manson Posted July 28, 2023 Report Share Posted July 28, 2023 B92: Menja se Zakon o bezbednosti saobraćaja – šta je novo http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2023&mm=07&nav_id=2372587Izmenjenim zakonskim predlogom se, izmeÄ'u ostalog, omoguÄava pravni okvir za testiranja autonomnih vozila na putevima, po Äemu Äe, kažu u Vladi, Srbija biti jedan od lidera u Evropi, reÅ¡ava pitanje deficita profesionalnih vozaÄa s obzirom na to da se veliki broj mlaÄ'ih vozaÄa opredelio za rad u drugim državama, otklanjaju prepreke za prepravke upotrebljavanih motornih vozila, kada se prilikom njihovog uvoza utvrdi da nisu u potpunosti usaglaÅ¡ena sa jednoobraznim tehniÄkim uslovima, piÅ¡e eKapija....Kada je reÄ o kaznenim odredbama, pooÅ¡travaju se kazne za nepoÅ¡tovanje znaka "obavezan smer" za teretna vozila koja u tranzitu kroz Srbiju izbegavaju koriÅ¡Äenje auto-puta zbog naplate putarine, Äime znaÄajno Å¡tete putevima nižeg reda i ujedno ugrožavaju bezbednost saobraÄaja na tim deonicama. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 31, 2023 Report Share Posted July 31, 2023 On 7/18/2023 at 5:29 PM, dovlagsi said: Hyundai Santa Fe pozadi izgleda kao onaj prvi poznatiji SsangYong samo što nema "štit" farove nego ove kvadrataste. Zaboravih sad koji beše to, Rexton? On 7/28/2023 at 2:05 PM, manson said: B92: Menja se Zakon o bezbednosti saobraćaja – šta je novo http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2023&mm=07&nav_id=2372587 Izmenjenim zakonskim predlogom se, izmeÄ'u ostalog, omoguÄava pravni okvir za testiranja autonomnih vozila na putevima, po Äemu Äe, kažu u Vladi, Srbija biti jedan od lidera u Evropi, reÅ¡ava pitanje deficita profesionalnih vozaÄa s obzirom na to da se veliki broj mlaÄ'ih vozaÄa opredelio za rad u drugim državama, otklanjaju prepreke za prepravke upotrebljavanih motornih vozila, kada se prilikom njihovog uvoza utvrdi da nisu u potpunosti usaglaÅ¡ena sa jednoobraznim tehniÄkim uslovima, piÅ¡e eKapija. ... Kada je reÄ o kaznenim odredbama, pooÅ¡travaju se kazne za nepoÅ¡tovanje znaka "obavezan smer" za teretna vozila koja u tranzitu kroz Srbiju izbegavaju koriÅ¡Äenje auto-puta zbog naplate putarine, Äime znaÄajno Å¡tete putevima nižeg reda i ujedno ugrožavaju bezbednost saobraÄaja na tim deonicama. Putarina za celu deonicu autoputa Subotica-Beograd-Preševo iznosi 14.470 dinara, a predložena najviša kazna je 50.000, odnosno 25.000 dinara, ukoliko se plati u roku od osam dana od dana prijema kazne. pa kakva je ovo glupost 🙂 bukvalno se isplati rizik liku ako je kazna 25.000 din a 15.000 ga košta zvanično da prođe autoputem. Ima da kažemo 50/50 šansu da prođe i da ne plati, ili u najgorem slučaju zaustavi ga pandur i ovaj mu da 50 evra (pa i 100) pa je opet prošao jeftinije 🙂 Ovim izmenama Zakona pojašnjava se i pojednostavljuje postupak utvrđivanja vozila od istorijskog značaja (oldtajmera) i - konačno će izgleda oltimeri biti i mlađi od 1970, kad je poslednji put podvučena ta granica :)) alil ovo me zanima - rešava pitanje deficita profesionalnih vozača s obzirom na to da se veliki broj mlađih vozača opredelio za rad u drugim državama, šta će nam tačno tu zakon doneti 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 31, 2023 Report Share Posted July 31, 2023 1 hour ago, Lucky said: Putarina za celu deonicu autoputa Subotica-Beograd-Preševo iznosi 14.470 dinara Ovde ti ne valja cifra, prema kalkulatoru na sajtu je 2410 dinara putarina, nisam skoro isao do subotice, ali BG-Presevo je 1690 tako da ima smisla da je toliko do Subotice, sigurno nije 100 i kusur evra 🙂 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 31, 2023 Report Share Posted July 31, 2023 22 minutes ago, Zwerko said: Ovde ti ne valja cifra, prema kalkulatoru na sajtu je 2410 dinara putarina, nisam skoro isao do subotice, ali BG-Presevo je 1690 tako da ima smisla da je toliko do Subotice, sigurno nije 100 i kusur evra 🙂 mislim da se odnosi na teretnjake, jer je citat oko toga ali sad vidim da ga nisam uključio. piše da će više kontrolisati teretnjake koji idu standardnim putevima da bi izbegli plaćanje putarine na autoputu. pa otuda i moj komentar da mu se "više isplati" rizik nego da plati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post dovlagsi Posted August 1, 2023 Popular Post Report Share Posted August 1, 2023 On 7/31/2023 at 8:24 AM, Lucky said: Ovim izmenama Zakona pojašnjava se i pojednostavljuje postupak utvrđivanja vozila od istorijskog značaja (oldtajmera) i - konačno će izgleda oltimeri biti i mlađi od 1970, kad je poslednji put podvučena ta granica :)) 3 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 1, 2023 Report Share Posted August 1, 2023 KONAČNO JE DOŠLO TO VREME Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted August 2, 2023 Report Share Posted August 2, 2023 Toyota Land Cruiser za sad Amerika Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 2, 2023 Report Share Posted August 2, 2023 35 minutes ago, dovlagsi said: Toyota Land Cruiser za sad Amerika šta je bre ovo, izgleda kao Defender kad ga izrade od lego kockica 🙂 ustvari čekaj, ne kapiram, a šta je onda ovo: stoje na istom linku obe verzije? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted August 2, 2023 Report Share Posted August 2, 2023 Meni je bukv veći utisak što sve to sad liči na novi Defender, besmučno kopiraju taj dizajn. Ali okej, ja sam svakako za to da terenci budu terenci i da svaki izgleda više tako uglasto i grubo. Dve verzije, da, i to je sada isto trend. Kao npr. Ford Bronco novi. Jedna gej verzija za civile i druga kao utilitarna. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 2, 2023 Report Share Posted August 2, 2023 31 minutes ago, dovlagsi said: Dve verzije, da, i to je sada isto trend. Kao npr. Ford Bronco novi. Jedna gej verzija za civile i druga kao utilitarna. hahaha, ameri, šta će još da smisle :)) da se razlikuju "redneci" od civila, s tim što će civili da kupuju ovo, a kapiram da je u startu jedno 10k skuplji. 32 minutes ago, dovlagsi said: Meni je bukv veći utisak što sve to sad liči na novi Defender, besmučno kopiraju taj dizajn. ne liči nego je bukvalno kopija 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 2, 2023 Report Share Posted August 2, 2023 Moglo bi se reci da je anti lep Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted August 3, 2023 Report Share Posted August 3, 2023 Moglo bi se reći da je lepši bar od onog Santa Fea mučenog! Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 3, 2023 Report Share Posted August 3, 2023 šta će sve amer da kupi, ne kapiramo to mi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted August 4, 2023 Report Share Posted August 4, 2023 Meni kockasta Toyota skroz ok, šta znam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted August 4, 2023 Report Share Posted August 4, 2023 Jeste, to sam i ja rekao. Terenac treba tako da izgleda. I Defender mi je kul, ista logika. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 4, 2023 Report Share Posted August 4, 2023 ne znam, meni se nešto ne dopada mislim da je malo bezličan kao i defender. jasan mi je fazon, jasan mi je pravac i kao neki futur-retro na one matore defendere, ali kao da nešto nedostaje da se kaže da je završen. ne mogu da kažem "half-baked" je bi bilo previše, ali tipa "4/5 baked" 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted August 5, 2023 Report Share Posted August 5, 2023 Pa 4/5 je odlično! Al ono što je meni posebno zapalo za oko, pored PR teksta koji uglavnom priča samo o terenskim sistemima i sposobnostima - vidi ti kolko je on od tla sad! Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted August 5, 2023 Report Share Posted August 5, 2023 Zna se koji Defender je najkul 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 5, 2023 Report Share Posted August 5, 2023 3 hours ago, cali said: Zna se koji Defender je najkul nije da nije bio na prošloj strani! 😛 4 hours ago, dovlagsi said: Al ono što je meni posebno zapalo za oko, pored PR teksta koji uglavnom priča samo o terenskim sistemima i sposobnostima - vidi ti kolko je on od tla sad! videli od lada nive! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted August 5, 2023 Report Share Posted August 5, 2023 On 8/2/2023 at 8:22 AM, Lucky said: šta je bre ovo, izgleda kao Defender kad ga izrade od lego kockica 🙂 Gde ista stvar, crni Laki. Još ćeš da kažeš da Golf 2 nije najbolji Golf 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 5, 2023 Report Share Posted August 5, 2023 hahaha, pa nećemo sad da cepidlačimo, lego je lego! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 10, 2023 Report Share Posted August 10, 2023 Evo uskoro i za ove što idu u Čanj i Sutomore! Помоћник извршног директора Сектора за наплату путарине ЈП "Путеви Србије" Дарко Савић изјавио је за РТС да је 23.000 активних корисника користило ТАГ уређај за електронску наплату путарине кроз Србију и Северну Македонију. Истиче да путници, који на тај начин плаћају путарину, кроз Србију остварају попуст од шест одсто. Најављује да ће за око десет дана доћи и до потписивања протокола са Црном Гором. To bi značilo da pored Srbije i Makedonije od septembra ako sve prođe kako treba važi isti tag i u Cro i Mne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 11, 2023 Report Share Posted August 11, 2023 @togFU tebra kako se snalazite na kružnom toku? Turbo kružni tok na raskrsnici Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice je završen i danas u 17 sati bi trebalo da bude uspostavljen redovan saobraćaj. Preostalo je da se postavi još nekoliko stubova javnog osvetljenja i završi deo radova ispred Naučno-tehnološkog parka. Iz Gradske uprave kažu da to neće uticati na odvijanje saobraćaja. Ovi radovi biće okončani u narednih nekoliko dana, čime će kružni tok biti kompletno završen, kako se ukazuje, dva i po meseca pre ugovorenog roka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted August 11, 2023 Report Share Posted August 11, 2023 @Lucky ah, kao prvo bajata ti je ta vest jer je to otvoreno pre par nedelja i imao sam tu cast da prodjem tuda odmah nakon otvaranja TURBO PROJEKTA. Ali svakako sam naucio da koristim turbo kruzni u SLO tako da nije bilo problema! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 11, 2023 Report Share Posted August 11, 2023 31 minutes ago, togFU said: @Lucky ah, kao prvo bajata ti je ta vest jer je to otvoreno pre par nedelja i imao sam tu cast da prodjem tuda odmah nakon otvaranja TURBO PROJEKTA. Ali svakako sam naucio da koristim turbo kruzni u SLO tako da nije bilo problema! a vidi stvarno ne piše jun u vesti u delu koji sam citirao! nisam video da je otvoren pre roka! ne brinem ja za tebe, više me zanimaju sugrađani koji se nisu susreli sa turbom do sad! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts