Jump to content

Sta ste Citali u poslednje vreme?

Crno-Sunce

Recommended Posts

Dajte neke knjige o antropologiji, poĆŸeljno da su udĆŸbenici za faks, ali od profesora koji su autoriteti!

lol lol

procitao prvu knjigu 1q84, jako sam satisfy! bas je po mom ukusu pisana

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

ja mogu da ti preporucim nesto od politicke antropologije.

recimo Uvod u politicku antropologiju, Ted Luelen. to imas po fotokopirnicama oko fpn-a/fon-a.

takodje Politika i zlo, Cedomir Cupic. Cigoja je izdavac, tako da moze da se nadje i po knjizarama. u krajnjem slucaju skriptarnica fpn-a. nije striktno antopoloska knjiga, vise je socioloska. takodje od Cupica mozes i Politicku antropologiju, isto po fotokopirnicama, ali to je vec preterano strucna i dosadna literatura.

Skinuo sam sve Warcraft romane, kratke priče i stripove u pdfu formatu, 2,2 gigabajta pdfa za čitanje,  baơ sam nekako srećan ơto sam se konačno nakanio da uzmem da ih čitam, nadam se da su dobri

Dajte neke knjige o antropologiji, poĆŸeljno da su udĆŸbenici za faks, ali od profesora koji su autoriteti!

Kakvo ti je ovo pitanje Vudu, kao da si reko dajte neke knjige o kompjuterima :D

Ơta te konkretno interesuje? 

Ovo su ti predmeti na toj katedri kod mene na faksu, vidi ĆĄta ti deluje zanimljivo, otvori i videćeĆĄ na svakom predavanju ĆĄta se radi i koja je literatura vezana za to. Stručnije od toga ne moĆŸeĆĄ da nađeĆĄ :D

http://www.f.bg.ac.rs/etnologija_antropologija/program_studija.php?god=3&nivo=0

Edited by ĐĄĐ°ĐČĐŸĐČсĐșĐž

ĐŁ Ń˜Đ”ĐŽĐœĐŸŃ˜ ŃŃ‚Đ°Ń€ĐŸŃ˜ ĐșњОзО Ń‡ĐžŃ‚Đ°ĐŸ ŃĐ°ĐŒ Ń‡ŃƒĐŽĐœŃƒ прочу; Đ° ĐČраг бО га Đ·ĐœĐ°ĐŸ ĐŸŃ‚ĐșуЎ ĐŒĐ”ĐœĐž та Đșњога Оз ĐœĐ”ĐșĐŸĐł ŃĐŒĐ”ŃˆĐœĐŸĐł ĐČŃ€Đ”ĐŒĐ”ĐœĐ°, у ĐșĐŸĐŒĐ” јД Đ±ĐžĐ»ĐŸ ĐŒĐœĐŸĐłĐŸ ŃĐ»ĐŸĐ±ĐŸĐŽĐŸŃƒĐŒĐœĐžŃ… Đ·Đ°ĐșĐŸĐœĐ°, Đ° ĐœĐžĐŒĐ°Đ»ĐŸ ŃĐ»ĐŸĐ±ĐŸĐŽĐ”; ЎржалО сД ĐłĐŸĐČĐŸŃ€Đž Đž пОсалД ĐșњОгД ĐŸ проĐČрДЎО, Đ° ĐœĐžĐșĐŸ ĐœĐžŃˆŃ‚Đ° ĐœĐžŃ˜Đ” ŃĐ”Ń˜Đ°ĐŸ; цДла Đ·Đ”ĐŒŃ™Đ° ĐżŃ€Đ”Ń‚Ń€ĐżĐ°ĐœĐ° ĐŒĐŸŃ€Đ°Đ»ĐœĐžĐŒ ĐżĐŸŃƒĐșĐ°ĐŒĐ°, Đ° ĐŒĐŸŃ€Đ°Đ»Đ° ĐœĐžŃ˜Đ” Đ±ĐžĐ»ĐŸ; у сĐČĐ°ĐșĐŸŃ˜ Đșућо ĐżŃƒĐœ таĐČĐ°Đœ Đ»ĐŸĐłĐžĐșĐ°, алО ĐżĐ°ĐŒĐ”Ń‚Đž ĐœĐžŃ˜Đ” Đ±ĐžĐ»ĐŸ; ĐœĐ° сĐČĐ°ĐșĐŸĐŒ ĐșĐŸŃ€Đ°Đșу ĐłĐŸĐČĐŸŃ€ĐžĐ»ĐŸ сД ĐŸ ŃˆŃ‚Đ”ĐŽŃšĐž, Đ° Ń€Đ°ŃĐžĐżĐ°Đ»ĐŸ сД ĐœĐ° сĐČĐ” ŃŃ‚Ń€Đ°ĐœĐ”, Đ° сĐČĐ°ĐșĐž Đ·Đ”Đ»Đ”ĐœĐ°Ńˆ Đž ĐœĐžŃ‚ĐșĐŸĐČ ĐŒĐŸĐłĐ°ĐŸ јД сДбО Đșупото Đ·Đ° ĐœĐ”ĐșĐŸĐ»ĐžĐșĐŸ ĐłŃ€ĐŸŃˆĐ° Ń‚ĐžŃ‚ŃƒĐ»Ńƒ: ĐČДлОĐșĐž ĐœĐ°Ń€ĐŸĐŽĐœĐž Ń€ĐŸĐŽĐŸŃ™ŃƒĐ±. 
Đ Đ°ĐŽĐŸŃ˜Đ” Đ”ĐŸĐŒĐ°ĐœĐŸĐČоћ - "СтраЮоја" 1902. -

Oce izbacivati nastavak Levijatana?

Ima drugi deo, Kalibanov Rat, Lagunino izdanje.

http://www.laguna.rs/n2304_knjiga_kalibanov_rat_laguna.html

Jel zna neko gde ima da se online naruče Rama knjige (Laguna ima samo prvu)

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

• 3 weeks later...

hehe, zato se trudih da u prvoj knjizi skontam i zapamtim ko je ko... ume da bude konfuzan dok ne udjesh u prichu, a i kad udjesh u prichu nabaca josh 10x likova da morash josh 10x da se potrudish:D ali vredi, btw nisam prochitao 10. knjigu, nekako mi je zhao da zavrshim lal:)) )

( [;)] )...

josh jednom cu reci, malazan je must read. (lektira epske fantastike)

ponovo sam prochitao sve do desete knjige i nikako da je zavrshim... zhao mi je:)  (ko da chekam neki pravi trenutak kad je ok da je prochitam ceo serijal)

al je kul shto su izbacili dosta "fillera" jedno deseta knjiga koje su povezane sa malazan svetom.

(  [;)] )...

• 2 weeks later...

THE ANUBIS GATES (Anubisove kapije)

slikaAnubisova-vrata-Tim-Pauers-AKCIJA-S

Apsolutno briljantno. Spoj fantastike, misterije, SF-a, magije i egipatskog misticizma, pa preko svega toga viktorijanski London, vukodlaci, cigani, mutanti, putavnje kroz vreme i trista nekih čuda (odličan u duetu sa Drudom Dena Simonsa). Daleko bolja i superiornija od Stranger Tidesa ili Gozbe kod Devijanta istog autra. Takođe bih preporučio i izdanje u prevodu Predraga Raosa, toliko carskih konstrukcija i bravura, čoveku definitivno ide polovina zasluga za utisak o kompletnoj knjizi

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Đ„Đ”, Ń…Đ”, Ń…Đ”, ĐŽĐŸĐ±Ń€ĐŸĐŽĐŸŃˆĐ»Đ° :) И ĐŒĐ”ĐœĐž сД јаĐșĐŸ ĐŽĐŸĐżĐ°ĐŽĐ°. ЗаĐČршаĐČĐ°ĐŒ Ń‚Ń€Đ”Ń›Ńƒ Đșњогу.

...ОЮ Ń€ĐŸŃ’Đ”ŃšĐ° ŃĐżŃ€Đ”ĐŒĐœĐ° ŃŃ‚ĐŸŃ˜Đž, ĐŒĐ”ĐœĐ” чДĐșĐ° ĐŒĐŸŃ˜Đ° раĐșĐ°,
Да ĐŸĐŽĐœĐ”ŃĐ” сĐČĐ” ŃˆŃ‚ĐŸ ĐžĐŒĐ°ĐŒ у ĐŽŃƒĐ±ĐžĐœŃƒ у ĐŽŃƒĐ±ĐŸĐșу.

Ja mislila da su svi do sada pročitali sem mene! Al bilo mi je teĆĄko da se nakanim jer ima toliko delova a znala sam odavno da je dobro, rekoh kad toliko ljudi moĆŸe da tetovira simbol iz točka vremena... i da, nabavila sam sve sem poslednje u elektronskom formatu tako da i zato.

Inače, kupila sam Nook, to vam je sprava kao Kindle čak kao po nekima bolja od Kindla, i zadovoljna sam za sada!!

oO

Ja mislila da su svi do sada pročitali sem mene! Al bilo mi je teĆĄko da se nakanim jer ima toliko delova a znala sam odavno da je dobro, rekoh kad toliko ljudi moĆŸe da tetovira simbol iz točka vremena... i da, nabavila sam sve sem poslednje u elektronskom formatu tako da i zato.

Inače, kupila sam Nook, to vam je sprava kao Kindle čak kao po nekima bolja od Kindla, i zadovoljna sam za sada!!

Bolji je od kindla dok ne prestane da radi bez ikakvog razloga :'(

Mislim da cu cak i ja tocak da uzmem i to samo zato sto ga je Sanderson zavrsio, inace me bas odbija kad se setim proslog puta kad sam ga citao.

• Downvote (-1) 1

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Nije bas tako...

Poslednje 3 knjige koje je Sanderson napisao su slabije od Dzordanovih. Jeste pisao po Dzordanovim beleskama i materijalu, ali i dalje se oseca razlika (primer radi, najbolje napisan lik je lik koga je Sanderson ubacio), sto je i razumljivo. Jednostavno nema tu, kako bih rekao... shirinu koju treba da ima knjiga. Pri tom ima nekoliko urnebesno stupidnih raspleta nekih likova.

Vredi procitati u svakom slucaju, posebno ako je neko fan celog serijala... naravno da ne treba da stane na 12. knjizi, ali ne treba se nadati necemu spektakularnom.

Get smart or die dumb!