Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

Potpuno nespreman za rad pod pritiskom, kao i prekovremeni rad, osim

ako nije pošteno plaćeno, ne dozvoljavam da me netko iskorištava ili da se

iživljava na meni. Iskreno me zaboli za ciljeve vaše kompanije ako platom ne

mogu pokriti svoje tekuće troškove, plus da mi ostane za malo garderobe,

knjiga, putovanja, izlaske, sport i provod, što spada u normalan žovot, a ne

luksuz.

Funkcionišem po principu koliko-para-toliko-muzike. Takođe uopšte me

ne zanima što ste u problemima, jer ja ne učestvujem u dobiti u vašoj

kompaniji, već radim za platu, i očekujem da izvršavate ugovorom i zakonom

predviđene obaveze, i to na vreme, kao i da poštujete praznike i godišnji

odmor. Baš kao što i od mene tražite da ja izvršavam svoje obaveze i da

budem na poslu radnim danom. Pa naravno da ću vas napustiti čim nađem nešto

bolje. Da ponovim - ja radim za platu, vi za dobit.

Komunikativan s pristojnim i ljubaznim svetom, za drkadžije imam

kratak fitilj.

Psujem na nekoliko svjetskih jezika, ali ozbiljnu prepisku i

razgovor vodim samo na srpskom i engleskom, i ne preseravajte se s

multinacionalnim korporativnim tripom, jer vam je i to previše.

Studirao sam 100 godina, ali smatram da je uspeh što sam uopšte

završio bilo šta u ovoj zemlji, ovakvoj kakva je. Usavršavam se stalno i bez

vas, jer sam radoznao i mislim da život ima smisla i bez umiranja na poslu.

Reagujem samo na pozitivnu stimulaciju. Ne gušite me sa testiranjima i

timbilding budalaštinama. Ako se već preseravate s tim zapadnjačkim forama,

onda ponudite i zapadnjačku platu i uslove rada. Šta ne znam, naučit ću,

nisam debil.

I da, postoje stvari koje bih u životu radio iz čistog entuzijazma,

besplatno, ali žalim što Vas moram obavijestiti da to nije posao koji Vi

nudite.

btw bogs, prividja ti se. [:)]

Edited by rbds

i'm not fat, i'm just easy to see..

ovo je previse genericki, ali takvo je i pitanje i guess. Da znamo vise o firmi mozda bi mogli da damo neki pametan odgovor... mada verovatno ne bih mogao da dam odgovor ja svakako, jer su moja isksutva vezana za programerske firme a tu su intervjui jako specificni

Ja sam na mom intervjuu za posao imao skoro sva pitanja odavde, pogotovu ono poslednje

tako da pesma procitaj to sve na tom linku, i ako hoces javi se na msn-u da te uputim u par stvari, posto kontam da sam ja najskorije to prosao odavde, pa mi je jos sve svezhe da znas kako sam se ja spremio za to

Trenirao sam kao majmun, dizao tegove, radio gomilu sklekova i trbušnjaka, vozio bajs 40 km, bio po gradu popio nekih 5 piva, došo kući čitao nešto najsuvoparnije što sam našao (izveštaji sa plenarnih sednica ck skj) i i dalje ne mogu da zaspim :(

Edited by Савовски

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

@Pesma-mrtve-dece, naspavaj se. Vece pre (znaci veceras) duzmi neki alkohol cisto da te opusti ili bensedince (opustajuce svrhe). Na razgovoru izbegavaj bespotrebnu gestikulaciju i suvisne odgovore (raspricavanja).

ajmo opet, spud.png

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Видех синоћ Кјоота у Сурдуку са женском особом која ми издалека није личила на Јасенку, мада не могу да тврдим. [:D]

Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada...

Trenirao sam kao majmun, dizao tegove, radio gomilu sklekova i trbušnjaka, vozio bajs 40 km, bio po gradu popio nekih 5 piva, došo kući čitao nešto najsuvoparnije što sam našao (izveštaji sa plenarnih sednica ck skj) i i dalje ne mogu da zaspim :(

ma idemoooo bre ćavke, samo HARD trening i jednoga dana ovih 5 pretvoriće se u 15 piva bez napora ikakvog!

Јел може негде онлајн да се израчуна колико ми новаца остане,ако ме плаћа странац,па док поплаћам порезе и то?

Porezi+doprinosi su ti 65% od neto plate :)

Нема  будућности без истине.

koliko ja znam u tom slucaju se placa samo porez na prihode koji je 15-20%. Ne moze on sam sebi da uplacuje doprinose, AFAIK.

Sve zavisi kako to resite, mozda mozes da otvoris preduzetnicku firmu cije ce usluge ta strana firma da iznajmljuje, i onda placas pausalno porez i doprinose, sto te obicno izadje oko 200-250 eur mesecno

Јел може негде онлајн да се израчуна колико ми новаца остане,ако ме плаћа странац,па док поплаћам порезе и то?

ako hoces na belo da radis, i ako su ti godisnji prihodi ispod 2 i kusur miliona dinara, otvori radnju, prijavi sebe na minimalac, i pravdaj sve kroz materijalne troskove. mesecni porezi ce ti biti oko 160e cini mi se.

a mozes i da kazes strancu da ti placa na devizni racun i da ignorujes poresku

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

ne mora da ima nista osim knjige prometa (KPO) kada je pausalni preduzetnik. I da cuva naravno fakture i racune, al to je sve u domenu teorije i ja ne znam coveka kome su to trazili. Za te stvari smaraju tek kad udjes u PDV jer im se pre toga jebe da se cimaju jer svakako nisi mogao da ostetis drzavu na bilo koji nacin

Edited by bogs

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...