Jump to content

shecky

The X
  • Posts

    643
  • Joined

  • Last visited

Reputation

6 Neutral

5 Followers

About shecky

  • Birthday 10/30/1987

Retained

  • Member Title
    .

Profile

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

9,380 profile views
  1. Ako se posvetis bilo cemu 6 meseci, moci ces da napravis neke pare. Ovo ti je bukvalno kao zanat, i ako ucis bilo koji zanat, ti si prakticno sposoban da naplatis to. I da, ovaj roadmap je odlicna stvar, tacno ti daje smernice. Nemoj zuriti da ih naucis sto vise, nauci ih kako treba.
  2. Uglavnom, taj freecodecamp je dobar za neke osnove, tako da je dobro sto si poceo time da se bavis. Naravno, pod uslovom da te zanima web programiranje. Tu ces povrsno ali fino proci HTML, CSS, Javascript uz jos neke bibliotekice, ako se ne varam. O krojacevoj skoli sam cuo stvarno dosta dobrih stvari, tako da ce se neces zeznuti i tako ako odes. Bitno je dosta da napravis sam svoje projekte, kada predjes taj prag kopiranja tudjeg koda, uvek pokusaj da kreiras stvari od nule, pokusaj da primenis koncepte koje si naucio, i uvek posle svakog predjenog poglavlja pokusaj sam nesto da napravis, bitno je da budes kreativan. Moras bas dosta da ulozis vremena u sve ovo ako zelis da budes iole dobar, potrudi se da sto cesce kucas kod, da ti ne bi izaslo iz 'prstiju'. Citaj strane knjige, ako izguglas samo, ili odes na Reddit ili Quory, tamo uvek imas neki FAQ za subreddit koji te zanima, i ljudi iz te branse su se iscimali da naprave neku listu knjiga / kurseva vezano za oblast koja te zanima. Srecno
  3. I ja sam poceo od C-a, ali mislim da neko ko ne studira racunarske nauke ili tako nesto, nego uci sam (ili pohadja neki kurs) ne bi bas trebalo da trosi vreme na C od starta, pored Pythona, JavaScripta, itd. Mislim da je bolje da se uci po dubini, a ne po sirini, bare, za pocetak @voodoo_ Ili kako ce da nauci da vozi ako nije polagao na kecu? :|
  4. A zašto C i Linux, ako možeš da objasniš? Da odmah krene od sistemskog programiranja? :)
  5. Ako ne mozes da se nateras sam, uplati. Kada ucis sam, cesto mozes da djidas, a kada imas neke projekte i domace da odradis, vise ces da se nateras. Takodje, mnogo je lakse da ti neko napravi neku analogiju i sazvace ti. Bilo bi najbolje da imas nekog bliskog ko moze da ti objasni.
  6. Konacno nesto u sta mogu da investiram
  7. pff, pa profesor je prodao kad je bio bitcoin 20k :)
  8. Jako poučan intervju. Za sve one koji nisu znali da je novac stvoren ni iz cega, i da ne postoji pokrice za sav ovaj novac! Sjajan profesor!
×
×
  • Create New...