togFU Posted March 30, 2023 Report Share Posted March 30, 2023 2 hours ago, FATA said: Bolje da sam na sred autoputa, zvuk bi makar bio jednolican u 5-6im brzinama, plus niko ne koristi sirenu na autoputu! Ovako mi je ulica ravna ko pista jedno 300m pa se moroni zalete 80-90 i onda koce pred lezeci koji mi je bukvalno ispod prozora... a onda sa druge strane gde ima uzbrdica i gde voze 30 kad prilaze lezecem nagare pun gas odmah cim ga predju pa sve zazvoni dok hvataju maksimalnu brzinu do skole na drugom kraju raskrsince gde ima jedno 15 lezecih au ahah jebote, umro sam, taman mislim to je to od muka kad ono ima i drugi deo kad prođu pešački pa dodaju gas LOL Jedino što vidim kao rešenje je da uradiš zamenu prozora, koji će da budu bolje izolovani... ili da se preseliš ofc 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted March 30, 2023 Report Share Posted March 30, 2023 2 hours ago, Praso said: Ciju krv, ehehehehe Нашу наравно! Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 1, 2023 Report Share Posted April 1, 2023 Sad znamo koliko mora da se plati @rbds kad joj neko dođe ne daj bože! http://www.vma.mod.gov.rs/cenovnik-vma.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 1, 2023 Report Share Posted April 1, 2023 Sad je makar zvanicno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 2, 2023 Report Share Posted April 2, 2023 Nisam uopšte skapirao ovu frku u Lidlu opet, pa jel su ih džabe delili? obično su akcije izvesni procenat jeftinije ali odavno je prošlo ono vreme tipa kilo ćevapa za dinar i ti fazoni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuse.buca Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 11 hours ago, Lucky said: Nisam uopšte skapirao ovu frku u Lidlu opet, pa jel su ih džabe delili? obično su akcije izvesni procenat jeftinije ali odavno je prošlo ono vreme tipa kilo ćevapa za dinar i ti fazoni Bilo 50%. A danas plecka 42% jefitinija, eto reprize! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 Ne širi dezinformacije, plećka je u sredu! 2 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 ahaha ali sto su napisali maksimum 3 kila:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 39 minutes ago, fuse.buca said: Bilo 50%. A danas plecka 42% jefitinija, eto reprize! brate mili pa čak i 50% nije besplatno. ok, narod izgleda voli ćevape pa poleteli, ali neretko u lidlu imaš akcije sa 50% ili čak one kad je nešto na dodatnom popustu pred istek trajanja i tako to, pa ne viđam naoružano obezbeđenje oko frižidera :)) Just now, Dule_smor said: ahaha ali sto su napisali maksimum 3 kila:D ma to za sve ima u ovom lidl plus, i kad je hleb na akciji ili plećka, ali opet i dalje nije džabe. No imao sam super momenat u Maksiju juče, kasir probao da mi proda iphone i apple watch :))) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuse.buca Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 11 minutes ago, Zwerko said: Ne širi dezinformacije, plećka je u sredu! Izvinjavam se, moja greska. 4 minutes ago, Dule_smor said: ahaha ali sto su napisali maksimum 3 kila:D Bilo i za cevape, cak se i na snimku cuje 😄 P.S.Pitam se samo sto se ovako ne otimaju kad je hrono hleb na akciji 😛 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 1 hour ago, Lucky said: brate mili pa čak i 50% nije besplatno. ok, narod izgleda voli ćevape pa poleteli, ali neretko u lidlu imaš akcije sa 50% ili čak one kad je nešto na dodatnom popustu pred istek trajanja i tako to, pa ne viđam naoružano obezbeđenje oko frižidera :)) ma to za sve ima u ovom lidl plus, i kad je hleb na akciji ili plećka, ali opet i dalje nije džabe. No imao sam super momenat u Maksiju juče, kasir probao da mi proda iphone i apple watch :))) Nista nije besplatno moj Laki. Ljudi kao da su zaboravili pricu uvoza odbacenog mesa 3 kategorije iz EU koje ni kerovima ne bih dao. Ako je svinjetina 1000 i junetina 1200 a Lidl kilo cevapa prodaje za 600 to znaci da cevap ima 50% sranja koje nisu meso, drugacije ne bi bilo logike da ga prodaje, a to je samo da bude na 0... Ko zna sta sve ima unutra. Meni i dalje engima zasto ljudi kupuju u Lidlu i jos se hvale time, ubedljivo najgori kvalitet hrane od svih lanaca marketa, jos gore je za inostranstvo. Ae ovde razumem raja krpi kraj sa krajem, ali da zivis preko i da se planski hranis u Lidlu mi je dno. Prodjem jednom u 2 ili 3 meseca kada setam sa zenom pa nam je na putu i kao ae da vidimo sta ima i uvek isto djubre. U pocetku sam kupovao u pekari ono slatko sa pekan orasima medjutim i to je postalo djubre. Onda sam kupovao neke americke pistace od 500g medjutim zena izvalila da na pijaci imaju isti ispali sa rafa za duplo manje para pa sad vise i ne ulazimo da se ne bi nervirali 🙂 2 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 A cekaj, zasto mislis da su drugi lanci u inostranstvu nesto mnogo bolji od Lidla? Meni je to sve isto sranje, Rewe, Aldi, Edeka, Kaufland, Lidl, ne vidim neku razliku, kapiram da svi nabavljaju od slicnih snabdevaca. Osim ako nemas sad neki bas konkretni info iz prve ruke, tipa u Edeki je najzdravije meso/povrce/voce, onda mi reci da znam lepo:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 Ne mislim da su bolji, svakako su ista govna samo od slicnih ako ne i istih proizvodjaca a zapakovana u drugu foliju. Vise sam mislio na to da gore mozes kvalitetnije da se hranis od lokalnog seljaka jer mozes da ga priustis. Povrce nije vise povrce koje smo jeli 90ih pa ne vidim svrhu kupovanja istog u marketima, za meso da ne govorim. Ako zaradjujes lupam 3000 mesecno a na ishranu u X marketu ti ode 700, greota je ne hraniti se kvalitetnije za tipa 10-15% vise. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 Pa idem povremeno kod seljaka jednog sto ima mesaru i susionicu u blizini, mada nije bas tako ni blizu. A povrce na pijaci njihovoj mi isto deluje prskano ko zna cime i vestacki nagruvano. Ne znam, ovde nije bas da imas na svakom cosku seljake koji prodaju zdravu hranu. Kod nas na svakom cosku neko prodaje krompir, luk, kupus, voce itd, ovde je to bas retko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 1 hour ago, FATA said: Ako je svinjetina 1000 i junetina 1200 a Lidl kilo cevapa prodaje za 600 to znaci da cevap ima 50% sranja koje nisu meso, drugacije ne bi bilo logike da ga prodaje Postoji varijanta u kojoj određeni artikal (u ovom slučaju ćevapi) prodaju sa nula zarade ili čak idu u minus, sa ciljem da se privuče masa, koja će naravno kupiti još nešto drugo odnosno napuniti korpu drugim proizvodima na kojima zarađuju. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 kakav si marketing mag, ljubi te istok 3 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 1 hour ago, Dule_smor said: Pa idem povremeno kod seljaka jednog sto ima mesaru i susionicu u blizini, mada nije bas tako ni blizu. A povrce na pijaci njihovoj mi isto deluje prskano ko zna cime i vestacki nagruvano. Ne znam, ovde nije bas da imas na svakom cosku seljake koji prodaju zdravu hranu. Kod nas na svakom cosku neko prodaje krompir, luk, kupus, voce itd, ovde je to bas retko Trebalo bi da makar imaš malo više onih "bio" radnji u kojima bi šatro trebalo da bude organsko voće i povrće a često i meso. Ne znam sad tačno u tom tvom zaseoku 🙂 2 hours ago, FATA said: Nista nije besplatno moj Laki. Ljudi kao da su zaboravili pricu uvoza odbacenog mesa 3 kategorije iz EU koje ni kerovima ne bih dao. Ako je svinjetina 1000 i junetina 1200 a Lidl kilo cevapa prodaje za 600 to znaci da cevap ima 50% sranja koje nisu meso, drugacije ne bi bilo logike da ga prodaje, a to je samo da bude na 0... Ko zna sta sve ima unutra. pa dobro fato, otkrio si nešto što nismo znali 🙂 ono kilo pilećih viršli je 200 dinara a kilo celog pileta je 300 dinara, znači nešto se tu ne slaže 🙂 ali ne bih to nužno povezivao sa Lidlom. Šta više, nekoliko proizvoda iz Lidla su makar deklarativno bolji nego pandani u drugim radnjama, čitajući sastav - nemaju razne "E" i šećere i ostalo. A ovo ostalo smo već pričali milion puta, sve to što ima u lidlu imaš i u maksiju samo se ovde zove "Pilos" a tamo "Premia" i potiče od istog proizvođača - Kruna, Zlatiborac itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 1 hour ago, togFU said: Postoji varijanta u kojoj određeni artikal (u ovom slučaju ćevapi) prodaju sa nula zarade ili čak idu u minus, sa ciljem da se privuče masa, koja će naravno kupiti još nešto drugo odnosno napuniti korpu drugim proizvodima na kojima zarađuju. Bilo bi super ako bi mogao na jednom primeru da objasnis, jer iako ima smisla nema puno veze sa realnoscu. Da je tako, ne bismo vidjali da se na "dane popusta" cene pumpaju 50% pa stavljaju na snizenja 40%. Da ne pominjem presudu o namestanju cena vecih lanaca marketa bele tehnike. 1 hour ago, Dule_smor said: Pa idem povremeno kod seljaka jednog sto ima mesaru i susionicu u blizini, mada nije bas tako ni blizu. A povrce na pijaci njihovoj mi isto deluje prskano ko zna cime i vestacki nagruvano. Ne znam, ovde nije bas da imas na svakom cosku seljake koji prodaju zdravu hranu. Kod nas na svakom cosku neko prodaje krompir, luk, kupus, voce itd, ovde je to bas retko To je super, svakako bolja opcija od bilo kog marketa. Sto se tice povrca jbg, takva je situacija u celom svetu. Najbolje sto mozes je da izbegavas jesti voce i povrce kad mu nije sezona, ili naci nesto cega ima bas dosta u Triru. Lupam sad, ako je grad bogat dobrim paradajzom, ne moras juriti krastavac i sl. Ne znam da li si ispratio ali sto se tice zdravog coska ovde isto postaje pitanje, bukvalno je sve pocelo da se uvozi sto ranije nije bio slucaj. Za BG je problematicno, za manja mesta sigurno manje, ali pitanje je i kad ce se to promeniti. 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 8 minutes ago, FATA said: Bilo bi super ako bi mogao na jednom primeru da objasnis, jer iako ima smisla nema puno veze sa realnoscu. Da je tako, ne bismo vidjali da se na "dane popusta" cene pumpaju 50% pa stavljaju na snizenja 40%. Da ne pominjem presudu o namestanju cena vecih lanaca marketa bele tehnike. šta će ti primer, pa to je standardna taktika vezane kupovine. Kad se lidl otvarao bilo je pile za tipa 100 dinara kilo ili tako nešto a kad su otvarali dal' onaj Pevec ili neku novu Ideu bila je glavica kupusa dinar 🙂 Sve se to koristi kao promo da digne prodaju i svest o brendu. Lidl je npr možda skapirao da su manje ljudi krenuli da idu u Lidl i napravi ovako nešto da digne opet "buzz" pa sad kod nas ovde mi pišemo o Lidlu opet i sutra će Pera da ode u Lidl a nije planirao 🙂 Ima i ovoga što ti kažeš, ali to nije ekskluzivna stvar. Ili evo ti recimo kad je otvaranje Xiaomi radnje, imaš te popuste - prvi kupac dobije za dinar, prvih 10 dobija 80% popusta itd. Sve to se inače računa kroz marketing budžet najčešće predviđen za tu akciju - i onda na primer imaš 5000 evra budžeta za otvaranje radnje. 500 evra promoterke (!) 1000 evra da ti dođe Nataša Bekvalac da se slika, 500 evra za balone i šampanjac i na primer u ovom slučaju ostalih 3000 evra za popuste. I onda se tih 3000e iskoristi tako da sve te snižene cene dođu na nulu - ako je telefon 500 evra a daju ti ga za 50, tih 450 ide od ovih 3000 itd itd. U ovom slučaju Lidla to ne mora nužno da bude situacija ali može da bude na primer da Lidl kaže ovom što prodaje piliće e bato umesto 100 tona pilića ulistaću te u katalog na naslovnu stranu, imaš i tv spot etc, očekujemo 300 tona da ćemo prodati, daj mi cenu u odnosu na standardnu i/ili da iz svog marketing budžeta dotira određeni procenat jer je kalkulacijom izračunao da kad ima akciju za piletinu količina ljudi u radnji (takozvani footfall!) skoči 15% i promet za 7% što je u parama deset milion dinara i oni kažu ok, 10% od toga dajemo na subvenciju cene za pile. Eto tako ovako malo nabacano. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 17 minutes ago, Lucky said: pa dobro fato, otkrio si nešto što nismo znali 🙂 ono kilo pilećih viršli je 200 dinara a kilo celog pileta je 300 dinara, znači nešto se tu ne slaže 🙂 ali ne bih to nužno povezivao sa Lidlom. Šta više, nekoliko proizvoda iz Lidla su makar deklarativno bolji nego pandani u drugim radnjama, čitajući sastav - nemaju razne "E" i šećere i ostalo. A ovo ostalo smo već pričali milion puta, sve to što ima u lidlu imaš i u maksiju samo se ovde zove "Pilos" a tamo "Premia" i potiče od istog proizvođača - Kruna, Zlatiborac itd. Pa da, ali ja uopste ne zagovaram kupovinu u maksiju i ostalim marketima. Meni je lidl bukvalno pilos i premija nivo kvaliteta. Shoder shodera koji ne moze da se meri sa topolom i sa karneksom na primer. Ne jedem suhomesnato uopste osim kada pravim karbonaru pa uzmem karneksovu pancetu, a to je tipa 200g mesecno. Sto se tice ostalih proizvoda tempo sije lidl svetlosnim godinama. Ne znam kako mozes da mislis da danas mozes da kupis nesto jeftino a da bude kvalitetno? Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 24 minutes ago, FATA said: Bilo bi super ako bi mogao na jednom primeru da objasnis ne smem, isprozivaće me reki opet da sam onaj mega retard, ili još gore, učenik od retarda. svakako objasnio ti je Lucxy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 3 minutes ago, FATA said: Pa da, ali ja uopste ne zagovaram kupovinu u maksiju i ostalim marketima. Meni je lidl bukvalno pilos i premija nivo kvaliteta. Shoder shodera koji ne moze da se meri sa topolom i sa karneksom na primer. Ne jedem suhomesnato uopste osim kada pravim karbonaru pa uzmem karneksovu pancetu, a to je tipa 200g mesecno. Sto se tice ostalih proizvoda tempo sije lidl svetlosnim godinama. Ne znam kako mozes da mislis da danas mozes da kupis nesto jeftino a da bude kvalitetno? Zato što postoji i nešto što se zove vešačko dizanje cena, o kojem si čak i sam pisao post iznad pominjući nameštanje cena prodavaca bele tehnike? zašto misliš da ne postoji to isto i za nameštanje cena recimo kiselog mleka? 🙂 Imlek koji pored "sebe" drži još 3-4 mlekare pod drugim imenima na tržištu dovoljno je da dogovori sa Megleom cenu i završili su posao a sve to u dogovoru sa Maksijem i Ideom. I onda oni prodaju kiselo mleko za 100 din kg (npr). I onda dođe Lidl i prodaje nemačko kiselo mleko za 80 din kg. Što bi ono bilo lošije u startu samo zbog činjenice da je jeftinije? A povrh svega Lidl ima proizvode koje na drugom mestu nemaš, na primer "zrnasti sir" (koji sam u tom obliku video još samo u Rusiji da budem iskren, ako neko zna još negde neka javi - to nije cottage cheese) i na primer Skyr sigurno znaš da ima u Lidlu. Naravno apsolutno da ima krš proizvoda u lidlu od cele one pekare preko onih hlebova do čokolada sa 2% kakaa, ali imaš i na primer maslinovo ulje u spreju koje opet nisam video nigde drugde osim tu, pored ovog sira koji sam pomenuo ili onih malih šotova od kurkume i đumbira :)) Na kraju krajeva, kažeš da ne može da se poredi Lidl i Carnex a ono ista stvar :)) Sad sam ti upravo rekao da Zlatiborac npr prodaje u Lidu pod onim "Naša zemlja" ili kako im se zove brend svoje proizvode. A u najgorem slučaju možemo da kažemo da su Carnex i Zlatiborac ista klasa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 On 4/1/2023 at 2:46 PM, Lucky said: Sad znamo koliko mora da se plati @rbds kad joj neko dođe ne daj bože! http://www.vma.mod.gov.rs/cenovnik-vma.pdf Ja počela već danas. 😄 mora se zaraditi za renoviranje kupatila. Samo rad majstora je ~3k€.. Plus pločice, sanitarije i nepredviđene okolnosti. Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 1 hour ago, Lucky said: ato što postoji i nešto što se zove vešačko dizanje cena, o kojem si čak i sam pisao post iznad pominjući nameštanje cena prodavaca bele tehnike? zašto misliš da ne postoji to isto i za nameštanje cena recimo kiselog mleka? 🙂 Imlek koji pored "sebe" drži još 3-4 mlekare pod drugim imenima na tržištu dovoljno je da dogovori sa Megleom cenu i završili su posao a sve to u dogovoru sa Maksijem i Ideom. I onda oni prodaju kiselo mleko za 100 din kg (npr). I onda dođe Lidl i prodaje nemačko kiselo mleko za 80 din kg. Što bi ono bilo lošije u startu samo zbog činjenice da je jeftinije? Ajmo Laki, dosta kroasanskog uticaja i daj malo kritickog razmisljanja! 🙂 Sto se tice namestanja cena u prehrambenoj industriji nisam puno razmisljao o tome, a ako ih ima treba da ih ima jos vise. Bukvalno je sramota koliko se (ne)placaju nasi seljaci. Sto se tice kvaliteta nemackog kiselog mleka nigde nisam rekao da je losije, no kad stavis sve na tas skuplja dara nego mera. Ae da ne ulazimo u raspravu oko kiselog mleka... Mleko je mleko koje ostavis na toplijem mestu dok se ne ukiseli. Ja ne mogu da prihvatim tvoju tvrdnju da su zlatiborac i carnex ista klasa, jer je carnex sigurno za nivo ako ne i dva ispred kvalitetom svih suhomesnatih prozivoda u najboljem slucaju. Zlatiborac npr. vise moze da se poredi sa matijevicem ili neoplantom. Ako si tip kojem su matijevic i neoplanta prihvatljivi onda samo napred, lidl je za tebe 🙂 Da ne bude da mlatim praznu slamu... probao sam suhomesnato, sireve, jogurt, jaja, raznorazne nedelje italije/grcke/spanije ili kako vec, cipseve, eurokremove, povrce i sve im je uzasno... Cak i napolitanke koje ne bacam nikada sam uspeo da bacim koliko su bile uzasne. Ok, sitan sir nemas nigde kao ni skyr samo napred, i ja sam par puta uzeo tecno belance jer ga nema bukvalno nigde. No to ne znaci da im kvalitet proizvoda nije krs. Poredjenja radi evo ti par primera kod restorana. "Amici 4.7* vs Tratorija pepe 4.7*" Oba imaju iste prosecne ocene medjutim kvalitet hrane i namirnica kod Amcija je vise 2.5* naspram 4* Tratorije. "Vule Vu 4.6* vs Butique 4.5*" Oba imaju slicne prosecne i hranu koju nude sa tim de je kvalitet silikonjara u vule vu 5+ naspram hrane koju nude a koja je 1*, ni butiq nije sjajan ali sa 3* je miljama ispred. "To je to 4.7* vs Kod Dekija 4.6*" Oba nude isto slicnu kuhinju gde to je to ima realnu 4.5* a deki vise 3*. Ti mozes da tvrdis da neki imaju u ponudi ovo sto drugi nemaju no u proseku to ne menja cinjenicu da im je kvalitet hrane ili usluge uzasan, isto tako i za lidl. Mozda imaju par stvari koje mogu da se nadju kojih nema na drugim mestima, no to ne menja cinjenicu da je kvalitet upitan. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 1 hour ago, FATA said: Sto se tice namestanja cena u prehrambenoj industriji nisam puno razmisljao o tome, a ako ih ima treba da ih ima jos vise. Bukvalno je sramota koliko se (ne)placaju nasi seljaci. gde si ti video da nameštanje cena korporacija zapravo dovodi do toga da će seljaci da dobiju više para? mislim ne znam prosto dal' dalje da ti odgovaram na ostalo :)) ali hajde hoću, malo kasnije 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts