Doolio Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Али јесу етеефљани водећи у тим триповима, истина. Сећам се кад сам био код ортака, буразер му био завршио етф и као блејимо, он позво колеге. Брате, они су успели ја мислим десет минута да разговарају са неетефљанима, а онда су кренули о програмирању и триповима, ал не оно ''ја узо да програмирам лику, па ме испалио'', него оно, свака друга реч нешто стручно. И то баш видиш како им цури фокус у тих десет минута, оно, баш им и досадно и анксиозно, док нису кренули у струку. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bliss Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 duljo, tebi je kriterijum za dobrog profesora - da li bi mogao da blejis i pijes kafu dok te on razonodjuje? lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 wat is dis i dont even Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bliss Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 ^upravo to sam i ja rekao. prosla strana - od price sta je dobar profesor i da li akademik koji je strucan iz neke oblasti arogantan zbog toga, profesornost vajb i zen treba da se ocene tokom sesije kafenisanja od sat vremena. LOL onda je vlada skrenuo temu na studente dronove i tako. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Па ја заиста не знам дал ме зајебаваш, ал добро лол нек ти буде Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Trooper Posted July 10, 2013 Popular Post Report Share Posted July 10, 2013 (edited) Jedna malo realnija kritika govora: http://digitalizuj.me/2013/07/saradnik-u-nastavi-o-govoru-jer-vi-ste-profesori/.професори као таквистудент као такавтрип професора као таквогDULJO WAT R U DOINDULJODULJO STAHPзвање као таквоtoo late ... Edited July 10, 2013 by trooper 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarma Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Па намерно сам то писао баш због тога:) Иначе, ова критика коју си окачио, иако се бави сецирањем прилично, указује на тај ВАЈБ о коме ја причам и због чега се опредељујем да дам подршку професорки због Истока, а не због професорке. Слично принципу по ком су сви гласали за Коштунице или Томе. Оно што почиње да ме нервира је то што се на овај говор као по команди лепе површни и ретардирани ликови којима су резон и анализа на нивоу ''само у србији'' констатација. А све зато што им је говор бомбастичан и симпатично удара на неке свима познате тачке, па могу да буду омниправедни у свом грађанству и да емо-дркају једни другима, а везе са животом немају. А такви су зајебанији по друштво од милион цеца и не знам ни ја чега. На крају ћемо имати дрвоцид, керушу Милу и професоркин говор. Ево, на мене већ делује, ове полуграђанске апологете и крусејдери почињу да ми опасно стижу Истока по гадности. 1 Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Не знам да ли Трупер зајебава са "озбиљна" критика говора или не, али текст који је линовао је све само не озбиљна критика, по мени. Човек износи неко своје виђење и неку своју личну критику текста махом се хватајући са ситнице по мени. Опаске типа "шта је погрешно и лоше у СВИМ" старлетама и сл. Или ред о омаловажавању других професија: "Svako ko radi legalan posao i pošteno zarađuje za život zaslužuje poštovanje." Нисам видео да је она рекла да не заслужује или нешто тако, ако ћемо већ да цепамо длаку. Пратећи вајб Драгићевићкиног излагања мислим да коментари из критике жестоко маше поенту; аутор на крају ипак пише: "Na kraju, nadam se da ćemo svi ozbiljno razmisliti o pravim porukama iz profesoricinog govora, a da se neće sve svesti na “Share”, “Like” i “Retweet”, a već sjutra zaboraviti." Милсим да је то поента. Да смо ми толико у курцу са твитерашима, стралетама и власницима квадратних метара, ово ми се јако допада, да касапљење стилских фигура и инсистирање на неком "политички коректном" и "прецизном" изражавању и тражење длаке у јајету нема смисла. Удаљава нас о одога шта је хтела да каже. У некоректним временима трба бити мало некоректан и оштар, макар били и професори :) Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 realna u smislu da prica o rizicima kako ce common covek da odreaguje na taj govor. Nisam nigde rekao "ozbiljna" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Зато сам и рекао да лик сецира и једуцка говна, али не може се порећи да је тај вајб приметан, мање-више. Зато сам и у старту, пре појаве његове критике, рекао да сам више против Истока него за професорку. Ја мој релативно неугодан осећај током читања њеног говора никако не приписујем недостатку политичке коректности или превеликом лирском замаху или шта већ, тако да моја критика њој није у том смеру. Са друге стране, тај говор је за њене студенте, тако да је логично да ће да их бифла да су професори, али мени се цео тај трип генерално не допада. Тако су и мене бифлали како сам уметник и како је то не знам ни ја какав позив, знам ја да се то тако ради, али свеједно ми је гадњикаво. Са треће стране, опет кажем, мени је то све океј у глобалу јер се сере по Истоцима. едит: ја кад кажем вајб, не мислим на поенту, поента је срање по Истоцима и то је океј. едит2: лик се хватао за ситнице јер су му сметале, тако ја капирам. Он је колико сам сконтао дао подршку професорки и прилично похвалио делове за које трипује да су кул. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 (edited) Ако ништа друго слажемо се 100% по коме ваља срати :) Edited July 11, 2013 by overkind Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 едит2: лик се хватао за ситнице јер су му сметале, тако ја капирам. Он је колико сам сконтао дао подршку професорки и прилично похвалио делове за које трипује да су кул. Lik pati od istog problema kao i profesorka, jednostavno medju akademskim svetom vlada sujeta i to neizmerna. Problem je naravno sto je Doolio rekao vec negativna selekcija koja traje decenijama, profesor sada zeli da bude svako i misli da je sad to prestizno zanimanje koje sa sobom donosi moc, pare i sta ti ja znam.... Dobrih profesora mogu da izbrojim na prste jedne ruke i to je tuzno, u inostranstvu mogu reci da nema toliko sujete medju profesorima niti se svi utrkuju da budu profesori jer inace profesori i nemaju neke bog zna kakve plate, vece pare zarade samo na projektima koje finansira neka institucija... Kod nas je situacija obrnuta potpuno, tipa na Pravnom fakultetu sin akademika Perovica jednostavno mora da bude profesor na obligacijama pa mora, retko ko udje na fakultet tako sto stvarno vredi. Vecina koja dodje na poziciju da bude nesto na fakultetu ima neku vezu, jednostavno vas mora neko da uvede u to a konkurs je samo zadovoljavanje forme, jednostavno nas sistem je truo u samom korenu i negativna selekcija je vec uzela maha. Obrazovanje nam se srozava iz godine u godinu i iskreno nemam neke nade u nase skolstvo... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 'DE SI PROFESORE SPERMOGUTAČU ALAJ TE JE NADUVLJALA PROFESORKA!!!!! Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 istoče, i dalje se ne javljaš ni kojotu ni meni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 Joke's on you Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 Оно што почиње да ме нервира је то што се на овај говор као по команди лепе површни и ретардирани ликови којима су резон и анализа на нивоу ''само у србији'' констатација. А све зато што им је говор бомбастичан и симпатично удара на неке свима познате тачке, па могу да буду омниправедни у свом грађанству и да емо-дркају једни другима, а везе са животом немају. А такви су зајебанији по друштво од милион цеца и не знам ни ја чега. Pa ja ne bih rekao da ti koji kopiraju govor i oni koji idu na Cecu ne pripadaju istom skupu ljudi, bar vecim delom. Jos gore - deluje mi da su to bas oni ljudi koji odu na Cecin koncert i onda se sablaznjavaju - "jao, pa ovde je gomila seljaka, a ja fin gospodin, postujem muziku". Dakle oni najgori kikindski licimuri. На крају ћемо имати дрвоцид, керушу Милу и професоркин говор. A hrast? :) Inace samo mi deluje da nekoliko ljudi ovde ne kapira sto bi Duljo rekao vajb profesorkinog govora na nacin na koji sam ga ja skapirao. Mislim s obzirom da se ona zapravo obraca "deci" koja ce uskoro biti profesori srpskog deci u osnovnim i srednjim skolama, meni ne deluje da je njena ideja toliko u fazonu "vi ste profesori, ima da se postavite kao bogovi", sto mi deluje da je nekoliko ljudi ovde protumacilo, pre svega u kontekstu univerzitetskih profesora. Meni deluje da je ona vise u fazonu "vi ste profesori, vi cete oblikovati tu decu, imate odgovornost da ih naucite nesto pametno, imate odgovornost da se usavrsavate, morate da brinete o njima jer je to buducnost zemlje", i sa te strane kako sam ja skapirao meni je taj vajb sasvim ok. Mislim kad pogledam moje profane u osnovnoj i srednjoj ne secam se bas nesto nekoga ko je bio u fazonu "jao kakav sam ja baja u odnosu na vas klince", sto je sindrom profesora na faksu. Vecina njih je zapravo bila u fazonu "ma bole me kurac, daj da otaljam ovo do penzije" a deluje mi da njen govor upravo ide u smeru podizanja odgovornosti da se ne sme tako raditi s omladinom. Ili sam se ja to nesto zajebao? :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 ovde nisi, a jesi pre par godina 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
GibanicA Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 dobro je da je podigla kakvu takvu prasinu i naterala gomilu ljudi da procita tekst..kako god ga shvatili, dobro je.. Quote 2kokaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 релативно везано U jednom udžbeniku za Ekonomski fakultet u Kragujevcu satirični portal Njuz.net naveden je kao relevantan izvor. Autor je odbio da za B92 bilo šta komentariše. ... U udžbeniku za predmet Direktni marketing, koji drži docent Kocić, u poglavlju "Uticaj društvenih mreža na produktivnost zaposlenih" (sudeći po fotografijama, studentima je naglašeno da je to 75. ispitno pitanje) citiran je deo teksta "Kompanija Fejsbuk zabranila svojim zaposlenima korišćenje Fejsbuka na poslu", a Njuz net je u fusnoti naveden kao relevantan izvor. U udžbeniku doslovno piše: "Pored mnogih primera, možda je sve najviše zaprepastila odluka vlasnika kompanije Facebook da, krajem 2011. godine, zabrani posećivanje ove društvene mreže u toku radnog vremena." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 Nesto sam sinoc razmisljao o ovom profesoru. Meni je njega zao, sad ce krenuti linc. A prosto covek se ispalio. Mislim, nie prosto jer on ima javnu i ozbiljnu ulogu, ali zar ne postoje recezenti/ljudi koji proveravaju knjige? Ako cemo iskreno, cak se i Mohi navukao kao mlad majmun na foru sa njuza, a cela moja firma (incl me) je umirala AhehahehaOaoaoa bosanac skocio na glavu ajkuli i ubio je aehehaheha Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 Malo ko je verovao da bi govor jedne profesorke mogao da bude čitaniji od svih afera i skandala koji potresaju Srbiju. Međutim, profesorka Rajna Dragićević sa Filološkog fakulteta u Beogradu ne samo da je uzdrmala celu zemlju, već je njenim kolegama povratila i davno izgubljenu veru u profesiju. http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno/vest/upoznajte-profesorku-ciji-je-govor-vratio-nadu-u-bolje-sutra/97298.phtml Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 Pa to. Mislim i ja sam juce video kao na FB serovano nesto tipa "Samsung platio Apple-u iznos od 1 milijarde dolara u kovanicama od po 5 centi" i ja kao haha, sad cu da bacim i na forum da se smeju ljudi. I onda se kao zapitam nesto tu nije u redu, pogledam malo po netu i ono naravno fejk prica neko lupio glupost neku. A to sam uradio zarad postovanja na forumu, jebote pa moras sest puta valjda proveriti nesto da bi ga stavio u stampanu knjigu, da ne pricam o udzbeniku. Mada kakvi su udzbenici za faks generalno uopste ne cudi i takva idiotarija - gramaticke i pravopisne greske su opste mesto, besmislene recenice takodje, a da ne ulazimo jos i u sadrzaj s strucne strane... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 Nesto sam sinoc razmisljao o ovom profesoru. Meni je njega zao, sad ce krenuti linc. A prosto covek se ispalio. Mislim, nie prosto jer on ima javnu i ozbiljnu ulogu, ali zar ne postoje recezenti/ljudi koji proveravaju knjige? Ako cemo iskreno, cak se i Mohi navukao kao mlad majmun na foru sa njuza, a cela moja firma (incl me) je umirala AhehahehaOaoaoa bosanac skocio na glavu ajkuli i ubio je aehehaheha Ja sam brate procitao sledecu vest na sajtu koji je neko linkovao ne gledajuci koji je sajt i to ovu vest Naime, na tenderu će Western Union biti proglašen za zvaničnog posrednika. Tako će korisnici prilikom plaćanja Pejpalom, račun koji im stigne na email u štampanom obliku odneti na najbliži šalter Western Uniona u bilo kojoj pošti ili banci. Posle provere identiteta i boniteta dužnika, novac će uz 26% provizije biti poslat vašem PayPal prodavcu. Sto je u nasoj zemlji nazalost bilo realno moguce da uvedu na ovaj nacin. I onda sam to prokomentarisao na ircu. LIK JE PISAO KNJIGU. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 ja ne znam na kom to faksu, možda ovom istokovom udžbenike sa pravnog su pisali ljudi koji umeju Zavisi koji, udzbenik Labusa osnove ekonomije je prepisana knjiga Gregory Mankiwa, covek je cak klonirao i dizajn same knjige i lekcija... Inace udzbenici na pravnom su u vecini slucajeva tesko djubre ja sam ucio iz udzbenika od pre 30 godina jer su 10x bolji, da ne govorimo o gradjanskom pravu Gamsa etc... 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts