Jump to content

Akademik

Level 2
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Akademik

  1. Лепо каже она наша народна пословица: „Нема већег нечовека од Бугарина.“
  2. Одгледао сам синоћ Celda 211. Сјајан филм, препоручујем га свим љубитељима шпанске и европске кинематографије, као и онима који желе да одморе од таласа глупости који долази из Холивуда.
  3. Ово је једна од бољих серија од оних које се тренутно приказују. Имам мање замерке на тај американизовани поглед на живот адвоката, али ништа што долази из САД не може бити савршено. Посебно ми се свиђа начин на који почела четврта сезона, фино су се извукли креатори серије. Трећа сезона ми је била мало досадна, нарочито други део, пошто је изгледало као да су упали у колотечину.
  4. Данас се навршава 100 година од херојског дела Гаврила Принципа! Будимо поносни!
  5. Akademik

    World Cup 2014

    Искрено, мислим да је овде у питању много већа завера од самог кажњавања једног фудбалера. Луис Суарез је играч који је своје голове на овом Светском првенству прослављао са три раширена прста подигнута изнад главе: Ово је свуда у свету познато као србски поздрав (иако сам ја за то да три прста треба да буду спојена). Мислим да је ФИФА овим поступком још једном показала високу нетолеранцију према нама као народу. До мене су, преко пријатеља који ради у Политици, дошле и незваничне информације ко је све лобирао за овако високу казну и мислим да би се многи проевропски оријентисани људи изненадили кад би прочитали нека од имена са тог списка. У сваком случају, подршка Суарезу!
  6. Јуче смо још једном видели како Бог и даље мисли на Србе, пружа им другу шансу и жели им спас. Једна од Божијих заповести садржи и следећу реченицу: „Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити.“ Град Београд је захватило невреме на дан када је концерт требао да одржи Били Ајдол, односно Billy Idol како се његово име пише на енглеском језику. Да ли заиста верујете да је ово случајност?
  7. Ја још увек више верујем вентилаторима.
  8. Почео сам да гледам ову серију и после пар епизода могу слободно рећи да сам згрожен. Сплетке, насиље, голотиња и, као шлаг на торту, инцест. Не верујем да ћу издржати до краја прве сезоне, јер оно што гледам иде против свих традиционалних србских вредности у које верујем. Просто ми је невероватно да је овакав телевизијски програм добио дозволу да се приказује код нас.
  9. Рад је према сваком академском критеријуму плагијат. Ово је јасно свакоме ко је икада прошао поред неке образовне институције.
  10. Сјајна тема. Надам се да ће се ускоро створити могућности бар за престанак даљег уништавања Београда. Игром случаја сам близак пријатељ са чувеном београдском породицом Хаџи-Станковић са Неимара и знам да су они пар пута покушали да интервенишу код људи из Градске управе да се стане са безумном градњом истих зграда свуда по старом делу града. Ко воли да гради генеричке зграде нека то ради на Новом Београду.
  11. Нисам неки велики љубитеље Северне Кореје, али организованост им је за поштовање.
  12. Волео бих кад би дијагонала тих ваших сокоћала престала да се мери у „англо-америчким“ инчима.
  13. Мислим да је ово прилично озбиљна тема и свакако да треба извагати који је најбољи модел за контролу карата у градском превозу. Ипак, пре свега тога треба полупати све БусПлус апрате. Србски народ мора устати против перфидних уплитања у сопствени живот од стране домаћих издајника!
  14. Браво! Увек треба дати шансу домаћим стварима испред увозног ГМО ђубрета. Купујмо (правимо) домаће! Стоп ГМО!
  15. Гледајући последњу фотографију са прошле стране за тренутак сам помислио да се тема зове „Слике фурунаша“.
  16. Амерички неморал у пуном сјају.
  17. Него шта него у став! Мать Россия!
  18. Нажалост, ово је свакодневни проблем тзв. хрватске нације. Ти људи су једноставно преоптерећени Србима и србском историјом, јер своју немају. Покушавају да ојачају свој лажни национални идентитет медијским кампањама директно упереним против Србије. Психологија баш и није моја пасија, али бих за ову појаву рекао да је класичан комплекс ниже вредности.
  19. Заиста сјајан експозе. Ја бих само додао да ако нас је историја нешто научила, то је да од тешких битака не треба бежати, већ ићи у њих поносно. Нарочито ми србског порекла треба да поштујемо ову светлу традицију наших предака.
  20. Ако не знаш шта да тетовираш, јави ми се приватном поруком да те упутим на неке феноменалне старословенске мотиве.
  21. Препоручио бих ти овај модел из широког асортимана марке „Ктитор“.
×
×
  • Create New...