da je pri kraju malo antiklimaktichna (osim poslednjih 20 strana) Â sam kraj, deo sa susretom sa Hermesom, je napet, ali je deo kada on putuje od habitata kao Ares 4 letelici deluje nekako zbrzan i mogao je da bude mnogo napetiji u fazonu "toliko blizu a toliko daleko" Â Ne verujem da ce ekranizacija filma biti dobra, jer kasting upucuje da ce neki likovi (npr Melisa koju glumi Dzesika Chastein) dobiti mnogo vishe prostora nego u knjizi i da ce ubaciti neke romansa elemente, kojih u knjizi nema. Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 (edited) procitao sam i ja The Martian. Pricha je dosta dobra, jedino sto mi se chini da je pri kraju malo antiklimaktichna (osim poslednjih 20 strana) Â sam kraj, deo sa susretom sa Hermesom, je napet, ali je deo kada on putuje od habitata kao Ares 4 letelici deluje nekako zbrzan i mogao je da bude mnogo napetiji u fazonu "toliko blizu a toliko daleko" Â Ne verujem da ce ekranizacija filma biti dobra, jer kasting upucuje da ce neki likovi (npr Melisa koju glumi Dzesika Chastein) dobiti mnogo vishe prostora nego u knjizi i da ce ubaciti neke romansa elemente, kojih u knjizi nema. Realno slazem se sa svime sto si napisao :) Mozda mi se stvarno najvise svidja razvoj samog lika u knjizi. Opisan je stvarno kao neverovatni car, i non stop sam se smejao njegovim avanturama i cinicnim komentarima :) Â Iznajmio iz biblioteke Neuromansera ali je prevod tolko ocajan da sam morao da skinem engleski pdf i da ga stampam. Tek tada sam skapirao sta se zapravo desava u knjizi. No dobro tek sam krenuo da je citam sva sreca :) Edited December 29, 2014 by free! Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lancemi3d Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 (edited) Prosli put mi nalupaste minuse na poslednjeg dona i andjele i demone, da li zbog toga sto sam procitao relativno poznatu knjigu koja nema neki kvalitet koji vi citate, ili jer mislite da sam lagao, no u svakom slucaju ostadoh dosledan tom ukusu i procitah inferno od Dena Brauna. Â - Jednostavno ne volim nacin na koji se izvlacio iz Luvra u AiD, nesto slicno desava se i ovde u prvih 100 stranica knjige i to mi je jednostavno bezveze, iako sam opet zahvalan na neki nacin sto je Langdon po tom pitanju takav odnosno ne pravi neke lude akcije i ubija petoricu dok bezi. Â + Jos jednom odlicno uklopljena prica uz uglavnom dela iz renesanse, tako da sve ima neku poentu i deluje realno iako sama prica nije po istinitom dogadjaju. Nesto poput serije Fringe, koja je cak i dosta nerealnija od ovoga, no opet sva ta naucna istrazivanja u seriji prikazana su kroz neko objasnjenje tako da je to imalo neku poentu. Sad mi se ne svidja ovaj primer ali nadam se da cete razumeti. + Vec mogu da zamislim Hanksa u filmu koji se valjda trenutno snima upravo po ovoj knjizi, i vec me to u startu odbija i iskreno preporucujem jer i u ovom slucaju vazi knjiga > film . + Za nas koji ne citamo knjige ima par izraza koje moram desifrovati ali ih je malo s obzirom da nisam procitao mnogo knjiga i da mi vokabular nije jaca strana, sasvim pristojno razumevanje knjige i onoga sto je pisac hteo da kaze. Npr. probao sam da krenem da citam "Pelagiju i crnog monaha" ako se ne varam, i nisam mogao odustao sam bas brzo. + Obozavam ovaj stil pisanja, jednostavno mi se savrseno odvija radnja, odlican redosled svega, odlicne finese u nekih naizgled sitnica koje se pretvaraju u nesto veliko posle svakog poglavlja. Edited January 6, 2015 by lancemi3d 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dNte Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Jel izdavao neko u zadnjih par godina kod nas nesto od Zelazny-a? Secam se da je Alnari pre 15-ak god izdao Hronike Ambera i Gospodara Svetlosti ali zadnjih par puta kada sam trazio nigde nisu imali. Quote infidel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted February 18, 2015 Author Report Share Posted February 18, 2015 Brandon Sanderson - svakih godinu dana pogledam sta je novo napisao, poskidam to i procitam u roku od odmah, ovaj put.. Â Legion: Skindeep - slabiji malo utisak od prve ali i dalje izuzetno zabavan Sixth of the Dusk - Kratka pricica, odlicna Reckoners - Fireflight - Nije lose ali i dalje su mu reckonersi najslabiji od svih ongoing stvari koje radi Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted February 20, 2015 Report Share Posted February 20, 2015 (edited) Kada pomenu Sandersona - videh u izdanju Lagune (stavicu u spoiler da ne reklamiram) : Ono malo sto pregledah, deluje jako zanimljivo. Mada, trenutni plan za citanje mi je sledeci - da zavrsim Tocak, Aberkomba, pa onda dolazi na red opet Sanderson i to Red Magle pa onda ovo. Takodje, na Laguninom sajtu videh da je u pripremi (ali cak i bez naznacenog meseca kada ce biti u prodaji) nas dragi Martin, odnosno skoro napisana knjizica : Edited February 20, 2015 by tzarinho Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts