Jump to content

Ustav

Recommended Posts

• Replies 561
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sad sto se tice vise vlasti opstinama, problem je sto ne postoji jasan plan za decentralizaciju, recimo bilo bi logicno decentralizovati zdravstvo ili mozda cak i policiju, ali niko to nece da prepusti opstinama, pogotovu kada su sada i tamo, zbog malo cudnog zakona o lokalnoj samoupravi, raznorazni divljaci na vlasti po Srbiji. Recimo bio je predlog da Vojvodina dobije svoju policiju, ali ni on nije prosao.

ovako sa druge strane imas da se na odgovor o finansiranju krecenja prostorija mesne zajednice ceka 4-6 meseci, a svaki veci projekat neke MZ je gotovo nemoguce odraditi, jer sve mora ici preko beograda, gde zbog zagusenja odgovorno ministarstvo ili sta je vec odgovorno razmatra jedan predmet godinu dana minimum

Edited by dvnitycker

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Nemam obicaj da komentarisem na politickim topicima, zato cu se drzati samo onoga sto stam primetio.

Svi ljudi koji imaju nesto protiv ustava (sa kojima sam ja pricao ili ih slusao) uglavnom se ne zale na sam ustav nego na nacin na koji je donet, odnosno izglasan za referendum. To je vrlo zanimljivo jer mi deluje kao ponasanje dece kada roditelji nesto kriju i onda im u poslednji cas kazu. Naravno to znaci da roditelji nisu bas vrhunski, ali takodje i da su deca razmazena.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

ovako sa druge strane imas da se na odgovor o finansiranju krecenja prostorija mesne zajednice ceka 4-6 meseci, a svaki veci projekat neke MZ je gotovo nemoguce odraditi, jer sve mora ici preko beograda, gde zbog zagusenja odgovorno ministarstvo ili sta je vec odgovorno razmatra jedan predmet godinu dana minimum

To je problem decentralizacije Beograda ili pojedinih opstina, ne Srbije. Te stvari se ne resavaju Ustavom, vec Zakonom o glavnom gradu ili Zakonom o lokalnoj samoupravi ako je u pitanju neka opstina van Beograda.

Heghlu'meH QaQ jajvam

' date='Oct 4 2006, 09:37' post='874993']

Nemam obicaj da komentarisem na politickim topicima, zato cu se drzati samo onoga sto stam primetio.

Svi ljudi koji imaju nesto protiv ustava (sa kojima sam ja pricao ili ih slusao) uglavnom se ne zale na sam ustav nego na nacin na koji je donet, odnosno izglasan za referendum. To je vrlo zanimljivo jer mi deluje kao ponasanje dece kada roditelji nesto kriju i onda im u poslednji cas kazu. Naravno to znaci da roditelji nisu bas vrhunski, ali takodje i da su deca razmazena.

Ali ne znachi da ako imash razmazheno dete imas i sjebanog roditelja. Na kraju kreajeva stvar pogleda shta je gora pozicija tj. potpuno subjektivno.

Razumno je da se Vojvodina zalazhe za svoje povlastice jer je videla shta funkcionishe a shta ne. Mislim, one emisije koje se javljaju kao rasprava o usavu daju veoma interesantne rezultate. Ipada da je ustav stvarno uradjen za 5 min u fori izbaci-ovo-i-izmisli-toplu-vodu.

To shto kazhu da su dali kao pare, bilo 7% ili 40% i nema mnogo tezhine, ako se uzme u obzir da se za raporedjivanje tj. korishcenje para josh uvek juri za mamicom i taticom.

Smeshno je da neko daje ovakva obecanja, narochito za Kosovo i kad cela halabuka prodje kazhe jebiga, al' probali smo i ajd sad zhivot ide dalje. Kako Kosovo mozhe biti neotudjiv deo kad tamo nema nichega osim albanaca? U Srbiji ih ne gotive, a ni ovi njih. Interesantno ko ce otici dole da sudi, vrshi bilo koju funkciju vlasti? Sudstvo? Vojska? Policija? Srbi? To je odlika vlasti. Zajebali smo - nikom nishta. Umesto civilizovanog zajebo sam podnosim ostavku i kraj.

Sve u svemu, smeshan izgovor za ustav.

јеботе, ево већ два дана се уздржавам да се не упустим у расправу, али кад видим шта појединци лупају, просто сам сигуран да би било најбоље да се у Устав уведе одредба о систему пондерисаних гласова. тако да глас неког глупог вреди 0,1 гласа, приглупог 0,5, просечног 1, а паметног 2 гласа. 1 паметан да анулира 20 глупих. такав нам Устав треба.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

ј..просто сам сигуран да би било најбоље да се у Устав уведе одредба о систему пондерисаних гласова. тако да глас неког глупог вреди 0,1 гласа, приглупог 0,5, просечног 1, а паметног 2 гласа. 1 паметан да анулира 20 глупих. такав нам Устав треба.

pa taj sistem vec postoji, samo shto glupe osobe vrede 1 glas.

јеботе, ево већ два дана се уздржавам да се не упустим у расправу, али кад видим шта појединци лупају, просто сам сигуран да би било најбоље да се у Устав уведе одредба о систему пондерисаних гласова. тако да глас неког глупог вреди 0,1 гласа, приглупог 0,5, просечног 1, а паметног 2 гласа. 1 паметан да анулира 20 глупих. такав нам Устав треба.

Nedaj se provocirat, nije to glupost to je neobrazovanost :)

SCJP.png

Ja ne znam shto ljudi ne vole ovu vladu. Pa svi znaju da ce oni uspeti u svemu shto rade...ipak je pre neki dan tajna njihovog uspeha otkrivena :

mostogradnja.jpg

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Hm kakva je to sprdacina da se oko ustava prica na referendumu????

Ova zemlja dotice vrhove komedijastva.

Zasto da ne? Ko ce, ako ti neces da odlucujes o svojim (gradjanskim) pravima / zakonima, da odlucuje?

Inace ovaj ustav se donosi ovako zato sto je to tip 'tvrdog' ustava, tj. prvo mora da prodje kroz silne procedure da se sloze svi u vladi itd, tek se onda putem referenduma odlucuje (narod glasa jednostavnim da ili ne)...

Ovaj ustav, koji treba da bude donesen ce biti neka vrsta 'mekog' ustava, koji ce moci da se menja isto referendumski samo sto nece morati da prolazi kroz vladu, kolko se secam sta mi je rekla profesorka sociologije...

Ne razumem zasto da ne... Prvo se raspitajte sta donosi novi ustav, procitajte ga pazljivo, jer ipak to su vasa prava i vasi zakoni po kojima cete morati da delujete... Znaci nije to sad, 'lopovi sastavili, necu da izadjem' ili 'ako ceda kaze da ja glasam ne', to je skroz retardirano, kao da nemate politicku svest gradjana. Ako ne budete glasali, onda ce glasacka manjina odlucivati da li cete vi dobiti novi ustav ili ostati po starom, znaci, nemojte dozvoliti da neki debil sa vilama, koji ne zna ni kakva je procedura glasanja, glasa umesto vas.

A, moj glas, nazalost, nisam punoletan tako da ne mogu da glasam, ali ako bude referendum posle 11 decembra glasacu za..

[13:00] <GM`JessicaBiel> neko drzi blokce sa pikovima i banovima a neko sa kevama

[23:11] <srs[razer]Baja> ne volim da me neko gleda

[23:11] <srs[razer]Baja> dok jebem

[01:40] <@Xeo|Baja> ko da ti ja kazem pitaj mareta kako mu cale suri odbojku

[01:40] <@Xeo|Baja> i on ti kaze moj cale nema ruke

Inace ovaj ustav se donosi ovako zato sto je to tip 'tvrdog' ustava, tj. prvo mora da prodje kroz silne procedure da se sloze svi u vladi itd, tek se onda putem referenduma odlucuje (narod glasa jednostavnim da ili ne)...

Ovaj ustav, koji treba da bude donesen ce biti neka vrsta 'mekog' ustava, koji ce moci da se menja isto referendumski samo sto nece morati da prolazi kroz vladu, kolko se secam sta mi je rekla profesorka sociologije...

menja se ovako zato što je u trenutnom ustavu tako predviđeno, a tako je predviđeno jer ga je pisao sloba kao jedan od stubova svoje doživotne vladavine.

i ne mora da prođe kroz vladu već kroz skupštinu sa dvotrećinskom većinom, što ni u novom ustavu nije promenjeno. promenjeno je da na referendumu treba da dobije prostu većinu, a ne 50% registrovanih birača, kao što je sada slučaj.