iguana Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 16 minutes ago, Debeli said: pa ako su mogli da izgrade 4 podzemna sprata za NBS, mogli su i jedan sprat za podzemni prolaz. da ne govorimo da bi tu trebalo da bude i metro stanica Slavija. da li ti podzemni nivoi idu ispod Nemanjine ulice? Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 ja kao laik samo jedno moram da kazem : Koji ce kurac fontana na onoj lokaciji. FOntana sluzi da se : Mladi okupljaju oko nje i diluju dop/nalaze se za izlazak/bleje/sta vec maldi rade CIgancici da se okupaju leti Da susti voda na setalistu i osvezava narod Itd itd. Sta ce fontana na onom mestu?? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 postoje slichne "sharene" muzicke fontane u svetu, Znam za primere u Budimpesti, Barseloni - ili fontane koje su na gradskim trgovima i okretnicama cisto kao josh jedan vid dekoracije urbanog tkiva. Problem je sto je nasha fontana, muzicka kao i pomenute u Madjarskoj i Spaniji ali na okretnici gde niko ne moze da pridje i muzika je zatrpana bukom saobracaja. U Barseloni i Budimpesti one su u parkovima ili u okviru pesacke zone gde moze da se spoji muzika sa nekim festivalom i proslavom, gde narod moze da se okupi, opusti i uziva. Ovo sto mi imamo je nonsens jer niti jedna funkcija ovog objekta ne moze optimalno da se obavlja, ako uopste i moze. Jeftina zabava za sendvicare. u stvari ovo uopste i nije jeftina zabava, ali zabava za sendvicare jeste. Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 Hm, moram biti objektivan - ovde ima fenomenalna fontana u parku gde se cak i kupaju (gola deca na +18 udju, prosecna srpska majka/baba umire u uzasu) Ali ima i jedna na kruznom toku i dosta je isto nepristupacna - sluzi kao ukras. Slike : ova super ova nepristupacna Fun fact : prosli maj posle nekog festivala nisam mogao da izdrzim ispisao sam se kod ovog drveta. Jebiga ovog drveta : jedno od ovih oko fontane Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 1 hour ago, iguana said: mogao je da se uradi projekat podzemnog ispod kralja milana, maknezijeve i beogradske. da, postoji problem sa kolektorom ispod nemanjine, ali mogla je da se napravi nadzemna pasarela bez problema, ako se vec nema para za resavanje problema kolektora. Ovako nista nije resheno, nego samo dato narodu da se slika pored preskupe fontane i da kao slusa muziku pored saobracajne buke. nadzemna pasarela valjda nije mogla zbog žica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 Можда је могло преко жица, уз неке модификације тротоара? Ако је већ била идеја да се људи склоне са коловоза и да се саобраћај не зауставља. Пати ли кружни ток на НБГ од истог или сличног проблема? И тамо пешаци иду преко улице, а не изнад или испод. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 Tamo su pešački prelazi dosta dalje od samog kružnog toka ali da, čeka se ponekad. Plus tamo ulice na sve strane imaju mnogo veću propusnost saobraćaja pa nije toliko problem. Na Slaviji nema mesta pa je zato i bila ideja da se denivelise pešački saobraćaj. Inače fun fact - rekonstrukcija Slavije se radi iz kredita, EBRD ako se ne varam, a sam naziv ugovora glasi nešto tipa "Za rekonstrukciju i povećanje protoka saobraćaja trga Slavija i izgradnju podzemnih pešačkih prolaza". Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 1 hour ago, iguana said: da li ti podzemni nivoi idu ispod Nemanjine ulice? ne, ali je -4 bio plavljen redovno. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HitCrit Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 20 hours ago, voodoo_ said: Iz Faraona koji je izašao godinu dana posle Cezara trojke? Vidiš, bio sam ubeđen da je obrnuto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 Taman smo zaboravili da si pogrešio :) Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 i zagrebački dnevnik je napravio prilog o fontani na slaviji, tako što su pustili kadar iz vazduha i neke dve babe kako nešto seru za kameru i onda ostatak priloga zagrebačke fontane :D sad sam prošao slavijom i meni je ono impresivno, jedino mi je muzika malo over the top jer se ne uklapa u raspad okoline Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 Требају да пусте неки ambient drone, то је једино што би се уклопило уз галаму саобраћаја. Типа, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 17 hours ago, Lucky said: a čekajte, šta je sa slavijom tj. onom pričom podzemnih prolaza za pešake da ne bi čovek morao da podigne šator kad na primer kod meka hoće da se uključi na slaviju ili da izađe gore u maršala tolbuhina? ili za to nije bilo budžeta? marsala tolbuhina je sada umesto goce delceve na nbg :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 25 minutes ago, grb1tj said: marsala tolbuhina je sada umesto goce delceve na nbg :) ulica? zezaš :)) hahaha 18 hours ago, Debeli said: kako nisi čuo već tu priču... plan je bio da se izgrade ti podzemni prolazi, onda su dodali fontanu, a onda su izbacili prolaze uz konstataciju da se tako "štedi 3 miliona evra" gradskog budžeta. verovao ili ne. čuo sam za to sve, ispratio, međutim onda sam video, prilično sam siguran, neki kao "demanti" - a ne, ne, to su zli jezici, mi radimo na tome da se sredi pitanje tih prelaza... otuda moje pitanje, iako mi je naravno delovalo suludo da će to da srede, ali ajde, čovek može da se nada. Ako ne može podzemno sigurno je moglo nešto nadzemno da se reši pa da ima više smisla, ovako baš ništa nisu uradili. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 3 minutes ago, Lucky said: ulica? zezaš :)) hahaha Bulevar Marshala Tolbuhina, stavise. A Pohorska je sada General Zdanova. 3 minutes ago, Lucky said: čuo sam za to sve, ispratio, međutim onda sam video, prilično sam siguran, neki kao "demanti" - a ne, ne, to su zli jezici, mi radimo na tome da se sredi pitanje tih prelaza... otuda moje pitanje, iako mi je naravno delovalo suludo da će to da srede, ali ajde, čovek može da se nada. Ako ne može podzemno sigurno je moglo nešto nadzemno da se reši pa da ima više smisla, ovako baš ništa nisu uradili. Nadzemno ne moze zbog trolejbusa i tramvaja, a podzemno bi mislim moglo svugde, osim ispod Nemanjime, zbog onog potoka koji ide kanalom do Save. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 Pa Goce Delčeva tehnički jeste bulevar, ima četri trake, ostrvo celom dužinom, pešačke i biciklističke staze itd. Što se tiče imena ulica, jesu pretenciozna nova imena za ulice koje su faktički na periferiji grada, ali su bolja od onih random niđe veze imena smišljenih da neko ne bi zaglavio goli otok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 S tim da tom tvojom logikom nema baš nikakvog smisla da bude Ulica Milutina Milankovića za saobraćajnicu sa šest traka svom dužinom i tramvajima u dobrom delu. Isto i za Jurija Gagarina. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 i oba pravca u goce delceva zauzimaju jednu traku parking mesta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 (edited) 9 minutes ago, Zwerko said: S tim da tom tvojom logikom nema baš nikakvog smisla da bude Ulica Milutina Milankovića za saobraćajnicu sa šest traka svom dužinom i tramvajima u dobrom delu. Isto i za Jurija Gagarina. Milutina Milankovica jeste bulevar. Mozda si mislio na Milentija Popovica? Edited June 7, 2017 by Mawtchie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 Meni je fontana istovremeno interesantna i zastrašujuća. Na stranu ljudi koji stoje sa strane i slikaju i Michael Jackson koji je pičio sinoć kada sam prolazio Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 2 hours ago, Mawtchie said: Milutina Milankovica jeste bulevar. Mozda si mislio na Milentija Popovica? I Milentija Popovića bi mogao biti bulevar ali nisam mislio na njega, mislio sam baš na Milutina Milankovića koji nema "bulevar" u nazivu. Sad ima tu jedna interesantna priča oko toga koja dosta govori o efikasnosti naše administracije a sticajem okolnosti sam se ovom pričom bavio jer sam pokušavao da ispravim nepravdu te nisam uspeo. Dakle ranije je ta ulica bila Treći bulevar i vrlo je logično da bude i Bulevar Milutina Milankovića. Dodatnu zabunu unosi i činjenica da na sajtu Beograda stoji da je Bulevar. Problem nastaje kada počinju da se bune ljudi koji dobijaju lične karte na adresu Milutina Milankovića (bez Bulevar). I onda se kroz ne znam ni ja koliko kopanja dolazi do toga da je u Službenom glasniku Grada Beograda Broj 12/2006 na strani 43 nalazi lepo napisano "Ulici III bulevar određuje se naziv: ULICA MILUTINA MILANKOVICA" i naravno tako stoji i u MUP-u i u Katastru i bilo kojoj drugoj državnoj instituciji jer je njima merodavna formalno pravna odluka i kako je ona objavljena. Suština priče tu je da je postojala Ulica Milutina Milankovica i onda je samo neko prepisao naziv bez mnogo uključivanja mozga. Ja sam pokušavao da im ukažem na tu činjenicu ali u kad sam bio u prilici da se koliko-toliko pobunim na tu temu je odgovor uglavnom bio "Rekao je Đilas da ne smeju da se menjaju nazivi ulica da ne bi morali ljudi da menjaju lične karte", iako su već bile aktuelne lične s čipom i moglo je da se menja plus realno nije to sad hitno da se promeni već može prilikom sledećeg vađenja lične karte. I tako Milutina Milankovića ostade ulica, makar u očima državnih organa... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hijavata Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 Kada sam ja bio sinoc oko pola 12 nije radila. Jel ima mozda radno vreme? Quote Ako je Dre pravi doktor sto ne seta klompe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 Kada sam ja bio sinoc oko pola 12 nije radila. Jel ima mozda radno vreme?Ima, neko je pominjao na prethodnim stranama. Uvece od 20-22 i ako se ne varam preko dana je od 12-14 ili 14-16Sent from my LG-D802 using Tapatalk Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 Pa da mogu ljudi da spavaju uvece:)Sent from my Nexus 5X using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 23 minutes ago, Dule_smor said: Pa da mogu ljudi da spavaju uvece:) Sent from my Nexus 5X using Tapatalk koji, oni što rentiraju sobe u Slaviji na mesečnom nivou? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts