Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme


Guest

Recommended Posts

Ако мислимо на истог, тешко да би га ко разумео шта прича... зато су га и волели! :)

 

U svako slučaju, majku ti Božju, bilo bi to čudo od filma :)

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

:)

 

Ја стварно мислим да је вероватно могао да добије кинту. Мислим све је ту - потлачени народ се ослобађа од ропства феудалних господара, из тог несоја лордова и капиталиста рађа се ослободилац и нови месаја... кога сви воле :)

 

И нормално, Бата Ајдахо Животиња. :)

 

11591885_ori.jpg

барон Харконен

 

slike_srbija_3_Bata_Zivojinovic_Valter_8

Данкан Ајдахо

 

plakat11-paja.jpg

Туфир Хавет

 

Drazaklop.jpg

Гурни Халек

Edited by brue
  • Upvote (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

bata je mogao u mladosti da glumi beasta rabana, kakav dankan ajdaho (no, ju da ho! ;o))

nego jeste vi drugari gledali one silne internacionalne produkcije na potezu 60te 70te sa nasim glumcima svuda napolju? druga vremena bila....vidis mogao bih opet odiseja sa Bekimom da pogledam....

 

inace veliki plus za dokumentarac, must see svakako

 

 

 

 

@ 4ti transformersi

/engage nerdrant 

razvucen i nepotreban film sa 5 dobrih fora i 3 cool akcione scene...o tome da je losiji ili slabiji od prethodnih delova u serijalu moze da se diskutuje, ovaj put je bar postojao pokusaj neka prica da se ubaci (odnosno 4-5 prica lose povezanih u celinu) ali je i dalje fail kao celina

 

beja i dalje boli uvo da se trudi sa ovim filmovima, a nema " realno pravih para" zapravi troo film u kom su glavni likovi transformersi nego su oni od ta 2 ipo sata onscreen oko 45 min, ostalo su connective kadrovi sa ljudima i pomenuta razvucena prica

 

inace, proslogodisnji bejov film pain and gain je u mojih top 10 za 2013tu (ok mozda top 10 americkih studijskih ;o))...genijalan film...ali ako je u stanju da napravi onako dobru pricu, i onakav tempo da ima, onda cinjenica da to ni ne pokusava da uradi u filmu sa dzhinovskim robotima frustrira...

 

on a side note - bej kao prava kurava zna kolike su pare na kineskom boxofisu i zato su kineska vlada i vojska u filmu full cool, a negativci su americke tajne agencije! taj deo u filmu je genijalan

 

dinobot related spoiler za tf4

fanovima transformersa/deci 80ih je dovoljno reci da u filmu imaju grimloka koji a) ne izgovara kultnu recenicu "me grimlock king!" i B)  ne govori uopste...nema potrebe dalje objasnjavati

Edited by Kole
Link to comment
Share on other sites

Pain and Gain je produkt Beja koji je u ful Bad Boys 2 brzini, akcija, brutalnosti, šareniš i ubitačan tempo koji ne dozvoljava da se trepne, i dobiješ kvalitetnu paljevinu od filma koja nije za sve uzraste. TF filmovi su oduvek bili cash-only toys-selling pravljeni, i onda kad se na to nakalemi uzrasni raspon ciljane publike od 2-100 godina i Bej koji je u ful GramziBagins režimu, onda se i dobije ovo. Simptomatično ovome je i žestoki kontrast po pitanju kritike/veličanja američkog sna (u PaG je to i cela poenta filma, brutalno brzo nafatiranje lovom ekipe tupsona koja bi u retko kojoj zemlji i toliko mogla da opstane), nasuprot TF-ovima (pruge i zvezde se vijore na sve strane, zapravo svi filmovi su do sada bili regrutni pamflet za američku vojsku ("O da, mladi, bubuljičavi generični Call of Duty adolecsentu iz Pripizdine iz duboke provincije, naravno da imamo  robote i u kasarni, samo ti potpiši ovdena...")

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Нови Трансформерси... свашта је од смећа изашло за задњих 14 година, али чини ми се да је ово врх. Нема даље. Надмашили су сами себе. 160-170 минута смрти за сиве ћелије у виду бесмислица. Мега срање миленијума и баш ме занима ко ће ово да обори са тог трона.

  • Upvote (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

Ovaj Brue bi se zdravo dosađivao da krenu da ga "leče" Ludovikovom metodom :)

 

SECRETLY GREATLY

 

Secretly%20Greatly.jpg

 

Odlična prva polovina o infiltriranim agentima Severne Koreje koji tavore u predgrađima Seula, čekajući okidač iz centrale da krenu u akciju koji nikad ne stiže. Prepuno vrcavog humora i dobre atmosfere ispod koje se krčkaju te neraskidive spone dve Koreje, i onda jak pad u drugoj polovini i rutinsko odrađivanje sa generičnim akcionim scenama i previše melodramatičnim i razvučenim finalom.

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Ивица времена (Edge of Tomorrow, 2014)

 

edge-of-tomorrow-poster1.jpg

 

неочекивано добра Кукурузов урадак. најмање "кукурузаст" урадак у последњих икс-ипсилон година. Кукуруз подређен причи, јадни "дан-мрмота" Кукуруз...

 

забавно, динамично, очекивано логички шупље (што очекујеш не може те погодити)... прича има рупа, но и даље је забавно. чак видимо и неке елементе озбиљног филма у овом остварењу: инкрементална борба и жртва, корак по корак до победе, упорност усред неправде... све те поруке су НЕОЧЕКИВАНЕ и нису пренаглашено одурне и отужне, као у осталим филмовима са покушајем сличне поруке.

 

6,5/10, препорука.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

Transformers 4: Age of extinction 

Da je duplo kraci mozda bi bio ok.

 

Ovako je smooooooooooOOoooOooOOoOOooOooOoooOoooOor.

 

Jedan od najdosadnijih filmova koje sam gledao u poslednje vreme.

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Link to comment
Share on other sites

Film sabija indid, baš zato što je iščašena i slobodnija interpretacija dešavanja iz knjige i kinematografija kao takva bi bila siromašnija da je sve odrađeno by the book (kao što je bio slučaj sa anemičnom TV serijom posle).

 

Enihu

 

THE WIND RISES

 

The-Wind-Rises-Poster.jpg

 

Drale, izdao si Mijazakija!

Netipično za Gibli studio, u pitanju je biografski film o Jiro Horikošiju, konstruktoru aviona koji je ceo život mozgao kako da ojača konstrukciju japanskih aviona u predvečerje Drugog svetskog rata, što je rezultiralo stvaranjem famoznih Zeroa. Otklon od standardnih Gibli filmova nadomešten je sa nekoliko tripova i scena sna koji dodatno produbljuju delove Jirovog života, i dodaju taj obavezni romantičarski vajb filmu. Najveći deo filma je ručno crtan (svega par kadrova je pomognuto sa CGI-jem), i u nekim delovima deluje gotovo amaterski (manjak detalja, gotovo slide-show "animacije", poremećene proporcije letelica u nekim scenama i sl.), a u nekim i više nego impresivan (naročito scene sa stotinama ljudi u kadru i sa gomilom pratećih detalja). Film krasi i usporeniji tempo nego inače, i možda je previše akcenat na ličnoj priči glavnog lika, ali ima dovoljno ubačenih istorijskih fakata i događaja da drži pažnju do kraja.

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Na preporuku drugara počeo da gledam Archera-a.

 

Crtana serija, parodija na špijunsko/akcione filmove, serije, knjige... Mešavina stila 60ih sa tehnologijom 80ih i situacijama iz današnjice + Cold War.

Brutalan humor, dosta samoironije, poneka škakljiva situacija. Gomila ekipe je radila na Arrested Developmentu, što se vidi.

 

Prva sezona mi je bila ok, tokom druge sam se potpuno navukao, a treća me jednako drži... Četvrta i peta još čekaju da do njh stignem.

 

Ako je neko slučajno propustio, neka ispravi grešku!

FushiSigb.thumb.jpg.f75f13b0202c1af84974

Link to comment
Share on other sites

Mork & Mindy

 

http://www.imdb.com/title/tt0077053/

 

Setio sam se ovoga nedavno (gledao sam kao klinac par epizoda), pa potražio. Iz današnje perspektive deluje retro i pomalo naivno, ali Robin Vilijams je na svom nivou, pogotovo što mu je bilo dozvoljeno da intenzivno improvizuje. Ko voli njegov komedijaški opus, ne bi trebalo da propusti. Pogotovo što na torentima cirkuliše kolekcija sa dosta dobrim snimkom, kad se uzme u obzir godina kad je serija bila aktuelna.

... ukusi su razlichiti... reche djavo i sede u trnje...

Link to comment
Share on other sites

TRANSCENDENCE

 

Transcendence-data-cloud-of-Johnny-Depp-

 

Mess. Ne zna se šta je gore, prva polovina filma koja je neizdrživo spora, tupa i dosadna, ili drugi deo u kojem se nešto zapravo i dešava, ali je toliko preuveličano, preterano i neuverljivo da sve izgleda kao prepričana varijanta neke generične SF Channel serije, sa pet sezona priče između koja je ovde isparila. Formula po kojoj su sve pravili je takođe buđava bila verovatno i na papiru (uuuu, aj napravimo tehno triler o tome kako je tehnologija loša, a u stvari je dobra, ali je zapravo loša, osim kada je dobra, pa natrpamo sve neke poznate glumce koji jedva nešto i rade u filmu (Kejt Mara, Rebeka Hol, Pol Betani, Morgan Friman i Kilijen Marfi na autopilotu sve vreme), a onda sve to prikrijemo Džoni Depom za kojim šize sve vagine sveta, bez obzira kakvu ulogu u filmu da mu skrpimo). Dotični je toliko nezainteresovan za bilo šta što se dešava oko njega, plus je filmu oko valjda 10 minuta total, najlakši ček u karijeri ikada.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Rushmore (1998)

 

Ne znam šta je ovo trebalo da bude, kao da su hteli da snime realnu dramu i nadrealnu komediju u isto vreme, pa nije ispalo ništa od toga. Možda je to stil ovog autora pa bi trebalo da gledam još neki njegov film da uhvatim vajb.

  • Downvote (-1) 3
Link to comment
Share on other sites

Rushmore (1998)

 

Ne znam šta je ovo trebalo da bude, kao da su hteli da snime realnu dramu i nadrealnu komediju u isto vreme, pa nije ispalo ništa od toga. Možda je to stil ovog autora pa bi trebalo da gledam još neki njegov film da uhvatim vajb.

 

troll or supercereals?

bro, do you even movie?

 

edit

toliko me vudu izbacio iz koloseka da zaboravih da dodam veliki plus za archera, i savet za Luku, pre S4E1 pogledaj par epizoda Bob's burgersa, cisto da se usvinjis od smeha...also, deo ekipe koja pravi archera pravi i seriju chozen, isto animirana, al je humor siroviji osetno...al moze da se pogleda

 

also,

Pipe, jel se to pojavila dobra kopija transcendencea ili si bacio pare za bioskopsku kartu?

Edited by Kole
Link to comment
Share on other sites

Odličan je Rašmor, plus što je posle toga naređao još bolje filmove

 

Elem, berem

 

NOAH

 

MV5BMTcyNzk4Nzg4N15BMl5BanBnXkFtZTgwMTkx

 

Odlično. Iako je iz trejlera delovalo kao još jedno holivudsko izdrkavanje sa specijalnim efektima i poznatim režiserom koji je u centru marketinga, ispalo je daleko od toga. Fokus priče je daleko više na likovima, stvarima koji ih definišu i unutrašnjoj rastrzanosti glavnog lika, nego na logistici same barke i celoj toj poznatoj priči (deo sa životinjama je bukvalno tu praktično samo reda radi, da se ispoštuje), što je pomalo šteta (neke arhitektonske tehnikalije vezane za sam "projekat" bi svakako bile zanimljive za videti i čuti). Sa druge strane, motivi likova, odluke, filozofija glavnog negativca (koja ima smisla), spektakularne scene fajta, izvanredni specijalni efekti (nevezani za životinje, već za neke druge elemente priče) su odrađeni izvanredno, uz kolažne delove o kreiranju života na Zemlji i drugim božanskim aspektima priče koje su ubedljivo i najbolji deo filma.

 

@Kole

Ima neki web rip, dobra je slika. Di da dajem pare za bioskop, ja nisam ni hteo da ga gledam, nego žena navalila zbog Depa smarača, a posle mi bilo interesantno koliko je divno tupav film postao.

Edited by Pipboy
  • Downvote (-1) 1

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

uf, odgledao sam 300: Rise of an Empire... smeće.

 

Ne znam, gledljivo je ali realno nemam ni jednu lepu stvar da kažem o filmu. Toliko je generčki sklepan film, bez ikakve strasti i duše da nema smisla sa životom. Scenario izgleda da nije postojao, i tu nisam sarkastičan nego stvarno mislim da je film rađen bez scenarija i da su ovi glumci nešto na brzaka smišljali u hodu. CGI je loš ali nije to toliko problem koliko ga ima u izobilju i sve deluje mega, mega fejk. I da, jeste i prvi film bio dosta digitalno našminkan ali je bar imao neki stil i miks CGI i rl. Ovde kao da je ceo film sniman ispred zelenog platna.

 

Prva stvar koja mi je nagovestila kakvo me smeće čeka je ultra eksplozija digitalne krvi u prvih pet minuta filma. Ubili su sa zloupotrebom toga samo tako. Mislio sam da je Expendables 2 loš po tom pitanju ali ovde su zadali novo dno.. I pola filma su neke ekspozicije priče kroz krš flešbekove, totalno nasumično nabacane tokom filma. Kraj je debilan, a druga polovina filma je namig tipa "a, gledali ste prvi film, a.. hehe, evo nekog lika iz prvog filma". Glumci su se snašli kako su se snašli, svi likovi u filmu su retardirani, pa čak i oni stari likovi koji nisu bili retardirani. U stvari, radije bih gledao tih sat i po origin story Xerxesa, kao prequel, nego ovo.

 

Ne mogu da preporučim. Ako ste gledali 300, ne morate ovo, ako niste gledali 300, gledajte 300, a ovo preskočite.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Ивица времена (Edge of Tomorrow, 2014)

 

edge-of-tomorrow-poster1.jpg

 

неочекивано добра Кукурузов урадак. најмање "кукурузаст" урадак у последњих икс-ипсилон година. Кукуруз подређен причи, јадни "дан-мрмота" Кукуруз...

 

забавно, динамично, очекивано логички шупље (што очекујеш не може те погодити)... прича има рупа, но и даље је забавно. чак видимо и неке елементе озбиљног филма у овом остварењу: инкрементална борба и жртва, корак по корак до победе, упорност усред неправде... све те поруке су НЕОЧЕКИВАНЕ и нису пренаглашено одурне и отужне, као у осталим филмовима са покушајем сличне поруке.

 

6,5/10, препорука.

 

Meni izgleda da ladno lepo mogu napraviti do jaja igru od filma - tako sam ga i gledao.

Always remember to pillage before you burn.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...