Jump to content

deK!sa

The X
  • Posts

    385
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by deK!sa

  1. Добра анализа. Против Швајцараца ако се нешто драстично не промени немамо шта да тражимо, показали су 5 пута бољу игру од нас против Бразила.
  2. Мени је највећи негативни утисак што је огроман број лопти које смо избијали ногом из нашег шеснаестерца после пресеченог њиховог напада - завршавало у њиховим ногама на 35м од нашег гола. Ако већ не можеш да погодиш свог играча барем је шутни негде напред у пм код њихове корнер заставице. Једина позитивна ствар је што смо смо коначно добили голмана на којег можемо да се ослонимо.
  3. Стигла нека машина погодна за гејмовање на послу, па сам размишљао можда да у слободно време или после радног времена да се опика који CSGO или Dota, поготово сад кад дође ладније време, што да трошим своју струју кући за грејање 😄 Међутим не могу да се конектујем ни на један сервер у обе игре, претпостављам да су блокирани неки портови или како то већ иде, па ме занима да ли је могуће то заобићи уопште без чакчања саме мрежне инфраструктуре којој немам физички приступ, дал ићи на неки VPN или како... До самог интернета је проблем негде тј до пословне зграде где закупљујемо канцеларију, пошто је машина наша. Интернет ради нормално, у смислу јутјуба и осталог, са steam-a сам исто све нормално скинуо али рецимо у Доти могу да кренем да тражим меч и да га прихватим, али да се конектује на сервер неће, неће чак ни да га пингује у лобију.
  4. ^Исту ситуацију сам имао кад сам наручивао неке суплементе са iherb.com, укомбиново ја ту неке акције и попусте где ме 7 суплемената изашло 48€ + поштарина око 4€ из Америке, додуше то је било пре короне. После ме ДХЛ контактирао да је царина посумњала у вредност пошиљке и морао да шаљем извод из банке, извод са сајта и скенирану изјаву да исте не планирам комерцијално да продајем... Добро је све испало на крају. А један од наручених суплемената је био витамин Д3 10к IU, изашао ме ако се добро сећам око 10€ без попуста, потпутно исто паковање од истог произвођача код нас у продавницама беше 3800 дин. 🙂
  5. Нови Better Call Saul кида, последња епизода тј финале полу-сезоне 9.9 на имдбу. 😎
  6. Убедљиво најпрофитабилнији за рударење картицама тренутно је етеријум, а наводно ускоро би требало да изађе апдејт на етху који ће угасити рударење истог. Додуше више пута је до сад одлаган уназад бар 2 године.
  7. Пардон, крипто аналитичар, лоше сам се изразио. 🙂 Лик је call-ovo Луну кад је била 5$ прошле године, а већ 2 месеца говори како креће да му смрди на Понција и да треба да се изађе.
  8. Ако неког занима нека запрати @balaclava_crypto на инста, један од ретких крипто-инфлуенсера који изгледа да заправо зна о чему прича.
  9. Реших овај проблем па реко да пренесем. Прво сам контактирао нашу фирму у Србији који је званични BENQ сервисни партнер овде, на шта ми они прво одговориште да не може 144 hz преко DVI кабла (лол), да би се сами јавили после 7 дана и рекла да може али да је цена 7000рсд и да морам да га платим унапред како би га наручили из иностранства. Наравно ја сам ту мало пишно у гаће од смеха и поздравио се сњима. После тога контактирам BENQ европску подршку и они ми одговорише да ће ми бесплатно послати исти, што су и урадили иако сам чекао месец и по дана, али стигао је, ни поштарину нисам платио. Шта ти је Јевропа!
  10. https://poslovi.infostud.com/posao/IT-Menad-er/Radisson-Collection-Hotel--Old-Mill-Beograd/338870?esource=employer_profile&emedium=free_profile Има посла ко 'оће да ради!
  11. Они су следећи на листи https://www.danas.rs/ekonomija/poreznici-proveravaju-i-20-000-srpskih-moreplovaca/
  12. Ako sam te dobro shvatio mislio si da ubodem taj DVI u komp pa posle da spojim u HDMI na monitoru? Ne moze jer ovaj monitor ne podrzava vise od 60hz preko HDMI. Evo detaljan komentar koji sam nasao na netu, pa daj neki savet ako mozes. 😄 Graficka mi je rx 580 4GB sa HDMI, DP i DVI. Koliko sam skapirao jedine 2 opcije su mi kabl dual link DVI-D, i DP na DVI koji nije bas preporucljiv.
  13. Da li neko zna gde moze da se kupi DVI-D dual link kabl koji to zapravo jeste tj da moze da potera 144hz? Treba mi za BENQ XL2411Z, uzeo sam kabl u nekoj random kompjuterskoj prodavnici za 650 din i izgleda da je singl link, i daljem guglovanjem vidim da nije retkost da se prodaju singl link kablovi kao dual link iako to nisu, bez obzira sto su 24+1. Ne mogu da teram vise od 60hz sto verovatno potvrdjuje moju sumnju. Da se ne zajebem opet.
  14. Стим што порези и доприноси на предузетничку радњу нису 1к годишње, већ ако не грешим конкретно за ИТ од 300-500е месечно у завиности од општине, и ту се одма ствара проблем јер има доста људи који рецимо зараде 350е месечно од предавања енглеског Кинезима или раде као јуниори за 800е месечно, и тражити им од тога 50-70% је комично. Слажем се са овим да они који зарађују пар сома евра месечно и избегавају порез а још се притом жале треба да иду на робију. Плус ово што је Зверко рекао, нисам испратио ту причу око теста самосталности у задњих годину-две и не знам колико је уопште могуће основати предузетничку радњу као ИТјевац данас а да те не приморају да будеш ДОО.
  15. Што се тиче Пејонира, ја верујем да би у случају да Република Србија званично затражи податке од њих, они исте и доставили у потпуности, поготово ако би наши прогурали неку ставку о утаји пореза, сумњи на финансирање међународног тероризма и слично...
  16. Они што су били у Марка Жвака делује да су стручни, а и поправљају таблете колико сам видео https://www.timservis.rs/
  17. Тренутно је лакше пронаћи грам некрштене колумбијске коке него купити базен за двориште и две смрти продавцима који држе оглас активан на КП а роба им је распродата/није на стању када назовеш
  18. Zbog krađe paketa u Srbiji, više nema kupovine preko poznatih svetskih online platformi https://www.ozonpress.net/ekonomija/zbog-kradje-paketa-u-srbiji-vise-nema-kupovine-preko-poznatih-svetskih-online-platformi/
  19. Марко Ђурић, Маја Гојковић и Вулин позитивни...
  20. Арена/ Телеком узели Шпанце и Португалце https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:870283-Portugalsko-prvenstvo-vec-od-ove-a-spanska-liga-od-sledece-jeseni-Direktor-Telekoma-Srbija-Vladimir-Lucic-otkriva-vruce-planove-i-gde-ce-ljubitelji-fudbala-moci-da-prate-Real-i-Barsu
×
×
  • Create New...