Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme


Guest

Recommended Posts

koja rekurzija!

 

Da opet ostanemo pri topiku, na tjubu postoji neizmerna kolicina filmova, posebno kineskih kung fu.

 

Gledao sam preksinoc Shinobi Heart under blade http://www.imdb.com/title/tt0475723/ , meni se jako svidjaju ti kineski kung fu filmovi sa tragicnom ljubavnom pricom. Tako da sam sa uživanjem odgledao ovaj teško klišeizirani film.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

DISCONNECT

 

disconnect+movie+poster.jpg

 

Solidan do povremeno odličan, uz sjajno finale koje je moglo da ide either way i bilo bi podjednako efektno (plus što nisu upropastili na samom kraju, iako sa delom očekivao da idu očekivanim i utabanim stazama). Odlične, realno odrađene i logične scene bez previše patetisanja, par suptilnih i sjajnih emotivnih momenata, i dva hajlajta po pitanju tihih performansa u vidu scena gde se likovi samo dopisuju porukama, bez ijedne izgovorene reči ili šuma. Jedina i beznačajna mikrozamerka je ta labava i sporadična povezanost između priča, koja uopšte nije bila potrebna jer stalno postoji očekivanje da će priče jače da se isprepliću i da to ima neku poentu. Sa druge strane, taj kontekst otuđenja koji donose savremene komunkacione tehnologije nije u fokusu priče, što je odlična odluka, već je samo blago vezivno tkivo koje ne smeta drugim, važnijim elementima da budu efektni.

odgledao 

dobar

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Link to comment
Share on other sites

Sa Ramijem može svako da se složi negde drugde, ali u ovom slučaju, nezavisno od ukusa, ja samo vidim najobičniju visokoparnu pseudomoralnu kvazi-intelektualnu kenjažu. Dakle, da nije kenjaža, možda bismo mogli da diskutujemo, a ovako, pošto ni ti Rami očigledno ne želiš da diskutuješ nego si došao da nas poprskaš, onda jebiga.

+1

 

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

 

Link to comment
Share on other sites

Automata

 

 

Meni se dopao. Jeste dosadan, ali ne bez poente tih dugih kadrova u kojima se ništa ne dešava. Kraj je jedino produžen i, po meni, van konteksta filma (objasniću u spojleru). Radja je obima jedne kratke priče, ali, za razliku od dosta filmova u poslednje vreme, ovde to nije problem i film opravdano traje koliko traje. Vidim da su se neki bunili zbog priče oko žene glavnog lika. Ona u potpunosti funkcioniše u okviru glavne priče i suštnski je podjednako važna. Radnja i poenta filma su jednostavne, filozofija je jasna i u potpunosti zaokružena. Sve u svemu, vizuelno film izgleda odlično, muzika je isto sjajna i Banderas je dobro izneo ulogu, mada ništa spektakularno. Ostali glumci, da li zbog njihove beznačajnosti kao likova ili nešto drugo su osrednji ili gore od toga. Po meni film je svakako preporuka.

 

Kad već pomenuh glumce da tu nastavim, suštinski Banderas i robot/roboti su glavni likovi i jedini bitni i kao likovi su odlično urađeni. Majka/Kleo i dete/robot-buba-dete su tu radi poređenja i isticanju života kao osnovne poente filma, života uopšte, ne samo ljudskog (čime smo mi sami opterećeni, kao da smo jedini na planeti). Kraj filma, vesternski obračun, je po meni besmislen i film bi bio mnogo bolji da toga nema, ali verovatno je to moralo da postoji da bi gledaoci mogli da osete malo krvi i isprazne se posle dosta ozbiljnog sadržaja koji film nosi.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Ja se sa Draletom gotovo nikada ne slazem, ali ovaj put moram da ga podrzim :)))

 

Mislim, alo, ljudi, Rami...pa kako...ja sam implodirao nekoliko puta gledajuci film...:D

ja bih voleo da mi navedu druge dve matorke koje bi pobedile ove dve.

meni pada napamet Kajli Minog sa Ketrin Zitom Džouns.

 

 

???

ako ćemo da diskutujemo o filmu.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

ja bih voleo da mi navedu druge dve matorke koje bi pobedile ove dve.

meni pada napamet Kajli Minog sa Ketrin Zitom Džouns.

 

 

???

ako ćemo da diskutujemo o filmu.

----------------

Rado bih nastavio, ali grandpapolice ce me opet napasti za gluvarenje na cosku a nesigurne lezbijke ce nastaviti da budu nesigurne. :)

http://www.imdb.com/title/tt2106476/?ref_=nv_sr_1

 

Lov - najbolji film koji sam odgledala u poslednje vreme

 

Posle njega - Ony lovers left alive

--------------

 

Odgledah Lov neki dan i nije mi jasan kraj.

 

ko je pucao na kraju i sta to treba da znaci? da posle takvog "child incidenta" vise nikad nema normalnog zivota ili reintegracije u zajednicu? jel to nesto u vezi sina sto mi je promaklo u tom njegovom sazrevanju i inicijacijama? zasto se zove Lov uopste, osim ako nije to opis tog odnosa zajednice prema njemu posle incidenta? mislim da sam na nekom ranijem mestu u filmu video taj njegov lov na jelena, kad ga ubija i odnosi, sto mi je nekako bilo izvan svake radnje i desavanja tamo, pa rekoh da nema neke metafizicke/karmicke veze sa tim... ne znam vise ni sam ali mi je kraj generalno bio dosta antiklimaktican

Link to comment
Share on other sites

Ja sam skapirao to upravo tako. Posle svega što se desilo, i da se ustanovi da on nije kriv, i dalje će ostatak života provesti pod nekim velom krivice. Jako zanimljivo kad se poveže sa mentolima iz blica koji izbacuju na naslovnu stranu da je onaj glumac obljubio maloletnika. I ako se ispostavi posle godinu dana da nije, opet će mu ostati ta mrlja za ceo život.

Link to comment
Share on other sites

Upravo to, jesi nevin i kul sad se opet družimo i sve ali je klasičan "we're watching you" fazon, čak i više u fazonu "čak i da nisi, ovo ti je da ti ne padne nešto na pamet, jerbro si nam sad skroz čudan"

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

THE CONGRESS

 

congress_ver3.jpg

 

 

Auh, jedan od onih filmova sa gomilom poznatih glumaca za koji niko nije čuo (i to sa dobrim razlogom). Prva trećina filma je još i interesantna zbog zanimljive meta postavke o prevremenom penzionisanju holivudskih glumaca koji se, za masne pare, podvrgavaju tretmanu skeniranja iz kojeg nastaju njihovi digitalni dvojnici koje zatim studiji mogu da oblikuju i angažuju kako im je volja. Nakon toga kreće akutno najdosadniji deo filma koji je u potpunosti urađen u maniru animiranog filma iz 30-ih godina prošlog veka, što i ne čudi s obzirom da je režiser lik koji je pravio i (u potpunosti animirani) Valcer sa Baširom. Svi mogući potencijali priče su u ovom delu filma efikasno razvodnjeni, usloženi, zatupljeni i nejasni, uz konstantnu borbu da se zaspi ili prekine sa daljim gledanjem. 

Robin Rajt nikada nisam nešto naročito voleo kao glumicu, jer ima tu neku prirodnu ledenost i u svom karakteru i izgledu (valjda zato odlično funkcioniše u House of Cards), ovde jednostavno smara i valjda su je i uzeli jer osim monotonog i ravnog performansa ništa bolje ni ne mogu da iscede iz nje. Čudna je i odluka da neki glumci glume sami sebe u filmu (kroz par kamea npr., kao i sa glavnom glumicom), a da gomila drugih koji se pojavljuju igraju konkretne likove, što pomalo stvara konfuziju prilikom gledanja.

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Dracula Untold заслужује мало већу оцену од дате на имдб, није толико лош филм а опет бољи је од већине што сам гледао на почетку године. Све у свему, волим ову тематику а и гомила мртвих турака није на одмет. :P 8/10

 

Guardians of the galaxy "I need that leg!" и "I need that eye!"  су ми натерали сузе на очи од смеха. Није цео филм био толико смешан као што су представили али било је приближно добрих фора као поменуте. С обзиром да сам нашао на једвите јаде неки солидан снимак где сам слушао како брачни пар кркља од еболе и туберкулозе као и свињу која је ждрала кокице као прекрупу, визуелно прелепо, не знам који високобуџетни филм ових дана не изгледа лепо! Све у свему, заслужује 8.5 са имбд'а.

 

I saw the devil солидан трилер. 8.5/10

Granice mogućeg možemo odrediti samo onda, ako ih pređemo odlaskom u nemoguće.

76561198022439373.png

Link to comment
Share on other sites

http://www.imdb.com/title/tt1179031/

Pa, ne znam sta da kazem. Sasvim prosecan film, sa par zanimljivih njuski. Michael C. Hall mi je pola filma totalno nezanimljiv. Jedini razlog po meni je obrt price koji se desava negde posle pola sata filma, inace bih ga verovatno i ugasio pre kraja. Moja ocena 6/10

Sam Shepard najbolji deo filma. Ko se odluci da ga gleda nek obrati paznju na ovu scenu:

edit: ne moze slika ova iz nekog razloga, u pitanju je scena na groblju na skoro samom pocetku filma

Edited by lancemi3d
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...