Dreadnought Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Frankenštajn. Tačno mi žao kad ideja koja tako lepo može da se razradi i razvije bude udavljena u plićaku u kom se brčka Average Joe. Priča koja maltene vređa inteligenciju, al nema veze - šareni efekti to rešavaju. 'bem ti Holivud. Quote ... ukusi su razlichiti... reche djavo i sede u trnje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Ideja da se priča o Frankenštajnu nebulozno nastavi bez obzira što je perfektno zaokružena u izvornom obliku? Frankenštajn uvučen u rat gargojla i demona (?!) ima identično isto smisla kao i da su ga poslali na Endor da rešava probleme dva zaraćena plemena Evoksa. Šta je sledeće, seksi Džek Trbosek koji ubija par nekih kurvi u prologu ali je u stvari napaćen i neshvaćen, otkrije serum da ostane večno mlad, osvane (podšišan i izdefinisan) u modernom Londonu, i šiba se sa [insert generic evil plot device here], dok mu društvo pravi superseksi naučnica zakrabuljena iza naočara, manjka šminke, vezane kose i neupadljive odeće, koja ga gledi sa ovolikim okicama.... 1 Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadnought Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Pipe imam utisak da si uvređen mojim komentarom o filmu, pa reko da se malo objasnim. Kažeš da originalni literarni predložak ne može da se uradi (i nadogradi) u nekoj modernoj filmskoj iteraciji? A na gargojle i demone sam i mislio kad sam spomenuo da je priča uvreda za mozak. Niđe veze. Quote ... ukusi su razlichiti... reche djavo i sede u trnje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Ma jok, nisam uvređen komentarom već samim filmom, odnosno trendom ponašanja prema materijalu koji se basterdizuje i levo i desno. Sve živo može da se modernizuje, ali je poenta što to retko kada urade kako treba, što zbog nezainteresovanosti što zbog hroničnog odsustva inventivnosti i umeća. Van Helsing je npr., retardiran film ali je svestan toga i stalno balansira na ivici smrtno ozbiljnog i crtanofilmovskog vajba, i bar je zabavan za gledanje (o stanovitoj guzi da i ne pričamo). Ovaj novi Frankenštajn je ravan, dosadan, tup na sve strane, i to i pre nego što počnemo da pričamo o totalnom izmeštanju Frankenšajna iz njegove originalne priče u nešto sa preteranim i natprirodnim elementima (umesto njega su mogli da stave bilo kojeg drugog lika, i "poenta" filma bi bila ista). Realno, jeste njegova biološka prošlost deo radnje, ali je to sve nekako nedorečeno i na nivou stripa koji crtaju osnovci (sklepan od mrtvijeh telesa a ovamo nabildani baja sa seksi ožiljcima i sa "stavom", ovi utucaju trilione dolara u tehnologije oživljavanja, a svo vreme ključ u dnevniku starom trista godina, Ivona opasan genijalac a totalno stanovana fakatom da je dr Viktor F. koristio električne jegulje (omg, odatle mu struja!...)). Originalna priča je oštra kritika ne čovekove želje da imitira prirodu i igra se tvorca koliko je osuda njegove kasnije nespremnosti da se suoči sa posledicama i odgovornostima svojih dela. Čudovište nije samo impresivna eksperimentalna lutka sastavljena od oživljenih delova leševa, već stvorenje sa svojim potrebama sa kojim zatim to isto društvo ne zna šta će i spremno je da ga diskarduje u momentu. Od svih tih stvari sa kojima su mogli da se igraju, oni naprave neki tupavi CGI fest sa demonima i gargojlima. Kao deca kad imaju masu različitih igračaka koje između sebe po karakteru nisu "kompatibilne", ali ih svejedno bace na gomilu i onda na licu mesta stvaraju neke "priče" i akcije čisto da se zabave i iskoriste to što imaju, eto to je ovaj film. 1 Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadnought Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 S ovim se apsolitno slažem. Filmska industrija je postala jebena septička jama iz koje polupismeni kadar lopata sranja pravo na bioskopsko platno. Quote ... ukusi su razlichiti... reche djavo i sede u trnje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirun Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 I da, ima aftercredits ali skroz na samom kraju kreditsa. DO JAJA JE I JEDVA ČEKAM NAREDNI FILM!!!! +1, tnx za tip. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted May 24, 2014 Report Share Posted May 24, 2014 The Intouchables. uh, jebote, kakav film. kopao sam po topicima ovde i video da se svideo ljudima pa sam i ja očekivao dobar film. al je bio i bolji nego što sam očekivao. opušteno jedan od omiljenih filmova od sada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Komek Posted May 24, 2014 Report Share Posted May 24, 2014 Lego the movie + 1000 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 +1 Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Lego fenomenalan :D Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 AUGUST OSAGE COUNTY Kvalitetna drama o dekonstrukciji odnosa u disfunkcionalnoj porodici na više frontova, konvencionalnije snimljena u odnosu na Nebrasku sa kojom deli mnogo i po pitanju atmosfere i po pitanju usporenog tempa priče. Dodatni plus predstavljaju sporadične tragikomične minijature u koje likovi iznenada upadnu, opet u skladu sa stvarnim životom gde nije sve filmski upakovano i tempirano. Svi od glumaca vanserijski dobri, uz očekivanu dominaciju Meril Strip i Džulije Roberts (ovo mi je prvi film u kojem mi dotična ne ide na živce i ne fura taj svoj "ja sam dobrica i svi da budu počašćeni što su mi u blizini" stil , već stvarno delulje kao nesnona ženetina u najavi, u potpunosti nalik svojoj majci). Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 (edited) dajte u [code ] dl linak za snowpiercer. Edited May 25, 2014 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Kucaj snowpiercer 720p yify na thepiratebay-u 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 mi volimo Vuddda i mi volimo Vudfdda i mi volimo Vuuddddaaaaaaa jer on je dobar momaakkkk!!! 1 1 Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Odgledah Godzilu veceras u bioskopu (Usce). Dobar je film, scene borbe nisu radjene u Majkl Bej stilu sa brzim promenama kadra pa se nesto i da videti. Sama Godzila se relativno malo vidi, toliko da sam do pola filma mislio da je trebao da se zove Cloverfield 2, ali do kraja je izbalansirano sve. Jedini momenat koji mi je upao kao loophole jeste na samom kraju - kada se vidi da je megatonska atomka eksplodirala a ovi su za par minuta (3,4) uspeli da pobegnu i grad nije bio previshe ozrachen da bi se u njemu nastavio zivot. I da Brajan krenston se suvishe malo pojavljuje u filmu, kao i Ken Vatanabe Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 non-stop http://www.imdb.com/title/tt2024469/?ref_=fn_al_tt_1 pogledao juce i zali boze potrosenog vremena.. od mene jaka ocena, 1/10. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crash Override Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 (edited) "Enemy" 2013. http://www.imdb.com/title/tt2316411/?ref_=nv_sr_1 A man seeks out his exact look-alike after spotting him in a movie. Odličan. Moja preporuka. Nek se javi onaj ko je gledao da vidim kako je skontao film. Edited May 26, 2014 by Crash Override Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Žena je kriva za sve! Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 "Enemy" 2013. http://www.imdb.com/title/tt2316411/?ref_=nv_sr_1 A man seeks out his exact look-alike after spotting him in a movie. Odličan. Moja preporuka. Nek se javi onaj ko je gledao da vidim kako je skontao film. bilo pre nekoliko strana opširna priča o filmu, pa proveri to. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
twisted system Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 (edited) Enders game 7/10 zanimljiva ideja i mnogo dobro urađeno sa tata Harisonom u jednoj od glavnih roli kao i efekti koji su sjajni! Tokarev 8,5/10 Džoni Kejdž ume i zna da iznese ovakve uloge na najbolji način Pompeii samo zbog efekata i Kit Haringtona 6/10 inače fekalija I Frankenstein samo zbog efekata 4/10 momci sa prethodne strane objasnili do tančina zbog čega je najveća fekalija u skorije vreme u kinematografiji...volim te undeadove koji izgledaju bolje od 80% današnjice. 300 rise of an empire isti razlog 4/10 protagonistkinja sa čipkanim i romboidnim čarapama i konj koji se pojavljuje niotkuda, skače u vodu sa sve čovekom i iz vode iskače na brod... Very Harold and Kumar 3d 7/10 sjajna komedija i zajebancija kao i u prethodnim delovima! xD posle sto godina odgledah i Starship trooper prvi deo, sjajna sprdnja i akcija xD 7/10 odgledah i sagu o Zvezdanim ratovima... Sila Boga ne moli a Bog silu ne voli! xD 9/10 ANAKINE VRATI SE! xD Edited May 26, 2014 by twisted system Quote Granice mogućeg možemo odrediti samo onda, ako ih pređemo odlaskom u nemoguće. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Odgledao sam trejler za Tokarev i vrisnuo u smeh. Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 misliš Rage :D Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 дакле, "Ледоломац". добар, филм, добарррр... филозофски добар, камера добра, монтажа добра, глума добра, режија добра, идеја добра, структура добра. далеко натпросечан филм. 8,5/10, топла препорука. (-1 до савршенства: недовољна оригиналност филозофских питања и елаборација, -1 због тога што су елементи добри, а не бриљантни, +0,5 јер су сви добри). Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 90 godina Mosfilma u Beogradu i Nišu Četvrtak, 29.maj 20.00 BELI TIGAR r. Karen Šahnazarov Petak, 30. maj 18.00 NEKOLIKO DANA IZ ŽIVOTA OBLOMOVA r. Nikita Mihalkov 20.30 DERSU UZALA r. Akira Kurosava Subota, 31. maj 18.00 MOSKVA SUZAMA NE VERUJE r. Vladimir Menjšov 20.30 MI SVIRAMO DžEZ (MI IZ DžEZA) r. Karen Šahnazarov Nedelja, 1. jun 18.00 KAVKASKA ZAROBLjENICA r. Leonid Gajdaj 20.30 OGLEDALO r. Andrej Tarkovski http://www.fcs.rs/generic.php?page=vest&id=2087 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 posto sam video da su podeljena misljenja oko snowpiercera resio sam da ga pogledam ni jedan deo i nista u filmu mi se nije svidelo , deluje mi kao da je film sniman na silu i ni ne razmislja mi se o filozofskom delu filma jer je bio jako naporan za gledanje :c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts