Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme

Guest

Recommended Posts

ENEMY

Solidan majndfak pick of the month, samo da nije tako ubitačno spor i da se konstantno ne kupa u tom pišalina filteru koji vole da furaju indie filmadžije.

I ako može pojašnjenje zadnje scene, por favor, ostalo sam većinom skapirao.

Odgledah i ja ENEMY http://www.imdb.com/title/tt2316411/ )

Imam isti stav prema filmu - neverovatno mi je da film koji sa odjavnom špicom ukupno traje 1:30h može da bude tako spor + taj užasni žuti filter koji ide kroz ceo film :) Pored toga je solidan za pogledati skroz.

Što se tiče tvog pitanja, evo mog viđenja

Prvo me začudilo da pitaš uopšte samo oko poslednje scene a ostalo si skapirao pošto mi ta dva ne idu zajedno :) Ja sam inače prvo bio za "najprostiju" varijantu koja je verovatno pod uticajem svih horor - sf filmova koje gledam, a to je da je u pitanju film o vanzemaljcima/paucima koji uzimaju ljudski oblik i kreću da kontrolišu planetu a pre svega to rade na maloj bazi ovog grada pa će dalje da se šire :)

Ali ubrzo sam to ipak odbacio i idem sa tim da je u pitanju ustvari jedna osoba (glumac i profan) da je šizofren i da ga je takvim prihvatila trudna žena (i keva) i da nakon svih peripetija on uspeva da "ubije zlog sebe" i ostaje onaj kog i trudna žena hoće. I taman kad sve ispadne kul, vadi novi ključ i opet hoće da ide u klub da se vrati "starom sebi" koji vara ženu i ne može da se posveti vezi i tada se ponovo aktivira njegovo viđenje žene kao pauka.

Pored toga, pogledah i 

NON STOPhttp://www.imdb.com/title/tt2024469/

gallery_819fe_NON-STOP%20UK%20Quad%20Fin

Iskreno, "šokiran" sam 7,3 ocenom na imbdu, kao i činjenicom da je film ispao uspešni box office hit, iako nije dobio najbolje ocene kritike. Za mene lično ima nečeg "hipnotišućeg" u filmova koji se odigravaju u avionu, valjda činjenica da je na taj način cela radnja oduzeta od ostatka sveta, kao neki mikro-svemir koji ima "šaku" aktera, uticaja, objekata na kraju krajeva i prostora i onda mi je tu nešto zanimljivo, ali mimo osnovne priče i glumačke ekipe koja je skroz "protraćena", film nema da ponudi ništa specijalno. Da je kraj bio bolje osmišljen možda bi sve nekako pilo vodu, ovako ne samo da je bezvezan, već je prepun i onih scena "dva lika koji su se mrzeli do pre minut postaju najbolji ortaci i namiguju jedan drugome uz glupi komentar dok u pozadini ide neka "ljubav, vera, nada, jedinstvo" muzika". Možda može kod kuće da se odgleda kad baš nema ničeg drugog a daje se na nekom domaćem kanalu :)

Pompeii-2014-Movie-Poster1.jpg

Meni skroz kul filmcic, nije nesto uvau al nije ni neki krs, tako da ono ko voli ovakve zanrove i ima slobodnog vremena nek pogleda, mada dodao bih zamerku da pred kraj filma sve nekako znate sta ce se desiti u sledecoj sceni i tako par puta :D

Edited by SHMEKER

jao... must... resist... žanrovi... ufff

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10

Hej ćao, kako ste? divan dan zar ne? :)))))))))))))))))))))))))

Odgledao sam FILTH
Ok skroz, film kao da je snimljen neke 1998. recimo, a ne 2014, što je dobra stvar po mom mišljenju, ima taj neki VAJB.
Malo je više hevi priča od onoga što sam očekivao (očekivao sam 70% komedija, 30% ostalo), glavni lik sabio glumu, snimljeno sve jako dobro, drži pažnju ali onda na kraju ipak moram reći da imam malo "već viđeno" osećanja... svakako nešto što će vam biti zabavno da odgledate (ali SAMI), međutim mislim da ovo nije film koji ćete poželeti da odgledate opet ako za par godina naletite na TVu recimo :)

Ih, pa meni je to toliko carski film, odma sam počeo knjigu da tražim kad sam odgledao.

