dovlagsi Posted November 9, 2021 Author Report Share Posted November 9, 2021 mnogima jednostavno trebaju vozila sa više sedišta jbg Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 9, 2021 Report Share Posted November 9, 2021 10 minutes ago, dovlagsi said: mnogima jednostavno trebaju vozila sa više sedišta jbg zato je kombo namenjen! ne kombi, kombo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted November 10, 2021 Report Share Posted November 10, 2021 Sve vise muskaraca vozi Smarta moram da primetim i nije ih sramota ni malo : D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 10, 2021 Report Share Posted November 10, 2021 Lerdiji naročito 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 10, 2021 Report Share Posted November 10, 2021 26 minutes ago, killYg0r said: Sve vise muskaraca vozi Smarta moram da primetim i nije ih sramota ni malo : D ja stvarno ne znam što bi me bio blam da vozim smarta 🙂 najiskrenije. možda bih pre imao blam da vozim fiću, doduše retko sam viđao muškarca koji vozi fiću ali kapiram postoje 🙂 posebno me nije blam dok ga metnem 'de 'oću da izvinete što se tiče parkinga, što je zapravo i njegova poenta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted November 10, 2021 Report Share Posted November 10, 2021 2 hours ago, killYg0r said: Sve vise muskaraca vozi Smarta moram da primetim i nije ih sramota ni malo : D dobar deo muškaraca nosi i pederuše, mokasine, košulje sa kratkim rukavima, skinny jeans (kako god se zove ta abominacija), pa ih nije ni malo sramota 1 Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted November 10, 2021 Report Share Posted November 10, 2021 2 hours ago, Lucky said: ja stvarno ne znam što bi me bio blam da vozim smarta 🙂 najiskrenije. možda bih pre imao blam da vozim fiću, doduše retko sam viđao muškarca koji vozi fiću ali kapiram postoje 🙂 Zato sto, kada su ga dizajnirali, su u glavama zamisljali osamnaestogodisnju devojku sa P nalepnicom koja ne mora da menja brzine i moze da se parkira unapred u bilo kom trznom centru 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 10, 2021 Report Share Posted November 10, 2021 18 minutes ago, killYg0r said: Zato sto, kada su ga dizajnirali, su u glavama zamisljali osamnaestogodisnju devojku sa P nalepnicom koja ne mora da menja brzine i moze da se parkira unapred u bilo kom trznom centru a možda su zapravo kopirali japance koji su odavno predstavili mikro veličinu vozila (zbog penisa hehe!) zbog zakona koje je tad japan propisao pa su odjednom mikro kola postala super hit popularna (suzuki maruti npr). no nema veze, da mi neko kaže da sam homo mi je ok tradeoff za lako parkiranje gde god treba 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted November 10, 2021 Report Share Posted November 10, 2021 2 hours ago, Highl1 said: dobar deo muškaraca nosi i pederuše, mokasine, košulje sa kratkim rukavima, skinny jeans (kako god se zove ta abominacija), pa ih nije ni malo sramota ne uklapa ti se košulja kratkih rukava ovde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted November 10, 2021 Author Report Share Posted November 10, 2021 Ima tu ta zanimljiva činjenica u vezi sa smartom - osim smarta ti nemaš u ponudi ništa slično! Bilo je pokušaja (tipa tojota iq), ali nikad ništa da je uspelo a i sama smart franšiza ne beleži dobre prodajne rezultate, sa pikom godišnjeg sejlsa još u 2004.godini... Laki, ti si tržišna niša! Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 10, 2021 Report Share Posted November 10, 2021 31 minutes ago, dovlagsi said: Ima tu ta zanimljiva činjenica u vezi sa smartom - osim smarta ti nemaš u ponudi ništa slično! Bilo je pokušaja (tipa tojota iq), ali nikad ništa da je uspelo a i sama smart franšiza ne beleži dobre prodajne rezultate, sa pikom godišnjeg sejlsa još u 2004.godini... Laki, ti si tržišna niša! aj kno, ali u tome je i fora! šalu na stranu, mogu da razumem da se u USA ne prodaje dobro iako ga dosta forsiraju, tamo si u gužvi pa si u gužvi saobraćajnoj, parking često nije problem jer imaju gomile parkinga na svakom koraku. ali da ne bude popularan u evropi u gradovima sa problemima gužve, mimo Atine i to 🙂 mi je nevera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted November 11, 2021 Report Share Posted November 11, 2021 12 hours ago, togFU said: ne uklapa ti se košulja kratkih rukava ovde Hide contents ne bi se uklopilo da je gospodin ostao u Hagu, sve nakon toga, fits like a glove Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 11, 2021 Report Share Posted November 11, 2021 Evo ko želi da se opredeli za ovog lepotana: stigao je i domaći cenovnik - https://www.hyundai.rs/upload/document/cenovnik_ioniq_5.pdf Start od 44.000eur pa do 60.000eur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted November 11, 2021 Report Share Posted November 11, 2021 On 11/10/2021 at 11:20 AM, Lucky said: lako parkiranje gde god treba Pitanje - navedi mi tri situacije/mesta gde smart mozes da parkiras a da ne mozes corsu recimo? Stvarno me zanima, jer oduvek mislim da je cela ta "Smart parkiram bilo gde" prenaduvana (svaka cast njihovom marketing timu ofc). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted November 11, 2021 Report Share Posted November 11, 2021 Ja mogu da vouchujem za Laleta i parkiranje "bilo gde" iz prve ruke haha. Nije toliko pri paralelnom parkiranju koliko bočnom gde je primetna razlika kad imaš baš toliko kratak auto. Inače ovaj ioniq 5 video uživo... i dalje bukvalni nijedan EV nema neki ljudski gepek 😞 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Lucky Posted November 11, 2021 Popular Post Report Share Posted November 11, 2021 34 minutes ago, togFU said: Pitanje - navedi mi tri situacije/mesta gde smart mozes da parkiras a da ne mozes corsu recimo? Stvarno me zanima, jer oduvek mislim da je cela ta "Smart parkiram bilo gde" prenaduvana (svaka cast njihovom marketing timu ofc). Pa evo, slučajno ili ne si uzeo super kola za prvi primer, jer sam pre nego što sam uzeo smarta vozio corsu c. U tom trenutku živeo sam u Vojislava Ilića gde su sve zgrade a paralelno sa vojislava ilića ide jedna druga ulica kojoj sad zaboravih ime koja je suštinski "ulica parking" jer sa obe strane ima parking mesta iscrtana i tu se ceo taj kraj parkira jer je ulica između tih zgrada. I onda dok sam imao Corsu C trebalo bi mi je vremena da nađem parking mesto svaki put kad se vraćam kući i neretko sam se parkirao u skroz nekoj donjoj ulici gde je bilo mesta. Znači reda veličine 15 min kruženja po kraju. Onda sam nabavio smarta i provodio sam ukupno 45 sekundi tražeći parking jer postoji 4 parking mesta + jedno polu parking mesto gde je uvek bilo mesta samo za smartove (i Seicento). Po statistici prosto nije bilo toliko smartova i seicenta pa su ta četiri mesta i to polu mesto uvek bili prazni 🙂 Slučaj 2 koji je veoma čest makar u Beogradu, ne znam u Novom Sadu je kad imaš red parking mesta ali na svakih 4-5 ide drvo. Evo baš sam se jutros parkirao na takvo mesto pa mi je svež primer. Poput ovoga: Zapravo evo još bolji primer jer sam se tu baš parkirao pre dva dana na istom ovom mestu: Ovde smart staje "do branika" na ovo mesto. Sve veće od toga (pa i Korsa) bi štrčala solidno na samu ulicu. Da li bi to prošlo ne znam, možda, ali def ne bi bio lepo parkiran, plus je ova ulica uvek puna kola pa bi ovi iz te trake morali da obilaze auto, prosto ne verujem da bi to baš moglo tako. Sa druge strane smart staje i ne smeta nikome. Možeš da vidiš da niz ulicu ovde ima još jedno 4-5 takvih mesta. Uvek parkiram tako i plaćam parking kad platim i to je to, nema problema jer je mesto obeleženo na trotoaru kao što se vidi. Primer 3, neka budu dva, iz života :)) Na prvo mesto vrrrrlo teško može da stane Corsa, da ga ne merimo sad, da izvineš, možda neki baš car. Smart je 2,7m dugačak, Corsa C je 3,8m po Guglu, znači mislim da ne bi stala: Ali ako i tu gore možemo da diskutujemo da li bi neki maher mogao da utera Corsu, ovde ispod je mislim jasno da ne bi: I primer 4, da ne tražim sad ali mogu da probam da iskopam je kada prosto parkiraš redno na paralelni parking. Smart stane opušteno bez da ikome smeta i upada u granice parking mesta, posebno prva generacija smarta (staje u 100% slučajeva) ova druga jer je duži 25-30cm ako je kraće mesto može da štrči... edit: Setio sam se da imam fotku smarta tako parkiranog, nije moj ali je iz bgd 🙂Blesavo je mesto i nije baš najbolji primer ali shvataš poentu. 5 minutes ago, Junkie said: Ja mogu da vouchujem za Laleta i parkiranje "bilo gde" iz prve ruke haha. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted November 11, 2021 Author Report Share Posted November 11, 2021 fatality Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted November 12, 2021 Report Share Posted November 12, 2021 I chose walking 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted November 12, 2021 Author Report Share Posted November 12, 2021 smart je zaista idealan auto za Beograd i slične saobraćajno čudne gradove Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 12, 2021 Report Share Posted November 12, 2021 6 hours ago, mohr said: I chose walking 😄 pa ok i ja, kad idem negde što mogu da stignem 10 minuta peške 🙂 ali za dalje rute, jbg. pored motora (i bajsa) koji možeš lako da parkiraš u centru npr kad ideš negde, smart je odmah naredno vozilo koje to može. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted November 12, 2021 Report Share Posted November 12, 2021 Laki 1 Nig 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted November 12, 2021 Report Share Posted November 12, 2021 @Lucky Hvala na detaljnom odgovoru! Corsu sam uzeo kao primer je sam znao da si je imao (pisao si ovde o tome milion puta :)) Sve primere priznajem, a dok sam čitao zapravo sam se setio da sam video taj primer sa drvetom na parking mestu + SMART parkiran, u NS Možda ne priznajem u potpunosti ove polu-legalne varijante parkiranja (primer 3, slika 2), ali ok, svakako tražena3 primera su tu! 🙂 15 hours ago, dovlagsi said: fatality 6 hours ago, killYg0r said: Laki 1 Nig 0 Ne znam kako ste vi skontali da sam ja nešto kao isprozivao Lakija pa me on sabio? 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted November 12, 2021 Report Share Posted November 12, 2021 realno te sabio laki, nemoj sad... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 12, 2021 Report Share Posted November 12, 2021 4 minutes ago, togFU said: @Lucky Hvala na detaljnom odgovoru! Corsu sam uzeo kao primer je sam znao da si je imao (pisao si ovde o tome milion puta :)) pa jest' i to si u pravu, izlapeo sam! 4 minutes ago, togFU said: Možda ne priznajem u potpunosti ove polu-legalne varijante parkiranja (primer 3, slika 2), ali ok, svakako tražena3 primera su tu! 🙂 15 hours ago, dovlagsi said: znaš šta, mahom se trudim da ne budem na polu-legalnim pozicijama, ova jedina može da bude shady jer nema direktno tu iscrtano na trotoaru boju za zonu, mada u najvećem broju slučajeva ima toga. I uvek se trudim da procenim da li parking nečemu može da smeta, ovde to evidentno nije slučaj. ali na primer "poslastica" je kad imaš obeleženu za parking a oni tu negde munuli kontejner, taman ostane dovoljno prostora da se parkira smart 🙂 setio sam se u međuvremenu i ovog slučaja odozdo. Ovaj lik, koji inače vozi oba ova kombija, jedan uvek parkira ovako na žuto do same ivice parking zone a ovaj drugi parkira ispred do bandere (desno od tog kombija ne vidi se na slici). I uvek ostavi ovako ovaj prazni prostor između gde prosto nema ko drugi da stane 🙂 9 minutes ago, togFU said: Ne znam kako ste vi skontali da sam ja nešto kao isprozivao Lakija pa me on sabio? 🙂 jest' i mene je to zbunilo, ja sam samo hteo da objasnim! generalno govoreći, tek kad kreneš da voziš smarta i shvatiš njegove gabarite otvori ti se taj neki novi vidik toga gde ga možeš parkirati. isto kao što ako voziš kola ne gledaš gde je drvo da vežeš bajs (npr). ja sam dosta dugo pratio i istraživao situaciju i gledao gde se parkiraju i kako itd, pre nego što sam se opredelio za kupovinu, i doduše čekao dizel smart da se pojavi koji sam hteo. I onda i pored toga, očekujući da će biti super za parking, zapravo sam dobio još više od očekivanog, što je baš retkost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted November 12, 2021 Author Report Share Posted November 12, 2021 *pres konferencija nakon poraza kod kuće 0:3* 1 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts