Jump to content

StarWars - fully operational battlestation topic


SIN

Recommended Posts

9/10

Dostojan naslednik originalne trilogije. Ovi sto prde kako ne valja ovo, ne valja ono, neka pogledaju jos jednom prva tri filma i isto tako ce naci "nedostatke". Nego jednostavno prde da bi prdeli posto jelte nista ne moze da bude dobro kao nesto sto je bilo pre 30 godina ^^ .

 

pa prva 3 filma su užasno jadna po mnogobrojnim faktorima, praktično ne mogu da se gledaju, objektivno gledano. tipa 20 stormtrupera puca u njih, han solo kreće da urliče i trči ka njima, ovi spuštaju blastere i beže, pa ona "borba" vejdera i obi vana i tako dalje, baš transfer blama dok se gleda :D

nije star wars tu gde jeste zato što je vrhunski u svemu u čemu jedan vrhunski film treba da bude već zbog svog univerzuma i ekosistema, atmosfere, i na kraju krajeva, zato što je star wars bajka u svemiru i tada je predstavljala nešto potpuno novo. u novom filmu su svi ti faktori prisutni ali ako su se već odlučili da izbace novi film posle toliko godina, da ulože tolike pare i da hajpuju toliko onda su mogli da se potrude malo više umesto da recikliraju stare delove u svakom bitnom delu priče i zato novi film određenoj grupi ljudi (gde i ja spadam recimo) ostavlja taj utisak prosečnosti.

  • Upvote (+1) 2

Novi forum smrdi

3do1AEy.pngyxHzIOp.png

 

Link to comment
Share on other sites

sta fali cineplexu u Novom Sadu?

Uf, pa gde da pocnem :) Aj ovako - sedista, sala, okruzenje, cak i zakrivljeno platno, to je sve kul. Problem je bio sa salom 5 gde sam bio jer im se projektor raspao skroz. Dakle isprane boje potpuno, nevidjeni ghosting koji prouzrokuje bol u ocima posle vise od par minuta gledanja. Pritom sam ja covek koji standardno gleda 3D filmove i stvarno nemam nikakvih problema s tim, ali ono tamo je bila katastrofa. Ne znam, mozda su nesto zeznuli s projektorom samo za tu projekciju, ali je ono bilo drama koliko je lose bilo, imam i svedoke :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Odgledao film. Drago mi je što sam ga odgledao u 3Du (Thanks G!!!)


 


Sigurno neću dobro preneti utisak ali da probam.
Sve je na mestu.
Međutim nisam izašao oduševljen, za mene lično, film mi je previše blunt.
Samo malo više senzibiliteta u celoj priči.
Kako bih ja više uživao u budućim delovima. :)

Tri omiljene scene atmosfere:
Scena u onom raspalom destroyeru u pustinji, sa Rej koja scavangeuje, odlična atmosfera.
Vizije pri otkrivanju lukovog lightsabera.
Lightsaber fajt u šumi.
Ostrvo na kraju, koje mi je ujedno izvuklo kraj.
Link to comment
Share on other sites

 

Hidden Content

 

pa ti očigledno ne shvataš kako sila funkcioniše :D moraš da imaš u vidu da ona prosto zna da se šiba i da nije rendomuša koja je uzela sablju i sabija. s obzirom na to gde je odrasla i šta radi za život to i ne čudi. ima ona scena gde polomi pičku štapom onoj dvojici što hoće da ukradu droida. kad se na to doda i ovo što bole kaže da on neće da je sabije, što bi lako mogao, cela ta scena meni ima smisla. a cenim i da će nam u sledećem delu otkriti tipa da je ona the chosen one i da treba da vrati balans sili ili tako nešto i da u sebi ima nehumanu količini midihlorijana i zato je na čistu intuiciju ošurila kajloa (bena!!!). meni je recimo veći smor bio kad je crnja uzeo sablju i krenuo da se bori. doduše dobio je on svoje vrlo brzo, ali je realno trebalo da dobije u dva poteza. i smor mi je bio što je on uopšte upalio tu sablju jer sam ja kontao da ona radi na silu (:D) i da mogu samo džedaji da je koriste i baš mi je bio gotivan taj trip, koji sam očigledno izmislio. 

 

9/10

Dostojan naslednik originalne trilogije. Ovi sto prde kako ne valja ovo, ne valja ono, neka pogledaju jos jednom prva tri filma i isto tako ce naci "nedostatke". Nego jednostavno prde da bi prdeli posto jelte nista ne moze da bude dobro kao nesto sto je bilo pre 30 godina ^^ .

 

Hidden Content

 

pazi mislim da je reciklaža zbog ovoga što džoker kaže, da bi bili sigurni u win. sw faonvi su teška sorta i nemoguće ih je zadovoljiti, pogotovo posle promašaja prikvela, pa je cenim abrams prosto igrao na sigurno da bi kupio ljude prvim filmom a tek će u sledećem da nam servira pravu priču. moguće je lagano da nisam u pravu i da je ovo samo mašina za uzimanje para i ništa više i da priča nije bitna.

also, meni se film dopao. sad, ja nisam tru star wars fan i kapiram da sam zato i mogao max da uživam u filmu. super provod.

Edited by prota_
malo ne radi forum, ali kapirate već kome sam šta kvoutovao
Link to comment
Share on other sites

Odgledah i ja juče i šta ga znam, nije dosadan film imajući u vidu da traje 2:20h, to je pozitivno. Dobra je zabava i akcija, mislim da je interesantan svima i fanovima i onima koji nisu i onima koji su gledali prethodne delove i opet, onima koji nisu.

Ali mi je 8.8/10 ocena preterana.

Kul je sa strane toga što nije dosadan, ima dosta akcionih i zabavnih scena, humor je korektan, nasmejao sam se 2-3 puta više nego u celom filmu koji je po definiciji komedija, ovi mladi glumci su odlični. Iskren da budem nemam pojma ko su a po IMDBu vidim da ova Rej nema ni neke uloge pre ovoga, ali svi su baš dobri, fina hemija što bi se reklo, zabavni su ... Kajlo je toliko ružan majko moja reči nemam gde nađoše tako ružnog čoveka. Mislim, leži za ovaj film, pričam uopšteno :)

Dopada mi se lik Kajloa, fino je odrađen, totalni klinac, što su očigledno i hteli. Čak i maska u scenama deluje "dečije" i "jadno", prvo sam mislio da je to propust, posle gledam, možda su to i hteli da naprave. Ali u svakom slučaju fino su ga razrazdili, ponaša se baš kako bi i trebalo da se ponaša "tinejdžer".

Na negativnoj strani glumaca, iako je Ford izdominirao, vidi se da ga smara da se cima, kapiram da je jedva čekao da umre :)) Sa druge strane, Keri Fišer, jadna žena, ne znam šta joj je al' ono je bolno gledati koliko ne može da se kreće. 

Ono što mi je najveći problem je što je ovo "A New Hope" toliko da je to meni pomalo uvredljivo za gledaoce. Ne mogu da verujem da pored toliko ideja imamo opet isti film, opet uništavamo zvezdu smrti pronalazeći joj "rupu", da ne pričamo o svim drugim paralelama kojih ima iz minuta u minut.

Atmosfera je dobra, totalno SW, muzika je super i onda u tom fazonu ako isključi čovek mozak i cepa sve ide kako valja. Ako kreneš malo da razmišljaš kako to sad Rej odjednom se šiba sa Kajlom bez problema, a još grđe crnja to isto radi pre toga tu mi već stvari malo škripe.

Svakako ne planiram da gledam ponovo dok ne izađe neki fini rip.

Link to comment
Share on other sites

@Prota a pre svega Lucky

To za mač sam mislio i ja da ne može neko ko nije džedaj. E sad, u Ep V, Han Solo koristi Lukov mač da bi rasporio onu životinju na Hothu. Ne znam da li to znači da Han Solo ima sile u sebi ili ne, ali ne znači da ne može da pali neko ko nije džedaj.

Što se borbe Rej I Kajla tiče, to sam već rekao, mada mogu da razumem da nekome ne pije vodu. Ono šta je potpuno sigurno je da bi Kajlo mogao da bez mača sabije Rej, što je do tada i radio, tako da (a poredeći i Dartov pokušaj da privoli Luka, a i zadatak što je Kajlo dobio od "Snoudena") je Kajlo namerno drndao vunicu ne bi li Rej preobratio.

Što se tiče Fina koji se bori mačem, mislim da je to 100% opravdano. Prvo imamo scenu gde se on bori sa onim stormtruperom gde su jasne dve stvari: 1. da postoje određeni stormtruperi koji su pripremljeni za "mač" borbu i da Fin nije jedan od njih iako deluje da je prošao izvesnu obuku, 2. ta scena daje opravdanje sceni u kojoj se on "bori" s Kajlom koji ga pokida bez problema, a sa njim se bori iako i sam Fin zna da će izgubiti. Dakle, ovo pričam samo i isklučivo iz dramaturške perspektive opravdanosti Finovog "mačevanja", odnosno, njegovo "mačevanje" je potpuno opravdano. Kao i za Rej, to nekome može da ne bude dovoljno i to isto razumem!!!

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Prvo, ja sam zadovoljan što se lik zove Fin, siguran sam da je to po Finu iz Adventure Time! :)

Dalje, meni čitav taj segment Stormtrupera koji se fajta onim svojim "mačem" deluje suvišno i upravo ubačeno da bi (nevešto) opravdao kasniju Finovu borbu sa Kajlom. Ujedno, taj Stormtruper "mač" mi je delovao kao najnezgrapniji i najnefunkcionalniji produkt ikada, pa čak i ako ima neke "štitove" koji brane da ga lajfsejver (!) preseče na pola bez ikakvog problema. 

Kajlo koji drnda vunicu sa Rej je skroz jasan, to mi je kul, moja problematika je sa Rej koja se šiba bez problema i parira ovome, ma koliko je on "puštao". Siguran sam da će to biti objašnjeno time što je ona u takvoj kontroli sile da je neverovatno kako kida i ono donosi moć svih džedaja ikada na planeti zemlji i novi je Avatar Eng!

Glede scene sa Finom i Kajlom, da je ovaj tipa izvukao mač i zamanuo dva puta, ovaj dva puta izblokirao i potom ga ošurio meni bi to bio pun pogodak. Pa kao ponovo se sretnu u narednom filmu i ovaj onda ipka održi neko pariranje malo duže.

Link to comment
Share on other sites

Kapiram ja sve sto hocete da kazete glede borbe macevima, ali meni ta scena deluje malo isforsirano ubacena u film a nema joj mesta. Sta mi je poenta - u "A new hope" Luk koji je isto mega potomak lika koji se rodio prakticno sam od Sile ne da ne ume da drzi mac, vec uz svu pomoc velikana kakav je Obi Van Kenobi s macem ukupno uspeva da dva-tri puta odbije laser, a govora o pariranju nekom ozbiljnom Dzedaju nema. Cak ni posle ucenja od mega majstora Jode u "The Empire Strikes Back" on nije ni priblizno dorastao borbi s Vejderom vec je otprilike u situaciji u kojoj je Rej sada u filmu, moze da se bori s protivnikom koji sustinski ne zeli da mu naudi. U tom smislu mi je prosto bolje da te scene nije ni bilo, sustinski nista ni ne doprinosi prici znacajno, ali mi je jasno da je ubacena jer moraju da se prodaju plasticni macevi koji svetle :) Prosto mozda i nisam u pravu, mozda u nekom od narednih filmova naprave neki plot twist koji sve to opravda i prosto bi voleo da bude tako.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

I Novak Đoković je najbolji teniser sveta, ali mu jedan brat glumi tenisera, a drugi je svestan da je talentovan kao i svaki prosečni skupljač loptica, pa je odustao... Kakve to paralele povlačite, o čemu pričate?

Plus što se ignoriše činjenica da je Kylo Ren primio blaster tačno u prostor između bubrega i plućnog krila, što mu sigurno ne pomaže da se bolje bori...

.: l@w
.: co-founder of kouteki

Link to comment
Share on other sites

Ja sam sebi opravdao Rey macevanje time sto je Rey bila ucenik Luke-ove Jedi skole u isto vreme kad i Ben. Mislim da ju je Luke sakrio i usadio lazna secanja posle masakra. Cak i sama Rey ima fleshbekove na masakr u jednom trenutku. Ona u stvari nije sad "otkrila" silu vec je kao mladi prodigy (lukova cerka?) Imala trening koji joj sad izbija na povrsinu.[\spoiler]

Link to comment
Share on other sites

"Plus što se ignoriše činjenica da je Kylo Ren primio blaster tačno u prostor između bubrega i plućnog krila, što mu sigurno ne pomaže da se bolje bori..."

Plus njegov trening i dalje nije završen(kaže Smoki u jednom trenutku), i pitanje je koliko je zapravo stvarno vežban za 1v1 borbe.

Ta dva combined mi dovoljno drže vodu da on ne može da ih osakati u dva poteza...

 

https://www.youtube.com/watch?v=EaneqBQE_6k

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...