@Laki

Cela dvoličnost njegovog lika zapravo je paralela za njegovo (ne)verstvo prema ženi, i eskapizam u svet filma koji je njegova glavna strats (ženske, weird seksualni klubovi, provodi i sl.). Ovo je potkrepljeno sa nekoliko momenta u filmu (kad mu keva ponudi sok od borovnice i zatim komentariše njegovo zanošenje filmskom karijerom, npr.), ali sa druge strane tu su i scene koje su u kontrastu sa tim (kad mu žena čeka "parnjaka" ispred škole i onako zabezeknuto gleda (as in nije je prepoznao, ako prihvatimo teoriju o dvoličnosti), ali zatim "dvojniku" kaže da je isti on, weird).

Pauke ja tu vidim kao manifestaciju njegove nesigurnosti u tom procepu u kojem se nalazi (pre nego straha od pauka), ima i scena gde ona gola riba prolazi pored njega i ima glavu pauka, npr. (što možda simboliše njegovo opiranje tim porivima). Sa druge strane zbog čega je njegova žena prikazana kao džinovski pauk mi uopšte nije jasno (osim kao ogromni osećaj krivice koji sam sebi nameće jer hoće opet da krene da švrlja, možda), ali i totalni misterij mi je zbog čega se u poslednjem kadru taj džinovski pauk onako trzne i uplaši kao od njega (osim ako paralela nije da je ženi jasno da se on nikad neće popraviti i promeniti).

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Cenim da će ti Joe mnogo bolje leći, Mud je u poređenju sa njim mainstram :)

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

Ih, pa meni je to toliko carski film, odma sam počeo knjigu da tražim kad sam odgledao.

@Laki

Cela dvoličnost njegovog lika zapravo je paralela za njegovo (ne)verstvo prema ženi, i eskapizam u svet filma koji je njegova glavna strats (ženske, weird seksualni klubovi, provodi i sl.). Ovo je potkrepljeno sa nekoliko momenta u filmu (kad mu keva ponudi sok od borovnice i zatim komentariše njegovo zanošenje filmskom karijerom, npr.), ali sa druge strane tu su i scene koje su u kontrastu sa tim (kad mu žena čeka "parnjaka" ispred škole i onako zabezeknuto gleda (as in nije je prepoznao, ako prihvatimo teoriju o dvoličnosti), ali zatim "dvojniku" kaže da je isti on, weird).

Pauke ja tu vidim kao manifestaciju njegove nesigurnosti u tom procepu u kojem se nalazi (pre nego straha od pauka), ima i scena gde ona gola riba prolazi pored njega i ima glavu pauka, npr. (što možda simboliše njegovo opiranje tim porivima). Sa druge strane zbog čega je njegova žena prikazana kao džinovski pauk mi uopšte nije jasno (osim kao ogromni osećaj krivice koji sam sebi nameće jer hoće opet da krene da švrlja, možda), ali i totalni misterij mi je zbog čega se u poslednjem kadru taj džinovski pauk onako trzne i uplaši kao od njega (osim ako paralela nije da je ženi jasno da se on nikad neće popraviti i promeniti).

Pa "to je meni to", sam si sebi odgovorio - žena ispred škole ga gleda zabezeknuto jer "neverue" da je ovaj potpuno šizofren da je ne prepoznaje ali hoće da ga "prihvati". Otuda i ono posle "kako je bilo u školi?" kad ga pita pred kraj, kao i ono kada keva pomene "sad imaš stabilan posao". Pauci su nesigurnost od vezivanja i posvećivanja ženi/detetu, a žena je tu najveći pauk jer je i najveće vezivanje koje mu tek predstoji, imaju dete zajedno itd. E to zbog čega se pauk kao "uplaši" i mene malo zbunjuje, mada opet nisam ni siguran da je to baš "plašenje" u pravom smislu te reči - ali moguće da je to, kad on kaže "e imam posla večeras" pa se onda tu odmah smori skapiravši o čemu se radi.

Ali način na koji se pauk cimne u tom zadnjem kadru je skroz zbunjujući, kao da ju je lik prekinuo u nečemu pa se iznenadila i skroz povukla ka zidu. To sa školom da isto, ima još par finih momenata gde je lepo krikazana cela poenta filma (prsten na ruci koji prvi put stavi kad se nađe sa kuravom, iako je u svom "lošem" izdanju, jer podsvesno zna da tako ne treba npr., a prilično sam siguran da i sve veće odsustvovanje studenata sa njegovih predavanja ima neko značenje takođe (jer je i više nego primetno)).

@Brue

Joe.2013.1080p.WEB-DL.H264-PublicHD

Elem,

THE RAILWAY MAN

railwayman-thai.jpg

Po istinitom događaju o Englezu koji, par decenija posle rata, kreće da se sveti japanskom oficiru koji je bio rukovodilac njegovog ispitivanja/torture tokom zarobljeništva, prilikom izgradnje Tajlandsko-Burmanske železnice. Struktura priče i likova je maksimalno pojednostavljena i direktna, kako bi u prvi plan izašli suptilniji odnosi između likova, i sa te strane je film i više nego solidan, mada se oseća da bi klasičan pristup malo pojačao neke momente. Kolin Firt apsolutno briljantan, pogotovu što mnogo više glumi licem i pogledom nego izgovorenim linijama dijaloga, i sa te strane je i više nego upečatljiv kao spoj britanski hladnog i nadmenog veterana i emocionalno izmrcvarenog jadnika koji ne izlazi na kraj sa svojim demonima.

Man tears na zadnji kadar, kad prikažu rl fotke obojice likova, šmrc.

Ali način na koji se pauk cimne u tom zadnjem kadru je skroz zbunjujući, kao da ju je lik prekinuo u nečemu pa se iznenadila i skroz povukla ka zidu. To sa školom da isto, ima još par finih momenata gde je lepo krikazana cela poenta filma (prsten na ruci koji prvi put stavi kad se nađe sa kuravom, iako je u svom "lošem" izdanju, jer podsvesno zna da tako ne treba npr., a prilično sam siguran da i sve veće odsustvovanje studenata sa njegovih predavanja ima neko značenje takođe (jer je i više nego primetno)).

ne bi me čudilo da stalno vrti jedno te isto predavanje (prikazano je dva puta) pa su studenti na fazon "šta ima da dolazimo kod ovog ludaka" :))

btw, zainteresovala me malo ova priča, pa iskopah ovo - http://en.wikipedia.org/wiki/Maman_(sculpture) na nekom od linkova oko filma. Moraš priznati da je dosta slična pauku sa postera i iz filma :) i još je takođe u Kanadi i zove se "mama" :)

Now what? :)

Mislim da sad treba da odgledamo film bar još tri puta da nam sve bude jasnije :tf2:

@Enemy

Prvi put kad se vidi pauk striptizeta ga gazi, drugi put je valjda u onom hodniku na goloj ribi, treci put veliki pauk iznad grada dok mu valjda keva ostavlja poruku, cetvrti put mu se zena pretvara u pauka kad pronalazi kljuc i kaze 'moram da idem negde veceras'

Istoricar je prava osoba, glumac je fantazija koju zamislja ili njegov mracni deo koji simbolizuje neverstvo prema svojoj zeni.

Pauci su zene/veze u njegovom zivotu, zato ga striptizeta gazi i zato se okrece za ribom u hodniku. Isti je razlog za velikog pauka iznad grada jer mu predstavlja kevu i najveci odnos prema zeni u svom zivotu. Zena se pretvara u pauka na kraju i povlaci se da ne bude povredjena jer je provalila da ide ponovo da je vara te noci jer se ciklus (istoricar prica o ciklusima za vreme predavanja) varanja ponavlja.

Inace meni nije smetao 'zut filter', mozda vam je sranje monitor! Gledajte 'The Element of Crime' :tf:

Edited by nikita_
  • Upvote (+1) 1

sine nikita, postao si nik kejv

Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 

Jel moze neka preporuka sta da gledam? Neki must see u proteklih 6 meseci. Poslednje sto sam gledao sa valja je Snowpiercer. Danke sen unapred!

Nigde je nema glasine su tačne,

snaš'o sam se najzad, džaba ni da čačne

Meni želja, ortak hvali svoje seno

A šta ću, volim zeleno !

@Enemy

Prvi put kad se vidi pauk striptizeta ga gazi, drugi put je valjda u onom hodniku na goloj ribi, treci put veliki pauk iznad grada dok mu valjda keva ostavlja poruku, cetvrti put mu se zena pretvara u pauka kad pronalazi kljuc i kaze 'moram da idem negde veceras'

Istoricar je prava osoba, glumac je fantazija koju zamislja ili njegov mracni deo koji simbolizuje neverstvo prema svojoj zeni.

Pauci su zene/veze u njegovom zivotu, zato ga striptizeta gazi i zato se okrece za ribom u hodniku. Isti je razlog za velikog pauka iznad grada jer mu predstavlja kevu i najveci odnos prema zeni u svom zivotu. Zena se pretvara u pauka na kraju i povlaci se da ne bude povredjena jer je provalila da ide ponovo da je vara te noci jer se ciklus (istoricar prica o ciklusima za vreme predavanja) varanja ponavlja.

tumblr_m5xpn5WDaa1qdwqxy.gif

Edited by Pipboy

odličan je novi Born, ovaj četvrti film je nepotrebna glupost mada nije nešto loš samo je nebitan.

Inače i ja sam malo gledao propuštene filmove, konkretno - 21 Jump Street. Odlična letnja komedija, super fore, super tajming, kul detalji. Jedino mi je žao što nisam odgledao ranije. Obično su mi novije AAA komedije bezveze i ne baš smešne, a ovo mi je baš leglo.

pljk!

nisam znao da je Enemy baziran na Saramagovom The Double-u. Kada tako gledam film, nekako kontam da nema tu neke ultimativne istine i razjašnjenja već da je prosto cela priča u fazonu "hm, svašta se dešava danas" i više je u fazonu Zone Sumraka nego nekog dela sa finalnim krajem već je na posmatraču da popuni rupe i poveže konce kako misli da je skladno.

Ovo je drugi film baziran na Saramagovim delima koji sam gledao, a da sam svestan da je rađeno po njegovom delu, i moram priznati da mi je ovo daleko bolje od Blindness-a sa Mark Rufalom, koji mi je skroz bezveze. On čovek voli da piše ogromne metafore i alegorije o društvu generalno, tako da kontam da ni Enemy nije daleko od toga samo se to u filmu možda i ne vidi toliko, bar ne iz prve. Zato je i bolji film od Blindness-a koji je bolno očigledan oko svega što predstavlja. Dobar film. 8/10

Edited by CheighLee

pljk!

AGE OF UPRISING THE LEGEND OF MICHAEL KOHLHAAS

poster-xlarge.jpg

Period piece baziran na istinitim događajima o sitnom srednjevekovnom feudalcu koji je, zbog nepravde koje mu je naneo lokalni baron, krenuo, kroz regrutovanje seljaka lokalaca, u beskompromisni ustanak protiv viših instanci vlasti. Sve je snimljeno perfektno autentično, počevši od dugih i sporih kadrova, izostanka velikih priča i dijaloga između likova, preko realno predstavljenog perioda i ljudi u njemu, do nekih efektnih sitnica (zvuci šibanja vetra po svim tim francuskim i nemačkim gudurama i sl.). Kraj zalazi malo više u wtf teritoriju, ali sa druge strane predstavlja realan način da se završi ovakva priča, uz nezanemarljivu poruku koju film nosi (never go full Rorschach). Mikelsen standardno odličan, perfektno mu leže ovakve stamene i istorijske uloge.

Monuments men, ju koje govnjivo americko proseravanja sa aposlutno nepotrebno nabacanim glumcinama... pored toga sto nema veze sa mozgom i istorijskim cinjenicama, amurika i njihov pogled na spasavanje sveta u ww2, ali radnja je nepostojeca, likovi nerazvijeni, glume nema takve zvezde su mogli zameniti sa panjevima, dijalozi dosadni i prazni, mislim ftw ne znam zasto sam nesto ocekivao od ovog filma uopste

fallout_table.gif

300 RISE OF AN EMPIRE

300-Rise-of-an-Empire-2014-Movie-Poster-

Odlična ložačina i nadovezivanje/preplitanje sa događajim iz keca. Vizuelno nema greške da je to taj 300 vajb, ali sa druge strane film uspeva da ima neki svoj vizuelni identitet (pre svega zbog smanjenog over the top osećaja iz keca), uz puno noćnih scena po blatu i kiši koje deluju odlično. Glavni lik i ostalo društvo su lišeni bilo kakve harizme i bedeserija Leonide i ekipe iz keca (hell, Spartakus i drugari iz serije su misaona imenica za ovu šaku jada), ali se vidi da su autori bili toga svesni i da su podjednako, ako ne i više, vremena ustupili negativcima (Eva Grin car, nikad je nisam nešto gotivio, ovde je perfektna u tom svom stripska negativka izdanju, plus nekoliko efektnih flešbekova koji objašnjavaju postanak i njen i Xerxesov).

Sa tehničke strane sve je na nivou i prilično impresivno, naročito s obzirom na činjenicu da je sve snimano indoors (i to u Bugarskoj) i ispred greenscreena (što se ne da tako lako uočiti, s obzirom da scene deluju mnogo šire i otvorenije od prvog dela, gde je sve nekako teatarski hermetično). S obzirom na fakat da se većina filma odvija na uzburkanom (digitalnom) moru, stvarno je impresivno šta su uspeli da urade u skladu sa relativno nevelikim budžetom. Lena Hedli carica, što je matorija sve je lepša i perfektno joj leži taj warrior outfit (i karakterno i vizuelno).

Inače, najjači utisak mi bili komentari posle projekcije "bate, bolje da sam gledao Zvončicu 2, kakvo je ovo glupo sranje, samo se kolju..." i "(sredovečna žena) bezveze, Egejsko more crno od krvi i creva, i sve tako....", pa jebote, nije da je prvi deo izašao pre 30 godina pa ne znaš šta da očekuješ. Da ne pričam što sam snimio bar tuce dece od tipa 7-8 godina na filmu, pa ja sam otac godine onda što svom sinu od 10 godina branim da igra raspali GTA 3 sa grafikom od pre 11 godina.

Bring it, Brue :tf:

Edited by Pipboy
  • Upvote (+1) 1

e da, Transcendence sam odgledao juče (hvala RUR-e)

- Transcendence - http://www.imdb.com/title/tt2209764/

Nekako je nebitan film, svi likovi su šta god, radnja je šta god, rasplet je šta god i glup. Gluma je bezveze. Pol Betani je stalno zabrinut, ona riba je samo nešto pod stresom, a Džoni Depa boli kurac, baš mi je nekako bio loš u ovome. Tempo filma je užasan, a poenta nepostojeća. Izgleda relativno lepo film, ima par ok ideja ali generalno je bezveze, a Holivud i dalje ne kapira kako tehnologija radi iako se ovaj scenario i tu nekako bori sam sa sobom, pa ima ok elemenata koji su opet upropašćeni nerazumevanjem. Kontam da je možda prvi draft scenarija bio kul, onda su ga isprevrteli, dodali po koju eksploziju, nekoliko strana brbljanja o nekim stvarima (životu, nauci, ko će ga znati). Klimavih 4/10, ne mogu da preporučim, nije me toliko nervirao film u toku gledanja koliko u razmišljanju posle.

- The Mist - http://www.imdb.com/title/tt0884328/

Jebem li ga, gotivim Stivena Kinga, ok mi je Darabont ali obojica ponekad umeju da se proseru previše. Kul je ideja, izvedba je onako ali bukvalno imam najveći problem sa likovima i njihovim ponašanjem (sudeći po The Walking Dead seriji, Darabont je zaslužan za to ovde). Oseća se vajb koji King provlači kroz svoje likove ali se mnogo mentolski ponašaju i to malo ide na kurac. 6/10, ne mogu da preporučim svima ali ako ste fan Stivena Kinga, može da prođe. Ima svojih momenata film ali generalno je moglo bolje, bar sa glumačke strane, da oni isprave krš tekst ali izgleda da je i njih boleo kurac. 

Edited by CheighLee

pljk!

Spajdi 2

Slažem se sa Koletom od pre par strana (ko sme da se ne slaže sa Koletom ofc).

Ok film, davi, pa što Leks reče mali pik na gore pa onda opet tri puta veći sunovrat i tako ceo film :)

Meni hajlajt je zapravo Ema Stoun i sekundarno hemija Garfilda i nje, skroz su kul.

Apropo toga, ko nije čitao knjigu, neka ne otvara

U dubini duše, suzicu sam pustio kada je zginula, nisam smeo od Boleta javno. Šalu na stranu, jako lepo legla uloga, šteta što je neće biti u trećem delu. Koga god da izaberu za MJ, velke cipele ima da popuni

Ovdashnji

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

:)