Jump to content

True Detective


Corey

Recommended Posts

Ja sam prilično zadovoljan.

Rustova i Martyeva priča je završena, a pretpostavlja se da će sad klupko da se razmrsi do kraja bez njihovog upliva, dok se oporavljaju.

Jedino što me baš kopka je Martyeva starija ćerka, tu je moralo nešto da se desi, a nije.

Edited by fushi.ryuu

.: l@w
.: co-founder of kouteki

Link to comment
Share on other sites

Meni se kraj isto veoma svideo, pogotovo što se iz sedme epizode naziralo da neće adresirati pomenute brojne teorije pa mi nije smetalo što toga nema.

Na kraju se ispostavlja da sve te prateće stvari i detalji koji su "podmetani" imaju cilj da podižu paranoju publike (i time je približe labilnom mentalnom stanju protagonista), a ne da budu hintovi i clueovi za neku veću sliku. Mnogo mi je milije što smo dobili tih nekoliko sporih scena sa njima dvojicom nego neko veće rešenje i objašnjenje...neopisiva količina smeha na Vudijevo "What is scented meat?" kad skontaš koliko se oni i dalje ne razumeju površno, al se kapiraju gde je bitno.

 

Zapravo, ako ima jedna zamerka kraju, to bi bilo da je premalo noar tj previse hepiend - očekivao sam da jedan od njih straight up capne, a drugi ostane žešće sjeban...ovako kako se završilo efektivno su obojica profitirala, tj i pored sve traume mentalno su na mnogo boljem su mestu nego na početku..ili bar od 2002. na ovamo. Mada i ta "zamerka" je gluparanje, super je zaokružena serija i jedva čekam da čujem detalje o drugoj sezoni (Net je pun intervjua sa Picolatom koji već piše scenario, ali priča uglavnom o S1. Najbitnija vest je da S2 neće da režira Fukunaga jer nema vremena, niti će neki drugi režiser solo, nego će tradicionalno svaku epizodu da režira drugi čovek, možda u potpuno novom stilu, zavisno od scenarija.)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ovaj intervju je ok i objašnjava zašto ih nije pobio:

http://www.hitfix.com/whats-alan-watching/true-detective-creator-nic-pizzolatto-looks-back-on-season-1

 

I mislim da je to totalno ok i u skladu, jer je ipak ovo fikcija, a samim tim dozvoljeno je da likovi napreduju i ne samo to, to je neophodno.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Rust u krevetu se pretvorio u Isus Hrista lol. Malo me nervira sto su ga nasli ZELENA KUCA, ZELENE USI OMG, al dobro. I sto je ovaj imao engleski naglasak (mislim znam da ga je fejokvao, al sta je pisac hteo da kaze :D?_ Da je inteligentan?

Edited by nikita_

sine nikita, postao si nik kejv
 
Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 
Link to comment
Share on other sites

Prvi deo epizode je do jaja, ali druga polovina ubi sporocom.

5 minuta (doslovno) gledamo kako Rust prolazi kroz neke lagume feat. njegova podsvest chantuje neka pseudo-okultna sranja. Onda jos 10 scena jednog mesta iz bar 4 ugla. ALI ZELENA KUCA - ZELENE USI! U tom trenutku sam osetio karu scenariste u mozgu. No homo.

Link to comment
Share on other sites

Rust u krevetu se pretvorio u Isus Hrista lol. Malo me nervira sto su ga nasli ZELENA KUCA, ZELENE USI OMG, al dobro. I sto je ovaj imao engleski naglasak (mislim znam da ga je fejokvao, al sta je pisac hteo da kaze :D?_ Da je inteligentan?

ocigledno je da je zlostavljan kao dete. ako se ne folira, mozda multipla licnost, stvara nove identitete (imao je vise naglasaka, ne samo britanski) da bi se odbranio od bolnih secanja, mada je onda cudan onaj deo sa debelom

Edited by Dr. Steinman
Link to comment
Share on other sites

Eрол имитира Кери Гранта

, кога је управо гледао у North by Northwest на ТВ-у. Вероватно да се покаже да су његов живот или забава малтретирање деце / остаци дечије одеће, играчака на све стране/, сексуални породични односи /полусестра или шта је већ родбински она женска сподоба/ и "едукација" /по цео дан гледање ТВа... нисам само видео дал је пуштен стари филм на телевизији или је касета

 

"When you dream, you dream very real. Very real. Everything seems real in a dream. You are glad to wake up, because it’s so real. So, you take a dream idea like La Mort aux Trousses /North by Northwest/ - it’s a nightmare - what is nightmer? koshmar! - and you make it real. The audience [is] looking at a nightmare, and crazy things happening to him, but it must be real. If I were making La Mort aux Trousses as a real nightmare, then it would be disjointed. It would not be a narrative. It would not be smooth. But the public would not understand it." луди Хичкок :)

Edited by brue
Link to comment
Share on other sites

Ja sam prezadovoljan zavrsetkom, iako sam i sam bio u hajpu, brejnstorming, triler, traallala, a na kraju smo dobili jednu lepo filozofsko-psiholoski zaokruzenu pricu

 

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

 

Link to comment
Share on other sites

bas kako treba, da su napravili neku vecu zaveru od toga fejlovali bi, ovako je bas ono, kako treba

 

Sad lepo za vikend celu odjednom da vidim stecen utisak kakav ce biti :D

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...