Popular Post Diego Posted March 20, 2021 Popular Post Report Share Posted March 20, 2021 ja slusam samo rurov strucni stab, al ni ovde ne mogu da se usaglase ;( 3 Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post reki Posted March 21, 2021 Popular Post Report Share Posted March 21, 2021 (edited) zato ja ne izlazim iz kuce dok se ne usaglase, ali zato kad izadjem dogodine PRAVAC SKADAR, PRIZREN I KNIN!!!1 O JUNASTVA SVIJETLA ZOOOOROO Edited March 21, 2021 by beba isus 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 21, 2021 Report Share Posted March 21, 2021 i ko na kraju ima veci kurac? je l se odlucio pobednik? pa majku mu od vas ocekujemo ozbiljnost!Pa kako ozbiljno da odgovorim na spin/troll pitanja tipa koliko ja mislim da vredi ljudski zivot lol...a posle kad sam pisao sa Dzonijem bio sam vec cirke:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 21, 2021 Report Share Posted March 21, 2021 6 hours ago, beba isus said: zato ja ne izlazim iz kuce dok se ne usaglase, ali zato kad izadjem dogodine Reveal hidden contents PRAVAC SKADAR, PRIZREN I KNIN!!!1 O JUNASTVA SVIJETLA ZOOOOROO Spoiler ДАЋЕ БОГ И СВИЈЕТА МАТИ ДА СЕ ЈЕДНОМ СВЕ ПОВРАТИ 1 Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted March 21, 2021 Report Share Posted March 21, 2021 13 hours ago, Johnn1e said: Pa kako je bolji prirodni onda? Jel moze pojasnjenje prikane? Po ovom citatu mi deluje da tvrdis sledece: Ako je prirodan imunutet = vakcinalni imunitet onda je vakcinalni > prirodni. Zbog cega to tvrdis? Molim intelektualce poput vitamina D da ne troluju jer nisam edukovan poput njih pa pitam. Postovi se cenzurisu od adminstracije pa necu moci dovoljno da ih nahranim onim cime zasluzuju. @Dule_smor Zasto kad te troluju odmah zauzimas defanzivni stav i pocnes da se pravdas? Ne secam se da su se Mohiji, Ivani i Vice ikome pravdali, a bilo je puno lepse i kvalitetnije mesto za diskusiju. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted March 21, 2021 Report Share Posted March 21, 2021 Ako sam ja dobro shvatio, prirodni imunitet = moras da se razbolis, onda ces uz vakcinu dobiti isto, samo sa manje "komplikacija". Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted March 21, 2021 Report Share Posted March 21, 2021 1 hour ago, Dule_smor said: Pa kako ozbiljno da odgovorim na spin/troll pitanja tipa koliko ja mislim da vredi ljudski zivot lol...a posle kad sam pisao sa Dzonijem bio sam vec cirke:D sramna optužba! Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted March 21, 2021 Report Share Posted March 21, 2021 54 minutes ago, FATA said: Jel moze pojasnjenje prikane? Po ovom citatu mi deluje da tvrdis sledece: Ako je prirodan imunutet = vakcinalni imunitet onda je vakcinalni > prirodni. Zbog cega to tvrdis? Pa ko sto rekoh gore, valjda je poenta svake vakcine da dobijes imunitet bez prelezane bolesti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 21, 2021 Report Share Posted March 21, 2021 (edited) 1 hour ago, FATA said: Jel moze pojasnjenje prikane? Po ovom citatu mi deluje da tvrdis sledece: Ako je prirodan imunutet = vakcinalni imunitet onda je vakcinalni > prirodni. Zbog cega to tvrdis? Molim intelektualce poput vitamina D da ne troluju jer nisam edukovan poput njih pa pitam. Postovi se cenzurisu od adminstracije pa necu moci dovoljno da ih nahranim onim cime zasluzuju. @Dule_smor Zasto kad te troluju odmah zauzimas defanzivni stav i pocnes da se pravdas? Ne secam se da su se Mohiji, Ivani i Vice ikome pravdali, a bilo je puno lepse i kvalitetnije mesto za diskusiju. pa mozda zato sto nisam u fazonu da napusim kurcem svakoga sa cijim se misljenjem ne slazem...e sad ako je to merilo kvaliteta diskusije onda jbga 48 minutes ago, daniiL said: Ako sam ja dobro shvatio, prirodni imunitet = moras da se razbolis, onda ces uz vakcinu dobiti isto, samo sa manje "komplikacija". tako je, na stranu zajebancije od juce...naravno da je u normalnoj situaciji uvek bolji vakcinalni imunitet, ako nista drugo ono zato sto se izbegne bolest ili prodje laksim tokom...ali ovo od samog pocetka je sve osim normalne prirodne epidemije, toliko stvari smrdi da je to ocigledno...kao sto rekoh nikad nisam bio protiv vakcina, primao sam sve redovno, pa cu i ovu verovatno, samo da vidim koje ce biti priznate da ne moram sa 3 razlicite da se pelcujem da bih mogao da putujem:D...ali sad da kao teletabis odusevljeno klicem kako spasavaju svet isti oni koji su ga u ovo sranje i gurnuli me bas boli kurac 34 minutes ago, shw. said: sramna optužba! uzasni novinari, jel vas Djilas placa da napadate posten svet! edit, ulete Dzoni, nho! Edited March 21, 2021 by Dule_smor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted March 21, 2021 Report Share Posted March 21, 2021 2 minutes ago, Johnn1e said: Pa ko sto rekoh gore, valjda je poenta svake vakcine da dobijes imunitet bez prelezane bolesti. To mi i ne deluje kao neki preterano dobar trejdof? Mozda za 60+ ,ali ne nesto preterano za kategorije ispod. Toliki broj asimptomaticnih ili sa slabim simptomima koji traju ispod 5 dana pa ispada da se vakcina gruva kako ljudi ne bi imali temperaturu nedelju dana. Da li ti mozes meni ili bilo kome drugom da garantujes da necu imati komplikacija prvo sa vakcinom a potom sa covidom19 i simptomima koje nosi? Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted March 21, 2021 Report Share Posted March 21, 2021 Mogu, sve potpisujem, posalji papire samo 😘 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 21, 2021 Report Share Posted March 21, 2021 A gde je pecat? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted March 21, 2021 Report Share Posted March 21, 2021 Njemačka medicina najbolja na svetu Scientist behind coronavirus shot says cancer vaccines could be available in a ‘couple of years’ | KTLA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 21, 2021 Report Share Posted March 21, 2021 Wat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted March 21, 2021 Report Share Posted March 21, 2021 (edited) nvm edit: neka obriše neko ovo, ispao sam glup 😞 Edited March 21, 2021 by manson Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Highl1 Posted March 22, 2021 Popular Post Report Share Posted March 22, 2021 da ne ulazim u raznorazne postove sa poslednjih par strana, jedno od najjačih pitanja ljudi koji se dvoume da se vakcinišu, ili sigurno neće da se vakcinišu: "koliko možeš da mi garantuješ za tu vakcinu?" Jel postoji ijedna bolest na ovom svetu gde doktor može sa sigurnošću nešto da vam garantuje? Dobili ste prehladu, jel vam garantuje doktor ili lek za koliko dana ćete biti skroz zdravi? Ili na primer, parovi koji prirodnim putem ne mogu da dobiju decu, pokušavaju da zatrudne neko vreme, i onda idu kod doktora, jel postoji doktor koji će na njihova pitanja odgovoriti sa sigurnošću? Polomili ste ruku, pokidali ligamente, sigurno ćete ići kod ortopeda, možda na operaciju, fizikalna je veoma često obavezna, jel dobijete tačan datum i minut kada ste opet fit? Koliko nas je nosilo ili nosi protezu, da li smo u dan i mesec svi skinuli protezu? Nismo. Ali nećemo bataliti zubara, i sami nameštati zube da ih ispravimo, ili da parovi kažu, ma jebeš tog ginekologa i kliniku za plodnost, aj se mi heftamo još dalje, upaliće, ili da sam nameštaš kost. Tad slušamo savet doktora, a sada ne. I dok ne ulete odmah na ovaj post sa odgovorima "da, kad se kost slomi, vidi se, a ovde se doktori kolju oko mišljenja, pogledaj YT klip Dr nikad nisam čuo part 457 gde on priča o ovome ili onome, a on radi tu i tu", sama medicina kao i gomila drugih nauka ima gomilu nepoznanica gde dobijemo range informacija od do iz koga na kraju po statistici dodju neki zaključci. I veoma često ćete čuti i oprečno mišljenje ortopeda, zubara, farmaceuta, etc Evo, za kolege iz ITja, developeri / infrastruktura, jel garantujete svojim poslodavcima tačno vreme u minut kada ćete završiti svoje taskove, da vam aplikacija nikad neće crashovati ili da će infrastruktura koju ste npr budžetom predvideli za 100k usera moći sigurno u svakom trenutku da opsluži 100k usera? Evo ja se bavim ovim poslednjim, i to u cloudu, i ne mogu nikome da garantujem tačni mesečni račun njihove infrastrkture? Ili takodje dajemo veoma paušalne procene, bazirane na prethodnim iskustvima. O pravnicima i ekonomistima tek da ne pričam, evo pogledajte samo Draletove procene ovde (kriza u Kanadi, evro, CG neće se odvojiti od Srbije, etc Drale nhf, malo te zajebavam) I konto toga testira se na nama, već 3 godine radim sa gomilom Izraelaca, ljudima koji su founderi startapa sa A, B ili C fundingom, 100% njih je primilo vakcinu. I većina njih ne može da smisli Netanjahua, izraelsku vladu, svoje ortodoksne vernike, ali su u fazonu, da, vakcina nas spašava, i to ne znači da verujem svojoj vladi, nego verujem u izlaz iz ove situacije i kako se država nosi sa nekim drugim problemima koji su nam stalno prisutni (čitaj Arapi), pa ću ispratiti i vakcinaciju kako treba. A to što Netanjahuova žena dekra pare na keteringu, to ne spajamo sa ovim. Isto kao što mi vakcinaciju ne treba da spajamo sa Vučićem, Konom, Kisićkom ili ne dao bog šarlatanima poput Nestorovića Čak i u ciframa koje je juče ili danas šerovao ludi Radule, kaže se da je smrtnost ljudi iznad 65 godina 9%, znači 1 od 10 umre stariji od 65 godina. Za nas koji smo na ovom forumu 15 do 20 godina, to su uglavnom naše majke i očevi, i babe i dede, onima srećnim kojima su babe ili dede živi. Meni verovatno neće da bude ništa, ali mi keva ima 68 godina, i srčani je bolesnik, a baba mi ima 92. Ali, da mi prvo neko garantuje koliko tačno štiti vakcina, pa da ja vidim, a dok vidim, šta se desi, desi se jebiga 4 Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted March 22, 2021 Report Share Posted March 22, 2021 Ovako izgledaju antitela bez vakcine. Jul - mesec dana pre toga siguran kontakt sa ujakom i ujnom (covid+), simptoma nema. Decembar - 15tak dana pre imala dva tri dana malaksalost, suvi kašalj, glavobolje i bolove u sredogruđu pri izdisaju. Brzi antigenski test negativan. Februar - od prvog februara se vratila na VMA, prvi 15tak dana kao ispomoć na pulmologiji, gde je skoro svakog dana neko (neminovno) bio pozitivan. U martu dečko i njegovi pozitivni, ja pcr negativna i bez simptoma. Pitala sam drugaricu sa Torlaka da mi rastumači nalaz, njoj su objašnjavali iz INEPa. "Po mom poznavanju materije - ne mozes Ti IgG imas. IgM ce svaki put da ti se poveca kad dodjes u kontakt sa pozitivnim ali neces se ti razboleti i neces biti prenosilac Tvoja IgG antitela ce unistiti virus i i ako se javi neki simptom bice kijavica, ili grlobolja ili malaksalost dan dva. " Za dve nedelje ću opet informativno da se bocnem za antitela, da uporedim. Vakcinu neću primiti. 1 Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 22, 2021 Report Share Posted March 22, 2021 мене мало брине што лекари први гледају да се не вакцинишу... и не само овде и не само понеки. шта ми лаици да кажемо после тога а да не испаднемо смешни? неће бити да су лекари донели одлуку на јутјубу или под утицајем Веселог Нестора или надрилекара који негирају вирусе саме по себи. лекари имају неки проблем са овом кампањом вакцинације и неће отворено да кажу шта је. наслућујем да делује све мало превише натегнуто, да нису испоштоване процедуре, да лаици и политичари воде кампању без струке, да се забрањује струци да покаже сумњу итд. ја као економиста (позз, Перо) сам се исто осећао кад је Динкић водио кампању за узимање кредита у швајцарским францима. још је Динкара и колега. а како бих се осећао да данас на пример онај нижи облик живота, Весић, крене да препоручује нешто у економији? па у најмању руку бих био скептичан, а вероватно бих био огорчен што не постоји макар дебата на тему тог конкретног економског питања. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted March 22, 2021 Report Share Posted March 22, 2021 Ja za sada nemam nameru da primim vakcinu. Celokupna situacija oko pandemije mi je potpuno groteskna. Jedan dan apokalipsa, dosao je sudnji dan, par dana nakon, sve opusteno, jos malo i kraj. Ne pricam o obicnoj pucini sto bistri o svemu, sto uzivo, sto na internetima, vec o onim sto bi trebalo da budu glas razuma i koji bi trebalo da nas vode kroz ovaj haos. Moja keva, zena koja ima ozbiljnih zdravstvenih problema, rak dojke, letos je jedva ostala ziva od covida, bila je na intezivnoj nezi, pitala me je da li da se vakcinise ili ne. Ja sam joj rekao da sama odluci, ali posto poznaje dosta lekara, najbolje je da njih pita za misljenje. I ispostavilo se da vise od pola nije primilo vakcinu. Par njih joj reklo da je situacija bas haoticna, da mnoge stvari su nejasne. Rekli su joj posto ima antitela, da saceka da se sitacija malo razbistri, ako uopste dodje do toga. Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted March 22, 2021 Report Share Posted March 22, 2021 Биће да сваки стручни штаб има политички део, звали га тако иле не, Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted March 22, 2021 Report Share Posted March 22, 2021 Ja cu primiti vakcinu (koju god), kad se budu znali odgovori barem priblizni o osnovnim stvarima...ovako na "majke mi", stvarno mi ne pada na pamet... Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 22, 2021 Report Share Posted March 22, 2021 ja cu primiti vakcinu 2025 sudeci po EU efikasnosti 😄 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 22, 2021 Report Share Posted March 22, 2021 Ja ću kinesku pošto izgleda da ne radi ništa 😄 Šalim se, samo rusku! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 22, 2021 Report Share Posted March 22, 2021 52 minutes ago, daniiL said: Ja za sada nemam nameru da primim vakcinu. Celokupna situacija oko pandemije mi je potpuno groteskna. Jedan dan apokalipsa, dosao je sudnji dan, par dana nakon, sve opusteno, jos malo i kraj. Ne pricam o obicnoj pucini sto bistri o svemu, sto uzivo, sto na internetima, vec o onim sto bi trebalo da budu glas razuma i koji bi trebalo da nas vode kroz ovaj haos. Moja keva, zena koja ima ozbiljnih zdravstvenih problema, rak dojke, letos je jedva ostala ziva od covida, bila je na intezivnoj nezi, pitala me je da li da se vakcinise ili ne. Ja sam joj rekao da sama odluci, ali posto poznaje dosta lekara, najbolje je da njih pita za misljenje. I ispostavilo se da vise od pola nije primilo vakcinu. Par njih joj reklo da je situacija bas haoticna, da mnoge stvari su nejasne. Rekli su joj posto ima antitela, da saceka da se sitacija malo razbistri, ako uopste dodje do toga. moji su u porodici svi doktori, i bukvalno je vakcinacija kevinih bivših kolega (uglavnom su bivši, neki su ostali u privatnoj praksi nakon odlaska u penziju) skoro pa 100%, nisu se vakcinisali samo oni koji su skoro preležali kovid i imaju još veliki broj antitela. Drugar radi u bolnici u Hajdelbergu, kao i njegova žena, kaže mi svi su im se vakcinisali u bolnici, kompletno osoblje. Za Izrael već znamo. Tako da, opet, svako ima svoj izvor informacija, i čemu veruje, tj kojoj teži naginje. Ako si ti protiv vakcinacije, i npr imaš podatak da se negde vakcinisalo 70%, a ostatak nije, ti ćeš biti u fazonu "a što nije 100% ako je tako dobro". A ja ću imati zaključak da je 70% kul, i da se nadam da će se taj broj povećati. Zato po meni i nije loše da svako odabere za sebe, ali ja nešto mislim da će se sve ovo približiti kraju tek kad se globalno broj vakcinisanih poveća. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 22, 2021 Report Share Posted March 22, 2021 On 3/21/2021 at 9:47 AM, Dule_smor said: On 3/20/2021 at 11:11 PM, alfa said: i ko na kraju ima veci kurac? je l se odlucio pobednik? pa majku mu od vas ocekujemo ozbiljnost! Pa kako ozbiljno da odgovorim na spin/troll pitanja tipa koliko ja mislim da vredi ljudski zivot lol...a posle kad sam pisao sa Dzonijem bio sam vec cirke:D evidentno je da te paja troluje, to si valjda naučio za ovih 20 godina na forumu :)) On 3/21/2021 at 10:43 AM, FATA said: tracije pa necu moci dovoljno da ih nahranim onim cime zasluzuju. @Dule_smor Zasto kad te troluju odmah zauzimas defanzivni stav i pocnes da se pravdas? Ne secam se da su se Mohiji, Ivani i Vice ikome pravdali, a bilo je puno lepse i kvalitetnije mesto za diskusiju. nema cenzure, samo ne možeš da budeš u ful vića fazonu - napiši šta hoćeš ali bez "masnoće" i ok smo 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts