Jump to content

banman

The X
  • Posts

    975
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

About banman

  • Birthday 03/29/1984

Retained

  • Member Title
    travarski esnaf

Kontakt podaci

  • Facebook URL
    http://

Recent Profile Visitors

3,074 profile views
  1. Aftershock - drama o zemljotresu u Kini 1976. godine. Dobar emo film za nedeljno popodne.
  2. Trebao si reci da se dokumentarac bavi problematikom hemijskih sredstava za selektivno unistavanje bilja, koje je cuda cini u poljoprivredi a negde uz put kancerogeno.
  3. primi saucesce. vlada ima pravo, vreme leci sve.
  4. samo kul, nema frke Secam se sta si napisao ali nisi naveo kakve manipulacije. Obicno se misli na negativnu, iako je sama rec "manipulacija" neutralna. Komunisti su, koliko mi je poznato, filozfiju poceli od radnika i rada u funkciji proizvodnje, a ne od okruzenja. Nije isti pogled. Slican u nekom delu ali ne isti. Opet, vracamo se na segment odrzivosti, koji se danas stidljivo javlja u raznim profesijama i uoste ljudskog delovanja, upravo kao produkt reakcije okruzenja. No kontam da te ne pogadja taj deo. Sad, da li je pogled na religiju ili nesto drugo sto ti se cini naivno, nisi naveo.
  5. wtf? Nebitno da li je film obmanjujuc u nekoj skrivenoj nameri ako izvuces nesto korisno iz njega. Ne mora se sve bukvalno primeniti u momentu i bez promisljanja. Vajda je jedina vajda da promena dodje od svakog pojedinca razmisljanjem tj. drugacijim procesom dedukcije, i odvajanjem od sistema u sto vecoj meri, u smislu da ne zavisi u znacajnoj po pitanju ishrane, vode, hrane, potrosacke manije, informisanja itd.
  6. laki, zaboravio da je ovo dovitljiv narod: gospodine trenutno nemamo na lageru a dok budemo imali na zalost sledi korekcija cena +trollface prodavca Uglavnom, ovi dodaci se kod nas susrecu uglavnom za karcher i njegove plagijate, pa su i izvedbe prikljucka slicne karcher-u.
  7. http://www.eurooriginal.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=379 tu ti je 15 evra sto mi se cini fina cena
  8. Interesuje me gde se moze naci taj dodatak za pravljenje guste pene za perace ali da ima foru adaptera ili da je predvidjen za kranzle. Kranzle ima M22 prikljucak. Uglavno sam nailazio na dodatke namenjene karcher-u ali taj prikljucak ne odgovara niti mogu napraviti neki spoj.
  9. Da, resenja jesu naivna, nejasna i sam koncept tranzicije u odrzivo drustvo je nejasan. Cak bih rekao da menjaju nacin kako bi to trebalo da izgleda i na kraju se polemika zavrsi sa istinom tj. da ce biti silom-prilika. Hocu reci, price o osnivanju gradova koji bi funkcionisali u raznim zemljama kao primeri odrzivog drustva su tesko ostvarivi. Samo bi bilo zgodno ako neko ima vise uvida u "ljudsku prirodu" malo to razjasni, posto se u dokumentarcu tvrdi da ne postoji usadjena ljudska priroda. To je bitan deo rasprave. Sustina je odrzivost. Nebitno da li je to dobro ili lose za neku stranu. Odrzivos jeste problem modernog drustva na svim nivoima.
  10. Oba filma su dobra kritika modernog drustva ali impak nesto nedostaje. U drugom delu addendum-a, kada pricaju o the venus project, dosta se posvetilo paznje energetici i automatizaciji koje su, recimo, trivijalne ali nedostaje dosta informacija o uredjenju osnovnih drustvenih odnosa (pod kriminalom su predpostavili da ljudi samo kradu). Energetska efikasnost ok to se moze postici sinergetskim efektom ali kako ce se postici izmena drustva je sve ofrlje ili je to malo teze naci, posto pricaju da imaju i neke planove koje izdaju.
  11. Kakva antena ti treba i kakav ap? Eventualno neki cenovni rang koji ti je interesatan.
  12. E ocistio sam sneg, omogucio komsijama da se ne lome. Doduse, zalim one sto zive na cosku, ciscenje snega tada zna malo da potraje. Bas sve lepo izgleda ili bolje receno sneg dosta toga prikrije...barem do proleca.
  13. Jedino shto vudu nije predvideo da ce laki se mozhda osloniti na stari dobar lov na slonove.
  14. Rurovci su uvek preki kad ih prvi put vidish...posle se samo naviknesh. Nesto se mislim gde bi shta bi ali kontam da cu sacekati josh malo da vidim nove ponude. Zelja bi bila neshto malo opushtenije, no, kako biti opushten za novaka u masi svog tog alkohola i nabijenog testosterona?
  15. banman

    COD4

    Stvarno sta bi sa onim kada te izbaci za "bad name" shta god da napisem oni bosanski serveri me izbacuju.
×
×
  • Create New...