Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme


Guest

Recommended Posts

j5OafsR.jpg

 

Sjajan korejski scifi sa indie vajbom (rađen po francuskom stripu) i mešanom korejsko/englesko/američkom ekipom. Poslednji trag čovečanstva na zamrznutoj Zemlji su potnici pankontinentalnog voza kojeg pokreće perpetuum mobile motor. 17 godina života u vozu koji se nikad ne zaustavlja je napravilo novi svet sa novim setom pravila.

 

Topla preporuka.

  • Upvote (+1) 1
  • Downvote (-1) 1
Link to comment
Share on other sites

Листа се позива на његове дневнике, ако желиш детаље ту ћеш их наћи. А и питање је колико наслова са тих листа је ту убачена без конкретне потврде да се могу наћи на њима.

Ево пар извода:

 

"The Godfather was shown, they say it's being promoted by the Mafia. That could be true." ако је само ово рекао о Куму, ето примера како се исти не може наћи на листи филмова које није волео

 

"Saw an unspeakably revolting film called Possession. An American

mixture of horror film, satanism, violence, thriller and anything else
you like to name. Monstrous. Money, money, money. . . Nothing
real, nothing true. No beauty, no truth, no sincerity, nothing. All
that matters is to make a profit. . . It's impossible to watch . . .
Anything is possible, anything is allowed, provided that 'anything'
can be sold.

Saw Bertolucci's La luna. Monstrous, cheap, vulgar rubbish.

The Red Desert is the worst of his films after The Cry [iI Grido]. The
colour is pretentious, quite unlike Antonioni usually, and the editing
is subservient to the idea of colour. It could have been a superb
film, tremendously powerful, if only it had been in black-and-white.
If The Red Desert had been in black-and-white, Antonioni wouldn't
have got high on pictorial aesthetics, he wouldn't have been so
concerned with the pictorial side of the film, he wouldn't have shot
those beautiful landscapes, or Monica Vitti's red hair against the
mists. He would have been concentrating on the action instead of
making pretty pictures. In my view the colour has killed the feeling
of truth. If you compare The Red Desert with The Night [La Notte]
or The Eclipse [L'Eclisse] it's obvious how much less good it is.

Read Clarke's Odyssey 2001. It breaks off before the end. There's
a postword by I. Yefremov explaining why the end has been 'cut off'
—as he puts it. I was so indignant I wrote a letter to the editor. Not
that it will lead to anything, of course. Or only to something unpleasant.

Went to the cinema with Franco this evening. We saw Zombi 2
—science fiction horror film. Ghastly; repulsive trash."

 

http://letterboxd.com/tarkovskiy/films/reviews/

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

totalno je bez veze sto je samo nabacana top lista bez ikakvih komentara... bas me zanima zasto su odiseja i apokalipsa na hejt listi.

donekle mogu da razumem ali zasto amadeus ?

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Link to comment
Share on other sites

Ne znam koji je njegov razlog, ali iako je meni taj film odličan pre svega zbog muzike, Mocart je, kao ličnost, u potpunosti promašen i to, najverovatnije, da bi se svideo publici. Ako se bilo ko zamisli nad onim kako je Mocart prikazan u filmu mora da se zapita - kako je moguće da ovakav moron izbaci iz sebe najdivniju muziku koju je čovek ikada stvorio? Jedan Rus ne može da prenebregne činjenice višedimenzionalnosti svakog čoveka a kamoli jedinstvenog genija.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

ENEMY

 

EnemyTiffHeadteaserposterFirst5901.jpg

 

Solidan majndfak pick of the month, samo da nije tako ubitačno spor i da se konstantno ne kupa u tom pišalina filteru koji vole da furaju indie filmadžije.

I ako može pojašnjenje zadnje scene, por favor, ostalo sam većinom skapirao.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

THE IMMIGRANT

 

405px-The_Immigrant_2013_poster.jpg

 

Nako, može da se odgleda ako baš mora. Problem je što je sve nekako mlako i ravno, bez pravog emotivnog impakta za koji postoji potencijal s obzirom na priču, osim jedne scene pred sam kraj. Marion lepa ko lutka, i pohvalno je što parlaju poljski u delovima radnje gde je logično da ga parlaju, ali je nekako ima previše u filmu gde jednostavno samo tugaljivo zuri i ništa ne radi. Žoakim Finiks rutinski odličan, vidi se da je hteo da ispoštuje sve to i da ne izdominira kako zna.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

kontam da će kapetan da okine sa životom u trećim Avendžersima, jer Kris Evansu tada ističe ugovor, pa će Baki da postane novi kapetan 'murica, pošto Sten ima fazon ugovor za 9 filmova, a snimio je tek dva.

 

Nego, jedna stvar mi i dalje pravi problem u celoj toj generalnoj priči, a to je što ovaj Marvel univerzum nema nekoliko prvorazrednih zlikovaca. Ok, Loki, mada ne može nonstop on da bude. Sad su ubacili i von Štrakera ali realno koga boli kurac za njega, hoćemo Crvenu Lobanju, a ne neke trećerazredne henčmene. Tu su zasrali sa Hjugo Vivingom jer njega realno boli kurac da snima još jedan film, nit je obavezan nekim ugovorom. Ajd kao Tanos, štagod, realno je lejm lik iako može da se izvuče nešto iz njega uz malo truda, a Ultron je popularan poslednjih godina mada kontam da će njega da rastave na komade u narednim Avendžersima, pa će i on pasti u zaborav. 

 

Mnogo tu ima stvari i nešto nisam siguran da u poslednje vreme Marvel uspeva da to izbalansira sve skroz kako treba- Što se univerzum više širi, kontam da je teže održati neku ravnotežu. Pogotovo sad kad se SHIELD poraspadao, a još sada dolaze Quicksilver i Scarlet Witch u Avendžersima, za koje se i dalje ne zna dal su mutanti ili ne (najverovatnije nisu), a onda i totalno drugačiji koncept sa Guardians of the Galaxy i još kada sklepaju dr. Strange film, pa bi tu onda trebalo da bude i magije. Cirkus.

Mogu da se izvuku time što imaju Civil War :P Mada sumnjam da će to da turaju u film u skorije vreme....

Link to comment
Share on other sites

The Machine - http://www.imdb.com/title/tt2317225/

 

Simpa sci-fi filmić, ništa pretenciozno i nadrkano, uglavnom pričanje, malo i akcije. Nije baš nešto razrađen ni scenario ni koncept i ceo film prati utisak da je moglo malo direktnije i jasnije da se uradi to i to ali je ok za gledanje, ne vređa inteligenciju. Više podseća na dužu verziju nekog ok kratkog indi filma nego dugometražni film konkretno. Ne mogu da preporučim svima ali ako vam deluje interesantno u trejleru, ok je za pogledati. 6/10

 

Slaughterhouse Five (1972) - http://www.imdb.com/title/tt0069280/

 

Nikad nisam odgledao ovaj naime kultni film, niti sam čitao knjigu pa mi je palo na pamet da bar pogledam film. Ne znam, možda je ovaj film bio do jaja konceptualno i vizuelno zamišljen i izveden te 1972. ali meni lično ne izdržava test vremena. Možda je knjiga bolja i interesantnija ali film je osrednje bezveze. Priča prati tog glavnog lika koji je kao otkačen u vremenu pa nonstop skače iz momenta u moment tokom svog života. To na papiru zvuči mnogo lepše nego što je izvedeno u praksi. Ja sam nekako to zamišljao na fazon kako dr. Menhetn iz Watchmena doživaljava svo vreme u jednom trenutku i da je prošlost, sadašnjost i budućnost na istom nivou za njega. Ovde to nije tako i deluje kao gomila flešbekova, glavni lik je iritantan, a generalno likovi deluju kao neke satirične karikature i uglavnom nisam tokom gledanja uspeo da se povežem i sa jednim likom iz filma niti da mi budu bitni. 

 

Tokom filma preovlađuje taj deo o WWII mada ima i drugih instanci kao na primer delovi gde ga otimaju vanzemaljci. Svakako kao koncept deluje zanimljivo ali izvedba je prosto bezveze i nezanimljiva, bar meni. 5/10

pljk!

Link to comment
Share on other sites

poster_large.jpg

 

I, Frankenstein

 

Koје неописиво говно. Сценарио је... не, не, ипак мора да се види, па да се поверује. Рециклирани Underworld, где уместо вукодлака и вампира имамо лоше демоне и добре гаргојле (...), са катастрофа повезаним и исклишеираним сценама и "радњом". Ужас, ужас... Па за ово је и онај распали Legion материјал за Оскара.

 

poster_large.jpg

The Physician

 

Није лоше за погледати. Сценарио тј прича није баш уверљива, у неким стварима је оптерећена копирањем неких других, али је свеукупно филм питак и лако сварљив.

Edited by brue
Link to comment
Share on other sites

Being There (1979) - http://www.imdb.com/title/tt0078841/

Odličan film, satira o visokoj klasi i političarima i o tome koliko njih boli kurac za sve i vide i čuju samo ono što ih zanima. Piter Selers car, mada on kao glumac je ovde najmanje bitan već reakcije ljudi oko njega čine ovaj film odličnim. Piter Selers glumi baštovana koji je ceo život živeo u kući svog gazde i jedino što zna o svetu van kuće je ono što je video na TV, ne ume da čita ni da piše, mentalno je na nivou deteta od tri godine. Gazda umire, kuća odlazi kome već, a baštovan na ulicu. I tu počinje zajebancija. Jako mi je drago što sam odgledao ovo :D 9/10

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

JOE

 

Joe_(2013_film)_poster.jpg

 

 Samo da se pridruzim odlicnim ocenama za ovaj i vise nego solidni prikaz anderbeli ruralne Amerike, bez neke prave price ili razvoja likova, ali sa sjajnim performansima (Kejdz car, malo malo pa iznenadi ovako prijatno, ali iskreno svi pa i on su u senci lika koji tumaci caleta klosara, jezivo koliko je lik surovo autentican. Ovo ne cudi mnogo jer reziser filma ima obicaj da uzima lokalne stanovnike iz mesta gde snima i da ih ubacuje u film (sto se da videti kod jos nekoliko likova). Sad fact: doticni tip koji glumi caleta je umro par nedelja nakon zavrsetka snimanja filma, a vecinu svog zivota je i proveo kao beskucnik. 

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

The Lego Movie

The-Lego-movie-02.jpg

www.imdb.com/title/tt1490017/

 

Pojavile su se prve gledljive web dl verzije ubedljivo najboljeg američkog studijskog filma koji se pojavio u prva četiri meseca 2014. godine (a bogami je bolji i od većine nezavisnih stvari koje sam stigao da pogledam). Sa jedne strane, u pitanju je generička animacija za najmlađe sa standardnom porukom u stilu "be yourself, you beautiful, unique snowflake you". Sa druge strane, ovo je film sa toliko ljubavi prema lego kockama da će svako ko je uz dotične proveo više od 1h života da se trenutno raspilavi. Nostalgija puca pravo u detinjstvo, fenomenalno nešto (sa sve tipičnim oštećenjima kocaka koja su poznata svima koji su nekada nagazili na njih ;o))

 

Napomena:

Ne skidajte i ne gledajte pomenutu web dl kopiju (il još gore, ranije cam-ove)! 

Ako ste u mogućnosti, idite u bioskop (i dalje se daje u Ušću), predivan je na velikom platnu (3D, engleski sa titlom).

Ako nećete/ne možete u bioskop, čekajte hi res blu ray još 2-3 meseca i gledajte na što većem ekranu, stepen detalja je neverovatan.

  • Upvote (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

Mislio sam da se "najbolji studijski film" kad si pominjao onomad odnosi na Šermana i Pibodija :)

 

THE MONUMENTS MEN

 

Monuments+Men+movie+poster+malaysia.jpg

 

Odlično ispalo, pogotovu što je potpuno drugačije od onoga što je delovalo da će biti iz trejlera (Oceans 11 samo u vreme WWII, jea, imamo i Klunija, i Dejmona, ludilo). Ono što je meni bilo prijatno iznenađenje je način na koji je film snimljen. Počevši od režije, dijaloga, načina na koji su likovi prikazani, pojedinih scena, tranzicije između njih i jasne strukture filma gde su svi podjednako bitni i zastupljeni, sve neodoljivo podseća na način snimanja klasičnih ratnih filmova iz 60-ih (uz mnogo downtimea i bez eksplozivnih akcinih CGI scena). Sa druge strane, kako bi ostali verni ovako specifičnom stilu, ovo podrazumeva tipično glorifikovanje Amerikanaca i njihove pravednosti naspram, blago rečeno, debilno prikazanih Rusa, ali je sa druge strane u potpunosti lišeno očekivanih Klunizama, pop referenci i humora za široke demografske grupe, što je baš osveženje.

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...