Lucky Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 Ma to za ford je ona stara "nema goreg automobila od forda". ne znam jel mi je ta gluplja ili "kad nemac napravi nema da fali". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 (edited) Tacno tako, ali kakve to ima veze? Sigurno kesh ide u USofA na kraju puta. Nece valjda da ga zadrze nemci koji su ga sklapali? :) Shalu na stranu, ovi Fordovi sklopljeni u Nemackoj su stvarno dobri, sigurno bolji od odgovarajucih modela sklopljenih u americi... Pazi treba imati u vidu da je Fokus za evropsko tržište i za američko nebo i zemlja, evo primera samo na osnovu izgleda: Evropski iz 2008. Američki iz 2009. Dakle jasno je zašto će njihov novi model biti jedinstven za ceo svet i zašto će pre svega ličiti na restajling ovog evropskog :) Tako da ovi evropski su kul bili i do sada, američke su možda subvencionisali zbog ružnoće :) Ma to za ford je ona stara "nema goreg automobila od forda". ne znam jel mi je ta gluplja ili "kad nemac napravi nema da fali". Golf II je ipak najbolji :) Edited March 12, 2011 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 ma kaki plin, dizel, moj babo lož ulje unjega sipo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 samo beli pajero je realna opcija Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 kako ste od priče šta da uzmem, otišli u neku skroz levu :) enivej, za sad favoriti mini one, 1.6 jul 2006, prešao 60k 207, 1.4 hdi, kraj 2007, prešao 80k Treba da idem da ih vidim ove nedelje Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 ja sam cuo za taj 1.4hdi motor bas dobre komentare, a i ja ga imam u 206, sve pohwale :D samo ne znam kolko je 207 tezi od 206 :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 a koliko para su? i ne znam, možda ću zvučati baš kao iz stereotipa gore, ali mislim da nikad ne bih kupio pežo :) ne znam dal' sam video dva komada kojima radi elektronika čitava u njemu, nemam pojma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 ma kaki plin, dizel, moj babo lož ulje unjega sipo! a moj babo u dizela plin ugradio i sada trosi toliko malo da proizvodi bezolovni dok ide. i to onaj evropejski za kerozin. kako kenjam... sta kukate na te fordove... doduse, ne znam kakve ih prave poslednjih 30 godina, ja imam Taunusa coupe 12m iz '68 i fenomenalno je radio. Meni je trip auto posto mu je menjac na volanu tako da izmedju vozaca i suvozaca nema nista i prilicno je komforan auto. Sljakao ko zmaj dok nije garaziran, jbg, sada je nekretnina. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 a koliko para su? i ne znam, možda ću zvučati baš kao iz stereotipa gore, ali mislim da nikad ne bih kupio pežo :) ne znam dal' sam video dva komada kojima radi elektronika čitava u njemu, nemam pojma. pa pazi, ja znam dvoje sa 207, jedna skroz nova, 1.6 benzinac, druga je baš ova 1.4 hdi, i ljudi su zadovoljni, ali sam takođe čuo gomilu komentara i protiv njih. A pare su relativan pojam, recimo da je pežo oko 5.5, a mini oko 7.5 Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted March 14, 2011 Author Report Share Posted March 14, 2011 (edited) evo i ja da stanem u odbranu Forda, potpuno sam zadovoljan ovim Focusom 2001 koji sam uzeo pre 5 meseci. Osim par glitcheva u elektronici koje sam lako ufixao, sve ostalo radi ko sat i jako se dobro ponaša i u gradskoj vožnji i po magistralnim putevima. Da ne baksuziram, ali baš sam se prijatno iznenadio, mada su me možda i malo naplašili pričama u fazonu "kad kupiš polovan auto ima da se viđaš sa automehaničarima više nego sa majkom i ocem" Edited March 14, 2011 by trooper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 ma seru ljudi oko forda, kao verovatno i ja oko pežoa, ali u ovom "duelu" minija i pežoa, pod uslovom da nemaju neke veće defekte, uvek bih birao mini :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 i ja sam u istom tom fazonu :) Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirun Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Definitivno Mini, naravno ako pare nisu problem :). Predpostavljam da je i odrzavanje skuplje kod minija. Vece firme koje odrzavaju vozila kod nas a imaju Pezo u svom voznom parku, uglavnom se zale na isti (suvise nezan, stalno treba nesto popravljati) i uglavnom ga ne uzimaju opet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 jos sajamskih popusta: - Opel Corsa 1,0 12v 65 KS - 8.690 evra - Opel Astra Classic 1,4 16v 90 KS - 10.390 evra Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirun Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 (edited) E ako neko oce, Octavia Elegance 1.9 TDI (sa metalik bojom i radio Cd Swing)- 16.500eur, stara cena bila 18.159eur. Octavia Ambiente 1.9 TDI (sa metalik bojom i radio Cd blues) 14.950eur, bila je 16.578eur. Vise ne mogu da se porcuju ovi 1,9 TDI motori zato sto su Euro 4, jelte kod nas se kao u evropi voze samo naj noviji motori koji imaju mali koeficijent stetnih izduvnih gasova ^^. Ove cene vaze dok traju zalihe (oko 100 vozila). Edited March 14, 2011 by pirun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 ...zato sto su Euro 4, jelte kod nas se kao u evropi voze samo naj noviji motori ... ? btw: naj>-<noviji = najnoviji Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 ma bitne su cene :) to su ok cene za te oktavije, sa dizel motorom. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Sajamska ponuda - Kia pro_cee'd 1,4 za 9.990 evra. Gola, ali brate dzaba! :) Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 vidim ja da ti dobijas neke repa od njih... ;)btw @dovlagsi: kada je bila spika oko prenosnika prosle godine (lanac vs kais)... sa Kijinog sajta: ... Kao i svi ostali Kijini Kappa motori i novi 1,0-litarski turbo benzinski motor ima pogonski lanac, što utiče na jeftinije održavanje i dugotrajno delovanje... vest na Kijinom sajtu ova Optima mi dosta lici na Renoov Fluence sa zaostrenim linijama, narocito maska. Mada, realno, danas je prilicno tesko naci originalnu ideju. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Sajamska ponuda - Kia pro_cee'd 1,4 za 9.990 evra. Gola, ali brate dzaba! :) A šta znači to gola? Zar nemaju oni serijski ABS i Klimu? Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 ^ ne bih znao reci zapravo, moguce da cak i imaju. Inace, prvi put posle evropske premijere nove Mercedesove C-klase (tamo negde 2000-te recimo), Beograd ce imati jos jednu evropsku premijeru - Hyundai Elantra! ovako izgleda americka verzija: Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Pa je, samim tim Pero, jasno za koji automobil treba da se odlučiš! :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Za mini, zbog lanca? :) Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Inace, prvi put posle evropske premijere nove Mercedesove C-klase (tamo negde 2000-te recimo), Beograd ce imati jos jednu evropsku premijeru - Hyundai Elantra! Čekaj bre, zar to sad nije za Evropu i40? Ili je Sonata i40, a ovo je tipa i37,5? :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 ovo drugo :) Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts