killYg0r Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 realno se sjebavaju zimske gume na 40c2 gume su skrnavljenje nesto kao audi karavan ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 kad malo razmislim, i ja bih na tvom mestu sada uzeo samo dve gume, pa ih s proleća stavio pozadi (nho) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 2, 2015 Author Report Share Posted September 2, 2015 2 gume su skrnavljenje nesto kao audi karavan !pls kili, pls Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 karina banana, nemaju kleber, nema niko ni od uvoznika, ima sava na akciji za nešto oko 4900 i dunlop za 6400. je l' ima smisla da dajem više para za dunlop ili su definitivno sve gume u tom segmentu otprilike iste? Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 Koji auto? Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 Dunlop su ti vec malo kao bolji brend, u smislu kao treba da budu u rangu s Goodyearom, Michelinom i sl. Mada mislim da realno ako neces da vozis trke uzmi neku tu srednju klasu, tipa Sava. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 neću voziti trke definitivno, samo kažem da bih doplatio te pare ako ću realno osetiti neku razliku, ako ne onda još bolje, uzeću jeftinije gume i kraj priče :)@sonty, golf 4, običan tdi Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 Ja bi uzeo Savu. Ne verujem da ćeš u tom autu osetiti razliku. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 nadji BFG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 doco, oćeš da ti prodam TDI (crveno DI) znak? 50e Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 (edited) onda će tvoj da ide sporije, trulo je.edit: uzeo sam dunlop na kraju, ivke aj na crtu? (ne tu crtu joj heh) Edited September 5, 2015 by Doca 1 Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 10, 2017 Author Report Share Posted April 10, 2017 Sinoc mi se desila glupost kao nikad do sada, uopste mi nije jasno kako. Izgleda da sam nekoliko kilometara vozio sa ispustenom gumom, a da uopste nisam primetio. Izgelda da je postepeno ispustala tako da uopste nisam cuo nista sve do samog kraja kad sam primetio da se cuje nesto pri kocenju i onda kad sam izasao i pogledao ona skoro nacisto ispustila. Guma je sigurno sjebana nacisto, nadam se samo da nisam felnu mnogo ostetio. To je prednji tocak, relativno nove tigar hitris letnje gume. I sad znam da treba uvek uzimati gume u paru, ali stvarno mi se ne daju vise pare, pogovotvo ako treba i novu felnu da uzmem. Dal da uzmem onda neku polovnu hitris lernju gumu slicne sare kao sto su moje ili da stekam pare za obe prednje? Inb4, ko te jebe kad si alkos. Ali starno mi nije jasno, ispustale su mi gume par puta do sada i uvek sam osetio i primetio na vreme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 10, 2017 Author Report Share Posted April 10, 2017 sto je najjace skoro sam skinuo zimske i stavio ove kod vulkanizera i proverio mi pritisak i ventile....mozda su u voznji krenule da ispustaju ili sam nagazio na nesto, al to bi onda drugacije bilo, a ne ovako postepeno...jbga, samo neki trosak:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 10, 2017 Report Share Posted April 10, 2017 Uzmi jednu, ne voziš natovaren karavan svaki dan autoputem 150 na sat pa da je bitno Meni jedan par letnjih načisto izanđao (Pireli iz 2009), nisam ni gledao brojku nego mi reče majstor kad sam skidao zimske, sad ih držim na zadnjoj osovini al moraću pred leto da uzmem nešto pošto se vidi kako su krenule da se krte oko ivica. Eto troška niotkuda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted April 10, 2017 Report Share Posted April 10, 2017 kupi 2 gume i ne zajebavaj, to ti je jedini kontakt sa putem. felne su 10-20e sve i da si jednu sjebao, samo prekontrolisi obavezno. to vazi duplo za ovog gospodina oca sto vozi na gumama matorim 8 godina. uopste ne moras da vozis 150, jednom ces morati da kocis po vlaznom putu recimo i samo ce dupe da ti se obrne u kontra pravcu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted April 11, 2017 Report Share Posted April 11, 2017 (edited) Dule, ne znam koje dimenzije ti trebaju (shodno tome cena), ali kupi dve. To je orjentaciono 10.000 rsd, 80 evra ili, da priblizim, oko 120 niksickih tamnih 0.5 u limenci. Ali prvo nabaci rezervni umesto tog tocka, idi do vulkanizera da pregleda felnu, pa da znas trosak. @voodoo_, damn boy! Sve i da je Pirelli kalendar iz 2009, ne bih ga drzao 8 godina. Edited April 11, 2017 by Mawtchie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 11, 2017 Report Share Posted April 11, 2017 Što je najgore, šare i dalje uopšte nisu loše (i svakako su iznad zakonskog minimuma), jedino me plaši ta krtost, da mi se na leto ne izduva guma na pola puta kroz Makedoniju, zato ću i da menjam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted April 11, 2017 Report Share Posted April 11, 2017 Guma kao materijal najvise rikava od vremena/stajanja, a jos kad je u aktivnoj upotrebi, to je najgore po nju. Kao gumica na tegli dzema: moze da stoji 12 godina i da drzi celofan, ali kad je skines, pukne. Menjaj brzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 11, 2017 Report Share Posted April 11, 2017 Manji je problem da ce da ti se ispumpa guma, verovatno i nece. Najveci problem je ako budes morao da zakocis naglo a treba ti umesto 15 metara 50 da se zaustavis zato sto su gume krte. Jedna guma je u proseku jedan rezervoar goriva, za manje automobile i manje, ne isplati se zbog toga ugrozavati i svoju bezbednost i onih koje vozis i onih koji su na putu pored tebe. Dubina sare uopste nije jedini relevantan pokazatelj, pogotovu zato sto ako ne prelazis puno i guma je kvalitetnija nece se toliko trositi. Ja sam zimske Miselin kupljene 2011. bacio pred proslu sezonu sa cirka 5-6mm sare. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 11, 2017 Author Report Share Posted April 11, 2017 Ajde videcu sutra da odem do vuklanizera, sad me sastavila neka temp:(. Ne bi trebalo da su skupe, 185/60 r14 hitris je 4500 valjda. Isprsicu se za dve onda, samo ne znam sta da radim sa ovom drugom sto je ok, vec imam rezervnu i jos jednu zimsku viska. A felne ne znam gde da nadjem iste kao ove moje, to je problem ako sam je sjebao, prosli put jedva nadjoh negde. A ovu drugu gumu mogu i da prodam vulkanizeru ako oce, super je ocuvana, makar neki dinar da ustedim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 11, 2017 Report Share Posted April 11, 2017 Meni je prednja guma nakon što duže vremena nisam vozio auto postala toliko krta da se bukvalno rasparala po boku (znači ne "gazni" deo nego sa strane, otprilike pri sredini) kao kad se zemlja osuši pa onako ispuca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 11, 2017 Author Report Share Posted April 11, 2017 Za koliko uopste moze da se proda polovna guma ako je dobro ocuvana sara...da me ne odere vulkanizer pa mi da tipa samo crvenu za hitris 185/60 r14Sent from my Nexus 5X using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 11, 2017 Report Share Posted April 11, 2017 nemam ideju, ali imajući u vidu da obično idu u paru, ne znam ni koliko je nekome interesantno da kupi samo jednu polovnu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 11, 2017 Author Report Share Posted April 11, 2017 Hmm i to sto kazes...nista, videcu sutra sa majstorom...Sent from my Nexus 5X using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted April 11, 2017 Report Share Posted April 11, 2017 Koliko realno mozes da ocekujes, ako je nova 4500? Jedna crvena jos deluje kao dobra cena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts