Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

1 hour ago, sttevann said:

Jedan (neverovatan) update ove situacije 😄 Naravno, nisu mi uslisili molbe, iskulirala me podrska svuda, samo su mi odgovorili da ja mogu da nastavim da saljem zahteve, ali da oni nece vise da odgovaraju na njih.

Uglavnom, ja odustao, imao neke privatne probleme, tako da reko zabole me za tih 100ak dolara.

I kad ono, juce mi stigne posiljka, sa ebaya, odnosno iz US poslata, taj tracking broj.
Ja otvorim, kad ono umesto tih suplemenata/tableta, dobijem neku jebenu (navodno retku)  pokemon karticu na japanskom, u plastici onako, zasticenu(na ebay je ima kod drugog nekog prodavca po ceni od 110 $) 😄

I sad ne znam jel da placem ili da se smejem, koji li se K desio, jel taj prodavac poslao pogresno, ili se neko u tom distributivnom centru sjebao. Na posiljci redovno moje ime zapisano, moj broj telefona, sve tacno.

Nisam imao kad da se cimam da vidim jel to stvarno vredno ili je neko sranje, ali eto mogu da je prodam za koliko god nekim kolekcionarima, i da bar izvucem neke pare nazad.

hm ... sad mi zapravo još više ima smisla da je to možda bio razlog banovanja i da se prosto nešto "u kompjuteru" zeznulo te da je možda upravo taj neko drugi probao neki scam da bi došao do te retke kartice i to je nekako povezano sa tobom i otuda si u ovom celom problemu. ali ja i dalje mislim da imaš pravo da teraš dalje kroz neke institucije u Švici koje štite potrošača - šta god da su one tamo.

Обзиром да су добио нешто што ниси поручио личи ми на брашинг превару. Ево гугловах:

https://www.rd.com/article/brushing-scam/

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

Ne znam bas da li je to slucaj, jer meni u profilu nigde nema ovog proizvoda, tako da ne moze da se poveze sa mnom, tj ne moze da neko da pozitivni review u moje ime prodavcu, jer u svom profilu imam samo kupovinu tog originalnog proizvoda, koji nije stigao, niti ce stici.

Odnosno, tracking za taj paket je direktno povezan sa ovim, tako da ne postoji vise nijedan paket u tranzitu, to je to.

Znaci, ili se neko negde zajebao i pomesao pakete (sto je mozda slucaj, posto oni salju valjda sve u taj neki distributivni centar negde u Evropi, odakle se posle prepakuje i salje dalje ljudima), ili je prodavac ovih suplemenata ustvari zajebant i poslao mi karticu (u sta ne verujem).

Ako je zajeb u dostavi, zamislite samo koliko se iznenadio Pokemon zaludjenik koji je platio 100ak dolara za karticu a dobio kutiju suplemenata.

Edited by sttevann

"Choose life..."

pa pokloni klincu karticu 😄

Ja nisam znao kakvih bolida ima dok nisam ovde krenuo po knjizarama (https://pele-mele.be) koje prodaju polovne knjige, stripove, igre, konzole, lutkice, figurice, a imaju i pokemoin karte.
Doveo klinku (cerku) da uzme neke, ona se lozi kao na pokemone, i karte stoje u dva bukvalno bureta onako ubacene polovne, i kosta 10 centi karta. Znaci covek 40ak godina koji zahvata korpom karte sedne pored bureta i prosejava trazeci neku epik kartu i mrmlja sebi u bradu.

voleo bih da sam on

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

58 minutes ago, sttevann said:

Ne znam bas da li je to slucaj, jer meni u profilu nigde nema ovog proizvoda, tako da ne moze da se poveze sa mnom, tj ne moze da neko da pozitivni review u moje ime prodavcu, jer u svom profilu imam samo kupovinu tog originalnog proizvoda, koji nije stigao, niti ce stici.

Odnosno, tracking za taj paket je direktno povezan sa ovim, tako da ne postoji vise nijedan paket u tranzitu, to je to.

Znaci, ili se neko negde zajebao i pomesao pakete (sto je mozda slucaj, posto oni salju valjda sve u taj neki distributivni centar negde u Evropi, odakle se posle prepakuje i salje dalje ljudima), ili je prodavac ovih suplemenata ustvari zajebant i poslao mi karticu (u sta ne verujem).

Ako je zajeb u dostavi, zamislite samo koliko se iznenadio Pokemon zaludjenik koji je platio 100ak dolara za karticu a dobio kutiju suplemenata.

ali sve to tebe ne sprečava da ponovo pišeš supportu, sada sa "OMG I AM A VICTIM OF BRUSHING SCAM" pričom, koja ti verujem značajno povećava šanse da konačno neko pogleda tvoj slučaj...

19 hours ago, sttevann said:

ja i dalje mislim da ne sme tebi ebay da zadržava tvoje pare. prosto ne znam po kom osnovu to mogu da urade. čak ni banka ne sme da ti zadržava osim ako ti "ne zaplene" i slično što mora da dođe kao naredba od vlasti/ministarstva, posebno u slučaju kada ti čak ni ne daju konkretne razloge. Zamisli biznis model ebay kaže "ok, hajde 1% ljudi svakog meseca da banujemo bez obrazloženja i zadržimo im pare" :)) kad malo bolje razmislim, super model! :))

Nego, @togFU morate da step apujete gejm! 🙂 Dobijem mail danas:

image.png

pomislim, koji li je ovo miloš koji se izvinjava, odma' mi ovo "dogodila mi se greška" bude sumnjivo i smrdi na spam, ali to google generalno ok rešava, kliknem kad ono:

image.png

Naravno nikad nisam poručivao njihove jastuke :))

4 hours ago, Lucky said:

Nego, @togFU morate da step apujete gejm! 🙂 Dobijem mail danas:

Nema šta, skidam kapu, sabili su ljudi 😄
Prvo ceo mail mi JAKO zvuči kao da ga je napisao bot (što je opet pohvalno, prate trednove #AI #ChatGPT) a naravno promo code je jednostavno pobeda 😄 Idem da im čestitam sad!

55 minutes ago, togFU said:

Nema šta, skidam kapu, sabili su ljudi 😄
Prvo ceo mail mi JAKO zvuči kao da ga je napisao bot (što je opet pohvalno, prate trednove #AI #ChatGPT) a naravno promo code je jednostavno pobeda 😄 Idem da im čestitam sad!

i meni zvuči kao bot, ili makar kao da je prevodio neko iz centrale u ... na primer SLOVENIJI ... i onda ne zna baš srpski dobro ali može da provali kad ima baš kardinalnu grešku. 

6 hours ago, Lucky said:

ja i dalje mislim da ne sme tebi ebay da zadržava tvoje pare. prosto ne znam po kom osnovu to mogu da urade. čak ni banka ne sme da ti zadržava osim ako ti "ne zaplene" i slično što mora da dođe kao naredba od vlasti/ministarstva, posebno u slučaju kada ti čak ni ne daju konkretne razloge. Zamisli biznis model ebay kaže "ok, hajde 1% ljudi svakog meseca da banujemo bez obrazloženja i zadržimo im pare" :)) kad malo bolje razmislim, super model! :))

Ovo su mi napisali u mailu:
"Regarding purchased item, . I want to let you know that when a member account is suspended then he will no longer be protected under eBay money back guarantee program or seller protection program.  "

Takodje, to negde stoji i u terms and conditions, ako si perma ban, oni ne odgovaraju vise za tvoju kintu. A perma ban daju na keca 😄

Mozda bih i mogao da izvucem kintu, ali iskreno sam sad nesto izmoren da se cimam, pa cekam trenutak kad ce da mi dodje volja, pa da pisem neke mailove i zahteve...

"Choose life..."

On 2/19/2023 at 5:36 PM, Zwerko said:

Bukvalno svuda guraju tu priču, ne znam još za knjige, ali klinac gleda neki Transformers Earthspark serijal crtanih na televiziji, to je izašlo valjda u novembru. I sad jbg ovi naši seljaci neće da puste svih 10 epizoda koliko ima, nego do 9, klincu to ne smeta i baš ga briga, ali što bi se reklo ja se zainteresovao "da li će da je ženi na kraju". Skinem ja, to su sad neki novi transformersi koji su postali na Zemlji, i u toj epizodi se pojave tri nova, a oni komuniciraju sa nekim klincima, jedan je muško, jedan je žensko, a treći je meni isto delovao kao muško. I kaže mu nešto Optimus Prajm "kao ajde ti uradi ovo", a on kao kaže nešto klinki koja onda kao kaže "but mr. Optimus, Nightshade prefers not to use standard pronouns, but they/them" i onda se naravno Optimus izvinjava i ispravlja... I ja kao brate aj što gurate tu priču deci, ali ono u pitanju su jebeni roboti koji i imaju muške i ženske samo u licu i glasu, nije da inače imaju kurac i pičku pa da je problem oko rodnih odrednica 😄 

Da se vratim na ovu priču pošto su ovi naši krenuli da puštaju dalje epizode, i sad u nekom glupom njihovom spletu okolnosti nisu pustili baš tu epizodu gde se pojavljuje they/them karakter već su preskočili par, aj sad nema veze. Međutim recimo taj karakter izjavljuje rečenicu "Naše ime je Najtšejd, nama se obraćaju sa oni i mi nismo tipičan protooblik", pa me onda nije mrzelo da skinem i na engleskom epizodu gde on kaže "My name is Nighshade, my pronouns are they/them and I am not a typical protoform". Mislim i to drugo deluje retardirano, ali tek kad se prevede na srpski sa množinom deluje potpuno ludilo [:D] Stvarno nemam pojma šta bi tu sad bilo normalno, ali mi ovo deluje još luđe nego što bih očekivao 🙂 

• Like +1 2
  • Downvote (-1) 2

Heghlu'meH QaQ jajvam

11 hours ago, Zwerko said:

Da se vratim na ovu priču pošto su ovi naši krenuli da puštaju dalje epizode, i sad u nekom glupom njihovom spletu okolnosti nisu pustili baš tu epizodu gde se pojavljuje they/them karakter već su preskočili par, aj sad nema veze. Međutim recimo taj karakter izjavljuje rečenicu "Naše ime je Najtšejd, nama se obraćaju sa oni i mi nismo tipičan protooblik", pa me onda nije mrzelo da skinem i na engleskom epizodu gde on kaže "My name is Nighshade, my pronouns are they/them and I am not a typical protoform". Mislim i to drugo deluje retardirano, ali tek kad se prevede na srpski sa množinom deluje potpuno ludilo [:D] Stvarno nemam pojma šta bi tu sad bilo normalno, ali mi ovo deluje još luđe nego što bih očekivao

za to čak možda i bude bolje na srpskom jer će se klinci istripovati da je to neki entitet sa više mozgova u sebi ili tako nešto, ne bi bio prvi put, u odnosu na amere koji imaju to prilično jasno iskomunicirano.

a doduše lokalci su možda prosto mogli da izbegnu da uopšte bilo šta prevode 🙂

9 hours ago, absolute said:

Au, davno ne videh tucu kao veceras Partizan-Real.

Ono bacanje Egzuma iza ledja je za zatvor :c

za 24h najviše će euroliga da ispostavi kazne, tj. verovatno danas do kraja dana.

Видиш то. Администрација види ко воли. Ми обични њет.

• Like +1 1
...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.