Jump to content

WTB auto


Trooper

Recommended Posts

Razmišljam već neko vreme na koji način da se motorizujem, najverovatnije će da bude neki skromniji polovan autić. Voleo bih da čujem vaše predloge šta da kupim :)

Neki uslovi koji mi odmah padaju na pamet:

- apsolutni max maximuma je 4000 eur

- što manja gradska potrošnja (ne treba mi nikakva zverina od auta)

- klima bi bila veliki plus (bilo kakva)

Auto bi uglavnom (90%) koristio po gradu, sa povremenim putovanjem van grada, tipa jednom u mesec-dva do Niša, na leto do mora ako se ukaže prilika i slično.

Generalno mi je najveća nedoumica da li uzeti neki noviji manji auto u rangu Clio 2005 godište, ili neki stariji a komforniji (da ne kažem bolji), tipa Civic 1999.

Nemam mnogo iskustva sa automobilima, uglavnom sam se grebao od mojih kad zatreba, vozio taj jedan isti auto godinama, tako da sam potpuni noob :/ pa bi svaki tip i savet bio dobrodošao.

ty :*

Edited by trooper
Link to comment
Share on other sites

uzmi auto koji je u najboljem stanju za te pare,a da je u klasi klia,punta itd...

takodje,sracunaj koliko prelazis godisnje i da li uopste imas potrebe za dizelom,jer su oni generalno skuplji od benzinaca a pritom su i vise presli. naravno,nije uvek tako,ali u vecini slucajeva su ti dizeli uvezeni iz inostranstva a tamo su prevalili boga oca i onda dodju ovde da prevale jos toliko :) tako da,pazi. ako ne prelazis preko 20000 godisnje,mislim da nema potrebe za dizelom,pogotovo sto za neku vecu popravku (a kod polovnjaka mora da ih bude) mozes da puknes dobar kes.

uglavnom, povedi nekog ko se koliko-toliko razume i moze na prvi pogled da ti kaze u kakvom je stanju auto i da li vredi ulaziti dalje u pricu. za te pare mozes da uzmes pristojan polovnjak,ali isto tako mozes da uzmes lesinu neku i da se pojedes ziv,tako da oprez i srecno. :)

Bjukenon Mitch

Link to comment
Share on other sites

ja jedino sto mogu da kazem je da ne kupujes nijedan pederski auto, kao sto je :

punto, jugo, CLIO, pezo 206, suziki swift, yaris, ibiza, polo, corsa

eh bro, ne bih se ja ni razmišljao da imam još jedno 4-5 ljadi viška :)

kad bih imao potpuno poverenje u polovan auto i u onoga od koga kupujem, ne bih se razmišljao - našao sam nekog Civica 1.4 '98, klima, alu felne, nove kočnice, ozvučenje sa wooferom, 3.5k eur ... ma puckica :) al jebiga, prešo 200,000 km, ko zna u kakvom je stanju. Ne znam koliko majstor može da mi oceni stanje nekog auta i da mi koliko-toliko garantuje da auto neće da se raspadne iza prve krivne? Čuo sam kao da Hondini motori mogu svašta da izdrže, al opet ... nemam jednostavno xp u vezi svega toga.

ako ne prelazis preko 20000 godisnje,mislim da nema potrebe za dizelom

pa tu statistiku još uvek nemam jer ne vozim redovno tako da uopšte nemam osećaj :/ a svakako bih vozio svaki dan, kuća poso poso kuća, po nekad van grada, itd. Ja sam čak razmišljao da uložim i u plin ako ga auto koji uzmem već nema.

trupsi racunaj da moras da das jos 400-500e za registraciju i servis :D

Tako nekako izađe izgleda... Registracija ~10 hiljada (neka razumna kubikaža), osiguranje 10k, tehnički pregled 3-4k, porez 2.5% na procenjenu vrednost automobila, i ne znam da li ima još nekih administrativnih taksi/kuraca/palaca pri prenosu vlasništva??

500 e + za prvu registraciju i servis koji ti neginu ako je auto iz uvoza.

Ja uglavnom gledao ove na domaće table. Ako su strane onda dodajem još carinu (+10%) i PDV (+18%)?

Uzmi Clio 1,5 dCi, vazda dobar izbor. Nema sta vise da razmisljas, uzmi to.

[:)] sve mi se čini da će tako nekako i da bude na kraju. Nešto tipa http://www.polovniautomobili.com/oglas631701/renault_clio_15_dci/

inače jel to neka interna fora za dissovanje 206-ice, pošto sam se nešto i o njemu razmišljao? :)

Edited by trooper
Link to comment
Share on other sites

u izboru clio 2005 V civic 1999 = clio 2005. Novije je uvek bolje, barem kada se radi o razlici od 6 godina. a nesto sumnjam da ce ti mnogo smetati to sto je clio kraci 30cm od civica jer cesh, najverovatnije, veoma retko voziti ljude pozadi na duze relacije...

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Link to comment
Share on other sites

le fu :)

u izboru clio 2005 V civic 1999 = clio 2005. Novije je uvek bolje, barem kada se radi o razlici od 6 godina. a nesto sumnjam da ce ti mnogo smetati to sto je clio kraci 30cm od civica jer cesh, najverovatnije, veoma retko voziti ljude pozadi na duze relacije...

i ja sam tako nešto razmišljao, al i dalje vagam sve varijante ...

btw, koliko je osetna razlika u snagama motora u toj klasi? gledam ove Clio 1.5 dCi, ima ih od 65 do 80 konja, da li da to uopšte gledam kao faktor?

Edited by trooper
Link to comment
Share on other sites

pezo 206 je velika lutrija.

kupovina svakog polovnog auta preko random oglasa,sajtova i placeva je jedna velika lutrija,totalno nevezano za model,sta god da kupis kupio si macku u dzaku i nista vise od toga,mnogo treba da te usere da imas prijatelja pa da kupis auto od njega i ne brines.

@trooper

ne treba ti auto star 12 godina koji je presao 200 000km :)

Bacio sam malo pogled i bas sam video tog Clia sto si linkovo jel imam averziju prema kolima sa 3ja vrata,u svakom slucaju,u tom pravcu treba da gledas nikako kola iz 90tih.ako ces da se otvaras za plin ne uzimaj dizela,ali za svakodnevnu voznju kola budi spreman da pucas veoma ,,ozbiljne,, pare na gorivo pa se nemoj zajebati sa nekim benzicem koji trosi 10l+.

Ovo sto si pitao za kola iz uvoza i strane table,pdv itd...to je sve placeno od strane lika koji je uvezao auto,sve ide na ime kupca,ti samo treba da ga registrujes i vozis,placa se nesto malo jace za prve table ali nista specijalno,najveci problem je sto te u tom slucaju 100 % ceka servis od minimum 300e(zamena seta filtera,kaiseva,verovatno i zupcastog jel su to sve kola od 100-150 k,ulja i ostala sranja,kocnica cisto da budes siguran...99.9% to nije menjano pa zatim auto stavljen na prodaju)

Moj ti je savet prvo prelomi u glavi koji model zelis,onda se fokusiraj na njega i obidji barem 5-6 ponuda cisto da vidis,povedi nekog ko se razume koliko toliko ali i laik moze npr po unutrasnjosti da vidi neke stvari...npr. kaze lik kao sto se meni desilo, auto presao 70 000km a volan spaljen od kiseline dlanova,menjac isto,sedista pohabana pedale izlizane kao sladoled dodaj odma na to 100 000 km jel logicno toliko da se pohaba za 70k je nemoguce.

uzeo sam pezo206 2.0HDi relativno skoro i vise sam nego zadovoljan,mada ja sam skroman lik i taj auto mi je uvek bio zelja,tako da druge opcije nisam nikad ni razmatrao.

UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI !!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...