FATA Posted October 16, 2023 Report Share Posted October 16, 2023 Nije sija nego vrat? Svaki KT ima trougao tako da ga mozes i nazvati pravilom. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted October 16, 2023 Report Share Posted October 16, 2023 Pa kao jeste, ali realno nije isto, i zato se i ne može nazvati pravilo 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted October 16, 2023 Report Share Posted October 16, 2023 Ako ces lakse spavati veceras neka bude tako! 😄 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted October 16, 2023 Report Share Posted October 16, 2023 smeksao si fato! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted October 16, 2023 Report Share Posted October 16, 2023 A nema veze... Jebe ga nova mazda, ne moram jos i ja! 🙂 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 16, 2023 Report Share Posted October 16, 2023 3 hours ago, Lucky said: a šta znači prva se uliva? 🙂 prva se uliva kada gledamo odakle? 🙂 ozbiljno pitam 🙂 Lepo brate, uliva se prva ako gledamo smer suprotan od kazaljke na satu, jer se tim smerom jelte uvek krece saobracaj u kruznom toku. Nebitno koliko blizu su ta ''ulivanja'', vozac iz Beogradske je uvek pre onoga iz K. Milana u kruznom toku i samim tim ima prednost. Ne znam zaista sta tu ima da ne bude jasno i logicno. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted October 16, 2023 Report Share Posted October 16, 2023 u saobracaju, ukoliko nema saobracajne signalizacije, uvek vazi pravilo desne strane, osim u kruznom toku kada prednost u odnosu na one koji se ukljucuju u kruzni tok imaju vozila koja dolaze sa leve strane. u samom kruznom toku prvenstvo prolaza imaju vozila koja se iskljucuju iz istog. pravila leve i desne strane u kruznom toku ne vaze za tramvaje jer tramvaji uvek imaju prednost. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 16, 2023 Report Share Posted October 16, 2023 12 minutes ago, oddball said: u samom kruznom toku prvenstvo prolaza imaju vozila koja se iskljucuju iz istog. kako se ovo 10 hours ago, FATA said: Kad si u kruznom toku vazi pravilo desne strane, tako da pri izlasku moras da pustis sve koji ti dolaze sa desna ili da se prestrojis u krajnju iz koje imas prednost. i ovo rešavaju sada jer deluje da su različite stvari 🙂 znači faton u svom autu je u spoljnom krugu i dolazi sa desne, oddball je u unutrašnjem i hoće da se isključi, nailaze jedan na drugog i? 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted October 16, 2023 Report Share Posted October 16, 2023 14 minutes ago, oddball said: u samom kruznom toku prvenstvo prolaza imaju vozila koja se iskljucuju iz istog. Imaju ako se iskljucuju iz krajnje desne. Ne moze lik da ima prednost i da sece 3 trake samo zato sto ima zelju da se iskljuci 🙂 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted October 16, 2023 Report Share Posted October 16, 2023 11 minutes ago, oddball said: u saobracaju, ukoliko nema saobracajne signalizacije, uvek vazi pravilo desne strane, osim u kruznom toku kada prednost u odnosu na one koji se ukljucuju u kruzni tok imaju vozila koja dolaze sa leve strane. u samom kruznom toku prvenstvo prolaza imaju vozila koja se iskljucuju iz istog. Naravno da ovo nije tačno. Prvenstvo prolaza odredjuje znak, ako ga ima, kod nas skoro na svakom kružnom toku stoji obrnuti trougao. U slučaju da nema znaka, važi pravilo desne strane kao u svakoj drugoj raskrsnici. https://www.polovniautomobili.com/auto-vesti/saveti/7586/kruzni-tok-pravila-koja-i-dalje-mnogi-ne-znaju Ili izguglaj pravila saobraćaja pa ćeš videti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted October 16, 2023 Report Share Posted October 16, 2023 3 minutes ago, Lucky said: nailaze jedan na drugog i? 🙂 Vidi da fata vozi i zna sta mu je ciniti xd Na slaviji je jeziv bol u kurcu pa se cesto desava ovo sto je odd ball mislio da je tacno. Krenu carevi npr iz beogradske ili kralja milana i odmah u trecu da preprece i skrate ka bl. Oslobodjenja gde nailaze na pesacki gde prelaze pesaci sa jos vecim bolom u kurcu. Treba uzetinu obzir i retarde koji su u fazonu ma sad cu ja da se provucem ispred tramvaja i naravno da zablokiraju sine pa se cesto desava u spicu da tok bude zakljucan. Blokiraju se svi izlazi i ne moze da se izadje jer kruzni pun. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted October 16, 2023 Report Share Posted October 16, 2023 (edited) moram da priznam da baš imam trip da će neko da me zgužva dok sam u kružnom sve otkako mi je neka riba kurcoboljka uletela u kružni na Bogosloviji iz Ruzveltove (inb4 to nije Ruzveltova) i da nije ni prikočila niti uopšte reagovala kao da postojim. neka postoji 5% ovakvih morona u saobraćaju, to je ~30k vozača u odnosu na broj registrovanih vozila (samo u BGu, znači potencijalno još dosta više vozača) =c Edited October 16, 2023 by evgeniy 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 17, 2023 Report Share Posted October 17, 2023 11 hours ago, FATA said: gde prelaze pesaci sa jos vecim bolom u kurcu. pa šta treba da rade pešaci? :)) kad bi stali da puste kola suprotno zakonu ne bi nikad prešli slaviju 🙂 ako mene pitaš, to što vlast nije bila sposobna da napravi pasarelu na te tri tačke na slaviji gde pešaci mogu da uzrokuju gužvu na kružnom toku, nego je najbolje što su uspeli da pomere prelaz 50 metara na gore (u slučaju Makenzijeve) je zapravo glavni problem tog odnosa pešaci-vozila na slaviji 🙂 ne znam tačno koliko može da košta da se napravi limeni prelaz preko ulice ako već nemamo para za pravi betonski ali mi ne deluje da je nešto previše skupo za budžet grada. 11 hours ago, FATA said: Treba uzetinu obzir i retarde koji su u fazonu ma sad cu ja da se provucem ispred tramvaja i naravno da zablokiraju sine pa se cesto desava u spicu da tok bude zakljucan. Blokiraju se svi izlazi i ne moze da se izadje jer kruzni pun. ali u praksi, ovi "spolja" uvek staju ovima "iznutra" osim ako ne voziš ti 🙂 znači ja nikad nisam video da iz pravca bul. oslobođenja ko se uključuje na slaviju nije stao ovima što se isključuju u Makenzijevu na primer. Isto kao i ovaj primer sa bogoslovije gde uvek staju ovi iz onog tamo mirijevskog bulevara ili kako se već zove ovima što se isključuju dole da idu na Višnjičku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted October 17, 2023 Report Share Posted October 17, 2023 11 hours ago, FATA said: Vidi da fata vozi i zna sta mu je ciniti xd Na slaviji je jeziv bol u kurcu pa se cesto desava ovo sto je odd ball mislio da je tacno. Krenu carevi npr iz beogradske ili kralja milana i odmah u trecu da preprece i skrate ka bl. Oslobodjenja gde nailaze na pesacki gde prelaze pesaci sa jos vecim bolom u kurcu. Treba uzetinu obzir i retarde koji su u fazonu ma sad cu ja da se provucem ispred tramvaja i naravno da zablokiraju sine pa se cesto desava u spicu da tok bude zakljucan. Blokiraju se svi izlazi i ne moze da se izadje jer kruzni pun. bol u qoortzu je u konfrontaciji sa vecinom saobracajnih pravila 🙂 jezivo jeste kada neko udje u skroz levu da bi se iskljucio pravo, ali svakako taj koji je u toj traci treba da se iskljuci negde jbg. Just now, Lucky said: pa šta treba da rade pešaci? :)) kad bi stali da puste kola suprotno zakonu ne bi nikad prešli slaviju 🙂 ako mene pitaš, to što vlast nije bila sposobna da napravi pasarelu na te tri tačke na slaviji... bolje podzemni prolaz da kada padne kisa da mogu da plivaju ispod kolovoza 🙂 u sustini bilo bi bolje, medjutim i ovo sto su malo pomerili pesacki od samog kruznog toga subjektivno mislim da je bolje. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted October 17, 2023 Report Share Posted October 17, 2023 16 minutes ago, Lucky said: pa šta treba da rade pešaci? :)) kad bi stali da puste kola suprotno zakonu ne bi nikad prešli slaviju 🙂 Slazem se ja sa tobom i generalno branim i podrzavam pesake u saobracaju, samo sto ovaj bol jos nisam video... Znaci u stanju je da prodje 50 pesaka jedan po jedan bez da se potrude, i to ono usporeni snimak i sad moras da ih cekas 15min.. Nemoj pasarelu ko boga te molim.. Ne znam da li zalazis na cukaricu, ali 2 koje su napravili ovde, do ada trznog i tempa su najgore napravljene pasarele koje sam video u zivotu. Povezuju nista i vode ka nigde pa cisto sumnjam da bi te na slaviji bile ista bolje planirane. 28 minutes ago, Lucky said: znači ja nikad nisam video da iz pravca bul. oslobođenja ko se uključuje na slaviju nije stao ovima što se isključuju u Makenzijevu na primer. Cek ovo si lose formulisao da te nista nisam razumeo 🙂 nisi video da ovi iz oslobodjenja staju ovima sto se iskljucuju ili nisi video da ih seku? 28 minutes ago, oddball said: jezivo jeste kada neko udje u skroz levu da bi se iskljucio pravo, ali svakako taj koji je u toj traci treba da se iskljuci negde jbg. Treba, ali kad dodje na njega red a to je ili da pusti sve ili da se prestroji u desnu 🙂 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted October 18, 2023 Report Share Posted October 18, 2023 Evo ga još jedan u kontra-smeru, ovoga puta na nadvožnjaku u Rakovici (Marička). Izgleda da su ipak ljudi otišli u kurac jbg 🤷 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted October 19, 2023 Report Share Posted October 19, 2023 mungos fest 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 19, 2023 Report Share Posted October 19, 2023 On 10/17/2023 at 9:35 AM, FATA said: Cek ovo si lose formulisao da te nista nisam razumeo 🙂 nisi video da ovi iz oslobodjenja staju ovima sto se iskljucuju ili nisi video da ih seku? nisam video da ih seku - ovi iz oslobođenja 99% slučajeva stanu ovima što se isključuju. On 10/17/2023 at 9:35 AM, FATA said: Nemoj pasarelu ko boga te molim.. Ne znam da li zalazis na cukaricu, ali 2 koje su napravili ovde, do ada trznog i tempa su najgore napravljene pasarele koje sam video u zivotu. Povezuju nista i vode ka nigde pa cisto sumnjam da bi te na slaviji bile ista bolje planirane. zalazim, ali nisam koristio te dve. ova od ada tržnog centra deluje kao da je napravljena da iz tržnog centra odeš na adu, a ta do tempa iskreno ne znam ni gde je ... sad vrtim po glavi i mimo nadvožnjaka za kola uopšte ne znam gde tu ima pasarela. ali valjda neko normalan ume da nacrta pasarelu? 🙂 ne znam šta je toliko teško, tipa dva "ulivanja" za pešake iz pravca slavije i gore od okrenitce buseva da pređeš bulevar oslobođenja i onda jednaka takva slivanja sa druge strane. tamo gde je park čak može i da zađe dublje u park npr, a ovamo može da "ćapi" pokoje parking mesto parking servisa pa da ima smisla. na primer imamo onu dole na reci od beton hale, ima funkciju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted October 19, 2023 Report Share Posted October 19, 2023 46 minutes ago, Lucky said: nisam video da ih seku - ovi iz oslobođenja 99% slučajeva stanu ovima što se isključuju. Tako i treba, to je po pravilima saobracaja medjutim ja se ne bih bas slozio sa tobom. Moje iskustvo kaze da kad se vec ukljucim iz nemanjine, ovi iz oslobodjenja se zalecu ko lesinari. Kako mi je sjebano desno krilo krenuo sam da se zalecem u srednju traku i gledam samo ko ce da me overi iz oslobodjenja i plati popravku. Do sada je tipa 80% onih koji legnu na kocnicu u sred toka jer nemaju muda i fazon 20% koji imaju bolja kola pa ga nagaze i provuku se 🙂 46 minutes ago, Lucky said: zalazim, ali nisam koristio te dve. ova od ada tržnog centra deluje kao da je napravljena da iz tržnog centra odeš na adu, a ta do tempa iskreno ne znam ni gde je ... sad vrtim po glavi i mimo nadvožnjaka za kola uopšte ne znam gde tu ima pasarela. ona jeste namenjena za to medjutim je uzasno realizovana. moze da se koristi samo sa 2 sprata i vodi vise u stranu. nije losa ako ti je cilj da ides na autobusku stanicu ka gradu. medjutim totalno je beskorisna da se predje ulica. stepenice na strani ade su okrenute ka gradu i bukvalno je mnogo lakse i efikasnije da prosto sacekas semafor nego da kruzis preko pasarele. ova druga je trebala da bude napravljena kod tempa jer su ljudi prelazili obrenovacki kao dobar dan. kako je pasarela napravljena blize lidlu sa okrenutim stepenicama ka gradu niko nece da se cima pa prelaze i dalje. Da napomenem samo da je ta pasarela napravljena fazon 60m od semafora. Nije tesko za mene i tebe da razumemo nedostatke, ali ocigledno ljudi koji su zaduzeni za to su jebeni babuni koji nemaju kapacitet da to nacrtaju. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted October 19, 2023 Report Share Posted October 19, 2023 4 hours ago, FATA said: Tako i treba, to je po pravilima saobracaja medjutim ja se ne bih bas slozio sa tobom. Moje iskustvo kaze da kad se vec ukljucim iz nemanjine, ovi iz oslobodjenja se zalecu ko lesinari. Kako mi je sjebano desno krilo krenuo sam da se zalecem u srednju traku i gledam samo ko ce da me overi iz oslobodjenja i plati popravku. Do sada je tipa 80% onih koji legnu na kocnicu u sred toka jer nemaju muda i fazon 20% koji imaju bolja kola pa ga nagaze i provuku se 🙂 može za nas koji ne poznajemo ulice BG-a objašnjenje? Ti se isključuješ iz kružnog toka a ovi u trakama pored se zaleću i ne puštaju te da izađeš? ili nešto deseto? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted October 20, 2023 Report Share Posted October 20, 2023 16 hours ago, togFU said: može za nas koji ne poznajemo ulice BG-a objašnjenje? Ti se isključuješ iz kružnog toka a ovi u trakama pored se zaleću i ne puštaju te da izađeš? ili nešto deseto? Evo na brzaka ovako nesto. Dole je ta ulica bl. oslobodjenja i npr. ja sam se vec ukljucio i nalazim se u KT tu gde sam obelezio zelenom bojom nebitno da li nastavljam da budem u KT ili izlazim na sledecem (makenzijeva), a iz te donje ulice gde automobili jos nisu ni u kadru batice se redovno zalecu i ne jebu levu stranu uopste (laki kaze da staju, dok ja ne mogu da kazem da sam imao isto iskustvo) i u nekih 80% slucajeva crveno im je putanja. Iz nekog razloga ovo se najcesce desava iz bl. oslobodjenja i mozda bas bas dosta manje iz makenzijeve, nisam primetio da je toliko primetno iz ostalih ulica. 1. nemanjina 2. bl. oslobodjenja 3. sv.save 4. makenzijeva 5. beogradska 6. kralja milana 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Junkie Posted October 20, 2023 Popular Post Report Share Posted October 20, 2023 Ova slika bolje pokazuje kakvo je IRL stanje najčešće 😄 1 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted October 20, 2023 Report Share Posted October 20, 2023 3 minutes ago, Junkie said: Ova slika bolje pokazuje kakvo je IRL stanje najčešće 😄 To kad je ukljucen FFA! Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted October 20, 2023 Report Share Posted October 20, 2023 sto nisi lepo zaokruzio 307icu? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted October 20, 2023 Report Share Posted October 20, 2023 10 hours ago, FATA said: Evo na brzaka ovako nesto. Hvala lepo, objašnjenje i detaljnije nego što sam mislio, ceni se (appreciated). Jasno sad o čemu se radi, možda dođem jednom da sredim i ja zadnji desni deo automobila! :DD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts