Jump to content

Saobraćajna nesreća - Novi Sad

Bahamut

Recommended Posts

Ne znam da li ste ispratili vest o jučerašnjoj saobraćajci na Pančevačkom putu, evo mali rezime:

Како је саопштило Прво основно јавно тужилаштво у Београду, несрећа се догодила тако што је возач из непознатог разлога, крећући се из правца Панчева ка Београду, левом траком излетео са коловоза у леву страну а затим ударио у метални стуб електричне расвете.

Plot tvist (ili plot kontinjuejšn zapravo):

Педесетшестогодишњи возач који је синоћ изазвао саобраћајну несрећу на Панчевачком путу, у којој су осим њега настрадале још две особе, током последњих десет година имао је око 60 прекршаја у саобраћају, сазнаје РТС.

Kakav uzoran vozač!

1 hour ago, killYg0r said:

Lepo da se uvede oduzimanje automobila, pored oduzimanja dozvole svim subhumanima tog tipa.

Bolje tako nego zivote

Zašto imam osećaj da je takvo nešto uvedeno, postoji u zakonu, ali se prosto ne poštuje kao i sve ostalo što smo pominjali i pre? (Ono gde je ključno naplatiti što više kazni za 55kmh i svetla ugašena u podne itd itd)

Znam da sigurno ima propisanihj kazniza oduzimanje vozila, dozvola i veliek novčane i zatvor, ali ne znam da se ikad to sprovelo nad nekim bahtim vozačem, dok ne dođe do teške saobraćajke, naravno, i ako je preživi :) Sve što se ne završi  nesrećom reši se mahanjem ortaku saobraćajcu, ili naknadnom večericom ili bonusićem da se obriše i skine sva frka

Edited by millanče
  • Like +1 1

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Mislim da nije uvedeno oduzimanje ali u svakom slucaju treba da se menja mnogo toga ocigledno, ne samo u saobracaju.

Ako neko ponovi vise od 3 puta nasilnicku voznju ili voznju pod dejstvom vecom od X prvo treba poslati na intervju sa psihologom pa ako nije za lecenje onda minimumu da se oduzme dozivotno dozvola, automobil i da se posalje u Mostanicu da sadi cvece pored puta.

U suprotnom ce nastaviti da rade isto dok ne ubiju sebe ili nekog drugog.

Nisu svi sposobni da budu deo drustva, stvarno nije brutalno toliko

Znaci stavili su bukvalno 6 lezecih policajaca na deonici od 200m kod mog posla ovde u Nemackoj. I posto su primetili da ih ljudi zaobilaze, tj jednim tockom se popnu na trotoar posto je ivicnjak skoro nepostojeci, svugde su stavili stubice da ne moze vise tako...retardi svapski pedantni, sere mi se

srpskivojnik-3.jpg

1 hour ago, Dule_smor said:

Znaci stavili su bukvalno 6 lezecih policajaca na deonici od 200m kod mog posla ovde u Nemackoj. I posto su primetili da ih ljudi zaobilaze, tj jednim tockom se popnu na trotoar posto je ivicnjak skoro nepostojeci, svugde su stavili stubice da ne moze vise tako...retardi svapski pedantni, sere mi se

najjača stvar za to koju sam video je u švici (mislim i još negde ali sam zaboravio gde) gde su namerno suzili put u određenoj deonici tako da ne možeš da prođeš a da ne sačekaš ovog drugog. ima i blagi slalom tako da ne možeš ni da se igraš kukavice. mnogo bolje nego ležeći koji ti protrese bubrege.

Jutros dok sam vozio ide na radiju baš ta priča o vozaču sa 60+ godina i prekršaja, i paralela voditelja:

Voditeljka je popasla kaznu za nepropuštanje pešaka, ako sam dobro razumeo, pešak ju je prijavio, i to neka varijanta stoji i serijski prijavljuje ko ne propusti, a prtiom ne prelazi ulicu. Za to vreme pored njih neko sa tablicama "ZEKA" radi polukružno preko pune linije :)

A vodietlj je imao oduzimanje dozvole na mesec dana za 70 km/h, pa kad je išao, valjda kod sudije, video foru gde se ljudi dogovore sa penzosom koji ima dozvolu a ne vozi, da prizna i da ide njemu prekršaj, i to se obično plaća oko 50 eura. I onda odu i preslišavaju se pred vratima u prekršajnom, da ovaj ispriča priču kako treba :D

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

51 minutes ago, millanče said:

Voditeljka je popasla kaznu za nepropuštanje pešaka, ako sam dobro razumeo, pešak ju je prijavio, i to neka varijanta stoji i serijski prijavljuje ko ne propusti, a prtiom ne prelazi ulicu. Za to vreme pored njih neko sa tablicama "ZEKA" radi polukružno preko pune linije 🙂

po zakonu pešak mora da zakorači na ulicu da pređe da bi ti bio dužan da ga pustiš, osim ako nije bočni pešak.

ali da, nevezano za to, svakako ima ovakvih glupih situacija.

10 hours ago, Dule_smor said:

E pa ovde ima i tih suzenja i lezecih policajaca...mnogo su retardirane ulice po ovom Triru

ne znam za Trir, ali kad dolaziš do redakcije sledeći put provozaj se kroz Jovana Rajića, ima jedno 10 ležećih na 100 metara. Jeste tu osnovna škola, sve odobravam naravno što se toga tiče, ali bukvalno ne možeš normalno da voziš.

25 minutes ago, Lucky said:

po zakonu pešak mora da zakorači na ulicu da pređe da bi ti bio dužan da ga pustiš, osim ako nije bočni pešak.

Akshuali, ne. Ono sto pise u zakonu je:

Član 23

Vozač je dužan da obrati pažnju na pešake koji se nalaze na kolovozu ili stupaju na kolovoz ili iskazuju nameru da će stupiti na kolovoz.

Kada prilazi pešačkom prelazu, vozač mora da prilagodi brzinu vozila tako da u svakoj situaciji koju vidi ili ima razloga da predvidi, može bezbedno da zaustavi vozilo ispred pešačkog prelaza.

Na delu puta na kome se kreću deca, odnosno su postavljeni saobraćajni znakovi o učešću dece u saobraćaju, vozač je dužan da vozi sa naročitom opreznošću, tako da može blagovremeno da zaustavi vozilo.

https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_bezbednosti_saobracaja_na_putevima.html

15 minutes ago, Nek' said:

Akshuali, ne. Ono sto pise u zakonu je:

pa dobro, ako nit pikujemo, gde ovde piše da mora da zaustavi vozilo? piše da mora da "obrati pažnju" pa u slučaju ove što prijavljuje a ne prelazi ulicu vozač može da kaže "obratio sam pažnju i prošao" 🙂

znači da je zakon još gori nego što sam mislio 🙂

4 minutes ago, Lucky said:

pa dobro, ako nit pikujemo, gde ovde piše da mora da zaustavi vozilo? piše da mora da "obrati pažnju" pa u slučaju ove što prijavljuje a ne prelazi ulicu vozač može da kaže "obratio sam pažnju i prošao" 🙂

znači da je zakon još gori nego što sam mislio 🙂

Kada prilazi pešačkom prelazu, vozač mora da prilagodi brzinu vozila tako da u svakoj situaciji koju vidi ili ima razloga da predvidi, može bezbedno da zaustavi vozilo ispred pešačkog prelaza.