Pipboy Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Ja ne znam dal je to to, ali sam jednom prilikom u Ušću video snimak koji se vrteo na LCD-ovima u izlogu, išao je Džejms Bond onaj prvi sa Kregom (Kazino Rojal), i izgledalo je odvratno, sve nekako ubzrano ali ide normalnom brzinom, kao da si na snimanju filma pa gledaš te njihove kerefeke "uživo". Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 (edited) a u uscu moze da se pusta valjano 48 fps 3d ? mislim znam da imaju te dve nadrkane sale, u kojima sam izbalavio na interstelaru, ali mi se cinilo da je bilo price da nije to - to sad nadjoh i objasnjenje http://gizmodo.com/5969817/the-hobbit-an-unexpected-masterclass-in-why-48-fps-fails koje pojasnjava (tj kako kome) ali zar nije onda isti problem postojao i kod prethodna dva dela kao sto u clanku pise ? ja najveci problem u hobitu imam sa patuljcima, koji su mi previse komicni i nekako previse zdepasti Edited December 16, 2014 by G!!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Kapiram da za prethodna 2 filma nismo imali 48 faila po sekundi projekcionu opremu a valjda niko normalan ne skida 3D BR release sa neta Bilo je da se pogleda i za prvi film 48fps trailer i delovao je upravo ko sapunica, previše je informacija u kadru i previše je promena na ekranu, napada ti vizuelni korteks i stvara nelagodu 1 Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 nema dovoljno pluseva za ovaj clanak i drugare po hejtu HFRa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 ja nemam problem sa tim mumbojumbeo 3d hd ultra live zajebancijama, i radu cu ih probati dokle god postoji i klasican 2d. i oanko neke filmove odgledam dva puta u bioskopu a cuvam ih 2d :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 Gledao sam hobita i meni je kul HFR. Treba mozda 5 minuta da se naviknes ali je do jaja kad skontas kako da gledas. Tako da manite se hipsteraja. 1 1 Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 Hm, ko je hipster: onaj kome se sviđa HFR ili onaj kome se ne sviđa? :) Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 (edited) Мени се не свиђа чак ни 3d. Замара ме, јер ми изгледа она позадина некако стално блурована, те не могу да уживам у целој сцени/слици. Додуше, можда је због усраног биоскопа, или је пак то свима тако? А тај HFR нисам имао прилике још ни да видим. Сходно 3D утиску, ни не журим. Edited December 17, 2014 by brue Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 nikita je hipster 1 Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 Gledao sam hobita i meni je kul HFR. Treba mozda 5 minuta da se naviknes ali je do jaja kad skontas kako da gledas. Tako da manite se hipsteraja. reko vam je mohi da ste glupi 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 kad skontas kako da gledas. Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Outcast Hobit (3) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Meni poster vrišti da treba odmah da se pogleda! :) Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Мени се не свиђа чак ни 3d. Замара ме, јер ми изгледа она позадина некако стално блурована, те не могу да уживам у целој сцени/слици. Додуше, можда је због усраног биоскопа, или је пак то свима тако? Zavisi i od toga kako je uradjen sam film, zavisi i od bioskopa. Ako gledas recimo 3D ova Marvelova sranja to je bas gadno, Hobit i sl je lepo odradjeno. Sto se bioskopa tice Cineplexx bioskopi (bar Delta City i Usce, ne znam kakav je onaj valjda u Kragujevcu) su ok, nije to vrh vrhova i desi se poneki fejl prilikom pustanja, ali nacelno najbolje sto imamo. Ostale nikako ne preporucujem za gledanje 3D-a jer ce se smuciti :) 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 The Yellow Sea, odlican Koreanski film, ima drame, tabacine, klanja, jurnjave. Rekao bih neki razvodnjen mix old boya i the raid, al i kao takav vredi odgledati. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Sjajan film, ali nema baš neke dodirne tačke sa Raidom, više je sumorna triler-drama, lišena nekih standardnih korejanskih opičenosti. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Hm, ko je hipster: onaj kome se sviđa HFR ili onaj kome se ne sviđa? :) Hipsteri su oni koji su u fazonu "ono pre/staro je bilo bolje" Sve u svemu 48 frejmova ti daje mogucnost ako hoces da zagledas neke detalje, a ako ne zelis da ti to odvraca paznju onda drzis fokus tamo gde je glavna akcija, a ostalo hvatas perifernim vidom. Sustina je da treba pratiti film, a ne zabosti se i pustiti oci da leprsaju gde im je najsarenije. Pritom ja ne gotivim 3d ali mi je ovo bilo ok, tj dovoljno dobro da zanemarim sto je 3d. 2 Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 da kazemo da se i slozimo za def hipstera, ali nisam znao da je ta linija tako tanka, kao preko noci postanesh hipster jer ti se nije svideo hfr, interesting. to shto picash za fokus je i jedini nacin da gledash film kako tako, ali to ne popravlja utisak kao da si na setu i po meni totalno brise da kazemo taj neki epski momenat filma, ako mogu tako da ga definishem uopshte.nisam dosao u pozoriste, dosao sam u bioskop. 1 Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Sranje je HFR, da hoću da bude tečno kao u ril lajfu, išao bih na neku livadu da gledam LARP-ere kako se prave da se biju. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 da kazemo da se i slozimo za def hipstera, ali nisam znao da je ta linija tako tanka, kao preko noci postanesh hipster jer ti se nije svideo hfr, interesting. to shto picash za fokus je i jedini nacin da gledash film kako tako, ali to ne popravlja utisak kao da si na setu i po meni totalno brise da kazemo taj neki epski momenat filma, ako mogu tako da ga definishem uopshte.nisam dosao u pozoriste, dosao sam u bioskop. Pa postaje izrazita ta linija jer se odjednom na netu pojavilo hiljadu "objasnjenja" zasto ne valja i svi su poceli sa DA DA TO JE TO da sam ja poceo da tripujem kako ne treba da odem na hfr. Drago mi je da sam otisao na kraju, a ljudi treba da prestanu da se plase promena. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 to shto je neshto promena, ne znaci automatski da je na bolje...a i taj argument bi imao smisla kada taj neko ne bi ni otisao da pogleda jer se plasi, a ne kada je pogledao pa ocenio da ne valja... kontam da mi ovo nije poslednji film koju cu pogledati u hfr-u ali to me nece spreciti da i sledeci put pljunem po istom ako tako procenim. mozda mi ovde nije legao jer sam navikao na drugacije gospodare i hobita.... al videcemo vec.... Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Ne znaci da je bolje, ali ako sa tehnicke strane zvuci kul, dakle fluidniji pokreti i vise detalja, a problem nastaje zato sto ljudi puste mozak na ispasu i lete im misli preko ekrana meni je onda zakljucak da nije promena losa vec je problem u davno poznatoj losoj ljudskoj osobini da su inertni. 2 Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Shekk Posted December 18, 2014 Popular Post Report Share Posted December 18, 2014 And here you can see a wild Mohi going off on a tangent :* 6 Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 ako film posmatramo kao umetnost (a nisam siguran da je to u slučaju hobita adekvatno), onda važi pravilo da bolja tehnologija ne znači nužno bolju umetnost. zvezdana noć ne bi bila bolja da je van gog imao bolje četkice i realističnije boje, i tako to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 (edited) Зар нисмо већ констатоавли да је (скоро) све у апарату, а врло мало у уметнику фотографу? Edited December 18, 2014 by overkind Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts