Jump to content

Johnn1e

The X
 • Content Count

  2,329
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Johnn1e last won the day on January 12

Johnn1e had the most liked content!

Community Reputation

173 SnaΕ‘ao se

1 Follower

About Johnn1e

 • Rank
  Tu sam već viőe godina, ali ne znam gde se menja titula!
 • Birthday 11/11/1985

Kontakt podaci

 • Facebook URL
  http://?

Profile

 • Gender
  Male
 • Omiljene igre:
  Dota

Recent Profile Visitors

7,629 profile views
 1. Nas niko nije tero na sistematski. Vaistinu lol, za sada je srecom samo u Bayernu, videcemo. Posebno sto su jos cene tih maski skocile za 20 puta. Bice zanimljive reakcije random ljudi kojima su ove sadasnje maske bile "neprijatne". πŸ™ƒ Edit: sad se setih, bile su i one 3 ffp2 maske besplatne pred novu godinu za starije, nisu ni tad nista trazili.
 2. To je dobar clanak ali je bilo nesto o problematici i duzini uzgajanja mikroba u kulturi celija. Nebitno, to nece nikome biti presudno u donosenju odluke za i protiv ili u izboru vakcine.
 3. Pa to je to, pre svega me je zanimalo kada merene nisu obavezne vec samo preporuke, koliko ih se Svedjani pridrzavaju, ali si mi odgovorio. Citao sam da maske u pocetku nisu bile preporucivane, cak su zabranjivali radnicima u javnom sektoru na nekim mestima da se ne bi dizala panika. Elem, jos jedno pitanje. S obzirom da vidim da je sa strane model generalno kritikovan, kakav je pogled na izabran put u samoj zemlji?
 4. Pa cekaj ti zivis u Svedskoj? Ja sam nasao samo da je radjen jako mali broj testova generalno. Aaaaa pa cekaj sad, ti moras da objasnis situaciju onda iz prve ruke 😁 Mene pre svega zanima kolko se osoba generalno pridrzavalo tih mera koje ste imali a koja je vecina bila na dobrovoljnoj bazi i sta se desava tamo? 😁
 5. Pa cetvrta faza se sprovodi dugorocno nakon sto je lek odobren i pusten u promet a ne pre odobravanja. Samo hepb vakcina je vektorska (u redovnoj vakcinaciji) i to nosi antigen na sebi, a ne ko ova sto isto nosi info za sintezu spike proteina. Ja ne vidim bog zna koliku razliku s tim sto je pfizer naprednija jer ne zahteva vektor, zato i kazem da je sirotinjska πŸ˜…
 6. Koliko ima to vektorskih vakcina u redovnoj vakcinaciji kao sto je sputnik? Neko bi rekao da je ovo zapravo 'sirotinjska' mRNK vakcina jer radi isto samo sto dobijes i adenovirus pride πŸ™ƒ Ko je preskocio cetvrtu fazu?
 7. Ali moram da se osvrnem na jos jednu stvar. S obzirom da ne pratim politiku i da mi se razumevanje svodi na istok vs zapad lol, te ne znam ko pokusava da nas unisti, sve sumnje sta se zapravo nalazi unutra su mogle da postoje samo pre ovolike masovne isporuke vakcine sirom sveta. Ja ne sumnjam da dosada sve laboratorije imaju primerak pfizerove vakcine i da je 'semplovan', u nedostatku nase reci, rnk koji se unutra nalazi.
 8. Onda te ni ruska vakcina nece raditi, samo kineska πŸ˜…
 9. Pa taj antigen koji se proizvede je samo deo virusa, ne radi nista drugo sem sto izaziva imuni odgovor.
 10. Informacija nije za proizvodnju antitela, nego antigena.
 11. Jimenez sve objasnio, samo je kineska "klasicna". Na zalost izgleda i da ima najmanju efikasnost. Ruska izgleda da ima jako dobru efikasnost dok je astrazenecina nesto izmedju. Onaj "covek sa velikim kredibilitetom", Nemacki virusolog, je zapravo pricao o studiji u Lancetu o nuspojavama Astrazenecine vakcine a pre toga pominjuci mRNK. Na zalost nisam uspeo da bejtujem stinga i kurtovica da nadju clanak.πŸ™ƒ Sta je prirodni korak u mehanizmu vakcinacije? Svim tim mikrobima je nesto radjeno da bi samo izazvali imuni odgovor a ne infekciju. Ako mislis zasto se odstupa od klasicnog nacina pravljenja vakcina i koriste nove tehnologije, neko je postovao bio dobar clanak na nekoj od strana unazad. Ukratko, novac, vreme, varijabilni rezultati.
 12. S tim sto mere zapravo imaju smisla za ono za sta se koriste. Ja kontam da ima politike, sto rece Dule ono za razlicite vakcine ili da ja ne mogu da putujem iz jednog mesta u drugo a oba su podjednako rizicna. Ali ne razumem sta ima da se diskutuje o maskama, dezinfekciji, odrzavanju rastojanja, zabrani skupova itd....
 13. Ahaha pustite me sa tim, ko sto ti rece, virus je sada tu, daj da se izborimo sa njim, odakle je dosao je manje bitno. Nego reci ti meni svoju pretpostavku: do sada prijave samo pojedinacnih slucajeva smrti od vakcine i uglavnom sumnjive a Norveska prijavljuje 23 i to na 30k vakcinisanih lol. Skoro 1:1000.
 14. Zato i uporedjujemo sa slicnim zemljama iz okruzenja a ne sa Amerikom koja se raspala. πŸ˜… Pa nisam ja nigde do sada pisao da znam odakle virus. Oni kazu da je od strokavih kineza, sta znam, moz i ne mora da bude. πŸ™ƒ Ne mogu da kazem da pratim politicka zbivanja pa da znam ko bi i zbog cega nesto uradio ali ne mogu ni da iskljucim. Da kazemo da mi ne vredja logiku da zamislim da je virus nasih ruku delo. Bio asistent sa mikroba koji se hvalio da steka soj antraksa za posebne prilike lol
Γ—
×
 • Create New...