Lucky Posted October 17, 2023 Report Share Posted October 17, 2023 u nemačkoj je realno zima i u julu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 18, 2023 Report Share Posted October 18, 2023 I to sto kazes, serem im se u klimu bas, pocetkom avgusta bilo 12 stepeni najvisa dnevna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 24, 2023 Report Share Posted October 24, 2023 Ostajem pri predviđanju novog/starog problema sa pregrevanjem u 2024. :D Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 24, 2023 Report Share Posted October 24, 2023 Ajd u 100 marke kume da nece! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted October 25, 2023 Report Share Posted October 25, 2023 On 10/17/2023 at 9:07 PM, Dule_smor said: Ahaha, nije bre, u sred jula se ohladilo kad ga stavih da izvinete! toliko o tvom drustvenom zivotu.... 1 Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 25, 2023 Report Share Posted October 25, 2023 9 hours ago, Dule_smor said: Ajd u 100 marke kume da nece! Razmišljao sam da tako i sam predložim na 50 prvo, ali tehnički te ništa ne sprečava da, KADA SE NEIZBEŽNI PROBLEMI SA TEMPERATURAMA POJAVE/VRATE JER NEĆEŠ DA STAVIŠ, DA PROSTIŠ, GDE TREBA, prosto prećutiš na RUR-u problem i rešiš ga u tajnosti, pritom uštedevši/zaradivši 50/100 eura, tako da ne, moraće bez opklade da se igramo čekanja :D Nije da ti ne verujem, ali ono :D Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted October 25, 2023 Report Share Posted October 25, 2023 (edited) nemoj da ga lozis da je stipsa, kupice jos jedan ventilator, a onda smo svi u problemu Edited October 25, 2023 by oddball Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dule_smor Posted October 25, 2023 Popular Post Report Share Posted October 25, 2023 Poduvate vi malo Duletu bez ventilatora! 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 25, 2023 Report Share Posted October 25, 2023 4 hours ago, oddball said: nemoj da ga lozis da je stipsa, kupice jos jedan ventilator, a onda smo svi u problemu Osetićemo svi kako duva od GORE :D 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuse.buca Posted November 30, 2023 Report Share Posted November 30, 2023 Pozdrav dobri ljudi, da ne otvaram sad novu temu (nadam se da ne zamerate) - treba mi preporuka za laptop. Majka bi ga koristila, uglavnom je to surf, citanje novina, igranje igrica ala Yamb i tako to na tu temu 🙂 Bitno je da je laptop nov i sa garancijom. Budzet do nekih 100000 dinara. S obzirom da ne koristi eksterni monitor, velicina 16 inca minimum. Unapred zahvalan na predlozima (ako ima i ponuda i one su dobrodosle). P.S. Ocekujem komentare tipa "sta ce ti toliki novci za tu namenu", kao sto rekoh budzet je do 100k. 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 30, 2023 Report Share Posted November 30, 2023 Zapravo to nije toliko puno ako gledaš neki uređaj kvalitetnije izrade, plus je malo veća dijagonala uvek i malo skuplja. Da hoćeš 15" i najkrš izradu sada već korektne konfiguracije mogu da se nađu za 60ak hiljada na akcijama. Ali recimo baci pogled na ovako nešto (uz ogradu da znam da je kod Lenovo i dalje Thinkpad najjača serija, ali nemam pojma kakve su zapravo ove novije izvedbe, bez obzira što su zadržali ružan dizajn): https://www.bcgroup-online.com/laptopovi/lenovo-thinkpad-e16-gen-1-(graphite-black)-wuxga-ips.-ryzen5-7530u.-16gb.-512gb-ssd-(21jt000dya)-181143 https://www.eponuda.com/laptopovi-cene/hp-470-g10-asteroid-silver-fhd-ips-i5-1335u-16gb-512gb-ssd-816k5ea-cena-18149609 Uz ogradu da je Lenovo "na papiru" 16", ali je zapravo 16:10 odnos stranica, tako da je ekran skoro identičan kao i 15.6" samo je malo dublji pa je i rezolucija 1920x1200 a ne 1920x1080. Što nije ništa loše, nego nemoj očekivati značajno veći ekran od 15.6" modela koji su default. HP Probook je čistokrvna sedamnaestica i to jeste veći ekran. 1 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted November 30, 2023 Report Share Posted November 30, 2023 (edited) 1 hour ago, Zwerko said: Zapravo to nije toliko puno ako gledaš neki uređaj kvalitetnije izrade, plus je malo veća dijagonala uvek i malo skuplja. Da hoćeš 15" i najkrš izradu sada već korektne konfiguracije mogu da se nađu za 60ak hiljada na akcijama. Ali recimo baci pogled na ovako nešto (uz ogradu da znam da je kod Lenovo i dalje Thinkpad najjača serija, ali nemam pojma kakve su zapravo ove novije izvedbe, bez obzira što su zadržali ružan dizajn): https://www.bcgroup-online.com/laptopovi/lenovo-thinkpad-e16-gen-1-(graphite-black)-wuxga-ips.-ryzen5-7530u.-16gb.-512gb-ssd-(21jt000dya)-181143 https://www.eponuda.com/laptopovi-cene/hp-470-g10-asteroid-silver-fhd-ips-i5-1335u-16gb-512gb-ssd-816k5ea-cena-18149609 Uz ogradu da je Lenovo "na papiru" 16", ali je zapravo 16:10 odnos stranica, tako da je ekran skoro identičan kao i 15.6" samo je malo dublji pa je i rezolucija 1920x1200 a ne 1920x1080. Što nije ništa loše, nego nemoj očekivati značajno veći ekran od 15.6" modela koji su default. HP Probook je čistokrvna sedamnaestica i to jeste veći ekran. HP 470 je jedina serija velikih laptopvoa koju nisam viđao da sama sebe slomi od veličine, težine i "sile poluge", tako da bij ja uvek išao sa tim da mi treba toliki laptop. Ima i Elitebook 860 sa tih istih 16:10 16 inča, ali skup kao đavo :D Thinkpad E i L serija nemaju neki naročit kvalitet, samo što lićče na pravi T i X ThinkPad, inače pucaju i kvare se - pa ne baš koliko i smrdljivi IdeaPad, ali imaju problema definitivno. Edited November 30, 2023 by millanče 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted November 30, 2023 Report Share Posted November 30, 2023 mozda glupav predlog (jer ne znam da li si bas vezan za Windows/juris garanciju, itd), ali imas gomilu gotivnih polovnih macbookova na KP za fine pare, ako je primarna svrha internetfilmovi/slike/browser igre. jeste DDR3 kilav i CPU nije najmoderniji cip od 2nm, ali 16gb rama u kombinaciji sa SSDom i i7 procesorom ipak nesto rade zajedno. npr. MBP (15") iz 2015. je i dalje objektivno super masina koju mnogi otpisuju zbog godina, iako je i dalje solidno potentan, narocito manje zahtevnim korisnicima koji ce primetiti sve njegove dobre strane (ekran, precizan trackpad, dobre zvucnike, aluminijum, kvalitet izrade generalno), ali ne i lose (ie, nema visok skor u cinebenchu krenu kuleri da divljaju kad editujes 4k video materijal, itd). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted December 1, 2023 Report Share Posted December 1, 2023 (edited) 20 hours ago, evgeniy said: mozda glupav predlog (jer ne znam da li si bas vezan za Windows/juris garanciju, itd), ali imas gomilu gotivnih polovnih macbookova na KP za fine pare, ako je primarna svrha internetfilmovi/slike/browser igre. jeste DDR3 kilav i CPU nije najmoderniji cip od 2nm, ali 16gb rama u kombinaciji sa SSDom i i7 procesorom ipak nesto rade zajedno. npr. MBP (15") iz 2015. je i dalje objektivno super masina koju mnogi otpisuju zbog godina, iako je i dalje solidno potentan, narocito manje zahtevnim korisnicima koji ce primetiti sve njegove dobre strane (ekran, precizan trackpad, dobre zvucnike, aluminijum, kvalitet izrade generalno), ali ne i lose (ie, nema visok skor u cinebenchu krenu kuleri da divljaju kad editujes 4k video materijal, itd). Apsolutno se ne slažem sa ovim, osim u onom delu za vrhunsko iskustvo sa mac ekranom, tačpedom, izradom i zvukom, to definitivno imaš pravo da je pojam za bilo šta na win mašinama. Nažalost, preskupi su polovnjaci macovi, apsolutni mit je da se ne kvare, verovano nastao iz činjenice da su fizički kvalitetno sklepani i da se ne lome lako, ali kvare se koliko i prosečan win laptop pc manje-više. A kad se pokvare, masa stvari je teška ili nemoguća/neisplativa za popraviti. Uzeti 8 god star mac mi je zato bezveze, a sad nov ili star 2-3 godine ko ima para i voli - go for it :) Edited December 1, 2023 by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 1, 2023 Report Share Posted December 1, 2023 Definitivno jesu skupe popravke kad nešto ode, a kupovina tako matorog jeste uvek mačka u džaku. S druge strane kvalitet izrade i ekrani su im bolesno dobri. Ja i dan danas koristim kao monitor jedan iMac iz 2009. godine, skoro 15 godina kasnije još uvek nisam našao 2K monitor koji bih rekao da daje primetno bolju sliku. 1 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted December 1, 2023 Report Share Posted December 1, 2023 Da li je neko probao da kupi Windows licencu od Kinguina i sličnih? Laptop bez Win licence je 20k jeftiniji, a preko njih se legalna licenca nabavlja za 3000 RSD. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted December 1, 2023 Report Share Posted December 1, 2023 Uzimao ja, radi. Ali one za po par dolara sa Ebaya :) Uglavnom su oem licence. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 1, 2023 Report Share Posted December 1, 2023 3000 dinara mi dođe trenutno još nešto i skupo za to 🙂 Tipa ima ovde za 11.60 eur, a verovatno može da se nađe i jeftinije ako se malo kopa. Rade te licence opušteno, ja od kad sam taj fazon provalio više nemam želju da se bavim krekovanjem Windowsa. 1 1 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted December 1, 2023 Report Share Posted December 1, 2023 Ja ga sirotilji kreksam sa ove tri komande redom iz command prompta kao admin, ne znam ni sam koliko je bezbedno ili ne :D Ali radi :D slmgr /ipk W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX slmgr /skms kms8.msguides.com slmgr /ato 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted December 1, 2023 Report Share Posted December 1, 2023 Gledam za službeni laptop, pa se ne bih zezao sa OEM i krekovanjem. Hvala svima! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Zwerko Posted December 1, 2023 Popular Post Report Share Posted December 1, 2023 Imaj u vidu ukoliko je službeni laptop na firmu da naši organi kontrole, sada bi to trebalo da bude tržišna inspekcija, ne priznaju licence koje nisu kupljene od domaćih distributera. U tom smislu je verovatno isplativija opcija kupovina laptopa sa Windowsom u startu. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk 3 1 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuse.buca Posted December 4, 2023 Report Share Posted December 4, 2023 Hvala na predlozima dobri ljudi, uzet https://www.ctshop.rs/asus-vivobook-16-m1605yar-mb731w-laptop-16-quot-wuxga-amd-ryzen-7-7730u-16gb-1tb-ssd-radeon-graphics-win11-srebrni.html videcemo kako ce da se pokaze. Rekoh da Asus nije bas nesto kvalitetan sto se tice sarki, ali ne vredi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post voodoo_ Posted December 4, 2023 Popular Post Report Share Posted December 4, 2023 Ima jedna zajebancija vezana za AMD laptopove, hoće da se ažurira Radeon drajver automatski, a da ne povuče i Adrenalin Control Panel, i onda kad se razdese verzije, neće ni da učita drajver kako treba, što rezultuje time da više ne radi power management kako treba i onda kreće da se greje i da rade ventilatori kao da se nešto pokvarilo, a nije. Rešenje je da se instalira Radeon drajver na čisto, pa da se u Adrenalin Settings isključi automatski update drajvera, i za svaki slučaj ono Windowsovo isto da se onemogući 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted December 4, 2023 Report Share Posted December 4, 2023 Kamo sreće da su samo šarke, ne valja im ni plastika, ni baterije, ni tastature, i sad jos uzevši i ovo sto je vudu dodao mislim da si se zajebao na više frontova :) Opet kontam da se to neće često otvarati, zatvarati i cimati pa te možda i posluži ok, šta znam. Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted December 4, 2023 Report Share Posted December 4, 2023 Ne lozi ga milance. Vrhunski je komp nego je tebi krivo sto je nabo dobru ponudu! 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts