peja_ Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 ffffffffu Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bahamut Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Jel ima sad vise kontrole? Pre jedno 2 meseca nije ih bilo nigde. Quote Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Nema, nemaj para da ih plaćaju. Ovo sa komunalnim ridžovanima je genijalno Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Viđala sam kontrolu tu oko vma i 5solitera.. (kad se vraćam sa posla oko 8-8:30) Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Hahaha, pa dobro, ionako ti komunalci vec neko vreme nisu nicemu koristili. Tj. Nisu nikad ni koristili ali su se nesto gurali po ulici i patrolirali, sad ih vise ni ne vidjam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 U sustini gledano cinjenica da komunalni policajac bude i kontrolor u busu uopste nije nelogicna. Naime jedino komunalni policajac ima pravni osnov da ti trazi licnu kartu na uvid (dobro, i obican policajac), kao i da ti napise kaznu. Sve osim toga je nezakonito i sustinski ne mora da se plati. Tako da u tom smislu je to dobra ideja jer onda nema prostora za mahinacije, ali je problem sto mislim da je zakonom o komunalnoj policiji vrlo striktno definisano koliko ima komunalnih policajaca u gradu, kao i vrlo komplikovana obuka, maltene 50% obuke za regularnog policajca, dakle ne mogu samo da uzmu ljude s ulice i kao "vi ste komunalni policajci". 2 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lancemi3d Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 to moras da vidis u komentarima na b92! ne mozete nam nista mi smo najbolji samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby :D offtopikovao sam ali da li neko zna ovog lika odande? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 U sustini gledano cinjenica da komunalni policajac bude i kontrolor u busu uopste nije nelogicna. Naime jedino komunalni policajac ima pravni osnov da ti trazi licnu kartu na uvid (dobro, i obican policajac), kao i da ti napise kaznu. Sve osim toga je nezakonito i sustinski ne mora da se plati. Tako da u tom smislu je to dobra ideja jer onda nema prostora za mahinacije, ali je problem sto mislim da je zakonom o komunalnoj policiji vrlo striktno definisano koliko ima komunalnih policajaca u gradu, kao i vrlo komplikovana obuka, maltene 50% obuke za regularnog policajca, dakle ne mogu samo da uzmu ljude s ulice i kao "vi ste komunalni policajci". Upotrebice ove koje imaju, ionako ih je milion a ne sluze nicemu. Trebalo bi da bude dovoljno za kontrolu karata. Taman se mozda i smore malo ti komunalci sto su se tripovali da su panduri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOOM_ Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 (edited) Nisi duzan da das licnu nikome od kontrolora. Cak je na staroj i pise da da si duzan da je predas licu ovlascenom za legitimisanje, a to sigurno nije kontrola. U Novom Sadu se redovno vozim na BusPlus. Ako udje kontrola, kazem da nemaju aparat da je otkucam. Onda krenu da objasnjavaju kako je to za BG, u NS je drugacije. Edited May 30, 2014 by Parlament ZOOM 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Upotrebice ove koje imaju, ionako ih je milion a ne sluze nicemu. Trebalo bi da bude dovoljno za kontrolu karata. Taman se mozda i smore malo ti komunalci sto su se tripovali da su panduri. Pa oni sustinski i jesu panduri :) Ali nemaju ih bas dovoljno, mislim da je poslednji ukupan broj komunalnih pandura u BG nesto tipa 335, kad to podelis na 17 opstina pa u tri smene dobijes da ih po opstini u svakom momentu nema vise od 10, sto i nije bas neki preveliki broj. Pritom mislim da kontrolora sada ima nesto 700 ili tako nesto. Nisi duzan da das licnu nikome od kontrolora. Cak je na staroj i pise da da si duzan da je predas licu ovlascenom za legitimisanje, a to sigurno nije kontrola. Kontrolor ne moze da te ligitimise, ali komunalni pandur moze, stoji tako u zakonu, clan 16 da im je ovlascenje i utvrdjivanje identiteta. Ono sto mene sad buni jeste sto sam procitao tu neku vest na blicu gde kaze: Gradski čelnici planiraju da pooštre kontrolu u gradskom prevozu tako što će od 1. septembra povećati broj kontrolora i prebaciti ih u sektor komunalne policije, saznaje „Blic“. Sto mi deluje malo cudno, jer kazem obuka za komunalne policajce nije bas jednostavna, na kraju polazu i neki ispit pred valjda i ovim standardnim pandurima i tako nesto. A moguce i da je Blic samo Blic... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Обука за комуналце траје 45 дана и преко лета је. Могуће да су зато и ставили примену од 1.Септембра :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOOM_ Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Naravno da komunalna ima ovlascenja. Ali oni za sada ne pregledaju karte. Da komunalna pregleda karte ravno je ludilu. Sto ne znaci da nije moguce, ali je tesko izvodljivo. Time bi organi uprave vrsili usluznu delatnost jednom drustvenom preduzecu - ravno ludilu. Meni je jasno da oni ne sluze nicemu i da kada su vec placeni budu i od neke koristi. Ali u tom slucaju bi morali da se odvoje od policije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 ajde procitaj postove i o cemu se radi pls 1 Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Обука за комуналце траје 45 дана и преко лета је. Могуће да су зато и ставили примену од 1.Септембра :) Pa tako nekako jeste, ali me zbunilo ono sto pise "prebacice kontrolore u sektor komunalne policije", u smislu da to sad nisu obicni sluzbenici pa mogu samo da ih prebace, ali opet se to ogradjujem jer je ipak Blic izvor... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 На страну правни основ, мени је мало језива идеја о некој полицији која легитимише по аутобусима. Неплаћање јавног превоза је безобразлук, али није прекшај за кажањавање. Ако полицајац може да те легитимше у бусу, и напише казну за то, полако али сигурно Србија клизи ка 100% полицијској држави. Том логиком комунална полиција може да те тркељише и у продавници, да ниси украо нешто. Као што је интервентна смарала 90их тако ће сада комуналци? Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOOM_ Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 На страну правни основ, мени је мало језива идеја о некој полицији која легитимише по аутобусима. Неплаћање јавног превоза је безобразлук, али није прекшај за кажањавање. Ако полицајац може да те легитимше у бусу, и напише казну за то, полако али сигурно Србија клизи ка 100% полицијској држави. Том логиком комунална полиција може да те тркељише и у продавници, да ниси украо нешто. Као што је интервентна смарала 90их тако ће сада комуналци? Zbog toga ja i kazem da je izvodljivo ali ravno ludilu. Sem toga komunalna policija bi morala da se odvoji od upravnih organa, komplet unutrasnjih poslova cime bi izgubili i ovlascenja koja sada imaju. Sve u svemu, to sto je neko rekao da ne bi bilo lose da komunalci obavljaju posao kontrolora, sto se i njemu ucinilo kao dobra ideja, ne znaci da ce toga i biti. Naprotiv, to bi bilo ravno ludilu. Ne verujem da ikome na vlasti treba tako nesto.Istom tom logikom bi vojska mogla u miru da obavlja sumarske poslove ili neka slicna budalastina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Ausweis bitte, kojim poslom prelazite reku ? Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post svinja Posted May 30, 2014 Popular Post Report Share Posted May 30, 2014 Multipass! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 На страну правни основ, мени је мало језива идеја о некој полицији која легитимише по аутобусима. Неплаћање јавног превоза је безобразлук, али није прекшај за кажањавање. Ако полицајац може да те легитимше у бусу, и напише казну за то, полако али сигурно Србија клизи ка 100% полицијској држави. Том логиком комунална полиција може да те тркељише и у продавници, да ниси украо нешто. Као што је интервентна смарала 90их тако ће сада комуналци? Ja bih rekao zapravo upravo suprotno sto se konkretnog slucaja tice. Mi klizimo ka policijskoj drzavi ka klizimo, eno onaj tamo topic o Obrenovcu savrsen primer, ali ovde to nije slucaj. Sta mi sada imamo kao trenutnu situaciju? Postoji odluka Grada da se prevoz placa, logicno. Postoji zakonska regulativa da kaznu kao takvu mogu samo policajci naplacivati. I onda imas situaciju da trenutno u busevima imas kontolore ili Apexa ili GSP-a koji ni jedni ni drugi nemaju pravo niti da te zadrze niti da te legitimisu, niti da ti pisu kaznu (oni ti pisu neku doplatnu kartu koja je sustinski kazna, opet zaobilazenje zakona). I onda imas situaciju da protivpravno ridzovani zadrzavaju putnike bez karte u busu, da ih na prevaru legitimisu, da s druge strane ljudi biju kontrolore, opste bezakonje. Komunalcima kao kontrolom bi se to sve resilo zato sto oni imaju pravo da legitimisu, imaju pravo da napisu kaznu, napad na njih se tretira kao kao napad na sluzbeno lice. Uvodi se sve u pravne okvire. Mislim evo analogija s saobracajnom policijom. Zaustavi te pandur nisi vezao pojas, trazi ti vozacku i saobracajnu, napise ti kaznu da plaits koliko treba. i to je to - ti prekrsio propis, on te kaznio i to je to. Isto je tako i sa komunalnim policajcem i neplacenom kartom u busu. E sad ako ti krenes da bezis saobracajnom policajcu, da ga udaris, da ga psujes logicno je da ce da te uhapsi, isto i s komunalcem. Sve je mnogo bolje pravno uokvireno. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akademik Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Мислим да је ово прилично озбиљна тема и свакако да треба извагати који је најбољи модел за контролу карата у градском превозу. Ипак, пре свега тога треба полупати све БусПлус апрате. Србски народ мора устати против перфидних уплитања у сопствени живот од стране домаћих издајника! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 drooly pls Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 Ispravite me ako grešim, na zapadu Evrope isto imaju neki vid policije koji kontroliše karte, bilu u prevozu, bilo na ulazima u metro? Brzo guglanje Beča na triadvisoru kaže "Ticket inspections are carried out regularly, sometimes assisted by police officers. If you cannot produce a valid and correct ticket, you will have to pay a fine of €100." http://www.tripadvisor.com/Travel-g190454-s303/Vienna:Austria:Public.Transportation.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 smrdljivi žardinjerci, vecina su klasicni blejaci, neradnici koji su se umuljali i sad su uvatili boga za muda 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 Svakog dana od pochetka nedelje mi je kontrola ushla u bus oko Hale sportova. Jel' se opet neshto loze od pochetka meseca ili? Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwert00 Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 deluje da je pojacana kontrola.... I ja ih srecem cesce na relaciji banovo brdo - sajam Quote C programmers never die. They are just cast into void. C# programmers don't die either. They get garbage collected Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts