dvnityCker Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 procitah juce u vremenu da smo prodali milijardu e iz deviznih rezervi od pocetka godine. drago mi je sto je ta informacija takodje bila dostupna i na svim drugim medijima Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 па то је годинама јавна информација. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 (edited) da, kao i referentna kamatna stopa nbs pa tu javnu informaciju neces nigde procitati, obrazlozenu cinjenicom da je najvisa u evropi * na domacim medijima Edited June 3, 2012 by dvnitycker Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 па не пратиш, јебига. курс, стање девизних резерви и каматна стопа су најчешће (можда чак и једино) навођени подаци из економије у српским медијима. то је тек трагедија. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aLti Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 I šta bi na kraju, valutni kraljevi...? Niti je propao evro, niti se raspala EU. Šta još kaže baba Kurana, kad će smak sveta...? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 sace, samo shto nije... ;) vec vidim drashka kako za 10 dina kada stvarno propadne evro, vice: jel sam vam rekao, jel sam vam rekao;P:) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwert00 Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 (edited) у АУД. колико пута да поновим, папир је ГО КУРАЦ УВЕК БИО И ОСТАО, мења се УВЕК у: 1. злато 2. земља 3. некретнине. можеш да купиш хектар земље, или неко инвестиционо злато у Швици Аустрији или Немачкој. ако немаш те могућности, купи АУД. или ЦАД. швајцарац је пегован и њега не бих препоручио јер је неизвесно колико ће изгубити на вредности док се не откачи од евра. можеш и у УСД, али и он је на стакленим ногама у наредних пар година. све валуте ГУБЕ вредност НОН СТОП. никад не заборавите. то што некад јача нека у односу на другу је ИЛУЗИЈА. све спирално тону заједно. malo sam iscitao celu temu sada. i slazem da se da je zemlja verovatno najbolji izbor. mislim i bolji od nekretnine(posebno jer za nekretnine treba dosta para).. ali me zanima kako se uopste dolazi do zemlje koju neko prodaje? oglasa nema mnogo i cenu su uglavnom nerealne. Naravno govorimo o varijanti pola -1 -2 hektara...ne ono kao miskovic 5000hektara:) pomalo se razmisljam da sitnu ustedjevinu prebacim u sitnu zemlju.nesto mi se ne cuva u banci :) jel imate savete? edit> ili i dalje orocena stednja:) Edited August 26, 2012 by qwert00 Quote C programmers never die. They are just cast into void. C# programmers don't die either. They get garbage collected Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 имаш по Војводини читава имања са позамашном земљом и до 10к евра. Овде код нас иде од 30так до 60так евра по ару (не рачунам грађевинско земљиште унутар градске зоне или нпр туристичке зоне попут Златибора, где ар иде по пар стотина или хиљада евра), али је овде скупље у односу на Војводину. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwert00 Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 hm..a kad god sam gledao nisam video ar za 30-40e u vojvodini...jedino da se mozda sedne u kola i obilaze sela po vojvodini:) Quote C programmers never die. They are just cast into void. C# programmers don't die either. They get garbage collected Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 lol kako moze najplodnija zemlja iz vojvodine da bude jeftinija od bilo cega iz centralne srbije ? to su mozda napustena domacinstva jeftina, kao i svuda po srbiji fazon evo u macvi je hektar oko 6-7k prve/druge klase, dok je hektar u okolini valjeva 2-3k moj predlog ti je da i ako kupujes zemlju ne kupujes iz manjih parcela vec jednu veliku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Да, обавезно неки масивнији комад земље, макар морао да надоместиш неким краћим динарским кредитом, и по могућству да има: - приступ води (поток, река, бунар тј подземне воде) - приступ инфарструктури (струја, водоводна мрежа) - мешане класе земљишта (ораница, воћњак, шума) У сваком случају, није ти лоша идеја, тј мора тако - седи у кола и обилази. Огласи и нису толико информативни. Ја и даље тражим овде у мом крају, па ако нађем нешто супер повољно а огромно, за шта можда не бих сам имао средстава, постоваћу овде, па ко воли, добро дошао. Е да, веома битна ствар још, мада ће се можда неко смејати: - никако узимати земљу чије је власнике погодила нека несрећа, тј имају неку несрећну историју смрти. баксуз Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 problematika je sto se vlasnici pomame kada skontaju da se zemlja oko njihove otkupljuje pa podignu cene bezobrazno :) mada i to moze da se odigra kako treba :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Ко је питао за замену кованица, нек ми се јави на ПМ! 1 1 Quote Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown user 234 Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 (edited) Pozdrav O ovome se dosta diskutovalo, interesuje me da li se nesto promenilo u medjuvremenu... Naime, planiram da u narednih par meseci izvrsim konverziju nekih 250k-300k dinara u neku valutu a zatim to orocim na dve godine, jer ce mi taj novac biti potreban tek krajem 2015. / pocetkom 2016. Sta preporucujete CHF, AUD ili konverziju u nesto trece? Ili mozda cak stednju u dinarima, da li se to isplati orocavati na 24 meseca? Edited November 21, 2013 by eclctc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 evo, drashko ce da ti objasni.... ;) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 kamatne stope na evro su pale na ispod 3%, a kad umanjiš i za porez, praktično nema kamate. i dalje je najbolje štediti u CHF ili AUD, ali možda da razmisliš i o državnim dinarskim obveznicama, s obzirom na to da znaš kad želiš da ti dospe štednja i da je to samo 2 godine. napomena: nisam siguran da možeš da staviš AUD u depozit. evo, drashko ce da ti objasni.... ;) koliko si mogao da kupiš za 100 evra pre 10 godina i koliko možeš danas? :) Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 1.5 grama koke i sad i pre 10 godina 1 Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 daj da sipamo tu koku u kola umesto benzina onda! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Koakinski indeks kupovne moći! Treba uporediti koliko pretrčiš sa 100 evra koke a koliko se prevezeš sa 100 evra benzina i koji su trendovi! 1 Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 ahahahahah onda je koka danas džabalesku. :D pre 10 godina, 100 evra je još smrdelo na 200 maraka. a danas je to 11.500 dinara. cena infostana za stan od 80tak kvm sa daljinskim grejanjem u miloj nam prestonici. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 (edited) kamatne stope na evro su pale na ispod 3%, a kad umanjiš i za porez, praktično nema kamate. i dalje je najbolje štediti u CHF ili AUD, ali možda da razmisliš i o državnim dinarskim obveznicama, s obzirom na to da znaš kad želiš da ti dospe štednja i da je to samo 2 godine. napomena: nisam siguran da možeš da staviš AUD u depozit Srpska banka daje EKS 3,4 % na 12 meseci evro stednje :) Kad pogledam da je prosle godine kamata bila preko 5 %, skoci vena posred cela. Edited November 21, 2013 by Æ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 a pre x godina je bila kamata 10% tačno se sećam toga. Svi su furali oko 8-9% jedna banka je davala 10% :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Kamate su u kurcu jebote, u komercijalnoj jebenih 2.8% na 12 meseci (kad se odbije porez) i kazu da ce jos da padnu posle nove godine, uzas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Shtedite u dinarima :D Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 a pre x godina je bila kamata 10% tačno se sećam toga. Svi su furali oko 8-9% jedna banka je davala 10% :) Kamata 10% je bila najveća u Evropi krajem osamdesetih,mameći naše gastarbajtere, da štede po YU bankama. Posledica slo-cro "otkupila" 75-78% deviznih rezervi NBJ. Nadam se da ne raćunaš na Jezdine i Dafinine "kamate" Kamate su u kurcu jebote, u komercijalnoj jebenih 2.8% na 12 meseci (kad se odbije porez) i kazu da ce jos da padnu posle nove godine, uzas. Pa stimulišu te da promeniš bezvredne evre u stabilan dinar. jer imaš veću kamatu. A takođe stimulišu i građane koje izdržava dijaspora jer nemaju nikog na selu, da se što pre otresu deviza. Jedina stabilna valuta u Srbiji je rođaci na selu ili u inostranstvu. pre 10 godina, 100 evra je još smrdelo na 200 maraka. a danas je to 11.500 dinara. cena infostana za stan od 80tak kvm sa daljinskim grejanjem u miloj nam prestonici. Pa ko te tero da kupuješ stan od 80kvm za 10 DEM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts