Jump to content

Koji mobilni telefon


Dule_smor

Recommended Posts

ako imas dotični prst možeš

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

Link to comment
Share on other sites

Uvek slusam mudrace RUR-a pa mi treba savet ponovo. 

Redom sam poslednjih godina kupovao Nexus S, Nexus 4 i dva Nexusa 5. Uz 50% ofc, jer bolje matematike nije bilo. Druga petica je kupljena jer je prva nastradala u zilion delova u bizarnoj nesreci. Ta je radila perfektno do tog kobnog dana :) Drugi N5 je kupljen polovan za 150e pocetkom godine. Horror jebeni, radio do avgusta perfektno, potom redom su krenuli baterija (zamenjena za 20e), power button, i sada ekran. Radi on, ali ekran "leti", trperi, skroluje se sam na gore i nemoguce je bilo sta uraditi osim se javiti na poziv. Servis kaze 80e, nemam vremena da narucujem iz kine i da menjam sam. Nije moglo doci u gorem trenutku jer mi specificna finansijska situacija dozvoljava i to veliko MOZDA 100-150e. Mnogo prihvatljivije mi je telefon na rate, ili uz ugovor (paket Mix XL) al tako da rata ne predje 3000 (2000 cena paketa + max 1000).  Ne zanimaju me igre, megapikseli i kvalitet fotografija. Jedino za sta koristim telefon su pozivi, internet, upwork i freelancer applikacije, google apps za brze izmene. Prioritet baterija i brzina. Sada sam nazad na malom hrabrom Nexusu S koji i dalje radi lol iako mu je 6 godina i nikada nije menjana baterija.

Nesto sto mi je zapalo za oko:

P8 lite - 1 din uz Miks XL, rata 2000

Iphone 5S 16GB - rata 2175 brine me 1gb RAM

Motorola G3 nova - 130e

Neku utisci o pomenuta dva od nekog ko ih ima ili neki drugi predlog? 

Edited by Demian
Link to comment
Share on other sites

Od tih navedenih ti G3 deluje kao najbolja opcija - karakteristike su maltene iste kao p8 lite, cak je i baterija jača, a nema dodatnih gluposti u softveru. Jedino što će ti ekran biti losiji od N5.

Za iPhone 1GB nikako nije malo ali je meni sam telefon premali a i treba se naviknuti na drugi OS (mada to realno i nije tako teško).

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

e jebga

toliko sam bio prezadovoljan g4 telefonom, koji sam kupio preko tipa iz subotice da je nesto prosto moralo da se zagovna, evo nepunih godinu dana nakon kupovine (sredina novembra 2015)

i tako juce telefon u sred koriscenja iz ruke, se samo resetovao, pa je zakucao na loading screenu, pa se ugasio... pa se tako ugasen poceo jebeno da pregreva da mi je zamalo zapalio levi guz, i onda se smirio kada sam mu izvadio bateriju

kontakt od lika koji mi je tel prodao imam samo u obliku sms dopisivanja, na samom telefonu, nisam ga ni memorisao u kontaktima (aka nije syncovan na gmail)

anyway, ovo je prvi i poslednji put da kupujem mob bez 100% legalne varijante (do sada uzimao samo iz telenora, i jebga ni jedan mob mi nije crkao, sta vise svi do jednog rade i dan danas, al sta ces hteo sam da ustedim firmi pare !@#$ i sad se prvi put susrecem sa cinjenicom da mi je mob crkavela, zbog radi ustede koja mi apsolutno nije zivot znacila)

fallout_table.gif

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

jel ima jos neko kome je notification pulse light prestao da radi posle najnovijeg updatea na 5x?  

 

u stvari gugl drug:

https://productforums.google.com/forum/#!topic/nexus/1CVY-gxY2-Q

puse mi kurac

Edited by gruja

 

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, tortky said:

Ne mora baš da znači da je crkavela, prvo što bih probao da uradim je da vratim bateriju, stavim na punjač i posmatraš kako će da se ponaša.

Ako krene da se puni i ne krene da šizi sa pregrevanjem (osim standardnog grejanja što se tiče punjenja), startuj ga i pokušaj da ga nateraš da uđe u bootloader, ako to uspe - miran si, može sve da se spasi i sačuva :)

probao

na punjacu, pocne da se puni (animacija baterije koja se puni), onda sam od sebe krene da se butuje, zakuca na ekranu sa lg logoom,  i onda pocne da se pregreva :|

fallout_table.gif

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, G!!! said:

probao

na punjacu, pocne da se puni (animacija baterije koja se puni), onda sam od sebe krene da se butuje, zakuca na ekranu sa lg logoom,  i onda pocne da se pregreva :|

meni se to isto dešavalo na Galaxy S (1), ispostavilo se da se "odlomio deo čipa" - makar su mi tako rekli u servisu i dali neku fotku toga. Doduše meni je još sto nekih drugih gluposti radio pored ovih.

Link to comment
Share on other sites

prelistah, ocigledno da je fabricka greska jer sve rev 1.0 ovog telefona u nekom momentu dodju do ovog problema

nije softver u 90% slucajeva vec hardver

postoji caka da ga ohladis u frizideru i da onda moze da se butuje dovoljno i da radi dovoljno da povuces podatke, tako da mi to jedino preostaje da probam to kod kuca iskopam kontakt od prodavavca i da vidim sta moze da mi kaze (a ne mora apsolutno nista jel te)

 druga caka je da ga ugrejes fenom :|

jebote koja sranja

 

fallout_table.gif

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...