sttevann Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 Posle Salemovog, napokon krenuo da citam i Uporiste. Zavrsavam prvu, za sad je po meni ovo najbolje Kingovo delo.Ko nije citao, a ljubitelj je ovakvih prica, obavezno neka procita... 1 Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted December 12, 2015 Report Share Posted December 12, 2015 nadao sam se da Äe ovo iÄi u "dobar fantasy" topik, ali avaj...The Goblin Emperor by Katherine Addisonhttp://www.amazon.com/The-Goblin-Emperor-Katherine-Addison/dp/076532699XproÄitao zato ĆĄto je stvar fasovala ovogodiĆĄnju nagradu Locus za najbolji fantasy romaniskreno, ultraÄudna je knjiga, ali na kraju skontaĆĄ da knjiga ipak nema nikakvu konvencionalnu radnju nego funkcioniĆĄe kao neki labavi frtalj-triler... a hajlajt su likovi i njihovi svetli i tamni trenucizapravo, nema potrebe da setting bude fantasy, nema funkciju nikakvu niti to ĆĄto su likovi elfsovi/goblini, niti steampunk, ni jezik osmisljen za knjgu ( jebla je anteilenesameria samo tako =o))ipak, pored sveg hejta, nije mi ĆŸao ĆĄto sam je proÄitao i bio sam nekako hepi na kraju ...mozda su je zbog tog vajba pametniji od mene nagradili =o)eto =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 31, 2015 Report Share Posted December 31, 2015 Privodim kraju Kapitol Dinu, poslednju knjigu u serijalu koju je napisao Frank Herbert. Ne znam dal da citam jos one dve koje zavrsavaju serijal i koje su pisali njegovi sinovi valjda, videcu. Ali vise puta mi je palo na pamet kako bi do jaja bilo da ponovo snime neki film ili jos bolje seriju po celom serijalu, lore i atmosfera su fantasticni zaista. Steta sto bi ispalo holivudsko sranje ofc cak i ako snime nekad nesto. Cek, jel je bese pored onog filma iz 80ih snimljena i neka kratka serija kasnije cini mi se? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touche Posted December 31, 2015 Report Share Posted December 31, 2015 Da da, fina je bas serija, proguglaj za sve epizode http://www.imdb.com/title/tt0287839/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 31, 2015 Report Share Posted December 31, 2015 Cek, a to je samo po originalnoj trilogiji kratka serija, posto mi se po ulogama cini da nije po Children of Dune knjizi. A opet ima i ovo?http://www.imdb.com/title/tt0142032/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touche Posted December 31, 2015 Report Share Posted December 31, 2015 Taj deo sto si naveo nisam gledao, a on je valjda uredjen po prvoj knjizi. Gledao sam epizodu radjenu po Dune:Messiah i Children of Dune(mislim da imaju dve epizode sa decom dine, znam da sam ukupno 3 epizode gledao). Overi torente, ipak izgleda da Dune(2000) i Children of Dune(2003) imaju po 2 epizode. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted December 31, 2015 Report Share Posted December 31, 2015 postoje dve "mini serije", svaka je po tri epizode, prve tri su samo po originalnoj knjizi i runtime je skoro 5 sati, a druge tri, emitovane par godina kasnije, su po Mesiji i Deci i runtime im je oko 4h (mada postoji i "movie cut" gde je cela druga serija spicena u 3h film)..."konsenzus na internetu" je da je mini serija Dune slabija, a da je Children of Dune osetno boljaza diskusiju na "knjige" topicu i forumu gde je "knjiga je bolja" kamen temeljac svake druge rasprave, prebrzo ste otisli na tv i film sa knjiga ;o)a kad smo vec kod filmova, nemam zelju da vidim Dinu uraÄenu u stilu modernog holivudskog blokbastera prilagodjenog za dete od 13 godina, mozda za x godina kao neku novu r rated tv seriju... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touche Posted December 31, 2015 Report Share Posted December 31, 2015 Evo, Kole je sve razjasnio :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 31, 2015 Report Share Posted December 31, 2015 Eh kad bi ekranizacija mogla da prenese osecaj kao kad covek cita knjigu:). Nego da se vratimo na knjige, jel ste citali ovde poslednje 2 koje je pisao Herbertov sin i kakve su, jel zavrsavaju konacno serijal ili ostaje otvoreno? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 Jebeni Frenk Herbert, Bog da mu dusu prosti i jebena Dina. Procitao sam Chaperhouse Dune (Kapitol Dina na Polarisovom disku), poslednju knjigu u serijalu koju je on napisao. Znaci toliko me je odusevio ceo serijal da sam odlepio totalno, mislim da mi vise Zaduzbina nije najbolji Sf serijal svih vremena:). Sad se razmisljam da potrazim one dve knjige koju su pisali Herbertov sin i Anderson, Hunters of Dune i Sandworms of Dune ako ima neko domace izdanje na srpskom. E sad te dve knjige bi trebalo da konacno zavrsavaju serijal, mada vidim da ima dosta prequela o atridoma, harkonenima, bici za korino, batlerijanskom dzihadu itd. Jel citao neko sve to i jel vredi cemu? Meni je prevashodno cilj da vidim kraj sage, iako nije Herbert licno napisao valjda je po njegovim zabeleskama zavrseno. Jer zaista ovo je najepskiji sf koji sam citao, prosto mi dodje da...uf ne znam vise sta pricam, prolupao sam:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 Ae bre, pa citao je valjda neko skoro Dinu, dajte malo da diskutujemo o nekim tripovima koji nisu objasnjeni do kraja:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 evo sad Äe drale! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 (edited) ja sam kupio pre neki mesec prvi i treci deo (Dune), drugi sam dobio pre par dana i jedva cekam da pocnem da ga citam. trenutno rokam Susret sa Ramom i sjajan mi je bas. kad to bude gotovo ne znam sta pre da nastavim - Dune ili Zaduzbinu (ostao mi nastavak trilogije - Na rubu Zaduzbine i Zaduzbina i Zemlja).planiram da kupim Hiperion, ali ga nije bilo po knjizarama kada sam ga lovio, pa sam odlucio da ga privremeno iskuliram dok ne procitam ovo sto vec imam. Edited January 8, 2016 by digrejzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted January 9, 2016 Report Share Posted January 9, 2016 Srry Dulz...zadnje sto sam citao je Butlnerian Jihad, a i to je bilo davno, tako da ti ne mogu pomoci :( Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted January 9, 2016 Report Share Posted January 9, 2016 Jbg doktore znao si da je nedovrĆĄeno kad si poÄinjao (ja nisam npr, imagine my surprise :)) ako te hvata neizdrĆŸ proÄitaj synopsis "nastavaka" na nekom Wikiju (:tf:) a onda preÄi na neĆĄto drugo. Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted January 9, 2016 Report Share Posted January 9, 2016 @digrejzoMeni su nastavci zaduzbine bezveze. Pokusao je da objedini pricu sa pricom romana o robotima ( i valjda Carstvu, to nisam nista citao), ali mi je bas razocaravajuce. Same ideje su mi bezveze.A sto se tice Simonsa, Hiperion je odlican, ali znam da recimo pre jos 6-7 godina nisam mogao nigde naci njegov Olimp na srpskom, nisu dostampali tiraz i to je to. Moguce da je sada isti slucaj sa hiperionom. Quote Itâs better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 9, 2016 Report Share Posted January 9, 2016 Hiperion i Endimion su zaista odlicni, Olimp nisam citao. A ceo serijal Roboti-Carstvo-Zaduzbina mi je kul sa svim nastavcima. Btw, Vudu, vrati Shekku nalog :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Odakle narucujete knjige preko neta ? Za kolko to stize i tako te informacije :)Ocu da narucim sledecu knjigu:https://www.goodreads.com/book/show/7967.Speaker_for_the_Dead Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 http://www.bookdepository.com/Speaker-for-the-Dead/9780812550757 Quote Itâs better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 ĐŃлД:https://www.kupindo.com/Beletristika/29602629_FRENK-HERBERT-DINA-KOMPLET-12-KNJIGAĐĐŸĐŽŃŃĐ”, ĐŒĐŸŃĐ° ĐŽĐ° ŃĐ” плаŃĐž... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 http://www.bookdepository.com/Speaker-for-the-Dead/9780812550757Fala :DÂ Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted January 12, 2016 Author Report Share Posted January 12, 2016 Gledaj paralelno amazon i bookdepository i proveri koliko te sve sa shippingom izadje.Nekad je drasticno bolji bookdepository, nekad je drasticno bolji amazon...go figure Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Uzo preko amazona bookdepository nije hteo da mi prihvati karticu. Neka samo neka stigne :D Ne mogu vise da citam na kompu ispasce mi oci. Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 ĐŃлД:https://www.kupindo.com/Beletristika/29602629_FRENK-HERBERT-DINA-KOMPLET-12-KNJIGAĐĐŸĐŽŃŃĐ”, ĐŒĐŸŃĐ° ĐŽĐ° ŃĐ” плаŃĐž...ne vidim da imaju ovde dve koje nisam proceitao, tj koje je pisao herbertov sin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 ĐĐ° Đ·Đ”Đ·Đ°ĐŸ ŃĐ°ĐŒ ŃĐ” Đ·Đ±ĐŸĐł ĐœĐ°ŃĐœĐ°ŃĐœĐ°ŃŃĐ”ŃĐžŃала Đž ĐżĐŸĐ»Đ°ŃĐžŃĐŸĐČĐŸĐł ĐŽĐžŃĐșĐ°... ĐœĐ”ĐșĐ°ĐșĐŸ ĐŒĐž Đ±ĐžĐ»ĐŸ ĐœĐ”ŃĐżĐŸŃĐžĐČĐŸ, алО Оз ŃĐ°Đ·Đ»ĐŸĐłĐ° ŃŃĐŸ ŃĐ° ĐœĐ° Đ”ĐșŃĐ°ĐœŃ ĐœĐ” ĐŒĐŸĐłŃ ĐŽĐ° ŃĐžŃĐ°ĐŒ... ĐœĐ”ĐșĐ°ĐșĐŸ ĐœĐžŃĐ” ŃĐŸ ŃĐŸ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts