Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme


Guest

Recommended Posts

Dobri ljudi, hvala vam na preporuci filmova poput Loft-a, Tell no one, The Treatment, i ostalih belgijskih ostvarenja.... odgledao sam i The Vanishing sto je neko gore pohvalio iz 1988, stvarno dobar film, mada on vuce na francusku/holandiju.

 

Da li ima neko da preporuci jos ovakvih filmova? 

Link to comment
Share on other sites

Disconnect (2012)

large_kn0d0O782brEFyLZOZpIjF5rEfM.jpg

Meni nije legao, suviše predvidivo i plitko nekako, po meni ovo je standardni USA teen film iz devedesetih samo prilagođen 21. veku, internetu itd...

zaboravio sam napišem bitnu stvar u vezi sa ovim filmom - ovde uopšte nema "internet je loš" poruke, kao što bi svako očekivao na osnovu naziva filma, što je meni veliki minus.

Link to comment
Share on other sites

PREDESTINATION

 

1275441_755441641197350_3298790025364699

 

Preporučio bih ovaj novi mindfuck film jer je mindfuck.

Yep...odgledao i ja...

Nije los...7/10....

 

Na momente sam ocekivao i Umu, pa da snimimo Gattacu 2 :D

 

Naravno, za mladje narastaje preporuka da gledaju Gattacu, ako vec nisu....

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

Link to comment
Share on other sites

Kakve veze ima internet sa imenom filma?

Kako nema, pa sam opis filma na imdb-u kaže: "A drama centered on a group of people searching for human connections in today's wired world." I trejler je u tom fazonu skroz.

 

Disconnect sam ja skontao kao stihove one neke grand pesem "diskonektuj se s neta, zar nije lepši stvarni od nestvarnog sveta?" :DDDDD

Link to comment
Share on other sites

NO TEARS FOR THE DEAD

 

858954_full.jpg

 

Kvalitetan korejanski krimi rad, koji od proseka izdvaja nekoliko fantastično snimljenih akcionih scena (i prilična količina krvoliptanja u njima). Scena sa kamionom, gad dem kako su snimili.

Iritira sto pricaju na engleskom, ugasih, mozda se nakanim da odgledam kasnije.

Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade

Link to comment
Share on other sites

I mene je smorio koliko je loš. Ima samo jedna scena pred kraj koja je vanserijska, sve ostalo mi je bilo neizdrživo (ne u tehničkom smislu ili što se tiče glume, već zbog same postavke, priče i reakcija likova).

 

THESE FINAL HOURS

 

6Q8Zlj3.jpg

 

Solidan australijski apokaliptički film, koji vešto igra oko primetnog manjka budžeta. Priča je o liku koji pred neizbežni kraj sveta nesvesno pronalazi deliće ljudskosti u sebi a da toga uglavnom nije svestan, što je lepo i vešto prikazano bez nekih jeftinih trikova ili silovanja poruke. To, plus standardne australijske opičenosti kojih ne manjka.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

PREDESTINATION

 

 

Koji šit od filma.

 

Siguran sam da je u nekoj aproksimaciji moguće dokazati da je Itanov lik u stvari onaj brka Robertson, koliko film ima smisla.

U čemu je poenta cele priče? Da je lik ceo život usamljen i samoizolovan praktično (uvek je bežao od ljudi sa namerom da opravda svoj strah da priđe nekome), da se na kraju, podsvesno, okrenuo jedinoj osobi koja ju nikad nije izneverila, i da valjda u svemu tome treba videti neku uzvišenu poetiku? Ne znam, meni ne funkcioniše ni trenutka, kad počinju da se povezuju elementi priče, sve je nekako i kripi i nelagodno (karao je sam sebe da bi rodio sebe, kako bi mogao da bude sa sobom zauvek?). Ne pomaže ni njegova međuiteracija koja ne bi prošla kao muškarac nigde, sa kilometra se vidi da je žensko, bolje da su kastovali proper glumca. I ultimativna poenta filma, da je ova iščašena ljubavna melodrama vredna 11k+ života jednostavno niti prolazi niti bi imala mnogo smila i da je odrađena kvalitetnije.

Timecop sa Žan Klod Van Damom bolje hendluje neke time traveling aspekte nego ovo (šta je sa istom materijom iz dva vremenska perioda koja zauzima isti prostor u jednom vremenskom periodu?), mada ovde to i nije poenta filma, već samo mehanizam koji omogućava da se odradi ono što su zamislili.

 

Može da kaže ko šta hoće, Hajlajn zna da nabaci neke zanimljive koncepte, ali je potreban neko Verhovenovog kalibra da to pravilno upregne u ograničeniji medij kakav je film, da je ovo režirao dotični, sve bi verovatno bilo brutalnije i sirovije odrađeno, i sama poruka bi bila efektnija.

Upravo odgledao PREDESTINATION, i mogu u velikoj meri da se složim sa Pipovim komentarom iz spojlera.

Ako vam je ok da film ima WTF mindfuck momenat + kvalitetno snimljen, onda će vam ovo biti vrh film.

Link to comment
Share on other sites

THE ATTORNEY

 

TheAttorney-poster-406x600.jpg

 

Vrlo dobra courtroom drama bazirana na istinitim događajima o suđenju prestrašenoj studentariji optuženoj za komunističko podrivanje, a sve u jeku odvajanja dve Koreje i old school postupcima režima (što je i kritički osvrt na istoriju zemlje, što je pohvalno). Ho igra priučenog advokata koji namešteno suđenje pokušava da nemušto ali požrtvovano skrene na postupke torture policije i vlasti, a impresivan podatak je da je rl lik kojeg glumi evenčuali od borca za ljudska prava postao i predsednik zemlje. Gluma, drama, sporadične scene spontanog humora, standardna korejanska preterivanja i ostalo su na visokom nivou, uz odličnu režiju i jednu sjajno odrađenu sekvencu u sudu snimljenu iz jednog kadra.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Buffalo Soldiers

 

http://www.imdb.com/title/tt0252299/

 

Preporuka. Film koji definitivno nije epp o američkim pravednicima koji bombama i mecima seju mir i blagostanje po svetu.

 

 

 

Pogledao sam Chinatown sa Bruove all-time liste. Dobar, samo me je rasplet razočarao.

 

 

 

Hobit ovaj najnoviji. One-word - "meh". Možda je 3D trebao da proda ovaj film (ja sam gledao ubogi DVD Screener), jer je priča jebeno nepostojeća. Da prikaže FPS count na kraju svake scene prošao bi kao benchmark demo za grafičke kartice.

... ukusi su razlichiti... reche djavo i sede u trnje...

Link to comment
Share on other sites

Molim vas, da li neko može da mi prosledi na PM jebeni valjani torrent za Nightcrawlera. Ono što sam ja našao ili ima ugrađen jebeni arapski titl, ili neki kurac GOTHAM FILM AWARDS

 

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

 

Link to comment
Share on other sites

STONEHEARST ASYLUM

 

Stonehearst+Asylum+Film.jpg

 

Iznenađujuće dobar, s obzirm što niko nije čuo za film i što valjda nije ni bio po bioskopima, iako ima gomilu poznatih glumaca, dobrog režisera i kvalitetnu produkciju (poražavajuće koliko je grub marketing za film, jer se valjda namerno trude da ga spojluju gde stignu, uključujući i same postere (ne i ovaj koji je priložen).

Radnja je zasnovana na kratkoj priči Edgara Alana Poa o viktorijanskom sanitarijumu za umobolne visoko u nekim brdima, i predstavlja, pored glavnog plota, svojevrsnu studiju o ludilu koja deluje prilično kruto i površno, ali i savršeno funkcionalno u isto vreme, kada se uzme u obzir kada je izvorna priča nastala. Lepo videti i Kingslija opet koji se trudi i uživa u ulozi, trebali su mnogo više u filmu oko njega da baziraju.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Under the Skin

 

11178828_800.jpg

 

Skarlet u svojoj najboljoj ulozi do sada. Film odise nekom neprijatnom, gotovo tudjinskom atmosferom, sto je valjda i zeljeni efekat. Sama rezija dosta podseca na fon Trira, kao i odabir i obrada teme. A kao i svako dobro delo, ostavlja gledaoca da misli o tome sto je iskusio. Jedan od boljih filmova iz prosle godine, definitivno preporuka.

Edited by Ramirez
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...