oddball Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 @mohr sledeci put prvo baci pogled na Baito :) a ovaj Dule i njegova kupovina kompa jbt... na kraju cu mu ja pokloniti jedan samo da zavrsimo vise tu pricu :D 1 Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 I moj komp sto ga je vudi slozio 2011 je terao dotu! Tipa AMD II 3.2ghz - 4GB - GTS450 1GB doduse na low ili medium-low tako da je mohr ili imao bas neki sirotinjski komp ili ovo sto laki kaze da mu se vesele devojke druze na kompu. Kad smo kod novog kompa, jel moze neka preporuka da osvezim pomenuti gore? Treba mi nesto ultra tiho da kad otvorim jutub i gomilu stranica ne zarezi kao formula 1. Treba mi HDMI, USB-C i i da kad pustim film ne razliva sliku (desavalo mi se kao da je slika rubikova kocka gde je donja polovina ekrana uvek kasnila neki delic sekunde) Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 ultra tiho dobijas samo sa silent kucistem, nevezano koji je komp u pitanju. osim ako kupis komp bez ikakvog kulera :) 1 Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 pa sad... moras reci budzet, taj komp koji imas je za kantu za smece 😄 ne znam ko bi to apgrejdovao 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 49 minutes ago, oddball said: @mohr sledeci put prvo baci pogled na Baito 🙂 a ovaj Dule i njegova kupovina kompa jbt... na kraju cu mu ja pokloniti jedan samo da zavrsimo vise tu pricu 😄 kako ne kapirate, u tome je poenta, nema kraja, kao cekajuci Godoa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 1 hour ago, oddball said: ultra tiho dobijas samo sa silent kucistem, nevezano koji je komp u pitanju. osim ako kupis komp bez ikakvog kulera 🙂 Jel pomazu ova vodena hladjenja jer ne znam po kom principu to radi? Nekako sam mislio da ako je procesor dovoljno jak nece imati potrebe da radi u drugoj brzini nego ce voziti u 5-6 i biti generalno tih... Ovaj komp sto imam iako me nervira je nekako podnosljiv pri 20C temperaturama, medjutim kada je malo toplije najradije bih uzeo sekirce i olupao ga. Znajuci koliko se cuje, nesto nisam siguran da bi tiho kuciste uspelo da ga utisa ili gresim? 1 hour ago, reki said: pa sad... moras reci budzet, taj komp koji imas je za kantu za smece 😄 ne znam ko bi to apgrejdovao Za djubre je poslednjih 5 godina, ali je sve vreme gurao a i nedavno sahranio HoN pa bi mogao sad napokon na otpad! Za budzet sta ja znam, voleo bih da mogu da otvorim bar 10 tabova, uz 2-3 jutuba i film bez seckanja, kocenja i restartovanja istog a da bude tih 🙂 Ne znam da li su skupa ta tiha kucista? Mozda bih izdvojio 400-500 ako ima nesto takvo za te novce? (imam hardove pa bih tu kao mogao da ustedim) Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 Svakako nema logike da uzimaš vodeno hlađenje ili novo kućište za taj komp jer bi sama ta investicija višestruko premašila vrednost kompa (ako je i ima u današnje vreme). Pritom bilo koji veći i moderniji kuler danas je praktično nečujan u odnosu na to što ti imaš. Uzmi neki Ryzen 5 sa integrisanom grafikom, 16GB rama i novo kućište/napajanje, to se novo uklapa u taj budžet. I SSD pobogu, kakvi hardovi da se uštedi... A ako nekad budeš hteo da se igraš uvek možeš da ubodea grafiku. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 (edited) to sto ti je Zwerko rekao. A dobro silent kuciste valja. Moji kuleri rade na 90% brzine (tako sam setovao) i jedva se cuje. Zapravo, cuje se zamo zadnji kuler koji izbacuje vazduh jer on nije iza zvucne izolacije. Moje kuciste sa jedne strane ima piramidalne sundjere koji dosta ubijaju zvuk. edit: ta kucista nisu jeftina jbg, ali ako zelis da ne cujes komp kako radi onda ti je to resenje. ovo je OK: https://baito.rs/kucista-i-oprema/antec-p7-silent-7522 Edited September 13, 2022 by oddball 1 Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 31 minutes ago, Zwerko said: I SSD pobogu, kakvi hardovi da se uštedi... Mislio sam na to da vec imam i SSD neki od 120 i HD od 2TB pa mi to nece trebati. Da zamenim 120 za neki veci, imam onog KS300A? Hvala na savetu pogledacu sta ima u ponudi pa bacim ovde link da se odobri! 25 minutes ago, oddball said: to sto ti je Zwerko rekao. A dobro silent kuciste valja. Moji kuleri rade na 90% brzine (tako sam setovao) i jedva se cuje. Imacu u vidu to tiho kuciste ako nije neka velika razlika u odnosu na obicno. Zahvaljujem! 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 U slučaju da ideš na Ryzena, moraš imati paran broj istih memorijskih modula (znači 2 ili 4 komada) jer su i Ryzen i integrisani Radeon jako osetljivi na memorijski protok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 5 hours ago, Lucky said: znači mohr kliknuo na "dobili ste milion dolara" na starom kompu. Komp je iz 2009-te 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 Je li samo mene puca strašan deja vu čitanjem ove i prethodne stranice topika? :D Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
SATAN Posted September 14, 2022 Report Share Posted September 14, 2022 Момци и Ђевојке, Узео бих неки лаптоп до рецимо 70.000, гледао сам по онлајн продавницама, имам неке идеје, али предлог би био више него добродошао! Quote Олимпијске игре на РУРу Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 14, 2022 Report Share Posted September 14, 2022 5 minutes ago, SATAN said: Момци и Ђевојке, Узео бих неки лаптоп до рецимо 70.000, гледао сам по онлајн продавницама, имам неке идеје, али предлог би био више него добродошао! samo pročitaj šta smo predlagali kvertiju i to ti je manje više to 🙂 doduše nije ti budžet baš neki za laptop. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 14, 2022 Report Share Posted September 14, 2022 Treba dati makar još neku smernicu osim samo budžeta, pre svega po pitanju veličine - da li je 14" ili 15.6", da li treba možda numerička tastatura, da li će se često nositi i slično. Jer recimo ova dva koštaju isto: https://gigatron.rs/laptop-racunari/lenovo-ideapad-5-14alc05-82lm00c8ya-429189 https://gigatron.rs/laptop-racunari/lenovo-ideapad-3-15itl6-82h80107ya-428964 Ali ovaj 14" ima lepši ekran i bolje komponente generalno, kao i bolju izradu. Ne kažem da su ova dva modela preporuka, samo ukazujem da isti budžet zavisi šta dobijaš zavisno od formata. 1 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 14, 2022 Report Share Posted September 14, 2022 Za te pare ne moze da se kupi normalan laptop, nije trol : D 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikbgd Posted September 14, 2022 Report Share Posted September 14, 2022 5500u je bolji izbor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SATAN Posted September 14, 2022 Report Share Posted September 14, 2022 Јебига момци, али паре нису проблем. Пара нема! https://www.bcgroup-online.com/laptopovi/acer-aspire-5-a515_45_r5t6-(pure-silver)-full-hd-ips.-ryzen-7-5700u.-12gb.-512gb-ssd-(nx.a84ex.007)-97122?utm_source=eponuda.com&utm_medium=product_price_click&utm_campaign=Eponuda.com&utm_term=es_0_1_pp Ваља ли ово ишта? Ех да, хвала лепо љубим руке! Quote Олимпијске игре на РУРу Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 14, 2022 Report Share Posted September 14, 2022 (edited) Dobar je (sestra ima sličan, samo procesor 3500U), samo grejaće se, trebaće ti ono postolje da ga podigne od podloge. 12 GB memorije zvuči kao 4 na ploči i modul od 8 tako da nema nadogradnje, a grafička troši fiksno 2 GB, tako da ako ti je 10 dosta, super. Edited September 14, 2022 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SATAN Posted September 14, 2022 Report Share Posted September 14, 2022 Хвала, Није за мене, за корисника је који користи офис, јутјуб, мало филмова и браузинг. Тако да капирам да је више него ок. Иначе платио сам картицом, на рате, те толики буџет. Хвала свима е! Узех ово, частим пиво. Јеј! Quote Олимпијске игре на РУРу Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted September 14, 2022 Report Share Posted September 14, 2022 Kili je najpametnije napisao, jbg, ja taj aspire u zivotu be bih uzeo, pisao sam više puta zašto, da se ne ponavljam. Ključno za tog korisnika je da ga ne otvara i ne nosi često, u tom slucaju možda i posluži pristojno,gl 🙂 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 24, 2022 Report Share Posted September 24, 2022 4090 izlazi 12. oktobra, 1600 evra...kapiram da ce posle pasti cene malo, a ide i black friday taman. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 24, 2022 Report Share Posted September 24, 2022 Jesi ti video KOLIKA je ta kartica? 😄 Drugo, deklarisana potrošnja u opterećenju je 450 vati, je l znaš ti koliko je to? 😄 Za kartice od 250 vati treba dobro da proberes modele sa custom hlađenjem i da obezbedis dobar propuh u velikom kućištu da se sve ne bi pretvorilo u furunu, a zamisli tek na šta će ovo da liči. Plus cena struje u Njemačke nazimu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 24, 2022 Report Share Posted September 24, 2022 Lol bre Vudu, nisam toliko lud da ovo kupujem. Nego kazem valjda ce pasti cene 3000 serije zbog izlaska 4000 pa da uzmem neku 3070 ili 3080 sa dobrim i7 procesorom i dosta mi je Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 24, 2022 Report Share Posted September 24, 2022 :nije mu dosta: 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts