Jump to content

Forum 4.0 - lista traženih izmena i todo lista

Lucky

Recommended Posts

Mene samo inreresuje u cemu je fora, nece nikome porasti konto u banci ako dobije nazad ove postove ali ako smo tu od 2000te valjda postoji neko osnovno postovanje prema vip clanovima...... "Postovanjeeee!" by prestolonaslednik  xD

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

• 2 weeks later...

Forum je golo vnogo od updatea na cetvorku. Radi kao vnogo, ima manje opcija od vnetago. Foliranje sa AJAXom kod ucitavanja stranica je ucinilo da Back dugme u browseru nema svrhu. Nema preview post pre postovanja, kacenje slika radi mozda iz treceg puta i mora rucno, fb video embedding ne radi, ne mogu da vidim post kao plain text jer je uvek aktivan napredni editor. Forum baguje kad refresujem stranicu jer cesto neke pregledane teme ne konstatuje kao procitane. Ne znam da li je do skina, ali na default light skinu nema broja posta u temi, znaci da nema likovanja do nekog posta, samo do stranice diskusije. Nije skin, nego uBlockOrigin plugin blokira Share button. Nema skina koji koristi ~100% sirine ekrana.

Edited by Mawtchie

doniraj neki 10G svičer pa će raditi brže!

mene zanima da vi mene kažete je l' postoji nada da ćete ikad rešiti probleme sa editorom recimo?
da krenemo od ubacivanja slika, brisanja tekstova u kontejnerima (tipa greškom sam odradio quote, često ne mogu da ga izbrišem), itd.

generalno imam utisak da ste pukli update, rešavali one inicijalne bagove 10ak dana i da vas posle toga bk šta se dešava :D

Novi forum smrdi

3do1AEy.pngyxHzIOp.png

doniraj neki 10G svičer pa će raditi brže!

mene zanima da vi mene kažete je l' postoji nada da ćete ikad rešiti probleme sa editorom recimo?
da krenemo od ubacivanja slika, brisanja tekstova u kontejnerima (tipa greškom sam odradio quote, često ne mogu da ga izbrišem), itd.

generalno imam utisak da ste pukli update, rešavali one inicijalne bagove 10ak dana i da vas posle toga bk šta se dešava :D

Sređivanje problema generalno ide u dva pravca:

a. postoje indicije da hdd na serveru riknjava, tako da menjamo server ceo i mećemo ssd (kad će se tačno desiti javljamo, ali u narednih nedelju-dve)

b. invision radi na izmenama, koje podrazumevaju i novi editor koji su ubacili (koji bi trebalo da reši bagove, da vrati enter u novi red a ne prored i tako to), izbacili su onaj sistem "crvene linije" ispod quotea itd. Ima tu još dosta nekih promena. To bi sve trebalo da bude implementirano po updateu servera sa naše strane jer je taj update već objavio invision, a možda bude i noviji dok mi upgradeujemo server.

tako da eto, radi se!

Znači kad kupite novi hard, radiće Tapatalk.

Ako tako bude, očekujem da snose posledice nadležni koji su svojevremeno ustvrdili da je to "do njih"!

• Upvote (+1) 1

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

Meni tapatalk radi otprilike kako mi radi i forum, dakle dosta lose, kad bi mi desktop verzija radila ok onda bih mogao da tvrdim da je do tapatalka, ovako nemam pojma. A editor je i po mom misljenju najveci problem trenutno, sa quote-om se uvek pobijem a ubacivanje slika je nocna mora, cak i sa [img ] tagom jer krene da URL nesto tripuje unutra, pravi link sta li... 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Trebalo je da se 4.1 pojavi ove nedelje, međutim pomeren je na kraj oktobra. Ovo su promene konkretno na editoru (mimo bagova u istom):

Editor updates

• Uses div-mode which is much faster and more reliable. Clicking into the editor is now pretty much instant.
  • Auto-linking and member mentions to use new APIs for better reliability
  • Quotes, code boxes, and spoilers can be dragged and moved and there is no more "red line"
  • When cmd/ctrl right-clicking: options to remove or break-out of quotes, edit links and edit image properties
  • Pasting asks if you want to convert to plain text
  • Totally new code plugin with syntax highlighting as you type
  • Option to make enter behave as a new line rather than with spacing
  • Editor is responsive, and ability to have small editor show in areas with less space
  • Member @mentions in posts can now be selected by tab key

Ono što me sa druge strane plaši je što "View new content" postaje "Activity stream", i to moramo još da ispitamo šta će tačno podrazumevati.