Zwerko Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Pazi, te cifre za potrošnju uvek treba gledati s velikom rezervom, sve zavisi od tvog stila vožnje. Recimo ja kad vozim mog dizela po putu sa 90 km/h on troši 4 litra na 100 km, ali budimo realni, nikad ne vozim tako :)) Po gradu je realna potrošnja oko 7 za 1.8 tdci motor ako se vozi penzionerski, kad kreneš malo da se zajebavaš i da mu ga daješ po turbini može da troši preko 9 u gradu opušteno. Ali je onda zabavan za vožnju jel :)) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Ali to uopšte nije malo ... uz to kad je dizel skuplji nego bezlovni, postavlja se pitanje čemu dizel motor :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Dizel generalno treba da troshi manje od benzinca i da ima mnogo veci obrtni momenat, tj. na manjim obrtajima ima vece ubrzanje. Sa druge strane, dizel je u startu skuplji, zajebaniji je za odrzavanje i jako je osetljiv na kvalitet goriva (ovo poslednje je veoma aktuelno za Rusiju, naprimer, gde mnogi proizvodjachi jednostavno ne prodaju dizele jer znaju da je gorivo krsh). Ponekad ispada tako da za razliku u ceni izmedju dizela i benzinca, mozesh da kupish benzina da se vozish nekoliko godina, pa se onda postavlja logichno pitanje - chemu to? Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 To ti kažem ... po meni je imalo smisla dok je dizel bio "daleko" ispod benzina po ceni, pa kao iskalkulišeš i negde si kul u nekoj kombinaciji. Em što su dizelaši skuplji, em im je benzin skuplji, nema poente. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 majku mu nisam znao da je laki stara dobra benzinjara :) okej te racunice padaju u vodu onda zasto vas pitam za savet ? pa jednostavno nisam bas toliko svojeglav, volim da cujem tudja iskustva i savete. nisam se odlucio za akorda ali uopste eto recimo srba me je totalno zainteresovao za mondeo :) dok sam jurio auto pre 3.5 godine nisam video nikada dizel akord 2.2 za 18k ... to su bile benzinjare 2.0 pre izlaska novih modela... kao sada ford fokus stariji sto ima da se uzme za 10k... dakle to je bila cista akcija a ne standardna ponuda :) ne branim nista, nego to je jednostavno tako, svaki dizel u toj klasi kosta veoma slicno opel necu da komentarisem jer je u poslednje vreme nikada veci krs od proizvodjaca, i insignia dizel sa skoro identicnim perfomansama kao akord kosta ipak 26.5k :) a o silnim problemima sa istom mozete lako naci na netu e sad je tu naravno i dalje dilema vecna, dizel vs benzin :| kao sto srba rece.. koliko noviji dizeli mogu da trpe nas kvalitet goriva ? koliko sam ja razgovarao sa ljudimo, razlika je u glavnom na strani dizela kada mu stisnes gas, jednsotavno potrosnja se ne duplira :) poveca se da, ali ne kao kod benzinaca... hm nisam pametan, jer nisam nikada do sada vozio dizela intezivnije... volim kad se auto ne cuje dok radi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Hah, josh jedan problem dizela su vibracije i shum motora, to chak ni Mercedes ne moze da reshi... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 ali zato imaju dobru zvucnu izolaciju ;) a sta mislite o seat-u ? Exeo model ? 2.0 tdi 170 ks, potrosnja 8,0/4,0/5,0 , ubrzanje do 100 8 sec lolomg... cak i benzince imaju neverovatne u ponudi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirun Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Dobar je, mada je 26k eura. Ima svasta u tom cenovnom rangu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Pazi, meni je taj Seat trenutno potpuno neinteresantan. Exeo je u suštini Audi A4 prethodne generacije, a novi Audi A4 košta samo 4K više od tog Exea. Kad se već daje 26 tu je i 30, a i po dizajnu i svemu A4 i Exeo teško da baš mogu da se porede. Naravno motori su isti :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Ma kakav Exeo bre :) Uzmi Mondea, Superb, ili 9-3 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Exeo ti je stari A4. Ja b' to preskočio. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 ok :) preskocili bi ste ga ? iz kog razloga ? :) pa svi hvale stari a4 u odnosi na novi :| nista vise ne razumem, izgubio sam se kao pile u kuchinama :D na papiru masincina ipo, unutra proverena audi tehnologija... novi motor ima 1.8 benzin, 160 ks turbo sa dir. ubrizgavanjem :) nova ogibljenja, novi lifting sa bi ksenonima... uf.. moram da odmorim malo vrti mi se sada sve od silne kombinatorike xD vidi ga sad dovla, baca mi kosku i sa superbom i saabom.. e stvarno nema smisla :))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Moj savet je da odesh sednesh i odradish test drajv svih automobila koji ti se iole svidjaju - veruj mi da ce polovina da otpadne u prvom prolazu ;) Automobili su danas, u svojim klasama, veoma slichni i dele ih detalji koji su nekima vazni, a nekima ne. Isto tako neki automobili na papiru i slikama i chak review-ovima izgledaju do jaja, a u stvarnosti nisu tako dobri. Najbolje je otici i proveriti svojim rukama i nogama. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirun Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 (edited) Sto se Superba konkretno tice za skoro iste pare koliko je Exeo mozes da dobijes Elegance 2.0 TDI 170kS. Znaci full koza xenoni etc.. Moj savet ti je da zakazes test voznju za sve te modele koji ti ulaze u uzi krug pa koji ti najbolje lezi njega izaberi :) lol taman da postujem i vidm Zer isto napisao. Edited April 7, 2011 by pirun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Od svih navedenih uzeo bi superba. bez razmišljanja. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine. Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 auu kada mohican vidi da je Skoda na tapetu opet dobice nervni slom vozio sam se u full namuljanom novom superb-u,bolestinaaaa od auta,enterijer perverzan sa onim dispelejom na sredini,prostora previse,ali bukvalno previse ima(zato je auto mozda malo i prevelik)...zbog njegovog enterijera,celokupnog izlgleda i utiska koji je ostavio auto(ovaj je imao 140 ks 2.0 TDI ide kao metak,izolacija super jako se slabo cuje,skoro ni malo a obrtaiji su isli na 3k + ) ja i pricam da bi uzeo Skodu Oktaviju da kupujem nova kola zato sto je meni licno Oktavija mnogo realnija i dostupnija nego Superb a nekako su slicni,mada opet i nisu :P :P....ali nebitno svako ima svoje misljenje i svako zna najbolje sta da cini sa svojim novcima...kupujte minije za 10 k i seate za 30 k nije moj problem :) ali kao sto kaze santa..bez razmisljanja na keca superb. Quote UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 (edited) Ako čujete da se prodaje neki Fiat Stilo 1.9 jtd 2001./2002. (U suštini može i malo mlađe) godište. give me hint. Nemojte guglovati oglase pa mi linkovati :D Nego ako neko zna nekog :) Edited April 7, 2011 by Vitjsa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUBE Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Mislim da od moje devojke roditelji prodaju bas takvog stila, jtd je sigurno i godiste je tu negde 2001 ili noviji, samo nisam siguran jel 1.9 motor. Pitacu za detalje pa javim . Quote There are no miracles, there is no such thing as fate. Nothing is meant to be. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirun Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 (edited) Ma najbolje da covek fino proba sve, pa onda odluci. Ako neko hoce da proba Superb neka mi posalje pm. Imamo Elegance 2.0 TDI 170kS DSG kao test vozilo. Edited April 7, 2011 by pirun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 koji to, vi? Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirun Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Radim u Skodi (Alpros) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 :))) Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Radim u Skodi (Alpros) ček, i ti si se raspravljao sa svima nama u ovoj temi, a škoda ti pruža hleb? si barem dobio neki bonus na poslu? Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirun Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Stvarno? Nikada ne bih rekao... Mnogo si pomogao čoveku u izboru ovim komentarom... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Nije, zato shto ovde niko osim mog burazera nije kupio Shkodu Shalu na stranu, Shkoda nije losha, ali u poslednje vreme prave mnogo ruzne modele (kapiram da ih je to VW zlostavio, da ne bi pravili konkurenciju drugim, elitnijim modelima koncerna). Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts