Jump to content

BusPlus

Recommended Posts

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ako se neko pita zasto nema kontrolora u prevozu :)

Iz prevoza nestalo 700 kontrolora

IZVOR: BLIC
Beograd -- Putnicima u gradskom prevozu u Beogradu karte će pregledati samo 290 kontrolora firme "Apeks", jer grad neće produžiti ugovore njihovim kolegama iz GSP-a.

Kako podseća Blic, Grad beograd je letos, preko Gradskog saobraćajnog preduzeža "Beograd" angažovao oko 700 kontrolora kako bi se povećala upotreba BUs Plus kartica, tako da je u jednom periodu u javnom prevozu bilo oko 1.000 uniformisanih kontrolora.

Međutim, većini kontrolora nagažovanih preko GSP-a istekao je ugovro o privremeno- povremenim poslovima 10. decembra, a manji broj njih prestao je da nradi 31. decembra 2013. 

Pošto je u međuvremenu došlo do kadrovskih promena u Sekretarijatu za saobraćaj, Direkciji za javni prevoz, kao i u GSP-u, promenjena je i politika u vezi s kontrolom karata u javnom prevozu. Pošto budžetom Grada nije planirana isplata zarada kontrolorima zaposlenim preko GSP-a, kontrolu karata od sada vrši samo firma "Apeks", piše Blic. 

Iz te kompanije pak za Blic kažu da novonastala situacije ne utiče na rad njihovih službenika u okviru Bus Plus sitema. "I dalje zapošljavamo 290 kontrolora i u tom smislu za sada nema izmena", rečeno je listu u "Apeksu". 

Ostaje, međutim, nejasno kako će se obavljati kontrola karata sa dve trećine manje onih koji tu kontrolu vrše.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=01&dd=14&nav_category=206&nav_id=799675

• Upvote (+1) 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

Naleteo sam u roku od 3-4 dana na preko 20 kontrolora, ni jednom nisam imao kartu, ni jednom nisam vadio sluzbenu i ni jednom me nisu izbacili iz prevoza. Nalazio sam glupe razloge ali sam uvek zavrsio putovanje do kraja bez legitimisanja i forsiranja da izadjem na prvoj narednoj stanici... wtf is going on?

Naleteo sam u roku od 3-4 dana na preko 20 kontrolora, ni jednom nisam imao kartu, ni jednom nisam vadio sluzbenu i ni jednom me nisu izbacili iz prevoza. Nalazio sam glupe razloge ali sam uvek zavrsio putovanje do kraja bez legitimisanja i forsiranja da izadjem na prvoj narednoj stanici... wtf is going on?

ovaj astora zajeban batica! :D

• Upvote (+1) 1

srpskivojnik-3.jpg

• 3 weeks later...