Jump to content

zytherius

The X
  • Posts

    1,756
  • Joined

  • Last visited

Reputation

16 Neutral

2 Followers

About zytherius

Recent Profile Visitors

6,767 profile views
  1. Ja sam pokušavao bezuspešno na silu da prizovem, al ne ide :D
  2. Gary Neville destroys Jamie Carragher on Monday Night Football https://streamable.com/y9wg
  3. Da li postoji neka opcija da proverim da li je paket ušao u zemlju, ako nemam tracking broj za paket (poslat preko international airmail, a naručen sa iherba)?
  4. Debilno je tvrditi da IPA nije pivo, samo zato što nas tove usranim lagerima 30 godina. Niti je bilo kakvo newage sranje, ejlovi se prave mnooogo duže od lagera.
  5. Od kad je pederluk piti gorko pivo? Ko voli meminger nek proba Weihenstephaner na točenje u Samo pivu, možda najbolje pšenično pivo na svetu.
  6. Moguće da je ta priča, znam da u Samo Pivu nema zmajskog portera i pale ale iz istog razloga.
  7. To su u principu kabinetova piva, sa maaalim izmenama, čak je i kuvano na Kabinet postrojenjima.
  8. Nema nikakvih voćnih dodataka, sve voćne i herbalne arome dolaze iz hmelja kog ima više u IPA pivima. (izuzetak na našem tržištu je Melisa od Kabineta u koji je dodavan matičnjak tokom kuvanja, i par saison piva kojima se dodaje voće) Supernova je meni najbolje pivo na domaćem tržištu iako umeju žestoko da variraju sa kvalitetom od ture do ture. Zmajksi Pale Ale i Porter iz Hrvatske su mi recimo za klasu bolji od Kabinetovih piva, mada njih nema na točenje kod nas. Najmanje će vas koštati eksperimentisanje u Majstoru za pivo u Žorža Klemensoa, bar što se tiče Kabinetovih piva na točenje, ali oni imaju samo dve točilice na kojima rotiraju šta im padne pod ruku od kabineta. Koga zanima više o procesu pravljenju piva od kuce, pm :)
  9. Ima tu milion stvari koje utiču, meni promena patika nije pomogla. Posle 2,3 nedelje trčanja nisam mogao da se oslonim na nogu koliko me je bolela. Vežbe i istezanje tog mišića uz cevanicu i lista pre i posle trčanja, kao i kad god ti padne na pamet će ti pomoći mnogo više. Probaj dok sediš, da podigneš prednji deo stopala što više možeš, dok ti je peta na patosu. Uradi tako po 30ak puta sa obe noge kad god se setiš. Isto to uradi samo neka ti prednji deo stopala bude na zemlji, a podiži petu. Radi ovo kad god se setiš, pogotovo pre i posle trčanja. Hodaj po minut, dva na prstima i na petama po kući par puta dnevno. Ako imas foam roaler, valjaj cevanice po njemu. U pocetku ces umirati od bolova, al brzo ti se naviknu noge :)
  10. U pitanju je upala pokosnice (shin splints). Ja sam se mučio sa ovim dosta dugo. Prvo bih ti preporučio da prestaneš sa trčanjem/brzim hodanjem bar mesec dana. Pre nego što ponovo kreneš sa trčanjem, pod obavezno moraš da kupiš patike za trčanje (asics i new balance su sasvim pristojne, a platićeš ih 3-5 hiljada). Kreni nedelju, dve sa dugim šetnjama pre trčanja i svakodnevno radi vežbe sa klipova. Većinu vežbi možeš da radiš kad god ti padne na pamet, dok sediš za kompom ili na poslu. Pročitaj ovaj guide, lepo je objasnio lik http://www.reddit.com/r/running/comments/y7l3f/the_ultimate_guide_to_shin_splints/
  11. Meni je Mulholland jedan od omiljenih filmova, iako sam posle prvog gledanja bio u fazonu šta koji kurac. Pusti da ti se slegne još malo, pa odgledaj još jednom.
  12. Geri Nevil analizira De Geu http://www.dailymotion.com/video/x2cmz8f_david-de-gea-s-improvement-over-last-3-years_sport?
  13. Je l imaju negde da se odgledaju cele epizode?
  14. Po meni glavna razlika između LVG i Mojesa je to što je Mojes javno davao izjave kojima je sam sebe ukopavao. Tipa, sve smo se savršeno dog na treningu, na tekmi nemam pojma šta se desilo. Van Gal je još na početku sezone rekao da će trebati neko vreme dok se tim dovede do pravog ritma (naravno da se ovo podrazumeva za bilo kog trenera i bilo koji tim koji prolazi kroz proces prilagođavanja), i posle svake tekme gde nešto zaseru (a skoro svaku se desi), bude siguran da je to samo blago skretanje sa puta, i da se svakom tekmom sve više problema eliminiše. I to se vidi u igri utda iz nedelje u nedelju. Ne znam kako je neko i očekivao od igrača da slepo veruju Mojesu kad on posle svake tekme kaže da nema predstavu kako su izgubili.
×
×
  • Create New...